![]() |
Kereséskor ország megjegyzése
Üdv! Egy aprócska kényelmi módosítást szeretnék felvetni:
A pontlistában ha a kiszemelt ori sorszámára kattintok akkor azt a rendszer megjegyzi, és a következő támadásnál vagy egyéb akciónál automatikusan felkínálja, és nem kell állandóan megjegyezni vagy bemásolni a célországok sorszámát. Ezt a lehetőséget a Keresés menübe is belehetne vezetni. A célország nevének beírása után pontos találat esetén a rendszer ugyanilyen működési elv alapján megjegyezné az adott ori sorszámát. Tömören ennyi, várom a véleményeket. |
Anélkül, hogy ellene lennék, mert végülis nem nagy dolog megcsinálni, azt kérdezném, hogy ez mennyire gyakori dolog, hogy onnan akarsz megjegyeztetni valakit?
Nem nézed meg a pontlistában előtte, hogy egyáltalán milyen messze van? |
Általában a pontlistát szoktam használni. Keresést akkor használok, ha pl. egy néhány napja meglopott országnak csak a nevére emlékszem (és arra hogy érdemes volt rá tk-t nyitni :) ), de arra nem hogy felettem vagy alattam van-e, és hogy milyen távol, akkor keresni szoktam. Szóval a Keresés menüt aránylag gyakran használom, napi rendszerességgel.
|
Quote:
Vagy nem így csinálod? |
Ha meg olyan zsíros falat, úgyis benn van még az eseményeid között, minek keresni?
|
Quote:
A tolvajkodást csak példaként hoztam fel. A javaslat egy fokkal megkönnyítené az országok közötti keresést, Azoknak akik szoktak is. A javaslat senkinek sem árt, de van akinek használ, még ha nincs is rá mindenkinek szüksége. |
Quote:
A távolság végett pedig nem mindig szoktam a pontlistát is megnézni. Érték alapján is meg lehet saccolni hogy az illető a közelben van e. Gömbölésnél, vagy lopásnál pedig pár kör nem oszt nem szoroz. |
Engem meg kifejezetten zavarna, hogyha pontlistában kattintok egy oriszámra, aztán még mielőtt támadnék rá, valakire rákeresnék, mert miért ne keressek rá, aztán mikor támadok, hopsz, 150 körre alám ment a sereg, mert a keresés miatt más orisorszámot jegyzett meg a rendszer :o
Ha már bekerülne, akkor, annyit kéne csak, hogy keresésnél is kattinhatósőággal lehessen megjegyeztetni a számot, de sztem még így is felesleges :) |
Én személyszerint nagyon gyakran használom a keresőt és engem is kifejezetten zavarna,ha folyton megjegyezné a rendszer.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Felőlem is bekerülhet, nem fogom használni! Inkább akkor az lenne jó, ha tudnék onnan üzenetet írni kattintással! :) Mert én általában arra használom csak a keresőt! :)
|
Quote:
|
Mint gyakori keresőhasználót (:p),engem kifejezetten zavarna ez a módosítás,így nem támogatom.
|
Szerintem ez azoknak sem zavaró, akik használják a keresőt. Ne kattintgassatok annyit. :p Igaz nem használnám minden nap ezt az opciót, de ellene sem vagyok. :)
|
No nem mintha sokat számítana a véleményem, mivel 2 hónapja inaktív vagyok, és ez még 1 hónapig (október 28-ig) így is marad, de az a megérzésem, hogy
- nem zavarna, ha lenne ilyen módosítás - de nem is használnám ki, mivel támadni nem keresőből szoktam, üzenetet írni meg CTRL-C + CTRL-V... Úgyhogy felőlem jöhet a módosítás, nem hiszem hogy hátráltatja a játékmenetet. |
Ha már ide került a téma,akkor én is írok ide,mert engem is zavarna.
A keresőben ne maradjon nekem semmi. |
Quote:
|
Quote:
Tehát beírom mondjuk,hogy toto és kijön pár eredmény..,aztán rájuk lehet kattintani és megjegyzi a sorszámot? Ha így van akkor így már más. |
Nem így van. Így lesz majd, ha elfogadják a javaslatot odafönt. :p:D:D
Én még mindig nem látom a javaslat célját azon kívül, hogy az üzenetküldést leegyszerüsíti annyival, hogy nem kell kimásolni-beilleszteni a sorszámot az üzenet címzettjéhez. Ha van (lesz/lenne) ezen kívül valami más haszna, elnézést. Mindegy. Szerintem nem zavaró tényező. |
Quote:
(Mondjuk én ezt se használnám, kereső alapján nem keresek célpontokat, arra ott a pontlista.) Quote:
|
Quote:
Itt most támadásról van szó! Vagy én olvastam nagyon szelektíven ma:( |
Quote:
Ha az üzenetküldést is idevesszük, akkor az lesz a vége, hogy folyton olyannak küldesz üzenetet, aki elől épp el akartad volna titkolni annak tartalmát... Úgyhogy ott ne legyen semmi automatikus számbeírás, mert nem kevés "meglepetés" lenne belőle. |
Akkor a támogatom:)
Viszont nem hinném,hogy használnám,mert más csopikban levő orikat úgyse tudok megtámadni.. |
Quote:
Tegyük fel, hogy keresőben keresem meg a célpontomat. Nem onnan fogom megtámadni, hanem megnézem a pontszámát, majd visszamegyek a pontlistában, és kikeresem ott (is, pontszám alapján), hogy tudjam, hány körre van. Egy esetben látom ennek értelmét, anarchista csoportban, ahol előfordulhat, hogy 2 körön belül több ország van, mint 400. Ez esetben lefelé és felfelé "kilógnak" országok az általam látható pontlistáról, amik egyébként 2 körre lennének tőlem, de nem tudok a pontlistán rájuk kattintani. Ezesetben rákeresek, és rákattintok, és támadok. Így érthető, és hasznos a javaslat, mindenképp támogatom. De ez ugye abból indul ki, hogy tudom, hogy hány körre van, csak nem tudom fejből a sorszámát, és lusta vagyok ctrl-c + ctrl-v kombinációt használni. Ezért ugrottam arra a részre, hogy a gyakorlatban (az anarchista 5. szinten kívül) szerintem üzenetküldésnél lenne inkább jelentősége, mert ha tudom kinek akarok üzenetet küldeni, de mondjuk nem az én csoportomban van, akkor rákeresek, rákattintok, és már írhatok is neki. Mindenesetre elnézést, hogy nem értem a lényegét az eredeti javaslatnak, ezért átugrottam rajta. Mindezektől függetlenül nem tartanám károsnak. |
Quote:
|
Quote:
|
Hogy lehet az,hogy a kereső szerint valakinek az országa nincs SZK-n,befagyva sincs,hisz VIP és mégsem látszik a pontlistán? Megpróbáltam egyénibe is felvenni,ott sem sikerült ..:confused:
|
Quote:
|
Ne offoljuk szét a témát. Köszi.
