Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Védelem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=315)

spirit.. 03-07-2006 14:08

Védelem

Nemrég léptem fel az országommal egy szintet,és arra gondoltam,hogy ha lehetne egy választás,hogy akarod-e a védelmet vagy sem. Egy a szintről a másikra menekülőnek nyilván kell,ha kicsit beeütötték a helyreálláshoz,de mondjuk én teljesen beépülve és feltöltve léptem full hekivel,nekem nem kellene a védelem,(persze a piac 24órás korlátozása mellett). Tehát,mit szólnátok ahhoz,hogy ha lenne egy olyan választás szintlépéskor,hogy hány körre akarsz védelmet? a minimum mondjuk lehetne 0 vagy 1. Reagáljatok! Ati, várom a negatív visszajelzést! :D

Arwen 03-07-2006 14:15

Ezzel nem értek egyet. Vagy van védelem, vagy nincs.
Örülj neki, h fajt választhatsz! :D

spirit.. 03-07-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by Arwen
Ezzel nem értek egyet. Vagy van védelem, vagy nincs.
Örülj neki, h fajt választhatsz! :D

Az előbb is a te üzenetedre reagáltam:)
Szerintem nagyon is kellene,mert mi a jó abban,hogy egy full felszerelt orival tökölj,azért hogy megvédjenek,amit magadtól is tudnál.

Arwen 03-07-2006 14:24

Quote:

Originally Posted by spirit..
Az előbb is a te üzenetedre reagáltam:)
Szerintem nagyon is kellene,mert mi a jó abban,hogy egy full felszerelt orival tökölj,azért hogy megvédjenek,amit magadtól is tudnál.

Azt mondtom, h vagy legyen mindenki védett, vagy egyáltalán ne legyen védelem.
Nincs választási lehetőség.

spirit.. 03-07-2006 15:46

Quote:

Azt mondtom, h vagy legyen mindenki védett, vagy egyáltalán ne legyen védelem.
Nincs választási lehetőség.

Akkor viszont az is jó lenne,hogy válasszunk,hogy akarunk-e védelmet vagy nem.

Ati 03-07-2006 15:48

Quote:

Nemrég léptem fel az országommal egy szintet,és arra gondoltam,hogy ha lehetne egy választás,hogy akarod-e a védelmet vagy sem. Egy a szintről a másikra menekülőnek nyilván kell,ha kicsit beeütötték a helyreálláshoz,de mondjuk én teljesen beépülve és feltöltve léptem full hekivel,nekem nem kellene a védelem,(persze a piac 24órás korlátozása mellett). Tehát,mit szólnátok ahhoz,hogy ha lenne egy olyan választás szintlépéskor,hogy hány körre akarsz védelmet? a minimum mondjuk lehetne 0 vagy 1. Reagáljatok! Ati, várom a negatív visszajelzést! :D

Rendben, mondom a negatív visszajelzést. :)

Az új szintre ne életképtelen országgal lépj fel, ami egyetlen napot sem bír ki anélkül, hogy ne kelljen valahonnan lopnod/venned hozzá. Ha ennyire életképtelen, akkor ott a karaván, némi veszteségek árán, ennél jobban ne akarj kiélezni egy országot a kezdetektől fogva. Ha át kell épülnöd, hogy kibírd a védelmet, akkor tedd azt. Azért, mert nem akarsz átépülni, nem a védelmet kell eltörölni, hanem kevésbé kell lustának lenni. :D

spirit.. 03-07-2006 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Rendben, mondom a negatív visszajelzést. :)

