Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   elmentett kristálygömbök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3134)

vityu 08-21-2008 21:28

elmentett kristálygömbök

Üdv!

Bele is vágok rögtön.

Az elmentett kristálygömböknél szeretnék egy kis változást, márpedig azt, hogy ugyebár, ha több lap van, akkor a lapozót kell használni, ami az oldal tetején van. Na azt a lapozót le kéne rakni az oldal aljára is, mert ugye mindenki felülről nézi, és amikor leért a végére, újra vissza kell menni az elejére. Ami persze nem nagy munka, de néha elég idegesítő.

Tudom, jösztök majd azzal, hogy ott a keresés, de ez tényleg csak egy apró módosítás, amivel kicsit felhasználóbarátibb lenne az elmentett kristálygömbök oldal!

Várom a reakciókat!

Pepa 08-21-2008 21:34

Ezt azon az oldalom ahol publikálok "fel a lap tetejére" linkel oldották meg. És ha 30 történetet végiggörgetsz, akkor már nem nagyon van kedved újat olvasni.

Redback 08-21-2008 21:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 187790)
Üdv!

Bele is vágok rögtön.

Az elmentett kristálygömböknél szeretnék egy kis változást, márpedig azt, hogy ugyebár, ha több lap van, akkor a lapozót kell használni, ami az oldal tetején van. Na azt a lapozót le kéne rakni az oldal aljára is, mert ugye mindenki felülről nézi, és amikor leért a végére, újra vissza kell menni az elejére. Ami persze nem nagy munka, de néha elég idegesítő.

Tudom, jösztök majd azzal, hogy ott a keresés, de ez tényleg csak egy apró módosítás, amivel kicsit felhasználóbarátibb lenne az elmentett kristálygömbök oldal!

Várom a reakciókat!

Jó ötlet, engem is idegesített, csak nem volt kedvem témát nyitni :D

Zoli 08-21-2008 22:10

én a keresést nem tudom értelmesen használni, mindig rosszakat hoz be, pedig amikor kinézek egy orit a mentettek között, és látom mije van, és arra keresek, azt se találja meg,szóval az nekem fölösleges, úgyhogy nem mondom, hogy "hisz ott a keresés"
úgyhogy az ötletet támogatom, bár megvagyok nélüle

Iron 08-24-2008 23:42

Ne gömbözz és nem kell vissza tekerni az elejére :p

richardka 08-25-2008 06:19

támogatom

bár én nem szoktam keresgélni, hanem inkább csinálok egy friss gömböt:))

de viccen kivül tényleg jo ötlet

Szavazás nincs vitya?? ugy szavaztam volna 1-et

Tsobi 08-26-2008 08:27

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 188116)
támogatom

bár én nem szoktam keresgélni, hanem inkább csinálok egy friss gömböt:))

de viccen kivül tényleg jo ötlet

Szavazás nincs vitya?? ugy szavaztam volna 1-et

OFF/
Múltkor még azon sírtál,hogy megint szavazni kell menni .. :p

richardka 08-27-2008 07:00

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 188221)
OFF/
Múltkor még azon sírtál,hogy megint szavazni kell menni .. :p

Off

Változnak az idök :)

Princ 08-27-2008 09:04

Quote:

Igen, evvel tényleg jövök, én például. :p Mégpedig azért, mert nem csak egy apró módosításra lenne szükség; ennek az egyre növekvő adathalmaznak amit az elmentett gömbök adnak, dukálna már jópár funkció, ami kezelhetőbbé tenné.
A kereső nekem jól működik, egyébként.

Van különben felső korlátja a menthető gömböknek?

reichz 09-26-2008 16:40

Quote:

Üdv!

Bele is vágok rögtön.

Várom a reakciókat!

Sziasztok!
Nagyon jó téma,nekem is eszembe jutott már támogatnám az ötletet mert sokszor azért törlök gömböket mert nehéz keresni a sok közül.Nem sok időt vesz igénybe feltolni a lap tetejére de tényleg rettenetesen idegesítő mikor hirtelen keresel...

