Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Vegyes vs. kiélezett ori (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=309)

Cimbi 03-05-2006 00:33

Vegyes vs. kiélezett ori

Sziasztok, egy számomra fontos stratégiai kérdésre várom nézeteiteket..
Gnóm fajjal hódítok, egyenlőre csak 5.szinten, bár kezdőnek már nem mondanám magam. Mivel nagyjából ugyanannyira lehet toli/vari/hadi ügyileg használni a fajt, hiába akrtam szakosodni, valahogy mégiscsak "vegyes" ori lett belőlem. Ez úgy néz ki, hogy 20%templom, 30%vendéglátóeccség' :D, 20%barakk. Tehát semmiben sem vagyok kifejezetten jó, de majdnem minden orit el tudok kapni legalább 1féle képpen.
Szerintetek ez egy jó taktika, és játszható ? (itt arra is gondolok, hogy majd 6-800 hekin tudom-e játszani) Vagy inkább orientálódjak vmelyik irányba ? Várom az indokolt válaszaitokat, köszönöm leültem :)

vonos82 03-05-2006 07:36

Szia!

Szerintem nagyban függ attól, hogy magányos farkas, vagy szövitag akarsz lenni.

Ha MF, akkor kell mindenből valamennyi, mese nincs, de ha SZT, akkor lehet, hogy pl nincs szükséged tolikra vagy éppen varikra, mert a szövid abban sokkal jobb...

Cimbi 03-05-2006 12:52

Szia,
szöviben gondolkodtam, ami már meg is van. De én elég mohó vagyok, és nem szeretem ha például egy tolvaj ellen nem tudok varizni ártót, ezért tartok jópár varit is :) Csak a súgó valahol kiemelte, mintegy természetességként, hogy a ''mindenből kicsit elv itt nem játszható''. Tanácsodra elkezdtem élezni magam tolikra, aztán remélem bejön :)

zima 03-05-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Cimbi
Szia,
szöviben gondolkodtam, ami már meg is van. De én elég mohó vagyok, és nem szeretem ha például egy tolvaj ellen nem tudok varizni ártót, ezért tartok jópár varit is :) Csak a súgó valahol kiemelte, mintegy természetességként, hogy a ''mindenből kicsit elv itt nem játszható''. Tanácsodra elkezdtem élezni magam tolikra, aztán remélem bejön :)

amennyire u-ban tapasztaltam félelfként ha nem tartasz sok varit és konfliktusba kerülsz egy varis oriással akkor nagyon hamar lenullázodnak a tolik. szoval sok toli mellé sok vari is kell. jobb félni. szerintem. :D

Ati 03-05-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by zima
amennyire u-ban tapasztaltam

Az U-t nem érdemes alapul venni, egészen más (sajnos), mint a többi csoport.

drhb 03-05-2006 18:36

Quote:

Szia,

A gnóm tolis egy érekes taktika, mert tolisként a leghatékonyabb(és legjövedelmezőbb) akció a tekercs lopás, amit ugye nem lehet gnómmal. Azért ugye begyújtani lehet, meg a raktárakat is le lehet lopni, de ez azért nem az igazi. Persze ha tolist játszol, akkor játszál azt, végülis ha tekit nem is tudsz lopni, a többi akciód nagy eséllyel sikeres lesz, hála az 50% gnóm tekercsnek.

Cimbi 03-05-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by drhb
A gnóm tolis egy érekes taktika, mert tolisként a leghatékonyabb(és legjövedelmezőbb) akció a tekercs lopás, amit ugye nem lehet gnómmal. Azért ugye begyújtani lehet, meg a raktárakat is le lehet lopni, de ez azért nem az igazi. Persze ha tolist játszol, akkor játszál azt, végülis ha tekit nem is tudsz lopni, a többi akciód nagy eséllyel sikeres lesz, hála az 50% gnóm tekercsnek.