Az új szintre ne életképtelen országgal lépj fel, ami egyetlen napot sem bír ki anélkül, hogy ne kelljen valahonnan lopnod/venned hozzá. Ha ennyire életképtelen, akkor ott a karaván, némi veszteségek árán, ennél jobban ne akarj kiélezni egy országot a kezdetektől fogva. Ha át kell épülnöd, hogy kibírd a védelmet, akkor tedd azt. Azért, mert nem akarsz átépülni, nem a védelmet kell eltörölni, hanem kevésbé kell lustának lenni. :D

azt nem mondtam,hogy a piac 24órás tilalmát is le kell szedni és azt sem,hogy törölni kell a védelmet. Egyszerűen választani,hogy akarsz-e védelmet vagy sem. Ja és egyáltalán nem életképtelen az országom,mert megvan minden ami kell,és éppen ez a baj. Tele vagyok,nem tok támadni,és semmit sem tok csinálni. Ez a baj,és még az 1 nap sem járt le.:D
Ja meg nem az a baj,hogy nem bírom ki a védelmet(kaja meg ilyesmi miatt),mert még a raktáram is fullon van. De azért egy szót sem szólok,mert az tény,hogy a piac24órás tilalma kell.
Amúgy aki meg ennyire kiélezi az oriját,az rá fog b*szni.

Ati 03-07-2006 16:20

Quote:

azt nem mondtam,hogy a piac 24órás tilalmát is le kell szedni és azt sem,hogy törölni kell a védelmet. Egyszerűen választani,hogy akarsz-e védelmet vagy sem. Ja és egyáltalán nem életképtelen az országom,mert megvan minden ami kell,és éppen ez a baj. Tele vagyok,nem tok támadni,és semmit sem tok csinálni. Ez a baj,és még az 1 nap sem járt le.:D
Ja meg nem az a baj,hogy nem bírom ki a védelmet(kaja meg ilyesmi miatt),mert még a raktáram is fullon van. De azért egy szót sem szólok,mert az tény,hogy a piac24órás tilalma kell.
Amúgy aki meg ennyire kiélezi az oriját,az rá fog b*szni.

Legyen védelem, vagy ne: ha nincs, akkor az új csoportban gyakorlatilag a semmiből bukkannak fel ellenfelek, mégcsak gömbözni se tudják az ottlevők, és már támad is. Ez nem lenne fair az ottlevőkkel szemben. A hírnévre támaszkodás is megszűnne, mert nem lenne viszonyítási alap, mint most.

Úgyhogy bírd ki a 3 nap védelmet, piacolj az első nap után, hogy ne unatkozz, de 3 napnyi "unatkozást" ne váltsa fel egy teljesen kiszámíthatatlan környezet.

spirit.. 03-07-2006 16:23

Quote:

Originally Posted by Ati
Legyen védelem, vagy ne: ha nincs, akkor az új csoportban gyakorlatilag a semmiből bukkannak fel ellenfelek, mégcsak gömbözni se tudják az ottlevők, és már támad is. Ez nem lenne fair az ottlevőkkel szemben. A hírnévre támaszkodás is megszűnne, mert nem lenne viszonyítási alap, mint most.

Úgyhogy bírd ki a 3 nap védelmet, piacolj az első nap után, hogy ne unatkozz, de 3 napnyi "unatkozást" ne váltsa fel egy teljesen kiszámíthatatlan környezet.

Mondjuk erre én is gondoltam. De akkor is lehetne ha olyan,hogy 2napos védelem,vagy 1 napos. Aki aktív az fel tud rá készülni.

Ati 03-07-2006 16:27

Quote:

Mondjuk erre én is gondoltam. De akkor is lehetne ha olyan,hogy 2napos védelem,vagy 1 napos. Aki aktív az fel tud rá készülni.

Senkinek a leghalványabb fogalma se legyen arról, hogy ki mikor jön ki a védelem alól? :) Ott egy védett ország, és vajon 1 óra múlva támadhatom/támadhat, vagy 2 nap múlva?

Folyamatosan lépkedve, még 42 napontként is, mindenki kibír 3 nap békét és nyugalmat. :)

spirit.. 03-07-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by Ati
Senkinek a leghalványabb fogalma se legyen arról, hogy ki mikor jön ki a védelem alól? :) Ott egy védett ország, és vajon 1 óra múlva támadhatom/támadhat, vagy 2 nap múlva?

