Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hangosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3113)

BeeLord 08-09-2008 15:16

Hangosítás

Sziasztok,

megint akadt egy kis problémám. Van egy filmem, ami túlságosan halk. Hiába veszem maximumra a hangerőt a mediaplayeren, így is sokat kell tekernem a hangfalon és így zúg. Azt reméltem, tudtok nekem mondani egy programot, amivel hangosabbá tudom varázsolni magát a filmet. A kiterjesztésről annyit, hogy 15 becsomagolt fájlból áll. Egyet kicsomagoltam, az létrehozott egy videoklippet, amit elindítva láthatom a filmet.

u.i.: a windows hangerőszabályzójában is maximumra van állítva a hangerő.

Ati 08-09-2008 15:59

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185977)
Sziasztok,

megint akadt egy kis problémám. Van egy filmem, ami túlságosan halk. Hiába veszem maximumra a hangerőt a mediaplayeren, így is sokat kell tekernem a hangfalon és így zúg. Azt reméltem, tudtok nekem mondani egy programot, amivel hangosabbá tudom varázsolni magát a filmet. A kiterjesztésről annyit, hogy 15 becsomagolt fájlból áll. Egyet kicsomagoltam, az létrehozott egy videoklippet, amit elindítva láthatom a filmet.

u.i.: a windows hangerőszabályzójában is maximumra van állítva a hangerő.

Sima mezei sztereó hangszóróid vannak, a film pedig 5.1-es? Ott szokott ez előfordulni.

BeeLord 08-09-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185978)
Sima mezei sztereó hangszóróid vannak, a film pedig 5.1-es? Ott szokott ez előfordulni.

A sima mezei hangszóróimon és a tévén is halk. A film pedig nem hinném, hogy 5.1-es.

Ati 08-09-2008 16:26

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185981)
A sima mezei hangszóróimon és a tévén is halk. A film pedig nem hinném, hogy 5.1-es.

Akkor csak rosszul van kódolva a hangsáv, és nemigen fogsz tudni vele mit kezdeni. Aki készítette, az halkan tette a film mellé.

BeeLord 08-09-2008 17:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185982)
Akkor csak rosszul van kódolva a hangsáv, és nemigen fogsz tudni vele mit kezdeni. Aki készítette, az halkan tette a film mellé.

Ha megnyitom a filmfájlt a windows movie maker-rel, akkor hangosabbra tudom venni a hangsávot, de mivel ez egy alap windows program, természetesen ritka szar minőségben lehet csak elmenteni vele a filmet. Nem tudsz egy szoftvert mondani, amely ingyenes(vagy legalább a demo verziója elérhető) és képes úgy elmenteni a módosított fájlt, hogy ne veszítsek sokat a kép minőségéből?

BeeLord 08-09-2008 17:57

Lehet, hogy tévedek és képes lesz ez normális minőségben is elmenteni a dolgot.

Ati 08-09-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185989)
Ha megnyitom a filmfájlt a windows movie maker-rel, akkor hangosabbra tudom venni a hangsávot, de mivel ez egy alap windows program, természetesen ritka szar minőségben lehet csak elmenteni vele a filmet. Nem tudsz egy szoftvert mondani, amely ingyenes(vagy legalább a demo verziója elérhető) és képes úgy elmenteni a módosított fájlt, hogy ne veszítsek sokat a kép minőségéből?

Nem. Én is használtam azt, nekem nem volt semmi problémám a képminőséggel. Igaz sokkal rövidebb részekkel dolgoztam, és azoknak a kódolásával is elvolt pár órát.

Ati 08-09-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 185990)
Lehet, hogy tévedek és képes lesz ez normális minőségben is elmenteni a dolgot.

Időt kell neki hagyni, plusz RENGETEG memóriát.

Redback 08-09-2008 18:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 185998)
Időt kell neki hagyni, plusz RENGETEG memóriát.

Plusz procit is eléggé kihasználja...

Ati 08-09-2008 19:12

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 185999)
Plusz procit is eléggé kihasználja...

Egy hosszabb filmnél közben el lehet menni nyaralni. :)

BeeLord 08-09-2008 20:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 186000)
Egy hosszabb filmnél közben el lehet menni nyaralni. :)

Röpke 2 és fél óra alatt létre is hozta a 900 megást fájlt(amit előzetesen 1,3 gigára becsült). A hang végre normális hangerőn szól, de egy idő után elcsúszik a képhez képest. Kezdem azt hinni, hogy a gép ellenem van.

Grabi 08-09-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 186008)
Kezdem azt hinni, hogy a gép ellenem van.

akkor még van pár éved és el is hiszed, mint én :)

Ati 08-09-2008 20:36

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 186008)
Röpke 2 és fél óra alatt létre is hozta a 900 megást fájlt(amit előzetesen 1,3 gigára becsült). A hang végre normális hangerőn szól, de egy idő után elcsúszik a képhez képest. Kezdem azt hinni, hogy a gép ellenem van.

Valószínüleg van valahol valami kapcsoló, hogy ezt szinkronban tartsa, de bevallom őszintén, hogy nem foglalkoztam vele annyit, hogy megtaláljam. Ezt a jelenséget én is tapasztaltam, amikor jobb minőségű videót csináltam. Ha rontottam a minőségen, akkor szinkronban maradt.