Én mondjuk nem a nagy lóvék behúzása miatt játszok tolist, inkább ártok az ellennek, meg persze ahogy mondtad a nyersanyaggyűjtésre jó. Szóval a tekilopás nem annyira okoz gondot.

Lepidus 03-05-2006 21:41

hmmm..szerintem a vegyes és kiéleződötti vékony mezsgye az igaz..(pl..oan hadis aki azért üt,de egy másik hadist meg tud rengetni..vagy egy oan varis,aki be tud ütni mást-->nagy katmorál-->több varit is legömböz)..

drhb 03-08-2006 18:29

Quote:

Én mondjuk nem a nagy lóvék behúzása miatt játszok tolist, inkább ártok az ellennek, meg persze ahogy mondtad a nyersanyaggyűjtésre jó. Szóval a tekilopás nem annyira okoz gondot.

Amúgy azért tekit is lehet lopni. Pont olyan ori kell hozzá, mint amilyen neked van. Ha találsz egy hadis gnómot, begyújtasz neki, majd ha már nem tudod tovább gyújtani, a tűzgolyóval, viharral, és ember lopással gyorsan el lehet érni, hogy a csak az épületei fele működjön. Így ha a hadis gnóm elég kiélezett, tehát a legtöbb épülete barakk(és elől van priorításban), akkor van esély, hogy a temlomok nem fognak működni, és a varázslók dezertálnak. Ezután pedig a könyvtárkulcs könnyen lehullik, és el lehet lopni a nem kevés tekercsét.
Persze ilyet nem lehet bárki ellen megcsinálni. Akármilyen ügyes is vagy, bőven van ideje kitenni piacra a tekercseit, vagy megcserélni a priorítást, esetleg szabira megy, de azért van aki ellen meg lehet tenni. Ja, és ez a módszer a katmorálját is erősen leviszi, ha közben nem támad, mert a katonák éhezni fognak(nem működnek a tanyái), ezért az akció után alacsony katmorállal, és kevés tekivel nem tudja kivédeni a támadásodat, még ha a serege több, mint kétszer akkora, akkor sem.

Lali 03-08-2006 19:21

jó szöviben és kiélezett orikkal érdemes játszani szerintem. szöviben a társaság kedvéért :)
ha nem élezed ki és szöviben vagy, akkor a szövinek annyi, amint szembekerülsz egy kiélezettel. mf-ként meg mindegy milyen vagy egy jó szövi kicsinál nagyon hamar.
szal gnómként az a 20% barakk , meg templom dolog, elég gyengusnak tűnik, de nem értek hozzá :)

Cassandra 03-08-2006 19:51

Nem tudom, a többi csopiban mi a helyzet, de Pl: az S-ben annyira kevés ori van és azoknak is a nagy része szabin, hogy szinte csak szövetségben, kiélezett országgal tudom elképzelni az "életben" maradást, lehet, hogy tévedek, de eddig úgy fest igazán csak ez műkodik...

Cimbi 03-08-2006 19:53

Én se ''értek hozzá'' de eddigi tapasztalataim alapján (bár ez hangsúlyozom csak 5.szint) ha mondjuk fél-elf éleződik (tolikra), attól közel sem biztos hogy egy másik félelfet le tud lopni hasonló felálással, sőt ha a másikon tisztánlátás van, akkor ez bukott ügy. A többi orihoz meg nem kell kiéleződni hogy le tudja lopni, pl egy 10%kocsmás törpét. Lehet hogy rossz gondolatmenet, de én ezért nem látom jónak ha vki egy hadnemben erős, de abban nagyon. (Például egy kiélezett hadis mit tenne ellenem, mire betámadna már 80%ra leamortizáltam) Hátnemtudom, az mondjuk elbizonytalanít hogy a fórumot olvasva, akin úgylátom tapasztalt játékos, csakis kiélezett orin gondolkodik. Remélem én leszek az úttőrő :D

Cimbi 03-08-2006 19:56

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Nem tudom, a többi csopiban mi a helyzet, de Pl: az S-ben annyira kevés ori van és azoknak is a nagy része szabin, hogy szinte csak szövetségben, kiélezett országgal tudom elképzelni az "életben" maradást, lehet, hogy tévedek, de eddig úgy fest igazán csak ez műkodik...