Folyamatosan lépkedve, még 42 napontként is, mindenki kibír 3 nap békét és nyugalmat. :)

hogy miért pont veled kell vitatkoznom??? :D
Na mindegy. És ha ki lenne írva a pontoknál,hogy hány napra védett? a fellépés utánit kiírja addig amíg az ország védelem alatt ál. Azt nem,hogy mikor jár le,csak azt hogy hány napra kérte.

director 03-07-2006 18:03

Quote:

hogy miért pont veled kell vitatkoznom??? :D
Na mindegy. És ha ki lenne írva a pontoknál,hogy hány napra védett? a fellépés utánit kiírja addig amíg az ország védelem alatt ál. Azt nem,hogy mikor jár le,csak azt hogy hány napra kérte.

kezdjük egy kicsit túlbonyolítani, nem? szerintem jó ez így:) van 3 nap nyugid.. vedd úgy, hogy elmentél szabira.. addigse kell a gép előtt ülnöd, menj focizni:PP

Phoenix 03-08-2006 11:31

Sztem is kell ennyi..bár a 24órás piacnélküliséggel már voltak gondjaim, de túléltem, de hogyha lehetne az első perctől kezdve piacozni, akkor az Xből úgy lépne fel mindenki, hogy annyi nyersanyagot vesz, amennyit cask bír, és azonnal kirakja a piacra, mert ott van a majdnem 100szoros árkülönbség pl.: a kőnél meg a fánál, és ezzel akár már több milliárdokat is szerezhetsz. :cool:

Milán™ 03-17-2006 17:44

de jól jönne nekem most ha le lehetne szedni a védelmett:)
varis orimmmal léptem és találtam egy full üres oriást.semi nincs az orijába azt van még 20kör védetségem:(remélem nem halásszák el előlem:)

Milán™ 03-17-2006 17:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix
Sztem is kell ennyi..bár a 24órás piacnélküliséggel már voltak gondjaim, de túléltem, de hogyha lehetne az első perctől kezdve piacozni, akkor az Xből úgy lépne fel mindenki, hogy annyi nyersanyagot vesz, amennyit cask bír, és azonnal kirakja a piacra, mert ott van a majdnem 100szoros árkülönbség pl.: a kőnél meg a fánál, és ezzel akár már több milliárdokat is szerezhetsz. :cool:

Phonix ami a raktárban nem fér el az szintlépéskor elveeszik.
Szal ezt csak úgy bírnád megoldani ha szintlépés elött jó sok raktárat építesz:)

Senki 03-17-2006 23:13

Nekem 1/Aban akadnak gondjaim a védelemmel meg a piacozással. ott 7 kör a védelem, de 24 óráig nincs piac... tehát ha fellépsz 4 milliárddal akkor leszedik előled azonnal mielőtt hápoghatnál. mert rakiba nem fér be a klánnak alkalmasint, levásárolni nem tudod... szóval vagy legyen az 1/Aban is minimum 24 óra védelem vagy ne legyen a piac korlát hosszabb a 7 körnél...

Milán™ 03-18-2006 07:25

Quote:

Originally Posted by Senki
Nekem 1/Aban akadnak gondjaim a védelemmel meg a piacozással. ott 7 kör a védelem, de 24 óráig nincs piac... tehát ha fellépsz 4 milliárddal akkor leszedik előled azonnal mielőtt hápoghatnál. mert rakiba nem fér be a klánnak alkalmasint, levásárolni nem tudod... szóval vagy legyen az 1/Aban is minimum 24 óra védelem vagy ne legyen a piac korlát hosszabb a 7 körnél...

