Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elmenő seregek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3093)

Dus 07-20-2008 18:55

Elmenő seregek

Sziasztok!

Előszőr is egy kérdést vetnék fel:
Hogyha nekem jön haza a támadóseregem, pont annyi, amennyinek hely van, és veszek a piacról sereget, és (!)azokat is elküldöm támadni(!), akkor melyik seregből és mennyi katona megy el (tegyük fel, hogy mindkét seregben csak paci van...)

Illetve, ehhez kapcsolódóan nézegettem a súgót, és találtam egy kis pontatlanságot (ez a kevésbé lényeges része a témának...)

Idézet a súgóbol:

"Ha több egységed van, mint elfér

[...] Ha már nincs országodban katona, aki elhagyhatná a hadseregedet, akkor a támadásra (vagy segítségnyújtásra) kiküldött seregedből távoznak a katonák. A seregből távozás sorrendbe ugyanaz, mint az otthoni sereg esetében, vagyis először a sima katonák távoznak, ha továbbra sincs nekik elég hely, akkor a támadók, lovasok, védők, íjászok, majd legvégül az elitek. Ha a katonák nem férnek el, akkor egyetlen kör leforgása alatt sereged akkora létszámra csökken, amekkorának helye van!"

Namármost ugye a VIP-nek a helytartóval állítható, hogy milyen sorrendbe távozzanak a katonák, és szerintem, hogy teljesen tiszta legyen, ezt zárojelben vagy valahogy meg lehetne említeni itt...

Érdemben csak a hsz első részére várnék reakciót, a második részt meghagyom Ati-nak ;)

Valezius 07-20-2008 19:39

Az elsőről fogalmam sincs, a másodikban viszont tévedsz.
A vipeseknek az állítható, hogy milyen sorrendben adja el, nem hogy milyen sorrendben menjenek el!
Ha elfogyott az 5piac, vagy 10K a limit nálad és csak 2K-nak kell elmenni, pont ugyan úgy megy el, ahogy egy nemvipesnek, akármit is állítasz be.

Dus 07-20-2008 20:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 183882)
Az elsőről fogalmam sincs, a másodikban viszont tévedsz.
A vipeseknek az állítható, hogy milyen sorrendben adja el, nem hogy milyen sorrendben menjenek el!
Ha elfogyott az 5piac, vagy 10K a limit nálad és csak 2K-nak kell elmenni, pont ugyan úgy megy el, ahogy egy nemvipesnek, akármit is állítasz be.

Bocsi, tényleg, ezt elnéztem :)

Pepa 07-22-2008 14:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 183875)
Sziasztok!

Hogyha nekem jön haza a támadóseregem, pont annyi, amennyinek hely van, és veszek a piacról sereget, és (!)azokat is elküldöm támadni(!), akkor melyik seregből és mennyi katona megy el (tegyük fel, hogy mindkét seregben csak paci van...)

A körváltási sorrend a következő:

10. Barakkba nem férõ katonák elmennek
11. Tudománytekercsek kopnak és beérnek
12. Szövetségi seregek érkeznek
13. Támadó seregek
14. Hazaérõ seregek

Én ezt úgy értelmezem, hogy az éppen hazafelé tartó seregből vándorol el, és ha még mindig nincs elég hely, csak utánna a támadóból.

Andrew 07-22-2008 14:08

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 184000)

13. Támadó seregek
14. Hazaérõ seregek

Én ezt úgy értelmezem, hogy az éppen hazafelé tartó seregből vándorol el, és ha még mindig nincs elég hely, csak utánna a támadóból.

Emlékeim szerint a tekercsek hamarabb kopnak :rolleyes:

Pepa 07-22-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 184001)
Emlékeim szerint a tekercsek hamarabb kopnak :rolleyes:

Nekem ezt a sorrendet adták. De ez itt és most lényegtelen.

Remedy 07-22-2008 14:17

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 184000)

13. Támadó seregek
14. Hazaérõ seregek

Az a baj, hogy itt a tamado seregek azok azok, akit Teged tamadnak. Ugyhogy vmit erosen keversz :)

Pepa 07-22-2008 14:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 184003)
Az a baj, hogy itt a tamado seregek azok azok, akit Teged tamadnak. Ugyhogy vmit erosen keversz :)

Mit :eek:

Valezius 07-22-2008 15:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 184003)

Ezt nem tudhatod.
Mivel nem tudod, hogy aki ezt a listát írta mire gondolt.
Még akkor se biztos, hogy igazad van, ha az a logikus, amit te mondasz.

Betelgeuse 07-22-2008 15:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 184009)
Ezt nem tudhatod.

Milyen más támadó sereg lehetne?:eek:

Remedy 07-22-2008 15:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 184009)
Ezt nem tudhatod.

