Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Szövetségi listán a szövetség megjegyzése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3161)

vityu 09-03-2008 21:43

Szövetségi listán a szövetség megjegyzése

Ha klánlistán kattintok a klán sorszámára, akkor ugye csak annyi történik, hogy kiírja:
Quote:

Originally Posted by hóditó
Szövetség megjegyezve. Szövetségi támadásnál automatikusan ez a szövetség lesz célpontként kiválasztva.

Még annak is, aki támadást nem is indíthat szövetség ellen.
Itt gyakran kattintok rá, mint aki nem normális, és utána nekiállok felmérni a szövetséget, aztán eszembe jut, hogy ja, ezt nem jegyzi meg. Vissza, és másolni/megjegyezni, majd vissza megint. Azt hittem megszokom, de nem! :) Tehát a kérdés az lenne, hogy mi lenne, ha varázslásra is megjegyezné a szövetség sorszámát? De csak az ilyen őrültek miatt! :)

Ati 09-03-2008 21:55

Az ország és a szövetség száma nem ugyanaz. Varázslatoknál a kettő közül valamelyiket kell beírnod, attól függően, hogy mit akarsz csinálni. Ha megjegyzed a szövetséget, és nyomsz rá egy kristálygömböt, annak nincs értelme.

Valezius 09-03-2008 22:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 189437)
Az ország és a szövetség száma nem ugyanaz. Varázslatoknál a kettő közül valamelyiket kell beírnod, attól függően, hogy mit akarsz csinálni. Ha megjegyzed a szövetséget, és nyomsz rá egy kristálygömböt, annak nincs értelme.

Mert annak van értelme, hogy megjegyzi az országot, én meg nyomok rá egy szövetség felmérését :D

vityu 09-03-2008 22:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 189437)

Szerintem te is tudod Ati, hogy az A-ban a szövetség felmérését varázslattal lehet megcsinálni! ;) :) És nem a kristálygömb ez a varázslat! :)

Ati 09-03-2008 22:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189441)
Szerintem te is tudod Ati, hogy az A-ban a szövetség felmérését varázslattal lehet megcsinálni! ;) :) És nem a kristálygömb ez a varázslat! :)

Persze, de ha megjegyzel egy sorszámot, akkor utána TUDSZ rá varázsolni, hiszen az ország létezik, mert a pontlistából szedted.

Ha azonban egy szövetség sorszámát jegyezteted meg, akkor NEM fogsz tudni rá varázsolni, csak egyetlen varázslatot.

Ati 09-03-2008 22:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 189440)
Mert annak van értelme, hogy megjegyzi az országot, én meg nyomok rá egy szövetség felmérését :D

Ez sokkal ritkább, mint a fordítottja lenne.

vityu 09-03-2008 22:20

Csináltam hozzá szavazást is, mert hát így az igazi! :)

Valezius 09-03-2008 23:47

Akkor szavazok: Nem érdekel, mivel egy 4jegyű számot bárki el tud tárolni a rövidtávú memóriájában.

J.Ati 09-04-2008 01:56

Szavaztam!

Igaz csak egy 4jegyű számról van szó,de kényelmi bővítésnek tökéletes.

Csak azt nem tudom miért kellett ennek két témát is nyitni.

Ati 09-04-2008 08:33

A szavazók figyelmét ismét fel szeretném hívni arra, hogy gondolják át, hogy mire szavaztak:

Szeretnéd-e a javaslat szerint, hogy a támadásra, vagy bármi egyébre megjegyzett ország sorszámát elfelejtse, és felülírja az, ha véletlenül egy szövetség sorszámára kattintasz?

vityu 09-04-2008 10:02

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 189452)
Csak azt nem tudom miért kellett ennek két témát is nyitni.

Hopsz! :o Törölhetnéd az egyiket Ati! Másfél perc alatt töltötte be az oldalt és szerintem rányomhattam még 1x! :o

BigPi2 04-03-2009 13:08

Az hiszem az alap felvetést nem kell tovább magyarázni, mert jó és szükséges. Igaz, hogy ez a javaslat is legfeljebb pár embert érintene, ugyanúgy ahogy a másik javaslat.
Mivel szövetségenként egy, vagy legfeljebb két ember feladata az ilyen varázslatok végzése. Magamból kiindulva gondolom a többiek sem egy szövetséget mérnek fel egy adott körön belül. Továbbá nem hiszem, hogy ezek a játékosok olyan gyakran varázsolgatnak országokra, de ha mégis akkor sem verik a fejüket a falba, ha azt írja ki a rendszer, hogy ilyet nem varázsolhatsz egy szövetségre. Már ha véletlenül az illető elfelejtené átállítani a pontlistát.
Mert az emberek vagy pont listából varázsolnak, vagy esemény listából tehát a tévesztés esélye ugyan akkora mint a lentebbi szinteken az országok esetén.