Swiss 09-26-2008 19:24

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 191870)
Sziasztok!
Nagyon jó téma,nekem is eszembe jutott már támogatnám az ötletet mert sokszor azért törlök gömböket mert nehéz keresni a sok közül.Nem sok időt vesz igénybe feltolni a lap tetejére de tényleg rettenetesen idegesítő mikor hirtelen keresel...

Az információ mentős progit nem is használjátok? :eek:

Stev 09-26-2008 23:58

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 191877)
Az információ mentős progit nem is használjátok? :eek:

De igen ;)

(rövid)

Ati 09-27-2008 03:44

Ne offoljuk szét a megbeszéléseket. Köszi.

-Fegya- 10-04-2008 11:00

A kereső nagyon hasznos és szerintem jól használható. Sokkal szívesebben nézem végig a keresés eredményét, minthogy végiglapozzam a gömböket.

Nekem tetszene olyan funkció, hogy a duplikátumokból a régebbiek törlése. Kereséssel ugyan szűrhető, hogy a régebbieket ne mutassa, de feleslegesen elszaporodnak a szükségtelen gömbök. A duplikátumokat pedig kikeresni és a régebbieket egyenként törölni elég macerás.

vityu 10-04-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 192693)
A duplikátumokat pedig kikeresni és a régebbieket egyenként törölni elég macerás.

Főleg úgy, hogy csak kiírja alulra, hogy törölve, de ahhoz frissíteni kell az adott oldalt, hogy azon megjelenjenek azok, amiket szépen át lehet ugrani, ha rányomsz a következő oldalra, amihez megint le kell görgetni az oldalt az aljára, majd ismét fel, hogy lapozhass.

tulip 10-13-2008 11:47

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 192693)
A kereső nagyon hasznos és szerintem jól használható. Sokkal szívesebben nézem végig a keresés eredményét, minthogy végiglapozzam a gömböket.

Nekem tetszene olyan funkció, hogy a duplikátumokból a régebbiek törlése. Kereséssel ugyan szűrhető, hogy a régebbieket ne mutassa, de feleslegesen elszaporodnak a szükségtelen gömbök. A duplikátumokat pedig kikeresni és a régebbieket egyenként törölni elég macerás.

Duplán nem fordulnak elő, mert csak 1-szer engedi lementeni. Amelyikről pedig több gömb készült, az értékes információ lehet, szerintem nem lenne hasznos a többször gömbözött orikról a régebbi gömbök törlése.

Ellenben ha lehetne az összes kilistázott gömböt törölni, az hasznos lenne, mert akkor a régi, már használhatatlan gömböket egyszerre törölhetnénk.

-Fegya- 10-14-2008 07:20

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 193476)
, Amelyikről pedig több gömb készült, az értékes információ lehet, szerintem nem lenne hasznos a többször gömbözött orikról a régebbi gömbök törlése.

,

Ha azt írom, hogy tetszene olyan funkció, akkor az azt jelenti, hogy én dönthetnék arról, hogy a régebbieket törlöm-e.

-Fegya- 10-14-2008 08:22

Szerintem nagyon hasznos lenne, ha az elmentett kristálygömbjeim elérhetőek lennének a pontlistából.
A kék "I" betű nemcsak a friss információkat, hanem a régebben elmentett kristálygömböket is megmutatná.

vityu 10-14-2008 09:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 193532)
Szerintem nagyon hasznos lenne, ha az elmentett kristálygömbjeim elérhetőek lennének a pontlistából.
A kék "I" betű nemcsak a friss információkat, hanem a régebben elmentett kristálygömböket is megmutatná.

Persze kiemelve, hogy ez a kristálygömb NEM friss!

Tsobi 10-14-2008 12:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 193537)

Vagy időrendbe téve,alulról felfelé,és akkor a legfrissebb lenne felül.

