![]() |
Windows XP SP3
A 3-as javítócsomaggal van-e eddig valakinek tapasztalata Win XP-hez?
A magyar windowsomon jelezte, hogy van frissítés, nosza mondom telepítsd, aztán amikor megláttam, hogy az SP3, akkor sürgősen megszakítottam... :) Az angol windowsok érdekes módon még nem erőltetik ennek a telepítését... |
Quote:
Mondjuk jot se... :) |
Ha eredeti a windowsotok, és miért ne lenne az akkor elvileg semmi gáz nincs vele.Viszont ha véletlenül valakit átvertek a boltban, vagy haverja verte át, és nem eredeti a windowsa, persze hogy ez csak véletlenül nem eredeti, akkor szerintem ne rakja fel, mert azt hiszem ezen van egy kis progi ami nézi hogy eredeti a windowsod, és ha nem, akkor egy idő után blokkolja a gépet :S :D:D:D
|
Quote:
|
nem eredeti windowsra is felment ahogy hallottam.
Gond nincs vele, mondjuk olyan egetverő nagy változást nem láttam benne, régebben az AMD procikkal voltak gondjai, de kijavitották |
Még valakinek valami tapasztalata vele? Megy jól, összeomlik, ...? :)
|
Quote:
|
Quote:
100-ból kb 6-8 embernek van gondja vele, különböző driverek nem mennek rendesen, furcsa fagyások, kékhalálok ... Ha nincs gondod a rendszerrel, a biztonsági frissítéseket pedig rendszeresen telepítetted, akkor szvsz felesleges telepítened. Ha tartasz tőle, de szeretnéd, akkor pedig Ghost image a jelenlegi rendszerről, aztán telepítés. Így meglepetés nem érhet. |
Quote:
|
[OFF]Jéééé...egy Csokibá :)
Nekem semmi különös. Csak a hangkártya driver tünt el egyszer a gépről. De az gyorsan orvolova lett.[/OFF] |
Nekem föltenni se engedi magát :)
Hozzáférés megtagadva... Azt ennyi :) |
Quote:
Ati, neked is szól. Nálam elbarmolta a rendszert. (Eltűnt a hang, és az USB, és ha fene felét eszik se tudom visszacsinálni.) Szóval szerintem aki képtelen feltelepíteni, csak jól járt. :D |
én most tettem az új gépemre sp3-as windowst nálam semmi negatívum nincs
|
Sziasztok kevesebb a hiba jelentésem azóta:D
AViszont akinek nem jogtiszta az xp vagy nem crackelt annak kb egyhéten belül annyira meglasssul a windowsa hogy gondolkozhat az ujra telepítésen |
Mondjuk ezt én is hallottam.
De a crackerek nem alszanak... Ha van buherált XP, lesz nemsokára buherált SP3 is. :D Úgyhogy ez csak kezdeti fennakadás... |
Tételezzük fel, hogy eredeti XP-ről beszélünk. :)
|
Quote:
-Kódolásoknál(videó file-ok) azaz a művelet végeztével hiába állítom be az automatikus kikapcsolást, "a rendszer felhasználói beavatkozásra vár" rendszerüzenetet kapom. SP2 alatt minden ment simán. -November végén indexelési gondok kezdtek előjönni, majd december elején le is halt a Windows csak az MBR visszaírásával tudtam visszahozni. Mivel a P-ata vincsim kondiciója is süllyedőben volt ezért át írtam az egész rendszert Acronis-al egy új S-ata HDD-re. Ám innentől kezdve iszonyatosan lomha lett a rendszer és nagyon lassan tölt be. Programok futtatásánál nem érzem lassúnak, amiket én használok azok gond nélkül futnak...csak mégsem olyan mint az átmásolás előtt volt. Ha sikerül erőt venni magamon, akkor biztos Format lesz a vége és megpróbálom újból telepíteni a rendszert. |
Hát... nem győztél meg... :D
(Igen, azóta is itt csücsül, és arra vár, hogy telepítsem... :D) |
Igen, tudom:) De sajnos nálam ez a tapasztalat.