Én X-ben vagyok, itt van varis törpe, tolvaj élőhalott, meg vándor félelf is :D Szóval vegyes a csopi, az éleződés meg elég ritka, nem bánnám ha ez így is maradna 1/A-ig :D

Cassandra 03-08-2006 19:57

Én az S-t ismerem csak, ott 280 országból, a minap számotam cirka 80 szabin van, itt pár ezer tolvajjal semmire nem mész, legyél te fél-elf vagy maga az atyaúristen

Cassandra 03-08-2006 20:00

Quote:

Én X-ben vagyok, itt van varis törpe, tolvaj élőhalott, meg vándor félelf is :D Szóval vegyes a csopi, az éleződés meg elég ritka, nem bánnám ha ez így is maradna 1/A-ig :D

Őőőő...fél-elf, vándor, ez ismerős...ja én is az vagyok(nem röhög első orim az 5.szinten):p :rolleyes:

Cimbi 03-08-2006 20:05

Igazodni kell a csopihoz, óriás fajjal :) ott aztán tolizhatnak, főleg alacsony szinten, szinte értelmetlen dolog :)
Nem röhögtem a félelf vándoron, az én 1.orim ork varázsló volt és védőket képeztem az elején :D

Cassandra 03-08-2006 20:25

Quote:

Igazodni kell a csopihoz, óriás fajjal :) ott aztán tolizhatnak, főleg alacsony szinten, szinte értelmetlen dolog :)
Nem röhögtem a félelf vándoron, az én 1.orim ork varázsló volt és védőket képeztem az elején :D

Na ez is jól hangzik:D

Ati 03-08-2006 20:36

Quote:

S-ben simán mentem végig szintlépésig MF-ként egy "mindenes" országgal. Leginkább "mindenes" R-ben voltam Horlanddal, akkor Elf volt, és egyedül egy igazán jól kiélezett ork hadi szövetség tudott a topban beütni.

drhb 03-08-2006 20:53

Quote:

Originally Posted by Lali
jó szöviben és kiélezett orikkal érdemes játszani szerintem. szöviben a társaság kedvéért :)
ha nem élezed ki és szöviben vagy, akkor a szövinek annyi, amint szembekerülsz egy kiélezettel. mf-ként meg mindegy milyen vagy egy jó szövi kicsinál nagyon hamar.
szal gnómként az a 20% barakk , meg templom dolog, elég gyengusnak tűnik, de nem értek hozzá :)

Mf-ként szerintem azért nem biztos hogy a kiélezett ori a jó. Egy szöviben megvédenek a szövetségesek, és elvállalnak feladatokat, egy mf-nek viszont egyedül kell megvédenie magát mindentől. Persze mindentől nem lehet, de ha egyik területen sem túl gyenge, akkor el lehet valahogy lenni.
De igazad van, sokkal jobb szöviben játszani a társaság kedvéért :)

Cassandra 03-08-2006 21:13

Quote:

Originally Posted by Ati
S-ben simán mentem végig szintlépésig MF-ként egy "mindenes" országgal. Leginkább "mindenes" R-ben voltam Horlanddal, akkor Elf volt, és egyedül egy igazán jól kiélezett ork hadi szövetség tudott a topban beütni.

Na jó, de két dolgot vegyél alapul...1. Erösen kezdő mivoltomat, 2. A kis létszámot(200 ORSZÁG).Pl. körülöttem néhány nappal ezelött úgy nézett ki a dolog, hogy alattam 5 szabin lévő ország, fölöttem ugyanez drapban, ha jól emlékszek három vagy négy ország volt két körön belül, akik nem voltak szabin.
Nem sokkal ezelöttig én is MF ként játszottam, de feljebb már nagyon nehéz így érvényesülni illetve nem is az érvényesülés a legfőbb gond, hanem inkább az, hogy nem tudok megfelelő mértékben "fejlődni".