Reni 10-14-2008 13:49

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 193537)

Kristálygömbök alján látszik mikor készültek.

vityu 10-14-2008 20:52

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 193583)
Kristálygömbök alján látszik mikor készültek.

A legtöbb bakira az adna okot, hogy az ember ezt elfelejti megnézni. Ezért kellene a kis figyelmeztető a régi gömbökről. Pláne annak aki nem olvasta, hogy ilyen van, és majd meglepődik, és megy a supportra, hogy szar az egész játék, mert kiszámolta, és mégsem az történt aminek kellett!

Betelgeuse 10-14-2008 22:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 193676)
A legtöbb bakira az adna okot, hogy az ember ezt elfelejti megnézni. Ezért kellene a kis figyelmeztető a régi gömbökről. Pláne annak aki nem olvasta, hogy ilyen van, és majd meglepődik, és megy a supportra, hogy szar az egész játék, mert kiszámolta, és mégsem az történt aminek kellett!

Minden gömb "régi". Most is ha rákattintasz az I betüre lehet a gömb 1 napos is ami már lehet, hogy rég nem igaz vagy éppen kinn volt támadni. Az meg tök logikus, hogy a legfrissebb van felül így ez nem jelenthet több problémát mint eddig.

-Fegya- 12-10-2008 08:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 193532)

Ebből lesz valami?

Ati 12-11-2008 09:27

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 199039)
Ebből lesz valami?

Ez a javaslat nem erről szól. Ennek hasznát nem is látom egyelőre. Ha valakinek a fejlődését szeretnéd nyomonkövetni, akkor erre a mentett gömbök között megvan a lehetőséged. A pontlistából szerintem igen kevesen akarnak teljes élettörténetet látni az országról. Márpedig ha ezt kapják, akkor az igencsak lassúvá teszi az információ megjelenítését, és mint ilyen, kifejezetten negatív hatású a többségre nézve. Szerintem.

-Fegya- 12-11-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199078)
Ez a javaslat nem erről szól. Ennek hasznát nem is látom egyelőre. Ha valakinek a fejlődését szeretnéd nyomonkövetni, akkor erre a mentett gömbök között megvan a lehetőséged. A pontlistából szerintem igen kevesen akarnak teljes élettörténetet látni az országról. Márpedig ha ezt kapják, akkor az igencsak lassúvá teszi az információ megjelenítését, és mint ilyen, kifejezetten negatív hatású a többségre nézve. Szerintem.

Félreértetted. Nem fejlődéstörténetet szeretnék látni.
Azt javasoltam, hogy az elmentett (legutolsó) gömböm elérhető legyen a pontlistából.
Ez kényelmi funkció lenne.
Most a pontlistából látom, hogy x-ről már csináltam gömböt, mert tudom a faját. Kíváncsi vagyok a régi gömbjére. Ehhez
1. Megjegyzem a számát (ctrl c)
2. Rákattintok a jegyzetekre
3. Rákattintok az elmentett kristálygömbökre
4. Rákattintok a részletes keresésre
5. Beírom az ország sorszámát (ctrl v)
6. Rákattintok a keresés gombra
Ekkor kiderülhet, hogy nem is mentettem el...

Ehelyett ezt a gömböt egyetlen kattintással is elérhetném, ha a pontlistában az elmentett régi gömbök is elérhetőek lennének. Például sárga "I" betű lenne a mostani kék "I" betű helyén, ha mentett gömböt mutatna.

Ati 12-11-2008 16:56

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 199090)
Ehelyett ezt a gömböt egyetlen kattintással is elérhetném, ha a pontlistában az elmentett régi gömbök is elérhetőek lennének. Például sárga "I" betű lenne a mostani kék "I" betű helyén, ha mentett gömböt mutatna.

Ok, így már világos, hogy mire gondolsz.

Mástól erre nemigen érkezett reakció.