A pénzt sszintlépés elött tekibe rakod ha gnóm vagy akkkor tuti megmarad a pénzed a kulcs miatt ha meg más fajokkal akkor mer reménykedhecc hogy nem szúrják ki és nem lopják le.De ha elegendő tolid van az a probléma is megoldódik:)

Milán™ 03-18-2006 07:26

Quote:

Originally Posted by Milán™
de jól jönne nekem most ha le lehetne szedni a védelmett:)
varis orimmmal léptem és találtam egy full üres oriást.semi nincs az orijába azt van még 20kör védetségem:(remélem nem halásszák el előlem:)

Na törölte az oriját pedig már lejárt a védelmem:(

Phoenix 03-18-2006 11:32

Quote:

Originally Posted by Milán™
Phonix ami a raktárban nem fér el az szintlépéskor elveeszik.
Szal ezt csak úgy bírnád megoldani ha szintlépés elött jó sok raktárat építesz:)

Én is így gondoltam, mert azért akkora árnál simán megérné, hogy 50raktárral menyjen fel avgy mégtöbbel, és a védelem alatt simán profitálhat belőle :)

Synkel 03-18-2006 14:47

Aki sok tele raktárral akar felmenni a profit miatt, az megteszi így is, mert tele raktárakkal simán kibírja a 24 kör piacnélküliséget. Úgy értem, áru nem kopik, és nem is lopható, akkor meg miért ne lehetne másnap eladni?

Szerintem is jó így ahogy van, már csak azért is, mert mire lejár a védelem a játékosban már buzog a tettvágy, és feldobja a környék hangulatát:)

-Fegya- 03-19-2006 18:23

Quote:

Tekiben nem jó felvinni a vagyont az 1A-ba, mert 1A-ban általában olcsóbb a teki, mint 2B-ben.
Szerintem legjobb 1A-ba pénzt vinni és ha a pénzed veszélyben van, akkor klánraktáron keresztül átadod egy olyan klántársadnak, akinél nincs veszélyben.

Artúr 03-19-2006 18:44

1/a

Más már felvetette és én is azt mondom, hogy 1/A-ban megemelném a védelmet minimum 24 körre, (de akár 72-t is:confused: ) nem csak a piacozás miatt.
Egyszerűen több alkalmazkodás kell a B-ből A-ba lépés között mint bármely más csopi között. Jó, talán a másik nagy ugrás 5-ből 4-be lépni de ott csak az árak eltérőek, és azok sem mindig:) . A-ban viszont új elemek és más harcrendszer van:rolleyes: .

director 03-19-2006 18:53

Quote:

Originally Posted by Artúr
Más már felvetette és én is azt mondom, hogy 1/A-ban megemelném a védelmet minimum 24 körre, (de akár 72-t is:confused: ) nem csak a piacozás miatt.
Egyszerűen több alkalmazkodás kell a B-ből A-ba lépés között mint bármely más csopi között. Jó, talán a másik nagy ugrás 5-ből 4-be lépni de ott csak az árak eltérőek, és azok sem mindig:) . A-ban viszont új elemek és más harcrendszer van:rolleyes: .

ha már emelünk, akkor bőven elég 10körre emelni, hogy az épületek beérjenek addigra, mikor lejár.. többet adni teljesen felesleges..

Arwen 03-28-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by director
ha már emelünk, akkor bőven elég 10körre emelni, hogy az épületek beérjenek addigra, mikor lejár.. többet adni teljesen felesleges..

Minek? Jó így, ahogy van. :D

spirit.. 03-28-2006 14:50

Quote:

Miért mászkálsz a fejlesztés oldalon??? Neked minden úgy jó ahogy van :)

director 03-29-2006 00:32

Quote:

és miért pont annyi most, amennyi, hm?

aúú 03-29-2006 11:26

Quote:

Hmmm...
Kezdjük ott, hogy 1/a-ban nincs védelem (el se tudom képzelni, honnan jött ez a 7 körös dolog)...:) 1/a-ban gyakorlatilag fellépés után, ha klánba léptél, akkor csak 3 kört kell kibírnod és használhatod a klánraksit, így a többiek át tudnak tőled nyersit, tekit és pénzt is venni, illetve adni is tudnak neked (azt már az első körtől kezdve!). Támadni is tudsz azonnal, csak ugyibár tényleg 24 óráig nem tudod használni a katipiacot , ami viszont hátrány, tehát általában ezen ideig nyugiban marad a legtöbb ori (esetleg fosztogatni vagy rombolni így is lehet sereggel, lopni meg varizni ugyibár meg bármikor).