|
Quote:
ON / Továbbra sem támogatom a javaslatot! |
Azok kedvéért akik félreértettek valamit a javaslat kapcsán, vagy elvesztették a fonalat, vagy csak lusták visszaolvasni;), tisztelet a kivételnek, itt a javaslat még egyszer összegezve:
Az országok közötti kereséskor pontos találat esetén, az ország sorszámára kattintva a sorszámot a rendszer megjegyzi, és következő támadáskor, varázsláskor, vagy tolvajakciókor automatikusan ezt fogja felkínálni, mint célpont, így nem kell állandóan megjegyezni, vagy másolgatni az országszámokat. Az ország megjegyzésekor egy visszajelzést is kapnál szép zöld kerettel: Ország megjegyezve. Támadásnál, mágiánál és tolvajlásnál automatikusan ez lesz beírva. Ezek után nem hiszem hogy bárkit is zavarna, ha életbe lépne, ha valakit mégis, akkor megkérem hogy fejtse ki bővebben, még lehet finomítani a javaslaton. Vannak akik nem élnének ezzel a lehetőséggel, de vannak akik igen, szóval szerintem ha egy javaslat nem árt senkinek, de van akinek hasznára válik, akkor az nem a kukába való...:) |
Én annó azt díjaztam volna, hogy ha a keresett országot úgy jelenítené meg, mint ha azt a pontlistában nézném - feltéve, hogy velem egy csoportban van. :)
|
Erre a javaslatra elég vegyes reakciók érkeztek.
Összegezve: keresőbe beírom az ország nevét, vagy töredéknevet, a találatok listájában pedig a sorszám kattinthatóvá válik, amire kattintva az adott sorszámot a játék megjegyzi, mintha a pontlistából kattintottál volna. Ezt tudod használni később támadáshoz. Előnye: ha valakit csak név alapján keresel, és még a pontlistádba se veszed fel, akkor nem kell 4 plusz egérkattintást végezned, hogy a számot átmásold a támadó rublikába. Hátrány: egy esetlegesen megjegyzett másik országot törölni tudsz véletlen kattintással is. Olyankor is megjegyzi, amikor az illető más csoportban van. Olyankor is megjegyzi, amikor a csoportodban van ugyan az ország, de nincs a pontlistában, ezért nem támadható. Még ha támadható is, lehet, hogy iszonyú messze van tőlem, ami a keresőben nem látszik (szemben a pontlistával), és sokkal gyakoribbá válhatnak a többnapos támadások. Összegezve akkor egy-egy mondatban mindenki fejtse ki, hogy miért támogatná, illetve miért nem támogatná ezt a javaslatot. |
Kezdem én: nem támogatom, hacsaka többségnem nem tetszik valamiért, mert sokkal több a hátrány, mint az előny. Ha valakit meg akarok támadni, akkor többet szeretnék róla tudni, mint azt, hogy velem egy csoportban van, ezért sokkal inkább pontlista alapján támadok, ahol a sorszám megjegyzése már eleve működik. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mellékattintok véletlen, és valaki egészen mást támadok meg, mint akit akartam.
|
Én nem támogatom. Sokan így is arra törekednek,hogy minél kevesebb kattintásból,minél kényelmesebben el tudjanakn navigálni a hódító világában. Ha a Kereső is ilyen 'kattintós-megjegyzős' rendszerben fog működni,sokkal több lesz a bosszús emberke,aki véletlenül rákattintott a számra. Újra ki kell keresgélni a pontlistában,ami lassú gépnél,nagy csopiban nem egy leányálom ..
Egyébként mint gyakori keresőhasználó sem támogatom,engem kifejezetten zavarna. |
Quote:
|
Nem támogatom. Eleve nem tetszet az ötlet. Én sose olyanokra keresek, akiket támadni akarok, előre elmentett pontot tudnék vele véletlenül felülírni... Elég nekem, hogy elfelejtek kajával támadás előtt felpakolni, és az utolsó percben még piacolni is kell, nem hogy még a számot is megint ki kelljen keresnem.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:35. |