Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Boszi kis fóruma!! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=314)

lll 03-06-2006 23:16

Boszi kis fóruma!!

Csacsi!!

Ez a kis Topic az én kis topicom lesz, ezt azért hoztam létre, hogy ha a csoportok fórumán nem hagynak békén akkor ide jövök!
Mindenkit Szeretettel várok, kivétel azokat akik Hollynak hívnak engem!!

Üdv.: Boszi:)

lll 03-07-2006 00:26

Nah most megint piszkálnak a hülye Holly névvel:mad:
szal akkor ide írok

Bragbol 04-01-2006 11:30

Milyen boszi vagy?
Mivel foglalkozol ezzel kapcsolatosan?
Nekem nyugodtan mondhatod, hozzáértő vagyok!:)

lll 04-04-2006 15:14

Quote:

Originally Posted by Bragbol
Milyen boszi vagy?

Csacsi Bragbol!

Hát én jó boszi vagyok:)
és hát ezt a nevet csak azért kaptam, mert a Bűbájos Boszorkák két főszereplő neve az én orim:)

néha piszkálnak azzal, hogy Holly-nak hívnak és azt már utálom a fórumon

és Köszöntelek az én kis fórumomon

Chris 04-06-2006 10:26

Quote:

Originally Posted by Bragbol
Milyen boszi vagy?

Ha már hozzáértő vagy, nem hagyhatom ki következő a kérdéseket :D
Mi tesz egy boszit boszivá?
Kiből lesz/ lehet boszi?
Mit csinálnak a boszik általában?
(Szerinted tényleg léteznek boszik? :confused: )

Atiii 12-12-2006 11:42

Na ezt még nem is láttam

Jéé ilyen is van???

-Te aztán tényleg jó boszi vagy_:)

Minyá nyitok egy topicot magamnak én is:D :D

Na,de ez a tied..úgyhogy hajár lágen..vagyis boszi..

Szecsa 12-12-2006 12:21

Chris kerdeseire en is kivancsi vagyok :)

Chris 12-12-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 54258)
Chris kerdeseire en is kivancsi vagyok :)

Már mint a válaszokra, nem? ;)

Croissant 12-12-2006 12:28

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 54259)
Már mint a válaszokra, nem? ;)

Nem, ő kifejezetten a kérdéseidre kíváncsi :):):)

Chris 12-12-2006 12:38

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54261)
Nem, ő kifejezetten a kérdéseidre kíváncsi :):):)

A kérdések fentebb olvashatóak, akit érdekelnek nyugodtan nézze meg... :D :D :D

Szecsa 12-12-2006 12:49

Chris kerdeseinek valaszara :)
igy helyes :D

Croissant 12-12-2006 12:50

Ugye, hogy ugye :)

Dragi 12-12-2006 15:53

Kijjaza a Holy ?:) Sztem inkább Combos :);) :D

lll 12-12-2006 17:02

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 14630)
Ha már hozzáértő vagy, nem hagyhatom ki következő a kérdéseket :D
Mi tesz egy boszit boszivá?
Kiből lesz/ lehet boszi?
Mit csinálnak a boszik általában?
(Szerinted tényleg léteznek boszik? :confused: )

hát ha a bűbájos boszorkák sorozatból nézzük a dolgokat, akkor a Boszinak feltétlenül kell, hogy legyen boszi öröklése, erőnek nem kötelező, hogy legyen, mert attól még ha nincs tud igézeteket kántálni:)
hát Boszi legtöbbször öröklődéssel lesz, de lehetnek kivételek, hogy sima normál embernek született, de valamikor az életében mondjuk talál valami olyan dolgot, amivel Boszi lesz, pl belebotlik egy Démonba és akkor az események miatt lehet Boszi lesz vagy nemtom:)
Hát a Boszik is a való életben normális életet probálnak élni ugyanúgy eljárnak dolgozni vagy ha még fiatal akkor tanulni meg miegymás...

