Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Moderátori napló változtatás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3129)

Tsobi 08-19-2008 12:51

Moderátori napló változtatás

Sziasztok! :)

A moderátori napló jó dolog,de a nyilvános fórumok esetében követhetetlen. Hosszú percekig kell várni,míg betölti a tagok listáját,ahova ugye minden frissen regisztrált ország automatikusan meghívót kap.

Több alkalommal előfordult a nyilvános fórumok esetében,hogy egy-egy frissen regisztrált országtól olyan obszcén vagy minősíthetetlen beírás született,amit a fórumközösség érdekében minél hamarabb szeretett volna eltávolítani az aktuális Moderátor. Ez bár sikerült neki,hosszú perceket kellett rá várni,amíg a csúfságot több tucatnyian is elolvasták.
Privát fórumok esetében ez a dolog elhanyagolható,hisz max 100-200 tagot számlál,abszolut követhető.

A javaslatom az lenne,hogy a mostani "Fórumtagok" listát váltsa fel egy görgetőmenü,ahol sorban ki lehetne keresni számtól-számig az egyes országokat. (pl. 200,000 - 250,000 ..)

Redback 08-19-2008 13:48

Én máshogy gondoltam el, legyen egy mező a meghíváshoz hasonlóan, számot beírni oda és mellette lenne egy görgető menü amiben meg lehetne kiválasztani mennyi időre tiltod ki, amelett egy gomb" órára kitilt" felirattal, és az mellett egy"kizár" gomb.Ekkor csak egy számot kellene beírni, hogy pl 455305, és ki lehetne választani hogy mit akarnak vele tenni a moderátorok.

Redback 08-19-2008 18:26

Ati esetleg szólnál hozzá valamit?

lucku 08-19-2008 21:17

Akár magukon az üzeneteken is lehetne egy pici ikon a moderátoroknak, ahonnan egyből "megjegyződik" a tisztelt delikvens sorszáma. Így az adminisztrációban már kitöltött sorszámnév várna. :confused:

Redback 08-19-2008 21:47

Quote:

Originally Posted by lucku (Post 187489)
Akár magukon az üzeneteken is lehetne egy pici ikon a moderátoroknak, ahonnan egyből "megjegyződik" a tisztelt delikvens sorszáma. Így az adminisztrációban már kitöltött sorszámnév várna. :confused:

Szerintem ez felesleges már, egy 6 jegyű számot meg lehet jegyezni fejben is, de ha Ati belemegy nekem nem lesz ellene kifogásom.

Dus 08-19-2008 21:52

Akkor már a legegyszerűbb a pici ikon lenne, de funkcióját tekintve:
-Egyrészt behoz egy oldalt, ahol minden ki van készítve, neked, csak be kell pötyögni, hogy hány kör kitiltást szeretnél adni, és az indoklást
-Másrészt azonnal törli azt a hozzászólást, amelyikért kitiltottad (abban a pillanatban amikor kitiltottad...)

Pl.: Egy kis piros x a hsz jobb alsó csücskében :)

Redback 08-19-2008 21:55

Ha nagyon ikonozni akartok, akkor a bal alsó sarokban legyen szerintem.De ezt az érti meg, aki nyílvános fórumon modi, hogy tényleg 2-3 perc még betölti a tagokat.Az is megváltás lenne, ha sorszámot be lehetne írni

Dus 08-19-2008 21:56

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187494)
Ha nagyon ikonozni akartok, akkor a bal alsó sarokban legyen szerintem.De ezt az érti meg, aki nyílvános fórumon modi, hogy tényleg 2-3 perc még betölti a tagokat.Az is megváltás lenne, ha sorszámot be lehetne írni

Nekem mindegy, csak azért jobb alulra raktam, hogyha egy picit is félrekattintassz, ne a jelntésre kattints :)
És tényleg, nem nagyon tudom átérezni 3 perc várakozást...De tény, nemlehet jó :)

lucku 08-20-2008 08:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 187492)
Akkor már a legegyszerűbb a pici ikon lenne, de funkcióját tekintve:
-Egyrészt behoz egy oldalt, ahol minden ki van készítve, neked, csak be kell pötyögni, hogy hány kör kitiltást szeretnél adni, és az indoklást
-Másrészt azonnal törli azt a hozzászólást, amelyikért kitiltottad (abban a pillanatban amikor kitiltottad...)

