Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miből lesz a pénz a Hódítóban? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=308)

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 21:29

Miből lesz a pénz a Hódítóban?

Sziasztok!

Lehet, hogy csak túl kipihent vagyok, hogy ilyesmiken agyalgok, de a következőn töröm a buksimat:

Miből lesz a pénz a Hódítóban?
Mármint nem konkrétan nekem, vagy bárki másnak, mert azt nyilván piaci eladásból, vagy más pénzének megszerzéséből. Viszont annak az aranynak valahol meg kellett "termelődnie".
Ami tudtommal a következő képpen történhetett:
-induló 100.000 arany (nem számottevő összeg)
-adó (szerintem általában ez sem, bár lehetnek ellenpéldák)
-drágakő eladása (megintcsak nem jellemző, gondolom)

Minden más bevétel elvileg ezekre származtatható vissza, hacsak valamit nem hagytam ki a számításból. Szóval nem egészen világos. Persze a probléma nem okoz álmatlan éjszakákat :D,
de azért kíváncsi vagyok, tudja-e valaki a megoldást. :confused:

Sakkmester 03-04-2006 21:34

Megmondom, eccerű:) Létezik nagyon sok varázsló az országban, és folyamatosan aranyalma varázslatot nyomattak és így lett sok pénz:)

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 21:36

Igaz, ez is egy bevételi forrás. :)
De még sok-sok varázslóval is elég fika összegek "teremtődnek".
Szóval ez sem az igazi. :(

szamóka 03-04-2006 22:12

Sok kereskedő, sok bankkal...

Senki 03-04-2006 22:24

a bank és a kereskedő lehet a jó gondolat... a másik ugyanide illő kérdés persze hogy a sok föld is honnét jöt össze? mert új földet csak felfedezéssel lehet behozni vagy egy új ori regelődésekor jön +200 heki :rolleyes:

BeeLord 03-04-2006 22:26

Ott van még a segélykeret is, még ha az sem számottevő.

Senki 03-04-2006 22:27

Quote:

Originally Posted by BeeLord

húúú... okos! arról megfeledkezdtem én is! sőt, akkor ott a még kevésbé számottevő napi bónusz... (igaz abból gyűlt össze vagy 8 milla a segélykeretembe) :D

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 22:36

Quote:

Originally Posted by Senki
a bank és a kereskedő lehet a jó gondolat... a másik ugyanide illő kérdés persze hogy a sok föld is honnét jöt össze? mert új földet csak felfedezéssel lehet behozni vagy egy új ori regelődésekor jön +200 heki :rolleyes:

Itt nem látok problémát. A felfedezés és az új országok 200 hektára szerintem elegendő utánpótlást biztosítanak.

Senki 03-04-2006 22:41

Quote:

Originally Posted by Edu (Shagor #307669)
Itt nem látok problémát. A felfedezés és az új országok 200 hektára szerintem elegendő utánpótlást biztosítanak.

problémát én a pénzbe se látok.. :D

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by BeeLord

OK, segélykeret, szintenként egy milla, a napi bónusz viszont erősen konvergál a nullához.
Szóval egy jó pár bevételi forrást kihagytam, (segély, bónusz, kereskedő+bank, aranyalma),
de a milliós összegekhez képest, hááát...:confused:
Nem vagyok meggyőzve.

Ti, ha nem adnátok el a piacon semmit, nem lopnátok/fosztogatnátok, akkor adóból, bónuszból, meg a többiből fent tudnátok tartani az országot? Nem hiszem. Márpedig valakinek meg kell termelnie azokat az összegeket, amit képzésre, tekercsírásra, meg ilyesmire fordítunk.

Xeper 03-04-2006 22:45

Quote:

Figyelemmel kísérheted a földtermelődést a román hódítóban... :D
Amúgy nagyon egyszerű: ha van 4 jó játékos (jobb mint a többi valamennyicskével :) ), ők foglalnak minden alattuk levőtől... akkor már a többiek fedezni is tudnak arra a szintre... ekkor az erősek megint leverik őket, de ekkor ismét kitolódik a fedezési limit... :)

A kereskedők valóban nagyon sok pénzt hoznak a játékba... én úgy emlékszem hogy a személyiségek előtt még mindenki csóró volt, kevés arany volt játékban. De még most is lehet érezni a csoportok többségében ha egy pénzes ori jön/továbblép. Kivétel talán az A, ahol általában nem a legnagyobbak/nagy termelők lépnek tovább.

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 22:48

Quote:

problémát én a pénzbe se látok.. :D

Jó, persze. Ez egy elméleti probléma, valójában a kutyát sem érdekli (engem leszámítva :D), hogy honnan van a pénz, van és kész. De szerintem nem egy kategória a földdel.

