![]() |
Aréna - Felfedezés nélkül
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek javítana-e az Aréna érdekességén, népszerűségén, ha nem lehetne felfedezni, csak kizárólag harccal szerezhetnénk hekit? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
az aréna jelentkezésének lényege:
"Ha az Arénában legyőznek, az a rendes játékodra nincs kihatással, csak az Arénában levő országra, ami a forduló végeztével megszűnik, ezért sokkal bátrabban harcolhatsz, ha kedved tartja." |
Ati szeretnénk egy olyat kérni, ha lehetséges, h 10k pont különbségnél ne legyen foglalás földből, meg lehetne oldani?
|
Quote:
Simán meg lehetne felezni, vagy egyszerűen nem értékhez kötni, mert szerintem pár hét után se menjen ki senki 30-40 körös támadásra, csak mert még nincs akkora értékkülönbség az orik között. . Mi lenne, ha az Arénában is bevezetésre kerülne, a gyors csoporthoz hasonlóan, hogy ha pl. 10 napig nem lép be valaki akkor kikerül az Arénából. . |
Quote:
|
Quote:
Azt nem tudtam, hogy már nincs, mert ott nem játszom, de azt tudtam, hogy 5 nap volt, azért írtam úgy, (de akkor félre érthető volt) hogy hasonló az eljárás, csak hosszabb időt enged, mert azért 2 hónap alatt simán eltelhet 5 nap, hogy nem vagy gépközelben, egyik Arénát sem fejeztem volna be, ha 5 nap a korlát. .:D |
Quote:
Szerintem jó ötlet, hogy mindkettő, vagy ezekhez hasonló több dolog együttesen javítsa az Aréna játékélményét. . |
Az lenne a kérdésem, tudja-e valaki, hogy mi a különbség az Aréna és a Hétvégi játékok esetében az aktív országok egymástól való távolságának számításánál?
Mert amíg at Arénában, úgymond lépcsőzetesen fel és le egyenes arányban nő, illetve csökken a távolság, addig a Hétvégiben, mintha más alapon működne. . Nem lenne jobb a Hétvégi távolságszámítás az Arénában is? Tudom, régen még az Arénában is másként számolták a távolságokat és azzal is volt valami "probléma", de már nem emlékszem mi, akkor még nem nagyon játszottam. . |
Quote:
|
A hétvégiben nem feleződés van, hanem még annál is sűrűbb összehúzás. Most nem tudom, hogy a mostani létszámokkal milyen távok voltak, de 4-5 kör szokott lenni a maximum. Lehet, hogy létszámtól függően ettől egy kicsit eltér az első és az utolsó közötti táv, de alapvetően 2-3 körön belül van a mezőny egymáshoz képest.
|
Quote:
|
Quote:
|
Úgy rémlett, hogy több arénás téma is van... Azt hiszem, hogy csinálok még kettőt az eddigi javaslatok alapján, mert nagyon egybefolyik.
EZ a téma tehát arról szól, hogy legyen-e tiltva a felfedezés az arénában. Azt kérem, hogy csak az szóljon hozzá, aki érintett a témában. AKi soha életében nem arénázott, az most ne nyilatkozzon. Köszönöm. |
Quote:
|
Quote:
|
Valamiért nem vagyok mellette az eltörlésének, mert úgy érzem én, hogy kell hozzá, sok helyzetben szükséges használni, viszont ténylegesen jóval nagyobb katonamennyiséget kellene elkérni 1 hektárért, mert ami most van, az nevetséges!
|
Quote:
|
Ez kezd elmenni abba az irányba, hogy teljesen más szabályrendszer szerint működjön az Aréna. Nem tartom szerencsésnek.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha csak fekete és fehér van, akkor legyen eltörölve. Bár inkább valami söttszürke mellett foglalnék állást...:rolleyes: |
Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor az ember rá van kényszerülve pár heki fedezésére, ez rendben is van, de nem a jelenleg 1 heki fedezéshez szükséges katona mennyiség mellett. A felfedezéshez szükséges katonák számát a lakosság 10%-val tenném egyenlővé. A jelenlegi rendszerben semmiképpen sem hagynám a fedezést, akkor inkább kerüljön törlésre ez a funkció az Arénában.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem kell túlbonyolítani akkor hamar megtanulják:) Szerintem vagy drasztikusan meg kell emelni a felfedezéshez szükséges katonák számát és ez lehet hektárfüggetlenül egy állandó szám, hogy egyszerű legyen vagy annyit lehessen felfedezni amennyit ütéssel szereztél. Kellene egy kis reklám is az arénának nem lehet körlevelet küldeni az indulás előtti nap? Szerintem legalább 2x ennyien jelentkeznének sokan azt se tudják, hogy létezik... |
Quote:
Egyetértek! Az Aréna játszhatóbbá tétele mellett legalább anyira fontos lenne, a játék megismertetése a hódosokkal. . Volt olyan eset, hogy fórumon megkérdezték amikor a hétvégi játékon szerzett sajtomat látták, hogy az meg mi, ezzel nincs is semmi baj, de amikor írtam, hogy hétvégiztem, nem tudták mi az, pedig kék 2-ese volt. . Sokan nem ismerik a Hódító aljátékait, megkockáztatom szerintem a hódosok jóval több, mint 50%-a tartozik ebbe a csoportba, de olyan is van aki meg állandóan lemarad, mert nem tudja, elfelejti, hogy mikor kezdődik. . |
Quote:
reklám tényleg nem ártana, én ezért fórumozok az arénás országommal általában, mert hátha vkinek feltünik.. :) |
Quote:
Ha egy csoportban nincs felfedezés, akkor a csoportba új föld csak új nevezővel érkezhet. Tulajdonképpen az induló 200 heki vándorol ide-oda. Úgy érzem, ez stratégiailag egész más játékot igényel. Ez lehet, hogy jó, de semmiképpen sem könnyen feldolgozható. Én kipróbálnám egy arénára. Ha nem válik be, vissza lehet térni a felfedezésre. ui: Bocs, hogy beleszóltam az aréna témába, pedig nem is arénázok. Mentségem, hogy az arénához hasonlító régi hódítóban játszottam... |
Quote:
|
Quote:
Ha nincs felfedezés nagy értéke lesz a földnek és félek, hogy az üres országok leföldelgetése után betonvédelmű országok néznek farkasszemet komoly játék nélkül... |
Quote:
Ha meg esetleges leföldelés után betonvédelmű országok néznek majd egymással farkasszemet, elmondhatjuk, majd hogy az újítás hatására sem változott sok minden. Nem mindegy, hogy a játék az első hét utántól áll be teljesen, vagy csak az utolsó két hétre. . |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:44. |