Pl.: Egy kis piros x a hsz jobb alsó csücskében :)

Ez jó lenne.. Bár engem nem érint

Tsobi 08-21-2008 19:46

Nem vagyok 3 napig és pang a Megbeszélések rész :D

Redback 08-21-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 187761)

Ati nem néz be sajna, és nem mondja el a véleményét

Tsobi 08-21-2008 19:53

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187765)

Miért ne nézne be? :) Vár ..

Redback 08-21-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 187768)

SZerinte körvonalazódott hogy mit szeretnék, egy mezőt amibe sroszámot lehet írni, egy görgetőmenü amiben az időtartamot kiválasztjuk, mellette egy két gomb "kitilt" és "kizár" felirattal.Ennél kell több?

Tsobi 08-21-2008 19:59

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187771)
SZerinte körvonalazódott hogy mit szeretnék, egy mezőt amibe sroszámot lehet írni, egy görgetőmenü amiben az időtartamot kiválasztjuk, mellette egy két gomb "kitilt" és "kizár" felirattal.Ennél kell több?

Elvitelre kérném :)

csabi 08-21-2008 20:02

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187771)

kell! ;)

egy moderátorrá és egy visszavonás gomb.. :)

Redback 08-21-2008 20:09

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 187774)
kell! ;)

Azt már meg lehet keresni szerintem a listában, mert az nem fontos hogy gyors legyen.Egy lista szerintem úgy is kell, hogy lehessen látni a tagokat.A tiltás a lényeg, hogy gyors legyen, mert beír valaki valami rasszista gondolatot, akkor bizony minál hamarabb, de az hogy KisPistike 3 prccel később lesz moderátor az nem fontos annyira szerintem, de ha belemegy ebbe Ati, én nem leszek ellene.

Ati 08-22-2008 14:57

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187465)

Nem tartom elképzelhetetlennek.

Redback 08-22-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 187878)
Nem tartom elképzelhetetlennek.

Akkor jó, harcolunk érte hogy meglegyen :)

Redback 08-22-2008 20:56

Valakinek valami hozzáfűzni valója?

J.Ati 08-23-2008 04:51

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187920)

Szerintem ilyet fölösleges kérdezni,mert aki szeretne hozzászólni az hozzászól;)
Nem,de?:)

spok 08-23-2008 10:41

Mindenkép jó a felvetés mert elég nehézkes a reagálni néha fölleg egy terejébes fórum esetében.
a gyorab reagció javitaná a helyzetet egy gyor elérés fórmájában.
Pl.: mint a jelentés igy nem kéne keresgetni egyböl be lehetne irni az indokot és a körök számát.
A másik lényeges módositás hogy egy tagott iylen sebeségnél több moderátor is le reagálhat ami megint csak fellesleges.Minek büntetné minden modi külön külön.

Betelgeuse 08-24-2008 16:21

Quote:

Originally Posted by spok (Post 187949)
Mindenkép jó a felvetés mert elég nehézkes a reagálni néha fölleg egy terejébes fórum esetében.
Pl.: mint a jelentés igy nem kéne keresgetni egyböl be lehetne irni az indokot és a körök számát.
A másik lényeges módositás hogy egy tagott iylen sebeségnél több moderátor is le reagálhat ami megint csak fellesleges.Minek büntetné minden modi külön külön.

jááj szegény Kazinczy...

Redback 08-24-2008 16:30

Quote:

Originally Posted by spok (Post 187949)

Igen egy nagyobb fórumnál 2-3 perc még betölt, de képzeljük el mondjuk egy év után mennyi idő lesz.Ezért lenne jó változtatni rajta.

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 188059)
jááj szegény Kazinczy...

Ha nem tetszik a helyesírása, írj neki zöldet, de az témát ne offold légyszi.Köszönöm!