Kollégáimnál is jöttek elő hasonló gondok, ezért nem hinném, hogy egyedi eset. Előbb vagy utóbb biztos kitalálnak valami javítást még (hiszen mindig is így volt) de én tényleg azt mondanám azoknak akik még sp2 alatt vannak, ha azzal jól elvan a rendszerük, akkor várjanak még az update-el. |
Quote:
Akkor én lehet, hogy maradok végig SP2-vel? :) |
Nekem hónapok óta fut az SP3, semmi bajom nincs vele.
Igaz lassult a gépem, de szerintem az a saját hülyeségem, mert hagytam betelni a vinyót. Jogtiszta, nem jogtiszta. Az enyém jogtiszta, de más gépére is tettem fel és csak a legitimitás ellenőrző lett átütve, azóta is megy azon a Laptopon. Az enyém AMD az övé egy Vaio... Nem tudom, az biztos, hogy jobb nem lett tőle, de rosszabb sem. |
Quote:
|
Kérdés: kipróbálta valaki a win 7-et?
Van valakinek a tapasztalata, hogy milyen? /Tudom, hogy nem kimondottan ide szólna a kérdés./ Egyébként szerintem az sp3-as win xp jobb, mint az sp2-esek. Azóta jobban ki tudom használni a gépem lehetőségeit, illeteve a programok betöltése, futása sokkal gyorsabb. Arról nem beszélve, hogy nem fagy le, ha sok programmal dolgozok egy időben. És sok más egyéb gondomat is megoldotta, ami jelentkezett az sp2-eknél. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mert a vindózt támogatják a gyártók, a játékprogramok vindózra vannak optimalizálva, mert elképesztően sok fejlesztés, meg kiegészítés, meg modul, meg patch, meg stb készül vindóz platformra, ami más platformra nem. Gondolom ezért használnak sokan vindózt. Amíg egy linuxos programot vadászni kell, addig ugyanaz a fajta program 20 féle változatban megjelenik vindózra. Hogy csak mást ne említsek, van egy rakás játék, ami nem fut linuxon. Tehát ha valaki többnyire játszásra használja a gépét, rá van erőszakosan kényszerítve a vindózra, mert anélkül nem tudna játszani... De hogy ne legyen off: ha már vindóz, akkor sp3. Én nagyon meg vagyok elégedve eddig az SP3-mal, még egyszer sem fagyott le a gépem, amióta fent van az új rendszer. (Igaz, vadiúj merevlemezre, igen erős gépre telepítettem eredeti vindows XP-t, és azt turbóztam meg SP3-mal... szóval fogalmam sincs, hogy régi konfigurációkon mit produkál az sp3, mert 500 gigás sata2-es vinyón, 4 giga memóriával, 6400 mhz dual magos procival tökéletesen, és gyorsan fut! és hangsúlyozom, eredeti vindóz, tehát nem buherált, ami azért fontos, mert pl az a buher verzió amit utoljára próbáltam, nem kezelte a hangkártyámat jól, sűrűn kifagyott memóriahibával, és néha kifagyott videókártya hibával. Ezek a jelenségek megszűntek, tehát nem a hardveremmel volt a gond.) Szóval eddig nekem tetszik az SP3, kez operációs rendszer pofája lenni a dolognak. Kár, hogy pont msot hagyják abba az XP fejlesztését, lehet, hogy az SP4 vagy SP5-tel szuper lenne, és nem csak stabilnak volna mondható, hanem az is lenne!! Szóval én sajnálom, hogy abbahagyják, és új projektet indítottak Vienna, 7, vagy X néven, mindegy... (Bár most már egészen biztos, hogy a windows7 marad meg névnek, bár nekem pont ez tetszett a legkevésbé.. ez persze csak szubjektív dolog.) |
Quote:
|
Quote:
Hűtés nélkül akkora órajelet nehéz is lenne elérni :p |
Quote:
nekem eddig amit láttam (nem probáltam még itthon, de tervezve van) legjobban az új stilusu tálca teccik, és a több ablak kezelése (pl ha a cimsort csak megrázod hátra kerül, vagy ha sarokba huzod teljes képernyős lesz, van vmi amivel fél ablakos stb... szal egyszerübb lesz a méretezés,nem mindig a jobb sarkat kell keresni, hanem bárhol elég a fejlécet:)) |
