Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Seregek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3166)

KPeti999 09-05-2008 21:07

Seregek

hali
Arra volnék kiváncsi hogy pl 10k lóval és 4 tábival adott értéken, hogyan lehet a legtöbb hektárt folgalni adott időn belül? Ma 4 különböző orit támadtam be egy időbe földre és felfelé ütve, legalább egy oritól 7%-ot vártam, de mindegyiktől csak 3% földet kaptam. Ez hogy jött ki? Előre is köszi a válaszokat!:)

Tsobi 09-05-2008 21:08

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 189663)
hali
Arra volnék kiváncsi hogy pl 10k lóval és 4 tábival adott értéken, hogyan lehet a legtöbb hektárt folgalni adott időn belül? Ma 4 különböző orit támadtam be egy időbe földre és felfelé ütve, legalább egy oritól 7%-ot vártam, de mindegyiktől csak 3% földet kaptam. Ez hogy jött ki? Előre is köszi a válaszokat!:)

A válasz egyszerűbb,mint én :)

Mind a 4 orinak kisebb lett az értéke,mint a Te értéked,ezért mindet felülről verted be :) Tádáám :)

KPeti999 09-05-2008 21:13

ma ketten támadtunk 4-4 sereggel nálunk nagyobb értékű orikra, az összes oritól 3%ot hoztunk, kv elött egy-két percel támadtunk. Lehetséges hogy mind a 8 alánk bontott? A távolabbi két körös orik közül válogattunk, így egy kis be-ki vándorlás nem zavarhatott be

Tsobi 09-05-2008 21:14

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 189669)
ma ketten támadtunk 4-4 sereggel nálunk nagyobb értékű orikra, az összes oritól 3%ot hoztunk, kv elött egy-két percel támadtunk. Lehetséges hogy mind a 8 alánk bontott? A távolabbi két körös orik közül válogattunk, így egy kis be-ki vándorlás nem zavarhatott be

Nem csak Ti szoktatok távolt nézni,talán,így szerintem simán bonthattak. Vagy elnézted és valamelyikőtök serege alulról csapódott be,a többi pedig fentről,etc ..

Remedy 09-05-2008 21:37

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 189669)

Nos, igazabol egyszeru. Az elso csapodasod felulrol ment. De ezzel megnovekedett az erteked, igy mar az osszes tobbi is felulrol ment. Azt a sereged kuldd ki eloszor, amelyik ori pontban legjobban feletted van. :) Vagy bonts. :)

KPeti999 09-05-2008 22:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189689)
Nos, igazabol egyszeru. Az elso csapodasod felulrol ment. De ezzel megnovekedett az erteked, igy mar az osszes tobbi is felulrol ment. Azt a sereged kuldd ki eloszor, amelyik ori pontban legjobban feletted van. :) Vagy bonts. :)

Ezek szerint elég egy orira figyelni és bármit teszek (alsóbb csopikban), csak egy oritól kaphatom meg a 7%ot. Csak erre voltam kiváncsi köszi a helpet :)

Remedy 09-05-2008 22:44

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 189696)
Ezek szerint elég egy orira figyelni és bármit teszek (alsóbb csopikban), csak egy oritól kaphatom meg a 7%ot. Csak erre voltam kiváncsi köszi a helpet :)

Nem, kelloen messzire menve, vagy nagyot bontva, akar egy orit is be tudsz ketszer verni alulrol.... :)

komisz86 09-06-2008 07:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 189689)
Azt a sereged kuldd ki eloszor, amelyik ori pontban legjobban feletted van. :)

Ezt nem igazán értem. Ha az a célja, hogy minnél több földet hozzon, nem arra az orira kéne először kiküldenie, amelyik pontban a legközelebb van hozzá?

Batu 09-06-2008 08:21

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189745)
Ezt nem igazán értem. Ha az a célja, hogy minnél több földet hozzon, nem arra az orira kéne először kiküldenie, amelyik pontban a legközelebb van hozzá?

Nem. Elvileg nagyobb értékű ori nagyobb hekin van. Több hekinek a 7%-a is több. Ebben az esetben a többi sereg csak 3%-ot hoz....

komisz86 09-06-2008 09:43

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 189748)
Nem. Elvileg nagyobb értékű ori nagyobb hekin van. Több hekinek a 7%-a is több. Ebben az esetben a többi sereg csak 3%-ot hoz....

De ha ügyesen csinálja először beüti a kisebb orit (alulról) és még úgy is a nagyobb ori alatt marad az értéke (és azt is alulról üti). Szöviben amikor elosztódik a föld meg lehet oldani. (Bár igaz ez erősen függ attól mennyire sűrű a csoport)

Tsobi 09-06-2008 10:02

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189756)
De ha ügyesen csinálja először beüti a kisebb orit (alulról) és még úgy is a nagyobb ori alatt marad az értéke (és azt is alulról üti). Szöviben amikor elosztódik a föld meg lehet oldani. (Bár igaz ez erősen függ attól mennyire sűrű a csoport)

Meg lehet csinálni,hogy 8 sereggel kimegyek és mindegyik alulról csapódik be,de akkor 8 különböző országot kell támadnom úgy,hogy sok körre kell kimennem majdnem mindhez.

komisz86 09-06-2008 10:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 189757)
Meg lehet csinálni,hogy 8 sereggel kimegyek és mindegyik alulról csapódik be,de akkor 8 különböző országot kell támadnom úgy,hogy sok körre kell kimennem majdnem mindhez.

Nem azt mondom hogy mind a 8 sereg alulról érkezzen. De egy átlagos csopiban megodható hogy 2 (exrtém esetben vagy vándor személyiséggel 3-4) szöviseregsereg is alulról üssön. Ami jobb mint ha csak egy ütne:). Persze külbömböző célpontokat kell választani.

Andrew 09-06-2008 10:27

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189759)
Nem azt mondom hogy mind a 8 sereg alulról érkezzen. De egy átlagos csopiban megodható hogy 2 (exrtém esetben vagy vándor személyiséggel 3-4) szöviseregsereg is alulról üssön. Ami jobb mint ha csak egy ütne:). Persze külbömböző célpontokat kell választani.

De minek bántjátok a 0 védelmű orikat? :D

Remedy 09-06-2008 10:56

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 189745)

Nem, hiszen az bont legkonnyebben ala :)

Batu 09-06-2008 11:02

Mindenképpen helyzet/csoportfüggő ez az egész. Valaki mondta, olyan eset is van, amikor egy országot be lehet 2 sereggel verni alulról.

vityu 09-06-2008 22:09

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 189783)
Mindenképpen helyzet/csoportfüggő ez az egész. Valaki mondta, olyan eset is van, amikor egy országot be lehet 2 sereggel verni alulról.

W-ben a legtávolabbi ország spec 203hektáros,(remélem semmilyen durva infót nem adtam ki. :)) 7%-a 14 hektár. Akkor ugye 200hoz lenne még 14. Már az első sereg becsapódása után több pontom lesz, mint neki most. Ahhoz, hogy alatta maradjak 30épület körül kell bontsak, ami persze nem tűnik soknak, de ha belegondolunk, akkor mégis csak az ország 15%-a. Ami azért elég sok. Nem hiszem, hogy megérné.
A-ban meg szerintem igen távolról kell ahhoz odafokozni, vagy/és sokat bontani, bár azt nem számolgattam. Szerintem csak ritka esetekben éri meg ehhez folyamodni, de úgyis jönnek a profik, akik megmondják, hogy hülye vagyok! :)

All times are GMT +1. The time now is 10:17.