Betelgeuse 08-24-2008 16:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187465)

Quote:

Originally Posted by lucku (Post 187520)
Ez jó lenne.. Bár engem nem érint

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 187761)

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187765)

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 187768)

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 187772)
Elvitelre kérném :)

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 187774)
kell! ;)

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187894)
Akkor jó, harcolunk érte hogy meglegyen :)

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 187920)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 187930)
Szerintem ilyet fölösleges kérdezni,mert aki szeretne hozzászólni az hozzászól;)
Nem,de?:)

Ez a téma kb kettőtöket érint és szinte végig off jó lenne ha nem engem oltogatnál köszi.

Ati 08-24-2008 17:09

Nem szeretem, amikor a megbeszélések átmennek offolásba. Kéretik a személyeskedéseket ebből a témából teljes egészében mellőzni. Köszönöm.

Redback 08-24-2008 17:12

Nekem még az is átfutott az agyamon, hogy talán lehetne a Fórumadminisztrációban külön egy link, Taglista néven, ahol meg lehetne tekinteni ki tag, s ki nem.Így mondjuk nem kellene feleslegesen dolgoznia az oldalnak, és a moderátori napló is hamarabb láthatóvá válna.

Dus 08-26-2008 12:40

Ha már az egész bekerülne, akkor még egy kis kiegészítés:

Azt is meg lehessen adni, hogy mennyi hozzászólását törölje a moderátor annak aszemélynek akit kitilt, hisz nagyon sokszor csak 1 hsz-ről van szó, és pl az én fórumomon (IC) elég gáz, hogyha az eddigi hozzászólásait törlöm egy személynek, mert egy csomó beírás értelmét veszíti.

Ezért lehessen sztem ezek közül választani: utolsó hozzászólás, utolsó 1 órában írsz hozzászólások, utolsó 3 órában írt hozzászólások, utolsó 6 órában írt hozzászólások, utolsó 24 órában írt hozzászólások, és összes hozzászólás törése

Gyula 08-26-2008 15:39

Nekem is volna egy egetrengető nagy nagy ötletem :)

Nem lehetne hogy a moderátori naplóban kapcsoljam ki a pirosakat?
Tudom h böngészőben ki lehet, de a nagy forgalmu frumokon nem zavar, a saját kis fórumomon ahol csak 20-30ember van ott már zavaró.

A másikat már nem is merem emlegetni, ami szintén picit zavaro, hogy meghívtam 30 országot és nem látom h kik fogadták el a meghívást vagy kik utasitották vissza. Az nagy luxus lenne hogy a meghvott megjelenjen a tagok közt valami megkülönböztetéssel?

Dus 08-26-2008 15:43

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 188271)
A másikat már nem is merem emlegetni, ami szintén picit zavaro, hogy meghívtam 30 országot és nem látom h kik fogadták el a meghívást vagy kik utasitották vissza. Az nagy luxus lenne hogy a meghvott megjelenjen a tagok közt valami megkülönböztetéssel?

akit meghívtál, és elfogadta benne van a taglistában. Aki nem fogadta el/visszautasította, nincs benne...

Tsobi 08-26-2008 15:49

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 188271)
Nekem is volna egy egetrengető nagy nagy ötletem :)

Nem lehetne hogy a moderátori naplóban kapcsoljam ki a pirosakat?
Tudom h böngészőben ki lehet, de a nagy forgalmu frumokon nem zavar, a saját kis fórumomon ahol csak 20-30ember van ott már zavaró.

Moderátori naplóval nem mindenki rendelkezik,csak értelemszerűen a moderátorok. Így az ottani kikapcsolási lehetőség nem mindenkinek lenne adott,a beállítűsoknál viszont az :)

Dus 08-26-2008 17:02

Ati: várhatóan, körülbelül mikor tud ez bekerülni?? Mert elég fontos lehet...:cool:

Ati 08-26-2008 17:04

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188281)
Ati: várhatóan, körülbelül mikor tud ez bekerülni?? Mert elég fontos lehet...:cool:

Nemrég került bevezetésre a Hódító új, 7-es verziója, egyelőre élvezzétek, és játsszatok, mielőtt új változtatásokat szeretnétek. :)

Dus 08-26-2008 17:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188284)
Nemrég került bevezetésre a Hódító új, 7-es verziója, egyelőre élvezzétek, és játsszatok, mielőtt új változtatásokat szeretnétek. :)

okés, csak hát nagyon zavar, hogyha kitiltok valaki minden hsz-e törlődik :)

Ati 08-26-2008 17:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188285)
okés, csak hát nagyon zavar, hogyha kitiltok valaki minden hsz-e törlődik :)

???

