![]() |
BigGun vs Pannonfölde ahogy én látom
Ide várok mindenkit aki bármilyen indokból meg akar szólalni a két klán csatározásai folyamán már csak a többi topik offolás mentesítése miatt is.
Ki hogyan látja miért is éppen most történt ami történt.Nyugodtan lehet összeesküvés elméleteket is írni. |
csókoltatom a Pannonföldét :)
|
Kellett ez a topic, megtisztul talán az 1a események :)
|
Én úgy gondolom, hogy már éppen itt volt az ideje annak, hogy megpróbálja valaki átvenni az első helyet!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ide is irok :)
Na Szerintem a BigGunnak megfontoltabb a játéka, és jóval elszántabbak. Ezt irtam a monronak is, amig a BigGun termelt, a Pannonba pár ori szabizott meg szabizik is. De ezt ti látjátok ott fent ki menyire elszánt és akar. |
Quote:
|
No akkor egy kis eszmefuttatás!
A háborúhoz a következő okok vezetek: 1;A BigGun biztonságos helyre juttatta a törpéjüket 2;A teki és a rúna ára (ami a Pannon fő tartalékait képezte)a béka segge alá süllyedt 3;A BigGunban felhangosodtak a miért nem ők az elsők gondolatok(Az hogy eddig nyugodtan támadhattak klánban egyéniben és termelhettek békében az mnt miatt az félhomályba került) 4;Volt egy megállapodás a két klán között hogy az mnt bontása előtt egy hét felkészülési idő van amit korrekten betartottak,de mielőtt szóltak felkapták a teljes nyerspiacot és a gabonapiacot is (ezt és azt sem tartottam korrektnek hogy az egy hét felkészülés alatt is folyamatosan drágították ezeknek az anyagoknak az árát holott előtte még a nemes és fair küzdelemről volt szó a két klán között legalábbis nekem ezt mondták:D) 5;Nagy mértékben az én hibám is hozzájárult ehhez mert az egész klánnal szemben kiharcoltam az mnt anno,de azóta önvizsgálatot tartottam :D Na az én gondolataim asszem kb ezek a háborúval kapcsolatban... |
Én még naon fiatalka vok, meg valójában lövésem sincs róla, hogy miért bomlott föl az MNT, meg minden DE
1: Klán MNT-t soha nem kötünk aki oda kerül ütni kell. :D 2: Bármely más esetben az első szabály lép érvénybe. Ezeknek a rém egyszerű pontokak betartásával elkerülhető mindenféle nézeteltérés, mindenki tisztába van a helyzettel. Ennek a klán MNT-nek a legfőbb hátránya, hogy lehetőséget adott más országoknak egyáltalán ilyen helyzetbe kerülni, majd mikor megerősödtek, és meglehetőssen nagy tartalékokat képeztek, úgy gondolták, akkor már nem is kell ez az MNT. Megnéztem volna, hogy pld amikor a BIG törekszik fölfelé, és kiemgy támadni, hopp rájuk megy pár klán sereg, biztos nem ment volna ez ilyen könnyen. :D Ez már önmagában véve is megkérdőjelezhető húzás, mert egyébként ha harcolniuk kellett volna, vagy folyamatosan van támadásra esély, soha nem lett volna ennyi tartalék a csoportban. A hasonlókból mindig komoly gondok voltak, az első amire emlékszem mikor Teddy úgy gondolta megtámadja volt klán társát Kacsát, akkor robbant ki talán az első hasonló balhé. :) Már akkor látszott, hogy mindenféle MNT egy olyan csoportban ahol a föld a legnagyobb érték teljesen fölösleges. Inkább a klán hadüzenetet kellett volna behozni, nem a klán MNT.-t. :D Maga az 1/A mindig is arról szólt, hogy miként védjük meg az erőssen megkérdőjelezhető módon összehozott 1M-1,7M pontig növögető országunkat. Sajnos ezt mára annyira sikerül kifinomítani, hogy még a taktika is kizárlólag a védekező felet segíti. Nem elég a betonozott ELF, nem elég, hogy igencsak nagyok az országok közti különbségek ,de még foglalásra sincs esély, még ha lefokozás történik is a nagy távolságok áthidalására, ezzel full kockára téve az országot. Ne felejtsük el itt megemlíteni, hogy aki fokoz fölfelé azért teszi, mert kisebb mint a másik, azaz alapból hátrányból indul. Viszont elgendő bevenni a piacról az xM egységből, majd lefeküdni aludni. Esetleg ha más klán oriban van, még pénzt kell átpakolni. Régen még a mi időnkben, mikor ti még jöttetek föflelé, ez szóba se jöhetett volna. Kiesett 2,5 év gyakorlatilag a nagyok csatájából ami ezt eredményezte. egy értelmetlen fokozásos küzdelem kupacot. Régen ennyi egységből amik itt lefokozódtak pár nap alatt, egy TOP klánt be lehetett volna verni. Ez a taktika már azért is furi, mert ezzel megszületett a beüthetetlen ország, azaz be lehet ütni, csak értelme nincs. Az ilyenek soha nem voltak támogatva a hódítóban.:( Nagyon nagy hiba volt ezt megengedni vagy egyáltalán a megszavazásnak csak a lehetőségét szóba hozni. |
Ez már akkor el lett rontva, mikor a fedezési korlátokat vissza álitották.