Ati 04-03-2009 13:10

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 206668)
Az hiszem az alap felvetést nem kell tovább magyarázni, mert jó és szükséges. Igaz, hogy ez a javaslat is legfeljebb pár embert érintene, ugyanúgy ahogy a másik javaslat.

Pár embert?!

Szerintem irtó sok embert érintene, hogy rákattint egy szövetség sorszámára, majd nem tud varázsolni, mert nincs olyan ország...

vityu 04-03-2009 13:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 206670)
Pár embert?!

Szerintem irtó sok embert érintene, hogy rákattint egy szövetség sorszámára, majd nem tud varázsolni, mert nincs olyan ország...

De miért kattintana valaki egy szövetségi sorszámra? Azért csak, mert a főnök azt mondta, hogy mérd már fel ezt a klánt. Különben nem kattintana rá, mert nem akar egyéniben klánt támadni :). Csak két oka lehet valakinek klánlistára egyáltalán átlépi (ha úgy van beállítva, hogy nem azt látja előre), ha fel akar mérni egyet, vagy távol után, megnézni, hogy rájuk álltak-e. Ebből mindössze csak egyszer kellene klánsorszámra kattintani, és azt pontosan akkor, amikor tényleg az a feladat.
Nem értem, hogy miért hiszed azt, hogy mindenki csak a klánlistát figyeli, és ott akar mindent összekattingatni, hogy aztán ne tudjon varázsolni...

BigPi2 04-03-2009 13:32

Azt hiszem aki játszik 1/A-ban és szokott is klánokra varázsolni az teljesen egyetért az általunk elmondott indokokkal. Legfeljebb vagy nem tagja a külsőnek, vagy nincs írás joga a megbeszéléseknél.

Jelenlegi helyzetet nem lehet jobban leírni, mint ahogy azt mi tettük.

Padlócsempe 04-05-2009 11:08

Tökéletesen egyetértek a javaslattal.
Aki szövetségeket mér fel, annak sokkal kényelmesebbé válna ez, és kétlem, hogy bárki csak úgy össze-vissza kattintgatna szövetségi sorszámokra, majd kétségbe esne, ha nem tud rájuk kristálygömböt varázsolni.

Pool 04-28-2009 21:47

felesleges

vityu 04-28-2009 22:29

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209665)
felesleges

Miért? Mert ennyi erővel én meg azt mondom, hogy: szükséges, és pont.:)

BigPi2 04-29-2009 07:24

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209665)
felesleges

Lehet, hogy neked van igazad, de akkor miért jegyzi meg a háborúhoz. Hiszen azt sem használják többen mint a szövetésg felmérést. Ha pedig háborúzni akarok ugyanúgy betudom másolni mintha varázsolni akarnék.

A jelenlegi megoldás félrevezető és felemás.

Ati 04-29-2009 08:46

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 209695)
A jelenlegi megoldás félrevezető és felemás.

Én továbbra is amondó vagyok, hogy ha a szövetséget megjegyzi, akkor lesz igazán félrevezető...

Kell csinálni rá egy plusz beállítást, hogy azt meg akarod-e jegyeztetni. :D

vityu 04-29-2009 09:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209699)
Én továbbra is amondó vagyok, hogy ha a szövetséget megjegyzi, akkor lesz igazán félrevezető...

Ati, ha az embernek nincs dolga a klánlistán, akkor max csak nézelődni megy oda, ha érdekli, hogy hol is vannak... nem kattintgatni...Ha meg használni akarja a klánlistát, akkor jól jön....

Ati 04-29-2009 09:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 209704)
Ati, ha az embernek nincs dolga a klánlistán, akkor max csak nézelődni megy oda, ha érdekli, hogy hol is vannak... nem kattintgatni...Ha meg használni akarja a klánlistát, akkor jól jön....

Azt sajnos igen nagy bizonyossággal el lehet mondani, hogy rengeteg ember nem arra használja a dolgokat, amikre azok valók, majd elvárja, hogy a rendeltetésellenes használat legyen az alap...

vityu 04-29-2009 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 209705)
Azt sajnos igen nagy bizonyossággal el lehet mondani, hogy rengeteg ember nem arra használja a dolgokat, amikre azok valók, majd elvárja, hogy a rendeltetésellenes használat legyen az alap...

Az emberek 55%-a szavazott arra, hogy jó ötlet lenne. Ha ennyire ellene vagy, akkor légyszíves dobd át az elvetett javaslatok közé, nincs más amit fel tudnánk hozni a javaslat mellett, már mindent leírtunk.

Pool 04-29-2009 17:48

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 209737)
Az emberek 55%-a szavazott arra, hogy jó ötlet lenne. Ha ennyire ellene vagy, akkor légyszíves dobd át az elvetett javaslatok közé, nincs más amit fel tudnánk hozni a javaslat mellett, már mindent leírtunk.