BeeLord 08-09-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 186010)
Valószínüleg van valahol valami kapcsoló, hogy ezt szinkronban tartsa, de bevallom őszintén, hogy nem foglalkoztam vele annyit, hogy megtaláljam. Ezt a jelenséget én is tapasztaltam, amikor jobb minőségű videót csináltam. Ha rontottam a minőségen, akkor szinkronban maradt.

Nos én rontottam a minőségen. Jelentősen romlott a képminőség(nem nézhetetlen, de az eredeti után érzékelhető), de a hang ugyanúgy elcsúszik. A mentési lehetőségek között semmi spéci beállítás nincs, így nem tudom, hol találhatnék ilyen kapcsolót. Nem tudnál, illetve nem tudna nekem valaki esetleg egy másik szoftvert ajánlani? Egyik kedvenc filmemről van szó és nem szeretném ilyen könnyen feladni.

Redback 08-09-2008 23:06

szoftverbazison nézz szét szerintem

BeeLord 08-09-2008 23:48

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 186019)
szoftverbazison nézz szét szerintem

Letöltöttem egy Avidemux nevű videoszerkesztő-programot. Az érdekes az egészben, hogy ezzel megnyitva a filmet a hang normális hangerőn szól. Nem lehet, hogy valami kodekhiba lesz a háttérben? Vagy ez nagy hülyeség?

BeeLord 08-10-2008 01:22

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 186029)
Letöltöttem egy Avidemux nevű videoszerkesztő-programot. Az érdekes az egészben, hogy ezzel megnyitva a filmet a hang normális hangerőn szól. Nem lehet, hogy valami kodekhiba lesz a háttérben? Vagy ez nagy hülyeség?

Miután kipróbáltam vagy 10 programot, visszatértem ehhez. Átállítottam valamit valamire, elmentettem és hangosabb lett. Köszönök minden segítséget. Jó éjt, mára elég volt a számítástechnikából.

Penya 08-10-2008 22:44

Hehe, már feladtad

Amúgy melyik film az? Nekem Vegas van ha nagyon kell megadom h h töltöttem le, de elég kifinomult progi, sok jóra ne számíts, nem felhasználóbarát "ablakok" : )

BeeLord 08-11-2008 10:54

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 186168)
Hehe, már feladtad

Amúgy melyik film az? Nekem Vegas van ha nagyon kell megadom h h töltöttem le, de elég kifinomult progi, sok jóra ne számíts, nem felhasználóbarát "ablakok" : )

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 186036)
Miután kipróbáltam vagy 10 programot, visszatértem ehhez. Átállítottam valamit valamire, elmentettem és hangosabb lett. Köszönök minden segítséget. Jó éjt, mára elég volt a számítástechnikából.

"A tizenhetes csapdája" a film címe.:)

BeeLord 04-03-2009 14:55

No emberek, van megint egy kis gondom. Adott egy film rendkívül kellemes zenével, de soundtrack cd nem került kereskedelmi forgalomba belőle. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan szoftver, amivel ki lehet szűrni a zajokat egy kivágott filmrészletből? Zaj alatt értek mindent, ami nem zene - így pl beszédet, ajtócsapódást, stb.

Mert pl Movie Maker-rel meg tudom oldani, hogy a video hangjának egy részét kivágom, de ez így ugye nem "tiszta". Ezért kéne nekem egy olyan csodaprogram, ami eme gondom is meg tudja oldani.

Tsyl 04-03-2009 18:22

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 206683)
No emberek, van megint egy kis gondom. Adott egy film rendkívül kellemes zenével, de soundtrack cd nem került kereskedelmi forgalomba belőle. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan szoftver, amivel ki lehet szűrni a zajokat egy kivágott filmrészletből? Zaj alatt értek mindent, ami nem zene - így pl beszédet, ajtócsapódást, stb.

Mert pl Movie Maker-rel meg tudom oldani, hogy a video hangjának egy részét kivágom, de ez így ugye nem "tiszta". Ezért kéne nekem egy olyan csodaprogram, ami eme gondom is meg tudja oldani.

Hali!

Sajnos kissé el kell keserítenem, ilyen programot nem fogsz találni. Frekvencia szűrőkkel lehet próbálkozni, de tapasztalatból mondom, hogy irtó pici az esélye.
Az a baj, hogy egy -úgymond- ömlesztett hangsávod van és ezt csak úgy lehetne széjjel szedni, ha minden zaj és rápakolt sound-effekt külön-külön csatornán lenne és ezt egyszerűen kikapcsolná az ember. Ám ez csak azok birtokában van meg, akik lekeverték ezt a hatást a filmhez.

BeeLord 04-03-2009 18:26

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 206690)
Hali!

Sajnos kissé el kell keserítenem, ilyen programot nem fogsz találni. Frekvencia szűrőkkel lehet próbálkozni, de tapasztalatból mondom, hogy irtó pici az esélye.
Az a baj, hogy egy -úgymond- ömlesztett hangsávod van és ezt csak úgy lehetne széjjel szedni, ha minden zaj és rápakolt sound-effekt külön-külön csatornán lenne és ezt egyszerűen kikapcsolná az ember. Ám ez csak azok birtokában van meg, akik lekeverték ezt a hatást a filmhez.

Hát ez nem hangzik valami túl jól. Köszönöm a segítséget.

All times are GMT +1. The time now is 06:13.