Persze, hogy törlődik, az a dolga, hogy törlődjön. A javaslat arról szól, hogy legyen a taglista oldalakra bontva. Ennek nincs köze ahhoz, hogy törlődik-e a beírása. Az persze, hogy törlődik.

Dus 08-26-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188287)
???

Persze, hogy törlődik, az a dolga, hogy törlődjön. A javaslat arról szól, hogy legyen a taglista oldalakra bontva. Ennek nincs köze ahhoz, hogy törlődik-e a beírása. Az persze, hogy törlődik.

Én értem, nem is azt mondtam, hogy az a hsz-e tölődik, hiszen én csak azért a hsz-ért tiltom ki, nem az összesért...a többi meg megmaradhatna...

De nem szeretnék vitatkozni, mostanában elég sokban volt részem...

Gyula 08-26-2008 17:47

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188272)
akit meghívtál, és elfogadta benne van a taglistában. Aki nem fogadta el/visszautasította, nincs benne...

Dus, nem vagyok teljesen hülye :) Ezt magam is tudom, de igy végig kell böngészni a meghívottakat és a kiküldött meghívókat, ahoz hogy lássam ki nem fogadta el a meghívót és nem látom hogy csak simán ül a meghíváson vagy elutasitotta.

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 188273)
Moderátori naplóval nem mindenki rendelkezik,csak értelemszerűen a moderátorok. Így az ottani kikapcsolási lehetőség nem mindenkinek lenne adott,a beállítűsoknál viszont az :)

Tsobi, neked is mondom :) Nem vagyok még teljesen meghülyülve :) Tudom h nem mindneki modi, az lenne a cél hogy az én kis fórumomon ne jelenjenek meg a kitiltások, akik oda meg vannak hívva, azok mind tagja más nagyobb fórumoknak ahol nyugodtan tudják olvasni a kitiltásokat.
Én is szeretem néha látni, de nem az összes fórumon azt akarom nézegetni hogy kik lettek kitiltva. Emiatt nem kapcsoltam ezt ki.

Redback 09-10-2008 14:13

Sajnos ma 6 tiltást kellett megtennem, ez kb 10 percembe került, ha nem több :S

Tsobi 09-10-2008 14:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 190286)
Sajnos ma 6 tiltást kellett megtennem, ez kb 10 percembe került, ha nem több :S

Kegyetlen az élet :D
Szerintem a javallatok ellen nem volt senki,sürgetni pedig felesleges,ha eljön az ideje,úgyis foglalkozva lesz vele. :)

Redback 09-23-2008 19:59

no ha már ide került a megfontolás alatt álló javaslatokhoz, akkor jó lenne konkretizálni mit szeretnénk pontosan.Én azt tartom megfelelőnek, hogy a meghívás alatt lenne egy kitiltás mező, és oda lehetne beírni a sorszámot, és lenne egy taglista, mondjuk egy linkkel lehetne elérni, vagy ugyanúgy ott lenne a mezők alatt.

Tsobi 09-23-2008 21:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 191643)
no ha már ide került a megfontolás alatt álló javaslatokhoz, akkor jó lenne konkretizálni mit szeretnénk pontosan.Én azt tartom megfelelőnek, hogy a meghívás alatt lenne egy kitiltás mező, és oda lehetne beírni a sorszámot, és lenne egy taglista, mondjuk egy linkkel lehetne elérni, vagy ugyanúgy ott lenne a mezők alatt.

A meghívás alatti kitiltás rublika ok,oda számot kell beírni. De mi van akkor,ha én moderátorrá szeretnék tenni valakit? Az,hogy kiadja a teljes taglistát,egy nyilvános fórum esetében ugye percek vesztegetése. Jó lenne erre egy gördülő menü,amiben vagy ABC szerint,vagy sorszám-intervallumok szerint lennének csoportosítva a tagok.

All times are GMT +1. The time now is 20:07.