![]() |
Drágakő ára
Tendenciális jelenség, vagy csak én fogtam most ki, hogy a drágakő ára 5/X-ben kisebb-nagyobb ugrabugrálással a két héttel ezelőtti árának 60-62 százalékánál mozog? Most kezdtem, jó stratégiának tűnt gyűjtögetni, most meg bukta van belőle. Kivárjak, vagy tovább megy lefelé - mit gondoltok? Egyáltalán mitől függ az árfolyama?
|
Quote:
"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az elõzõ idõszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia. A drágakövek ára 1-tõl 2000 aranyig mozoghat darabonként, és minél többet adtak el az elõzõ idõszakban a Császárnak, annál kevesebb aranyat fog érte adni a következõben. " |
Quote:
És hát sosem lehe tudni, hogy megéri-e tartogatni és visszamegy-e... Valószínüleg visszafog, hacsak valaki nem azzal szórakozik, hogy sokat összegyűjtött és azt most nagy részletekben eladja, ezzel lent tartva az árat... Ati megelőzött... |
Quote:
|
Értem. Tehát ha most odaadom a császárnak amim van, még lejjebb fog menni az ára, és talán nem bukok rajta többet. Ha csepegtetve adom el, a fene tudja mi lesz... Akár nyerhetek is rajta jövő nyáron ;)
Mintha a tőzsdén lennék. |
Quote:
A tőzsdei hasonlat pedig tökéletes, valóban olyan, mint a tőzsde. :) |
Akkor úgy döntöttem, jövő hét elejéig tartogatom. Szeptember 1. majdnem nemzeti ünnep, sok-sok gyermek alig várja már hogy suliba mehessen, és ne kelljen a gép elött ülnie ;)
Ergo emelkednie kell az árfolyamnak... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Bár a mai nap eredményei folytán matekból és töriből többet nem kell bejárnom órákra - bár ez inkább az üdvrivalgás/örömmámor topicba mehetne :p |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 19:38. |