Quote:
Az ilyen "csilli-villi" cuccok úgy zabálják az erőforrásokat, hogy ihaj-csuhaj. |
Quote:
Egyébként meg fizettem érte, és szar. Tehát jogom van szídni nekem is. :DDDD |
Quote:
|
Quote:
kérdeztem az infósokat, hogy ez miért van így, hiszen rossz, és drága, mert meg kell venni 1000 vindózt, meg 1000 office-t, meg mittudomén még miket, erre azt mondta, hogy "mert ha beteszünk az irodákba olcsó, linuxos-ópenofiszos gépeket, akkor az alkalmazottak 99,3%-a leáll a melóval, mert bekapcsolni se tudják..." egyébként ezekkel továbbra is az a baj, hogy veszel egy nemvindózos gépet, és az irodai alkalmazásokon, weben kívül nem nagyon tudsz használni rajta mást, mert az alap1 user nem fog nekiállni programozni, meg szervert futtatni, meg stb.. az leül, letölti a játékot (jobb esetben megveszi), és játszik rajta, meg webkamerázik a haverjaival. kb ennyi. ezzel nagyjából lefedtük a felhaszálók 80%-át. ezt viszont nemvindózos gépen nem fogja tudni megoldani, mert nem indul el a játék, meg nem optimalizálható a kamera, mert ... és így tovább. ezért nem veszi meg, mert számára használhatatlan. viszont a vondóz meg nem túl jó. ezért az egyszerű user, aki csak felületesen használja a gépét, az kelepcébe kerül, mert 2 választása van, vagy rossz vindóz, vagy számára használhatatlan bármi más... és ez úgy önmagában véve szomorú, mert -gondolom- ezek csak lobbi tevékenységek következményei. pl a gyártó fizet a vindóznak, hogy írjon patchat az ő harcveréhez, a windóz fizet a játékfejlesztőknek, hogy win platformra legyen elérhető, és így nagyjából ki is zárták a konkurenciát a piacról, mert ha én autós játékkal akarok játszani, és az csak vindózon, meg pentiumon fut el, akkor addig nyúzom apuci fülét, amíg meg nem veszi... vagy ha már nem gyerek vagyok, akkor meg megveszem magamnak. |
Quote:
Azt gondolom, hogy egy számítógépes alapismereteket megkívánó pozícióban ha valakinél problémát okoz, hogy a start gomb jobb széle nem kerek, hanem az is szögletes, és ettől megáll az élet, akkor az illető nem rendelkezik a szükséges szakmai ismeretekkel... Most persze lehet jönni azzal, hogy no de én miért Windows-t használok asztali gépnek... Olyan specifikus fejlesztéseket végzek, amik sajnos ma még elég Windows-orientáltak. Vannak ilyen területek, ahol kikerülhetetlen a Windows. De egy átlagos irodai feladat (web, szövegszerkesztés, táblázatkezelő) ezeket nem kívánja meg. Sőt, egyre kevésbé kívánja meg ezeket, hiszen ma már akár szövegszerkesztő, vagy táblázatkezelő nélkül is el tudsz végezni minden ilyen feladatot webes felületen. Egy böngészőn kívül másra nincs szükség egy átlagos irodai környezetben. No de eltértünk a témától... :) |
SP3-hoz:
Haverom felrakta az sp 3-mat, majd újrainítás után nem ment a net :) Elvileg nem eredeti windóz :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Volt idő, mivel a linuxot kedvelem, mint op rendszert; így a windows mellet az is rajt volt a gépemen. De voltak a két op rendszer miatt gondjaim. Pedig szívesen dolgoznék továbbra is linuxszal. De egyéb támogatások hiánya miatt szükségszerű a windows számomra. Az sp3-as xp-vel személy szerint meg vagyok elégedve, az sp2-sel több gondom volt. |
Nekem továbbra se hagyja magát telepíteni...
|
All times are GMT +1. The time now is 23:01. |