Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Távolbalátás-Fontos esemény (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3159)

Druida 09-03-2008 21:31

Távolbalátás-Fontos esemény

Sziasztok!

a következő gondolatom támadt. A távolbalátás varázslat alap esetben eseményként jelölődik meg. akár szövetséges akár magad varázsolsz.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a távolbalátást azon esetben ha jön felém vagy szövetségesem felé sereg, akkor fontos eseményként jelölné a rendszer?
ha hülye ötlet, hurrogjatok le :p

vityu 09-03-2008 21:34

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189422)
Sziasztok!

a következő gondolatom támadt. A távolbalátás varázslat alap esetben eseményként jelölődik meg. akár szövetséges akár magad varázsolsz.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a távolbalátást azon esetben ha jön felém vagy szövetségesem felé sereg, akkor fontos eseményként jelölné a rendszer?
ha hülye ötlet, hurrogjatok le :p

Nem hülye ötlet, csak szerintem felesleges. Ha már villog valami, úgyis megnézed! Tehát feleslegesen kell még azt is megnézni a programnak, vagy minek, hogy normál szöveg van, vagy van-e benne valami változás!

Druida 09-03-2008 21:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 189424)
Nem hülye ötlet, csak szerintem felesleges. Ha már villog valami, úgyis megnézed! Tehát feleslegesen kell még azt is megnézni a programnak, vagy minek, hogy normál szöveg van, vagy van-e benne valami változás!

igen, de e-mail értesítőbe így el fogja küldeni mivel az események elküldése nincsen bekapcsolva, csak a fontos eseményeké!

vityu 09-03-2008 21:49

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189429)
igen, de e-mail értesítőbe így el fogja küldeni mivel az események elküldése nincsen bekapcsolva, csak a fontos eseményeké!

Ha valaki megcsinálja a távolt, az írhat smst. Szerintem még akkor is felesleges. Sőt, meg is csörgethet, és akkor le is van tudva az email-értesítő :)

Valezius 09-03-2008 21:52

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 189429)

Ha ez a gondod, akkor mondjuk google fiúk, raksz be egy szűrőt, aztán az továbbítja a levelet a normál emailedre.

Tudom most jön az, hogy de így egyszerűbb lenne.
Mindenesetre én próbálom azt felhasználni, ami rendelkezésre is áll.

vityu 09-03-2008 22:23

Meg az értesítőnél akkor azt is ki kellene szűrnie a programnak, hogy a 4 szövetséges országból melyik felé megy a sereg, és csak annak elküldeni. Vagy kapja meg mindenki? Szerintem ez még mindig felesleges! Cseréljetek számot, és akkor lehet jelezni a másiknak, ha baj van.

Princ 09-05-2008 16:24

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 189436)
Ha ez a gondod, akkor mondjuk google fiúk, raksz be egy szűrőt, aztán az továbbítja a levelet a normál emailedre.

Tudom most jön az, hogy de így egyszerűbb lenne.
Mindenesetre én próbálom azt felhasználni, ami rendelkezésre is áll.

Már megszoktam a gondolatot hogy napi többszáz eseményt csak azért küldessek a mailomra hogy arról a hetente 2-3-ról ami sereget mutat, mihamarabb értesüljek.

Egyébként meg, a kérdést talán onnét jobb megközelíteni, hogy fontos-e a hódítósok számára, ha sereg közelít a szövetségesük felé. Áhh nem, ez csak egy lényegtelen dolog.. :D Olyan lényegtelen hogy elég csak felhívni a szövitársakat meg sms-ezni.

Amit különben ennél sokkal jobban fájlalok az az, hogy semmiféle értesítést nem kapok a Hódtól ha a szövetségesemet beverik. Tudom, küldessem el a szövetségeseim szűrt, fontos eseményeit a mailomra. Vagy figyeljek erre külön mert ez is amolyan egyedi igény. Előre imádlak bennetek. :p

Andrew 09-05-2008 16:36

Igazából a legegyszerűbb és szerintem a legjobb (felhasználók szempontjából), és egyeben a legbonyolultabb (programozói, fenntartói részről) az lenne, hogy ha egy oldalon föl lennének sorolva az eseményfajták, mellettük meg checkboxok, amivel egyenként be lehetne állítani, hogy Neked melyik a fontos, piaci, meg egyéb esemény. :)

Ati 09-05-2008 16:39

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 189626)
Már megszoktam a gondolatot hogy napi többszáz eseményt csak azért küldessek a mailomra hogy arról a hetente 2-3-ról ami sereget mutat, mihamarabb értesüljek.

Egyébként meg, a kérdést talán onnét jobb megközelíteni, hogy fontos-e a hódítósok számára, ha sereg közelít a szövetségesük felé. Áhh nem, ez csak egy lényegtelen dolog.. :D Olyan lényegtelen hogy elég csak felhívni a szövitársakat meg sms-ezni.

Amit különben ennél sokkal jobban fájlalok az az, hogy semmiféle értesítést nem kapok a Hódtól ha a szövetségesemet beverik. Tudom, küldessem el a szövetségeseim szűrt, fontos eseményeit a mailomra. Vagy figyeljek erre külön mert ez is amolyan egyedi igény. Előre imádlak bennetek. :p

Többnyire nem sokra mész azzal, ha már mennek a szövetségesed fele. Ha 1 körre vannak, akkor nem tudsz segítséget küldeni. Ha még kettőre, akkor talán, de ha sms-ben értesülsz arról, hogy 2 körre van egy támadó sereg, akkor valószínüleg sokat nem tudsz tenni. Ha igen, akkor az az a ritka pillanat, amikor eléggé el lett szúrva a támadás.