Mivel nagyon sugo szaga van, szerjntem tudhatom, a sugoban marpedig ez van.

* Szövetségi segítő seregek megérkezése
* Csata
* Szövetségi segítő seregek távozása
* Kint levő seregek hazaérkezése

Es valoban, milyen mas tamado sereg lehetne?

Szoval ez a bemasolt beiras erre a kerdesre vonatkozolag semmilyen informaciot nem hordoz.

Amugy ez megint egy tipikusan nem trivialis problema, amit a "szerintemes" beirasok helyett ki kellene tesztelni.

Mert mondhatnam en is, hogy: szerintem fele-fele fog elmenni. Vagy akar azt is, hogy attol is fugg, klansereg-e. Esetleg attol is fugg, hogy epp elit vagy lo megy utni...

De nem mondom. :)

Ha vki tudja, es meg akarja osztani, irja be. Ha meg nem tudja, de erdekli, tesztelje le, es utana irja be. De szerintemekre semmi szukseg nincs. :)

Dus 07-23-2008 22:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 184012)
Ha vki tudja, es meg akarja osztani, irja be. Ha meg nem tudja, de erdekli, tesztelje le, es utana irja be. De szerintemekre semmi szukseg nincs. :)

Kérem, valamelyik anarchos tesztelje le nekem, mert fontos lenne, azért, hogy hogy építem fel az orit...köszönöm :)

Andrew 07-23-2008 22:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184120)
Kérem, valamelyik anarchos tesztelje le nekem, mert fontos lenne, azért, hogy hogy építem fel az orit...köszönöm :)

Nem vagyok benne biztos, de ha jól emlékszem a később kiküldött sereg fog dezertálni. Kivétel, ha először lovakat küldesz, aztán csata után meg elindítasz egy sereget elitekkel is, mert akkor természetesen a pacik hagynak faképnél.
(Vicces lenne, ha 2 körönként támadhatnál fullra lovakkal.)

Tsobi 07-23-2008 22:19

Quote:

Teszteld le magad :)

Dus 07-23-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 184123)
Teszteld le magad :)

Sok idő :)

Dus 07-23-2008 23:03

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 184122)
Nem vagyok benne biztos, de ha jól emlékszem a később kiküldött sereg fog dezertálni. Kivétel, ha először lovakat küldesz, aztán csata után meg elindítasz egy sereget elitekkel is, mert akkor természetesen a pacik hagynak faképnél.
(Vicces lenne, ha 2 körönként támadhatnál fullra lovakkal.)

Azért ugyan 2 körönként támadhatsz, de nem olcsó, bár ez piacfüggő...
És mivel Te sem vagy biztos abban amit Te írsz, ezért én inkább továbbra is valamelyik anarhot kérném, hogy tesztelje le...

Fefe013 07-23-2008 23:04

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184131)
Sok idő :)

Ha neked sok idő, akkor másnak is... Nem?:D:p
Ha ráérek, talán megnézem magamnak:D Mert én önző vagyok:D

Dus 07-23-2008 23:08

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184133)
Ha neked sok idő, akkor másnak is... Nem?:D:p

Nem, mert regizni kéne orit, le kéne mennie a védelemnek és kéne hozzá pici pénzt összeszedni, hogy tudjak piacolni...

Valezius 07-23-2008 23:09

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184135)
Nem, mert regizni kéne orit, le kéne mennie a védelemnek és kéne hozzá pici pénzt összeszedni, hogy tudjak piacolni...

Pénzt? 3napra otthagyod és a drágakő pont elég erre. Meg kell 20piac, hogy ne menjenek a barakkok, tényleg hatalmas munka :p

Dus 07-23-2008 23:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 184136)
Pénzt? 3napra otthagyod és a drágakő pont elég erre. Meg kell 20piac, hogy ne menjenek a barakkok, tényleg hatalmas munka :p

Senki nem mondta, hogy sok munka lene...
75 kör kipróbálni, míg egy anarchosnak 3, légyszives ne kötekedjetek már ennyit!

Fefe013 07-23-2008 23:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184135)

Nem egy 100 barakkos orkot kell megtölteni...
3 barakk és jónapot:D

Valezius 07-23-2008 23:12

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184137)
Senki nem mondta, hogy sok munka lene...
75 kör kipróbálni, míg egy anarchosnak 3, légyszives ne kötekedjetek már ennyit!

Akkor csak egy apró kérdés, hány körös ez a topic? :p

Dus 07-23-2008 23:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 184139)
Akkor csak egy apró kérdés, hány körös ez a topic? :p

Akkor csak egy apró válasz: nem gondoltam, hogy ennyi idejig nem hajlandó senki kipróbálni, vagy nemtudja senki,mert elég fontos taktikai elem, de ha szerinted nem sok idő, akkor ne itt offoljál, hanem próbáld ki és írd be!