Igy a sok kicsi ori nem tud fedezni. és eséjük nincs megközelitteni a nagyokat. vagy nem kelett volna behozni a 225 katonás fedezést egyáltalán mivel igy aki régebb ota van itt az A ba sok tartaléka volt, pláne az MNT-seknek. Itt a Pannon és a Bigre értem ezt leginkább. |
Quote:
de ha esetleg valamelyik klán fölényesen nyer akkor 100* nehezebb a dolog mint most pedig mostse pár honapos müvelet... igaz ez a fedezési kedvezmény segít picit a dolgokon de párezer heki nemsokat jelent sajna :( |
Quote:
(Ez csak amolyan hirtelen kósza ötlet..:) ) |
szuper, barátom nem veszít földet, én meg kapok 400 hekit 225ért. ami ugyancsak cirka 100k egység, de szinte ingyen fedeztem. szóval ez a jksz miatt kilőve. tudom, tudom nincs jksz a két klán között, de elég erősen azt gondolom, hogy sajnos a játékban lesznek erre visszaélések.
viszont én is úgy gondolom, hogy ez az elfokozásos rendszer rossz és vmit kéne vele kezdeni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de szó ami a szó a felvetésed nem jó. és maradjunk a big vs pannonnál. |
Quote:
|
Quote:
|
mitol megfontoltabb a Big?
nem lattunk toluk mast csak ori 0-ra bontast es elfokozast,ez nem megfontoltsag kerdese csak penz es a nyersanyag piac uralma! aki probalkozik es az esemenyekbol is ugytunik az szamomra egyertelmuen a Pnnon,ezert becsulom is oket! mikor Serg befokoz utotavra nem 1 Big ori kozelebe fokoz,talan akkor kellene cselekedni,nem akkor mikor a sereg tart a cel orszag fele egyszeruen elfokozni,ehhez nem kell batorsag sem tudas! szoval hajra Pannon! |
No Comment
|
Összesküvés elméleteket talán lehetne gyártani, talán lenne bennük igazság is, de azt hiszem nem érdemes. Nem vezetne sehova.
Itt még a klánokon belül is több személyes jó kapcsolat van, nem szabad, hogy ezek menjenek rá vádaskodásokra, akár van alapjuk, akár nincs. Talán az Ovinak lenne legtöbb oka megkérdőjelezni bizonyos dolgokat, mégsem tesszük. Játszottunk, jó volt, csatáztunk, ott volt a lehetőség, hogy jól jöjjünk ki belőle, nem volt kellő motiváció, hogy oda is koncewntráljunk a dolgokra. Minden esetre a hitelt, azt csak egyszer érdemli ki valaki, soha többször. Így csatlakozva Zolihoz, aki van, azt ütni kell, ha nem veled van, mind1, hogy kinek a macskája, kutyája. Ezzel kapcsolatban pedig ugyanúgy tévesen mértük fel a helyzetet, mint Serg. Nektek még megvan a javítási lehetőségetek :) Hajrá! :) |
Quote:
|
Quote:
Eddig nem volt mód megtámadnia a Biggunnak a Pannont mert közel 5 milla pontra voltak tőlük.. Aztán sikerült a Bignek nagyot nőnie amivel az eredetileg lehetetlennek gondolt ezért feladott célok most kézzelfogható közelségbe kerültek. Így már lett értelme elgondolkodni rajta, hogy miért is ne lehetnének top1. Sztem ebben nincs semmi alantas, vagy előre megfontolt aljasság egyszerűen így alakult. Serg most azért vagy bajban, mert 2 éve kényelmesek voltatok és annyira közel engedtétek a No.2-őt, hogy a fejetekre nőhettek... Eljött az ideje a Hegylakónak! CSAK EGY MARADHAT! ;) Hajrá urak a kocka el van vetve ;) |
Quote:
Ez nem egészen stimm, eddig a big gun kinyilvánította, hogy nem akarja megtámadni a pannont. Aztán egyszercsak másként lett.. Kétlem, hogy akkor is felmennek, ha ezt közlik előre. Azt hiszem erre mondják, hogy kígyót melengetni :) |
Az elkényelmesedést nem verném kizárólag Serg nyakába.