18 szavazóból 10...:D
Na, akkor 10 ember akarja a több 1000-ből, csináld meg Ati... :)
Az arány mint az életben, nép:kormány :S

vityu 04-29-2009 22:18

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209760)
18 szavazóból 10...:D
Na, akkor 10 ember akarja a több 1000-ből, csináld meg Ati... :)
Az arány mint az életben, nép:kormány :S

576 játékos van jelenleg az 1/A-ban. 177 klán, ha mindet beleszámolom. Szerintem nem mondok sokat azzal, ha azt mondom, hogy a játékosok fele sose nézi meg a klánlistát. A 177 klánból max 20, aki akár támadhat is, vagy szokott egyáltalán, tehát ÖSSZESEN 20 embernek szükséges megjegyeztetni a klán számát kattintással.
Akkor ezt vegyük ki, mert felesleges... Így legalább lenne értelme a kattinthatóságnak.
DE, Ati, dobd ki a javaslatot, láthatóan semmi haszna, hogy itt legyen. Többségi szavazat mellett is csak ellenérvek vannak, a további boncolgatás felesleges.

none 04-30-2009 10:37

szerintem az ötlet nem rossz előfordult már párszor, hogy rákattintottam klánlistán a számra, és kerestem mágiában:) nem hiszem, hogy annyira zavaró lenne, mert ez akkor szinte bármire ráhúzható..
bár szerintem azért több, mint 20 embert érintene a kérdés.. :)

Pool 04-30-2009 14:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 209801)
576 játékos van jelenleg az 1/A-ban. 177 klán, ha mindet beleszámolom. Szerintem nem mondok sokat azzal, ha azt mondom, hogy a játékosok fele sose nézi meg a klánlistát. A 177 klánból max 20, aki akár támadhat is, vagy szokott egyáltalán, tehát ÖSSZESEN 20 embernek szükséges megjegyeztetni a klán számát kattintással.
Akkor ezt vegyük ki, mert felesleges... Így legalább lenne értelme a kattinthatóságnak.
DE, Ati, dobd ki a javaslatot, láthatóan semmi haszna, hogy itt legyen. Többségi szavazat mellett is csak ellenérvek vannak, a további boncolgatás felesleges.

Mivel bárki lehet eccer A-s ezért sztem az össz játékosnak kellene döntenie...
Ennyi erővel akkor csak a klánvezérek szavazzanak, legalább megtudjuk, kik azok :D

Pool 04-30-2009 14:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 209839)
szerintem az ötlet nem rossz előfordult már párszor, hogy rákattintottam klánlistán a számra, és kerestem mágiában:) nem hiszem, hogy annyira zavaró lenne, mert ez akkor szinte bármire ráhúzható..
bár szerintem azért több, mint 20 embert érintene a kérdés.. :)

Még nincs 20 :D

none 04-30-2009 15:03

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209858)
Ennyi erővel akkor csak a klánvezérek szavazzanak, legalább megtudjuk, kik azok :D

nem igazán látom, hogy bármi érvet felhoznál a javaslat ellen..
kérlek fejtsd ki téged miért zavarna konkrétan..
aki egyszer lesz, majd A-s annak meg mindegy, úgyis sok új dolgot kell megtanulnia ez is, csak egy lesz a sok közül..
amúgy melyik kérdésben döntött az összes játékos?:)

Princ 04-30-2009 16:47

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209858)

Mint a vodás kérdéseknél? Azért csak nincs akkora hordereje ennek és különben is, már elfelejtettük hogy is zajlott az anno. :p

Pool 04-30-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by none (Post 209876)
nem igazán látom, hogy bármi érvet felhoznál a javaslat ellen..
kérlek fejtsd ki téged miért zavarna konkrétan..
aki egyszer lesz, majd A-s annak meg mindegy, úgyis sok új dolgot kell megtanulnia ez is, csak egy lesz a sok közül..
amúgy melyik kérdésben döntött az összes játékos?:)

Az állásponton kb. az, mint Atinak, elég ha a mágiához az orisorszám megmarad...
Csak meg lehet jegyezni egy 4jegyű számot...
vagy egy hármast

none 04-30-2009 23:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 209920)
Az állásponton kb. az, mint Atinak, elég ha a mágiához az orisorszám megmarad...
Csak meg lehet jegyezni egy 4jegyű számot...
vagy egy hármast

azzal csak az a gond, hogy akkor támadásnál miért jegyzi meg?
bár nem egetrengető probléma, csak kényelmi módosítás lenne..:)

Pool 04-30-2009 23:38

Quote:

Originally Posted by none (Post 209952)
azzal csak az a gond, hogy akkor támadásnál miért jegyzi meg?
bár nem egetrengető probléma, csak kényelmi módosítás lenne..:)

Hogy segítse a hülyéket, akik 100 körökre klántámadnának...

All times are GMT +1. The time now is 14:40.