Én megkértem másokat erre, ha Te nem tudsz segíteni, akkor ne is szolj hozzá a topichoz!

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184138)
Nem egy 100 barakkos orkot kell megtölteni...
3 barakk és jónapot:D

Én ilyet egy szóval sem mondtam, és köszönjük az offot, ami ráadásul hihetetlen poénos volt...

Druida 07-23-2008 23:48

annyira gyerekesek vagytok. más topikokban ti is szoktátok kérni hogy tesztelje le egy anarchos (tisztelet a kivételnek). de most Dus megkérte hogy tesztelje le vki és ti azóta basztatjátok. mondja el nekem vki ennek mi értelme??? kért vmit, ha nem tudsz segíteni akkor ne gyere ide, és főleg ne kötekedj vele. nem ismerem Dust, de nem hiszem hogy megérdemli azt amit kap tőletek. szánalmas.

(akinek nem inge, ne vegye magára)

Valezius 07-24-2008 01:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184140)
Akkor csak egy apró válasz: nem gondoltam, hogy ennyi idejig nem hajlandó senki kipróbálni, vagy nemtudja senki,mert elég fontos taktikai elem, de ha szerinted nem sok idő, akkor ne itt offoljál, hanem próbáld ki és írd be!

Én megkértem másokat erre, ha Te nem tudsz segíteni, akkor ne is szolj hozzá a topichoz!

Ha megnézed nem is szóltam, egészen addig a kijelentésig, hogy ahhoz pénz is kell. Csak elmagyaráztam, hogy nem kell. Ha ez offolás, akkor offoltam, szánom-bánom bűnömet.
Sajnos nem igazán emlékszem olyanra, hogy ezekre a kérésekre ugrottak volna az anarchosok, hogy segítsenek.
Úgyhogy valahányszor volt valami, amit tudni akartam, azt magam teszteltem le, és amikor kérdezték, akkor megosztottam az eredményt. Ha lenne anarchos orim, ezt is leteszteltem volna csak a te kedvedért, de asszem nincsen.

Valezius 07-24-2008 01:11

Na jó tévedtem, mégis találtam egyet, sőt még a belépési küd is eszembe jutott :D Akkor reggel (délután) meg is nézem mi a helyzet, most inkább alszom :)

Fefe013 07-24-2008 08:45

Quote:

50 db elitet (azért se pacit :p, na jó, bevallom nem volt a piacon :D) küldtem ki, csata után 46 jött visszafelé.
Televettem a barakkokat és kiküldtem 46 elitet, itthon csak íj maradt. Tehát 46-tal volt kevesebb helyem...

Kevés a hely a barakkokban! 46 íjász elhagyta sereged. [INFÓ]

V arra voltál kíváncsi, h ha fullra kitámadsz? És nincs otthon semmid?

Priviket is küldök ide-oda, a válaszokat is ott várom!!

Paliking 07-24-2008 10:15

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184166)

V arra voltál kíváncsi, h ha fullra kitámadsz? És nincs otthon semmid?

Priviket is küldök ide-oda, a válaszokat is ott várom!!

Erre volt kíváncsi, amit leírtál, az benne van a súgóban is :D

Fefe013 07-24-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 184177)
Erre volt kíváncsi, amit leírtál, az benne van a súgóban is :D

Tudom, de a kérdésből nem derül ki nekem... Megnézzük majd azt is:D Mondjuk azt nem tartom jó ötletnek, h kitámajdon mindennel, de ez én vagyok...

Fefe013 07-24-2008 13:04

360 íjászt küldtem ki (akkor se lovat:p) jött visszafelé a sereg, kiküldtem még 360 íjászt, így összesen 338-nak nem volt hely (kopások, veszteség miatt)
169 ment el támadásra frissen kiküldött és a visszafelé érkező seregből is, tehát az el nem férő seregek fele-fele megy el egyik és másik seregből is..…

Remélem sikerült kielégíteni a kíváncsiságod, ezzel a nagy energiát és rengeteg odafigyelést igénylő teszttel...

Princ 07-24-2008 18:11

Legközelebb, ha vki új topikot nyit errefelé, sok időt spórolhatna a fórumozóknak ha szavazást is csinálna, valahogy így:
- offolok
- nem tudom
- próbáld ki magad!
- kötekszel!
- szánalmasak vagytok!