Ha a szövetségesedet beverik, arról milyen értesítést szeretnél? Mi értelme lenne? A Te országodra közvetlen kihatással nincs, ha kapcsolatban vagytok, akkor pedig akár a fórumon meg tudjátok ezt beszélni, akár a szövetség fontos eseményei között ezt látod.

Princ 09-05-2008 16:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 189628)
Többnyire nem sokra mész azzal, ha már mennek a szövetségesed fele. Ha 1 körre vannak, akkor nem tudsz segítséget küldeni. Ha még kettőre, akkor talán, de ha sms-ben értesülsz arról, hogy 2 körre van egy támadó sereg, akkor valószínüleg sokat nem tudsz tenni. Ha igen, akkor az az a ritka pillanat, amikor eléggé el lett szúrva a támadás.

Ha a szövetségesedet beverik, arról milyen értesítést szeretnél? Mi értelme lenne? A Te országodra közvetlen kihatással nincs, ha kapcsolatban vagytok, akkor pedig akár a fórumon meg tudjátok ezt beszélni, akár a szövetség fontos eseményei között ezt látod.

Úgy érted, ha látom hogy jönnek a szövim felé akár 1 körösen, vagy mondjuk már be is ütötték, csak nézek ki a fejemből és ülök sopánkodva? És nem teszek semmit? Ez szinte sértés. :))

Ati 09-05-2008 17:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 189629)
Úgy érted, ha látom hogy jönnek a szövim felé akár 1 körösen, vagy mondjuk már be is ütötték, csak nézek ki a fejemből és ülök sopánkodva? És nem teszek semmit? Ez szinte sértés. :))

Ha mindenről értesítést szeretnél kapni, akkor egyszerűbb, ha folyamatosan gépnél vagy, mert VALAMI úgyis mindig történik. :)

Princ 09-05-2008 22:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 189632)
Ha mindenről értesítést szeretnél kapni, akkor egyszerűbb, ha folyamatosan gépnél vagy, mert VALAMI úgyis mindig történik. :)

Épp arról volt szó föntebb hogy nem MINDENRŐL van szükségem értesítésre. Hogy hogyan kerülhetett azonos kategóriába pl a felém közeledő sereg avval hogy mondjuk megírt a szövim 10 tekit, hát, ehhez még sokat kell nőnöm hogy fölérjem. :)

Druida 09-07-2008 18:31

Na szal
telefonszám csere megvan, ez alap ha baj van hívnak is. de azért talán mégis egyszerűbb és nem utolsó szempont vkinek hogy olcsóbb is lenne :)
és szerintem ebből hátránya senkinek nem adódna, előnye viszont sokunknak.

richardka 09-08-2008 09:26

én már leszoktam az értesitökről. Nincs annál rosszabb mikor kapok vagy 150-200 emailt.

Bogár 09-11-2008 16:07

támogatom én is a javaslatot.
elég gyakran vagyok olyan helyzetben, hogy gép előtt vagyok, de nem tudok a játékra figyelni, viszont látom, ha mail érkezik.

egyébként is, sztem úgy a logikus, hogy fontos esemény az is, ha jön sereg az ország felé. ;)

Valezius 09-12-2008 17:43

Még szerencse, hogy ez csak egy beszélgetés, különben lehet, hogy ezt le se írnám :)
Nekem sokkal fontosabb esemény az, ha senki nem távolozik, mivel ha távolozik valaki tud szólni, akár ingyen is, megcsörget, és nem veszem fel.
De ha nincs ott senki, akkor ki fog szólni, hogy valaki távolozzon már? :)

Princ 09-12-2008 23:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 190468)
Még szerencse, hogy ez csak egy beszélgetés, különben lehet, hogy ezt le se írnám :)
Nekem sokkal fontosabb esemény az, ha senki nem távolozik, mivel ha távolozik valaki tud szólni, akár ingyen is, megcsörget, és nem veszem fel.
De ha nincs ott senki, akkor ki fog szólni, hogy valaki távolozzon már? :)

Az emberek leleményessége határtalan, de én mégis úgy gondolom, érdemes a különbőző redszereket arra használni amire kitalálták. Vagy jobbítani rajtuk, ami persze nem könnyű és sok esetben indokolatlanul nagy az ellenállás.
Mert lehet pótolni egyikkel a másikat, mint például csörgetéssel az e-mailt, a google-val a Hódító értesítéseinek helyes szortírozását és biztos vagyok benne hogy megfelelő utánajárással meg tudnád csinálni azt is hogy minden kv előtt a 40. percben e-mailt kapj arról ha még nem volt távolnézés a szövetségben. De szerintem ezek az utak keresztezik egymást és végül nem vezetnek jóra.

Mondjam azt hogy a hsz-ed még csírájában elfojtotta a korábbi? Nem mondom, hisz ez mind csak duma. :)

Zoli 09-13-2008 09:49

Engem nem különösebben izgat, hogy fontos esemény lesz-e, még a piaci infós villogótól is megijedek:)
Szóval egy "sima" esemény nekem ugyanolyan fontos,mint egy "fontos" esemény...az, hogy mi fontos, szubjektív, egy piaci infó is lehet fontos, ha éppen valaki túl akar csorgatni :rolleyes: ...szóval nekem mindegy, bár ha a hadi események is a fontosak között vannak, mivel ez is hadi, logikus lenne, de ugyanakkor nem ez az egyetlen logikátlan dolog a hódban, a ganz mégis jól működik...szóval további jó csevegést, nekem mindegy :)

All times are GMT +1. The time now is 07:19.