Hát szerintem?? 50-50%, hogy léteznek-e vagy sem Boszik;)

Ohh és milyen érdekes, hogy ebbe a topicba írtatok:D :D :D
ez boldogító:)

lll 12-12-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54309)
Kijjaza a Holy ?:) Sztem inkább Combos :);) :D

Te nem vagy Jobbra át, hogy Combosnak hívj:D :D :D :D

Chris 12-20-2006 11:43

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 54350)
hát ha a bűbájos boszorkák sorozatból nézzük a dolgokat...

Köszi a válaszokat :) :) :) A sorozatot nem nagyon ismerem sajna :(
Én a szerepjátékból tudnék példákat hozni a bosziváválás hogyanjáról és mikéntjéről, de azt hiszem ez itt off lenne... :D

Nem véletlen Bragbol-nak címeztem a kérdéseimet, mert az ő lentebb idézett hozzászólásából nekem így tűnt, ő más szemszögből nézi a boszi kérdést (úgy vettem le, hogy szerinte a valóságban is vannak boszik... sajna ő nem válaszolt :( :( :(... így nem tudom tévedtem-e vele kapcsolatban vagy sem...)

Quote:

Originally Posted by Bragbol (Post 13941)
Milyen boszi vagy?

Cece 12-20-2006 14:03

A Méri nekem jobban bejön :D
Csak beköszönni jöttem amúgy :)
Csocsi :)

tevary 11-17-2007 13:14

Azért sose felejtsük el, nem mindig csúnya, és vasorrú egy boszorkány.
Hanem angyali szép lány,de legbelül boszorkány.
Neféljen ám senki tőle, nem lesz rút banya belőle, mert kacér, vidám, és szertelen varázslata a szerelem.;)

Pali papa 11-17-2007 13:35

"Magyarországon 1565-ben volt az első, 1756-ban az utolsó boszorkányper. Ezen időszak alatt 554 bírói ítélet született, melyből 192 halálos volt.

Az utolsó nagyszabású boszorkányperre Szegeden került sor 1728-ban, amikor is 13 embert égettek el a Boszorkány-szigeten. Azzal vádolták a "boszorkányokat", hogy miattuk nem volt elég eső, csak jégeső, amely elverte az összes termést. Úgy gondolták, hogy ez nem lehetett Isten tette. Azt kívánták bebizonyítani, hogy a 13 vádlott a törököknek adta el az esőt.

Mária Terézia 1755-ben betiltotta a boszorkányüldözést, amely egyre nagyobb kereteket öltött. Akár egész falvakat is elpusztítottak egy-két boszorkány miatt. Sokszor néhány gyerek vádja alapján ítéltek el akár keresztény embereket is. A perek többsége politikailag is motiválva volt. Ezután a boszorkányok bujkálni kezdtek, titokban tartottak gyűléseket egy-egy tisztáson. Próbálták ápolni a hagyományokat, így végül tovább élhetett eme vallás."

Csak érdekességképpen...

Remedy 11-17-2007 13:37

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 136077)
"Magyarországon 1565-ben volt az első, 1756-ban az utolsó boszorkányper. Ezen időszak alatt 554 bírói ítélet született, melyből 192 halálos volt.

Az utolsó nagyszabású boszorkányperre Szegeden került sor 1728-ban, amikor is 13 embert égettek el a Boszorkány-szigeten. Azzal vádolták a "boszorkányokat", hogy miattuk nem volt elég eső, csak jégeső, amely elverte az összes termést. Úgy gondolták, hogy ez nem lehetett Isten tette. Azt kívánták bebizonyítani, hogy a 13 vádlott a törököknek adta el az esőt.

Mária Terézia 1755-ben betiltotta a boszorkányüldözést, amely egyre nagyobb kereteket öltött. Akár egész falvakat is elpusztítottak egy-két boszorkány miatt. Sokszor néhány gyerek vádja alapján ítéltek el akár keresztény embereket is. A perek többsége politikailag is motiválva volt. Ezután a boszorkányok bujkálni kezdtek, titokban tartottak gyűléseket egy-egy tisztáson. Próbálták ápolni a hagyományokat, így végül tovább élhetett eme vallás."