LoL
Például én is, csak simán beikszeltem volna az elsőt meg a másodikat és kész. :D

Quote:

Na szóval, én már csak arra vagyok kíváncsi hogy ebben a fenti esetben, ti. h fele-fele megy el, milyen lesz ama bizonyos ori felépítése - vagy épphogy milyen nem. :p

Dus 07-24-2008 21:43

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 184232)
Na szóval, én már csak arra vagyok kíváncsi hogy ebben a fenti esetben, ti. h fele-fele megy el, milyen lesz ama bizonyos ori felépítése - vagy épphogy milyen nem. :p

Lehet kipróbálok egy orkot 140% barakkal, 10% raktárral és 50% házzal :)
Persze full paci és előtte gyűjtöm a tartalékot! :)
De ez az ötlet ég legalább fél évig elvetve :)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 184150)
Ha megnézed nem is szóltam, egészen addig a kijelentésig, hogy ahhoz pénz is kell. Csak elmagyaráztam, hogy nem kell. Ha ez offolás, akkor offoltam, szánom-bánom bűnömet.

Nem mondtam egy szóval sem, hogy kell hozzá pénz, legalábbis nem olyan értelemben aogy Te gondoltad. De igen, kell legalább annyi pénz, hogy 20-30 elitet vagy pacit vegyek a piacon, ami 1-1,5 milla...

De még mindig nem fogtad fel és fefe sem, hogy nem nagy dolog megcsinálni, nem sok idő, én ezt csak egyszer állítottam. Ez viszonyítási alap kérdése!!!
Egy anarchosnak 3, azaz 3, látod: három körébe kerül megcsinálni, nekem 75, azaz hetvenöt!!!
Ezt nem értettétek meg, pedig már leírtam...

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184215)
360 íjászt küldtem ki (akkor se lovat:p) jött visszafelé a sereg, kiküldtem még 360 íjászt, így összesen 338-nak nem volt hely (kopások, veszteség miatt)
169 ment el támadásra frissen kiküldött és a visszafelé érkező seregből is, tehát az el nem férő seregek fele-fele megy el egyik és másik seregből is..…

Remélem sikerült kielégíteni a kíváncsiságod, ezzel a nagy energiát és rengeteg odafigyelést igénylő teszttel...

Köszönöm szépen :)

Dus 07-24-2008 21:46

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184179)
Tudom, de a kérdésből nem derül ki nekem... Megnézzük majd azt is:D Mondjuk azt nem tartom jó ötletnek, h kitámajdon mindennel, de ez én vagyok...

Quote:

Sziasztok!

***rövid***

Andrew 07-24-2008 21:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184250)
Lehet kipróbálok egy orkot 140% barakkal, 10% raktárral és 50% házzal :)

Ez aztán a nem semmi ori :D:D:D

Dus 07-24-2008 21:50

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 184252)
Ez aztán a nem semmi ori :D:D:D

Jujj, bocsánat, hülye vagyok :D, hekiket néztem, nem %-at :D
Este van :D

Na, akkor:
25% ház, 70% barakk, 5% raktár

Andrew 07-24-2008 21:57

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184253)
Jujj, bocsánat, hülye vagyok :D, hekiket néztem, nem %-at :D
Este van :D

Na, akkor:

És a vérszomj miből megy föl? :eek:

Dus 07-24-2008 21:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 184254)
És a vérszomj miből megy föl? :eek:

Minek az?? :D
így is átüt bármit...

Fefe013 07-24-2008 22:00

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 184232)
Legközelebb.....

Akkor én? Nem tudva, offolás közben, kötekedve, szánalmasan kipróbáltam:D

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184250)
Köszönöm szépen :)

Szívesen:)

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184251)
***rövid***

Na nem akarok vitatkozni, de nekem van támadóseregem és amellett van védő is;)
Pacik mellett ált íj van, tehát nem egyértelmű sztem, de ez már tényleg csak kötekedés...:) Ilyen vagyok:-)

Megértettük elsőre is, de mi csak azt akartuk elmondani, h ha vmi fontos neked meg tudod csinálni nagyon könnyen...

Princ 07-24-2008 22:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 184253)
Na, akkor:

Ez nem egy hulla? Hadibónusz helyett ott az állandó vérszomj, lakitekid 200 hekin úgyse maradna, a haditekiért meg kárpótolnának a hulla 'előnyei'. :)

Dus 07-24-2008 22:06

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 184256)
Na nem akarok vitatkozni, de nekem van támadóseregem és amellett van védő is;)
Pacik mellett ált íj van, tehát nem egyértelmű sztem, de ez már tényleg csak kötekedés...:) Ilyen vagyok:-)

Megértettük elsőre is, de mi csak azt akartuk elmondani, h ha vmi fontos neked meg tudod csinálni nagyon könnyen...

Sztem meg teljesen egyértelmű, hogy az oriban nincs védősereg és úgy irányult a kérdés. Hogyha lenne benne védősereg:
-mondtam volna
-értelmetlen lenne a kérdés

A kötekedést meg köszönjük...

All times are GMT +1. The time now is 15:25.