Ati 03-08-2006 21:23

Quote:

Na jó, de két dolgot vegyél alapul...1. Erösen kezdő mivoltomat, 2. A kis létszámot(200 ORSZÁG).Pl. körülöttem néhány nappal ezelött úgy nézett ki a dolog, hogy alattam 5 szabin lévő ország, fölöttem ugyanez drapban, ha jól emlékszek három vagy négy ország volt két körön belül, akik nem voltak szabin.
Nem sokkal ezelöttig én is MF ként játszottam, de feljebb már nagyon nehéz így érvényesülni illetve nem is az érvényesülés a legfőbb gond, hanem inkább az, hogy nem tudok megfelelő mértékben "fejlődni".

Én kifejezetten szeretem a kislétszámú csoportokat. Ott tudod, hogy ki van körülötted, nem a semmiből bukkannak fel ellenfelek, akikre egyáltalán nem is számítasz.

Persze hátulütője a dolognak az, amit Te is írtál, hogy szinte biztos, hogy nem maximum területtel fogsz fellépni.

Szigibabe 03-08-2006 23:04

Quote:

ugyanez a helyzet R-ben: keves ori, fele szabin...
En is Januarban kezdtem (igaz, ket evvel ezelott volt mar egy orim egy honapig, csak idohiany miatt abba kellett hagynom) es bizony feltettem magamnak a lecket, hogy enpedig csakazertis megnezem, hogy meddig lehet mf-kent eljutni... :D eddig nagyon is jol haladok felfele, lassan megutom a top 30-at. Igaz, szerintem kielezett az orim, de a profik biztos tudnanak meg mit elezni rajta :)

Cassandra 03-09-2006 07:29

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
ugyanez a helyzet R-ben: keves ori, fele szabin...
En is Januarban kezdtem (igaz, ket evvel ezelott volt mar egy orim egy honapig, csak idohiany miatt abba kellett hagynom) es bizony feltettem magamnak a lecket, hogy enpedig csakazertis megnezem, hogy meddig lehet mf-kent eljutni... :D eddig nagyon is jol haladok felfele, lassan megutom a top 30-at. Igaz, szerintem kielezett az orim, de a profik biztos tudnanak meg mit elezni rajta :)

Én(nem akarok hülyeséget mondani) azt hiszem valahogy november eleje óta játszom, pár felfedezés után felkerültem a 30%-ba aztán alaposan lerugdaltak, ezekután összekapartam hamvaiból az orit és újra feltornáztam magam, mindezt MF-ként, aztán talán egy hónapja megszületett a szövi, szóval én sem a legelejétől szövizek, viszont eddig, így többre vittem...

Phoenix 03-09-2006 08:42

Quote:

bocs az OFF-ért
Cimbi: én is az Xben avgyok, esetleg MSN-en megkereshetnél :) egy kis dumálásra ;)

Arwen 03-09-2006 08:53

Quote:

Őőőő...fél-elf, vándor, ez ismerős...ja én is az vagyok(nem röhög első orim az 5.szinten):p :rolleyes:

Én láttam már 3G-ben is félelf vándort, 3 óriás vándorral szöviben. Úgy már nem olyan rossz.
Bár sztem alap, a tudóst első személyiségnek választani.

Cimbi 03-09-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by Phoenix
bocs az OFF-ért
Cimbi: én is az Xben avgyok, esetleg MSN-en megkereshetnél :) egy kis dumálásra ;)

Rázöldizek az oridra este és küldöm a címem:) (azért nem írom ide orinevem mert kicsit parázok hogy illetéktelen kezekbe info kerül):P

Phoenix 03-09-2006 12:23

Quote:

Rázöldizek az oridra este és küldöm a címem:) (azért nem írom ide orinevem mert kicsit parázok hogy illetéktelen kezekbe info kerül):P

nyugodtan, bár sztem estefelé nem leszek :(

director 03-09-2006 12:23

Quote:

Originally Posted by Arwen
Én láttam már 3G-ben is félelf vándort, 3 óriás vándorral szöviben. Úgy már nem olyan rossz.

igen, bizonyos helyzetekben lehet az jó.. de azért nem egy tipikus félelfnek való személyiség:)

Ati 03-09-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by director
igen, bizonyos helyzetekben lehet az jó.. de azért nem egy tipikus félelfnek való személyiség:)

Valóban nem. :) Valami rációt bele lehet erőltetni, hogy ha véletlen van valaki, akit be tud ütni, akkor nagyobb régióból tud válogatni... De egy félelf szerintem inkább fedezzen fel, vagy vigyék a szövik támadni, és kapjon onnan, más személyiséget sokkal jobban tudna használni... :)

Phoenix 03-09-2006 12:34

Quote:

Originally Posted by Ati
Valóban nem. :) Valami rációt bele lehet erőltetni, hogy ha véletlen van valaki, akit be tud ütni, akkor nagyobb régióból tud válogatni... De egy félelf szerintem inkább fedezzen fel, vagy vigyék a szövik támadni, és kapjon onnan, más személyiséget sokkal jobban tudna használni... :)

így van...bár én személyiségként 3at etnék fel neki: tudós, tolvaj, túlélő, csak amíg ezeket összegyűjtöm :eek:

Cassandra 03-09-2006 12:36

Mostmár én is tudom, hogy nem ez volt a legjobb választás, de szintlépésig valahogy így is kihúzom.:rolleyes:

Phoenix 03-09-2006 13:11

Quote:

Mostmár én is tudom, hogy nem ez volt a legjobb választás, de szintlépésig valahogy így is kihúzom.:rolleyes:

nekem is a legelső orim Óriás harcos személyiséggel lettem tolis :D :rolleyes:

Cassandra 03-09-2006 13:21

Quote:

nekem is a legelső orim Óriás harcos személyiséggel lettem tolis :D :rolleyes:

Én nem is árultam el végül mi lettem, személyiség ide, faj oda...:D :rolleyes:

Phoenix 03-09-2006 13:23

Quote:

Én nem is árultam el végül mi lettem, személyiség ide, faj oda...:D :rolleyes:

de ez már rég volt :D

Cassandra 03-09-2006 13:50

Quote:

de ez már rég volt :D

Mármint mi volt rég?

Phoenix 03-09-2006 13:55

Quote:

Mármint mi volt rég?

amikor ilyen szép összeállítást alkalmaztam :)

Cassandra 03-09-2006 13:59

Quote:

amikor ilyen szép összeállítást alkalmaztam :)

Ja az más:D

Szigibabe 03-09-2006 14:36

Quote:

Én(nem akarok hülyeséget mondani) azt hiszem valahogy november eleje óta játszom, pár felfedezés után felkerültem a 30%-ba aztán alaposan lerugdaltak, ezekután összekapartam hamvaiból az orit és újra feltornáztam magam, mindezt MF-ként, aztán talán egy hónapja megszületett a szövi, szóval én sem a legelejétől szövizek, viszont eddig, így többre vittem...

hat nekem csak ahogy lejott rolam a vedelem, akkor szallt ram rogton harom tolis ori... abbol tanulva rogton rajottem, hogy eloszor teljesen feltoltodok, es csak utana indulok el felfele... kozben neztem a sok uj orit, akik vedelem alatt szepen elszaguldottak mellettem, negy nappal kesobb pedig mar alattam talaltam rajuk :)

Szigibabe 03-09-2006 14:37

Quote:

Originally Posted by Arwen

hat igen... ha ezt tudtam volna mikor inditottam az orit, nem lennek kereskedo :D

Ati 03-09-2006 14:39

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
hat igen... ha ezt tudtam volna mikor inditottam az orit, nem lennek kereskedo :D

A kereskedő jó dolog pedig nagyon, főleg kislétszámú csoportban.

All times are GMT +1. The time now is 01:32.