Már mikor felmentek sem voltak a hiperaktív kategória, aztán meg egyszerűen nem volt ember, aki játszon. Ő legalább csapott egy kört. Ugyanakkor abban mindenképp igazat adok, mint ahogy már nagyon rég neki is elmondtam, hogy a fél klánt mint macsekot kakilni kellett volna már rég kirugni, ha nem játszik, és nem csinál semmit, és nem tutujgatni, hogy jajj de jó, hogy növeli itt a pontértéket. |
Quote:
Felesleges "kígyózni" meg egyebek, Serg van olyan jó játékos, hogy fel tudta mérni ennek az mnt-nek a veszélyeit és szembeállítani azzal amit kap érte a klánja... 2 év nyugodt alvás és játék volt a fizetség az mnt-ért. Felejtse el mindenki, hogy azért kötöttek mnt-t, mert marhanagy haverok mind és együtt járnak sörözni, meg nőzni... NYUGODTAN AKARTAK ALUDNI! |
Quote:
Egyébiránt nembiztos, hogy a hozzászólásaimból kiderül, de ha játszanék valamelyik oldalon asszem inkább Serg oldalán játszanék annak ellenére, hogy a Biggunt szervezettebbnek és ambiciózusabbnak gondolom és ugy érzem vannak ott barátaim is akiket kimondottan tisztelek és szeretek. Fura helyzet mert Serget, Ákost, Ragit és a másik oldalon Reaktort, Katát, Ildit és Remit is kifejezetten jó játékosnak és méginkább olyan embereknek tartom akikkel szívesen találkozom a játékon kivül és jót dumálok, iszogatok velük vagy éppen játszunk valami mást mint a Hódító :) |
Quote:
Abszolút reális amit mondassz, többek között ezért sem kötnék MNT-t. :D |
én személy szerint annak örülnék ha minél hamarabb eldőlne, hogy ki lesz az első, mert ígyis nehezen játszható az 1a egy kezdőnek, így meg különösen nehéz.
:-( |
Quote:
|
Quote:
|
Serg kössetek velünk :D
Akkor tudti nem nyulunk hozzátok :)) Pffff.... :D:D |
Quote:
1874 Rosszul alvukusz, feláldozokuszok szorongatusz nyakunkusz 5935046 |
Sorry hogy belepoff.
az mnt miről is szól? ugyi nem az van benne hogy soha az életbe 10000 millió évig nem támadlak meg. számomra ez csak egy felkészülési haladékot jelent. inentől miről vitatkoztok? és itt lényegtelen a küldő-kérő fél személye.+kötetett,ergo elismerésre jutott a haladék ténye.az hogy két év vagy két hónap,már csak a feleken múlik. remélem egész érthető voltam:) |
Quote:
MNT-t azok kötnek akik haladékot akarnak csak nem szolnak az ellenklánnak, Azok kötik és bontják. a másik változat meg a küldö köti mert nem tudja milyen az ellen seregileg és magyarul megmondva fosik töle ott meg a küldött fél bontja 3 verzió tényleges baráti viszony van és az MNT marad. |
Quote:
mert sztem amit most leírtál azt Te sem hiszed el:) |
All times are GMT +1. The time now is 02:33. |