Csak érdekességképpen...

Vallás? Milyen vallás? :)

Pali papa 11-17-2007 13:39

Egyes társadalomkutatók szerint az üldözéseket egyszerűen meg lehet magyarázni. A mindenkori hatalom - esetünkben a katolikus egyház - a történelem során mindig is igyekezett megtartani uralmát. A termékenység és egyéb kereszténység előtti vallások, hiedelmek veszélyeztették a fennálló társadalmi rendet, hierarchiát, ezért az egyház irtotta a számára nem kívánatos elemeket, melyek valós konfliktust, veszélyt jelentettek számukra.

tevary 11-17-2007 14:41

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 136080)
Egyes társadalomkutatók szerint az üldözéseket egyszerűen meg lehet magyarázni. A mindenkori hatalom - esetünkben a katolikus egyház - a történelem során mindig is igyekezett megtartani uralmát. A termékenység és egyéb kereszténység előtti vallások, hiedelmek veszélyeztették a fennálló társadalmi rendet, hierarchiát, ezért az egyház irtotta a számára nem kívánatos elemeket, melyek valós konfliktust, veszélyt jelentettek számukra.

Da Vinci-kód egy jó könyv:)

Pali papa 11-17-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by tevary (Post 136089)
Da Vinci-kód egy jó könyv:)

Hogy jön ide a Da Vinci kód?

Tsobi 11-17-2007 15:16

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 136090)
Hogy jön ide a Da Vinci kód?

A Da-vinci kódban voltak hasonló fejtegetések :)
Ez egyébként érdekes téma,csak keveset tudni róla .. ha valakinek van forrása a témában,priviben szívesen fogadnám :)

tevary 11-21-2007 17:19

A boszorkány megtestesülése akkor született, amikor a keresztény egyház kinevezte a Sátánt az Úr vetélytársának, és a boszorkányt az ördög alattvalójának. Az egyház jóváhagyása, támogatása, biztatása, sőt kényszerűsítése nélkül a boszorkányüldözés sohasem következett volna be. Az egyház minden hívő lelkiismereti kötelességévé tette a boszorkányok vagy boszorkánygyanúsak feljelentését, a feljelentést minden esetben a vádlott elítélése követte, a feljelentő részesült az elítélt vagyonából. Ez az iszonyatos össznépi társasjáték az évszázadok során több mint egymillió ember megkínzását és halálát jelentette szerte a világon...

Dark Devil 11-27-2007 22:28

Quote:

Originally Posted by Bragbol (Post 13941)
Milyen boszi vagy?

csak nem egy hozzáértő?
én is kedvelem e témát

Dark Devil 11-27-2007 22:33

Bosziűldőzés

Magyarországon Könyves Kálmán király híres boszorkánytörvénye („Strigákról pedig, akik nincsenek, semmiféle említés ne essék”) a 12. század elejéről származik. Ezen törvény tiszteletben tartása szinte megakadályozta a néphiten alapuló boszorkánypereket a magyar történelem során, azokat a maleficák elleni eljárásokra korlátozva. Ám még ezekre is viszonylag ritkán került sor, eltekintve a 16–18. század közötti zavaros időket. A három részre szakadt Magyarország, a vallásháborúk, illetve a Habsburg elnyomás évszázadaiban két nagyobb üldözési hullám zajlott. A boszorkányság vádja olykor férfiakat is sújtott, és egyes esetekben a politikai ellenfelek eltávolítását is szolgálta. A vallomásokat gyakran kínvallatással csikarták ki a vádlottakból. Az összesen mintegy ezer magyarországi boszorkányper egy része halálos ítélettel, más részük enyhébb büntetéssel zárult. Az utolsó boszorkányégetés 1756-ban volt Magyarországon. 1768-ban Mária Terézia császárnő betiltotta ezeket az eljárásokat.

All times are GMT +1. The time now is 09:17.