aúú 03-29-2006 11:33

Szóval szerintem a védelem rendszere teljesen jól működik most, mégha 3 napi nyugalmat is "eröltet" az emberre időnként...:)
Viszont 1/a-ban a 24 órás piac korlátozást lecsökkenteném 3 körre, mert azon túl nem nagyon van szerepe a korlátozásnak, max az, hogy aki fellépett azt lehet szivatni 1 napon át de nagyon...

Láma 03-29-2006 11:43

1/A súgó

FONTOS! A legfelső szinten nem él a kezdeti 72 órás védelem!!! Minden új ország 7 körös védelemmel kezd, a 8. körben már támadható, és ő maga is támadhat.

aúú 03-29-2006 11:50

Quote:

Originally Posted by Láma
1/A súgó

FONTOS! A legfelső szinten nem él a kezdeti 72 órás védelem!!! Minden új ország 7 körös védelemmel kezd, a 8. körben már támadható, és ő maga is támadhat.

Nah, akkor itt az ideje javítani a súgót...:)

Feljutás súgó:

"A fellépést követőeen az új csoportban 72 órás védelemmel kezdesz, kivéve ha a legfelső szintre lépsz fel, mivel ott nincs védelem."

aúú 03-29-2006 11:55

VAlószínű akkor van 7 kör védelem (csak én néztem a rosszabbik súgót...:D) és akkor a beírásom ezzel kapcsolatban érvényét vesztette, viszont akkor én is azt támogatom, hogy 7 körös védelem lejártával lehessen az 1/a-ban piacolni (hisz csak a katipiac nem érhető el addigra általában).

Láma 03-29-2006 11:56

És tényleg ellenmondás, még ilyet:) Azért érthető hogy azt tudja inkább az ember ami az 1/A súgó első bekezdése, és piros Fontos! felirat van előtte:) Igazából azt hittem félrebeszélsz, de így érthető.

aúú 03-29-2006 12:03

Quote:

Originally Posted by Láma
És tényleg ellenmondás, még ilyet:) Azért érthető hogy azt tudja inkább az ember ami az 1/A súgó első bekezdése, és piros Fontos! felirat van előtte:) Igazából azt hittem félrebeszélsz, de így érthető.

Jah, már jeleztem is Atisnak, a súgó javítást...:)
Amúgy időnként átolvasom az összes súgót ("munkaköri" kötelesség), aztán ha találok valamit szólok.. bár általában Füles szokta megtalálni a helyesítási hibákat inkább...:)

Remedy 03-31-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Tekiben nem jó felvinni a vagyont az 1A-ba, mert 1A-ban általában olcsóbb a teki, mint 2B-ben.
Szerintem legjobb 1A-ba pénzt vinni és ha a pénzed veszélyben van, akkor klánraktáron keresztül átadod egy olyan klántársadnak, akinél nincs veszélyben.

hat de a penzbol keves fer be..... marad a teki felette :)

Remedy 03-31-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Amúgy időnként átolvasom az összes súgót ("munkaköri" kötelesség), aztán ha találok valamit szólok.. bár általában Füles szokta megtalálni a helyesítási hibákat inkább...:)

a milyen hibakat? :D :D

aúú 04-01-2006 23:38

Quote:

Originally Posted by aúú

Súgó kijavítva...:)
7 kör védelem van 1/a-ban. :)
Szóval egyetértek, hogy ott a piacozás is mehetne 7 kör után, mert csak a katona piacot nem tudja elérni a frissen fellépő ori, minden mást 3 kör után igen...

All times are GMT +1. The time now is 20:01.