Attól félek, hogy egy kicsit megint elmegy a pontlista a karácsonyfa irányába. Ez így karácsonykor nem is olyan nagy baj, no de utána? :D

Kísérleti jelleggel akár ez is bekerülhet, de engem személy szerint egy kicsit így elsőre zavar. A sárga az kifejezetten rossz volt, sötét szín nem látszik. A fehér még talán elmegy, de ez is zavar engem személy szerint egy kicsit.

vityu 12-11-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 199112)
Mástól erre nemigen érkezett reakció.

Nekem tetszene, a színeket meg kivariálnád valahogy! :)

Dus 12-12-2008 15:38

Fegya ötlete nekem is tetszik...

Fefe013 12-12-2008 16:07

Nekem is tetszik ez az ötlet, örülnék, ha bekerülne;)

Princ 12-14-2008 18:13

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 199090)

Sztm is hasznos volna, de ilyen megkülönböztetésre talán nincs is szükség. Ha kiderül hogy mégis van (az említett visszajelzések révén), akkor is lényegesebb infó hogy történt-e a gömb óta szintlépés ill újrázás. Ha már itt tartunk. És sárga helyett pl feketével.

Ati 12-14-2008 18:17

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 199346)
lényegesebb infó hogy történt-e a gömb óta szintlépés ill újrázás

Ezek nem publikus információk. Vagy követed ezeket, vagy nem. A játék nem fogja ezt külön megmondani.

ddjjm 12-15-2008 18:47

és ha marad kék csak nem I? (pl G mint gömb vagy M mint mentett)

Dew 01-19-2009 16:25

hmm

Sziasztok!

beszállnék két javaslattal :)

az 1.:

nekem hiányzik az, hogy a részletes keresésnél minden tulajdonságára kereshetek a kívánt országnak, csak a nevére nem. pedig sokkal egyszerűbb lenne, ha nem a sorszámát kéne kimásolnom a pontlistából, hanem csak beírnám, hogy "Szép Ország", és kiadná a gömböket. :)

a 2.:

ez a téma többi postját olvasgatva jutott eszembe. jó lenne, ha lehetne választani a gömbök elrendezési módján. Gondolok itt arra, hogy értelem szerűen időrendben vannak, de a "karbantartáshoz" (régi gömbök törléséhez) szükség lenne egy ABC sorrendben való megjelenítéshez. Így látnám, hogy melyik országról van gömböm, és ha alatta van még 3 gömb - és persze nincs rájuk szükségem - akkor csak rányomok a törlés gombra. Ennek következtében nem kell 9 oldalnyi gömböt végigbogarásznom, és folyton törölgetnem a neveket, amiket már papírra felírtam.

illetve még annyit mondanék, hogy nekem tetszik a pontlistában a "kék I, és fehér I"-s megoldás. praktikusnak találom! ;)

Üdv: Andriss

Ati 01-19-2009 16:27

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 202200)
beszállnék két javaslattal :)

Ez már egy megvalósult javaslat, azért van a "megvalósult javaslatok" témában. :) További megbeszélést nem igényel, maximum utólagos véleményt lehet hozzáfűzni.

Dew 01-19-2009 21:54

elnézést, azt nem vettem észre, egy linkről jöttem ide... :)

nyugodtan töröld a HSZ-eket :)

vityu 01-19-2009 22:05

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 202211)
elnézést, azt nem vettem észre, egy linkről jöttem ide... :)

nyugodtan töröld a HSZ-eket :)

inkább vesd fel a megbeszélésekben. akkor lehet belőle valami! :)

Redback 01-20-2009 17:40

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 202213)
inkább vesd fel a megbeszélésekben. akkor lehet belőle valami! :)

Ha tudna oda nyitno topicot...

Merengő 02-05-2009 18:19

szerintem jó:)

Pool 09-04-2009 23:56

Nem akartam új topicot nyitni, de épp most nézegetem az elég régi gömböket és arra gondoltam, hogy nem lehetne-e megoldani a gömbön, hogy a sorszám után ott legyen, melyik csoportban készült az országról?

All times are GMT +1. The time now is 11:29.