Xeper 03-04-2006 22:49

Quote:

Ti, ha nem adnátok el a piacon semmit, nem lopnátok/fosztogatnátok, akkor adóból, bónuszból, meg a többiből fent tudnátok tartani az országot? Nem hiszem. Márpedig valakinek meg kell termelnie azokat az összegeket, amit képzésre, tekercsírásra, meg ilyesmire fordítunk.

Indítottam egy kis kereskedő elfet, az 5 bankkal megtermeli a szükséges pénzt mindenr... magam írom a tekijeim, veszem a fegyver felét, képzek, és egyre több a pénzem :D
Tehát a kereskedő az aki a legtöbbet hozza ilyenkor. Vagy maradnak a drágakőbányák(egy törpének kb 40% annyi pénzt hoz egy drágakőbánya mint a kereskedőnek a bank :) )

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by Xeper
A kereskedők valóban nagyon sok pénzt hoznak a játékba... én úgy emlékszem hogy a személyiségek előtt még mindenki csóró volt, kevés arany volt játékban. De még most is lehet érezni a csoportok többségében ha egy pénzes ori jön/továbblép. Kivétel talán az A, ahol általában nem a legnagyobbak/nagy termelők lépnek tovább.

OK, hajlok arra, hogy ezt elfogadjam. Tényleg, mikor réges-régen (egy messzi-messzi ...:)) játszottam, sokkal nagyobb jelentősége volt a bónusznak. Minden nap az volt az első, hogy bónuszoljak. Meg sokkal jobban oda kellett figyelni az adóra. Nem engedhettem meg, hogy kevesebb legyen az adó, mint a zsold. És gyors fejszámolás, 30 bankkal 225.000 aranyat lehet körönként összekaparni, ez napi 5,4 milla. És 30 bank nem is oly ritka mifelénk.
Köszi, meggyőztél.:cool:

Xeper 03-04-2006 23:02

Quote:

Köszi, meggyőztél.:cool:

Nem kellett győzködni :)

Edu (Shagor #307669) 03-04-2006 23:11

Akkor is kösz! Most már nyugodtan alszom. :D

director 03-05-2006 01:51

Quote:

Originally Posted by Xeper
Figyelemmel kísérheted a földtermelődést a román hódítóban... :D
Amúgy nagyon egyszerű: ha van 4 jó játékos (jobb mint a többi valamennyicskével :) ), ők foglalnak minden alattuk levőtől... akkor már a többiek fedezni is tudnak arra a szintre... ekkor az erősek megint leverik őket, de ekkor ismét kitolódik a fedezési limit... :)

igen, amit írtál, az mind teljesen igaz:)..
(ha már úgyis szakértő vagy, igazán jöhetnél fentebb is románban.. mit tétlenkedsz odalenn?:P)

-Fegya- 03-05-2006 09:06

Kihagytatok egy nagyon nagy új pénz keletkezési forrást, az újraindulást. Maximum pénzzel 500 körönként újrázni, hát ez aztán tényleg sok pénzt hoz a játékba...

Senki 03-05-2006 10:24

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Kihagytatok egy nagyon nagy új pénz keletkezési forrást, az újraindulást. Maximum pénzzel 500 körönként újrázni, hát ez aztán tényleg sok pénzt hoz a játékba...

es valóban! gondold el, hogy van a tagnak 4MRDje amikor bejön meg egy rakás tekercse és katija. feljebb emgy még több lesz neki, elad mindent lepassszol szövinek és újrázik és megint hozott a játékba 4 MRD-t meg tekit és újabb egységeket a piacra.... hmmmm :p

Edu (Shagor #307669) 03-05-2006 10:39

Upsz. Ez aztán végképp nem jutott eszembe. Nem semmi.
De vajon mennyire jellemző? Inkább csak magasabb szinteken, nem?

Csokibácsi 03-05-2006 11:17

Quote:

Upsz. Ez aztán végképp nem jutott eszembe. Nem semmi.
De vajon mennyire jellemző? Inkább csak magasabb szinteken, nem?

Szinte mindennapos esemény :) 5. szinten hiába újrázol, visszakapod a 200 hekis kezdő oridat, nincs értelme.

Tank 03-05-2006 14:17

Pénznél azt se felejtsük el, hogy amíg a kereskedő személyiség nem volt korlátozva 7500/bank ra, akkor hatalmas összegek halmozódtak fel. Pillanatok alatt csinálhattál mrd-ket, ami azota benn forog a jatekban. de előtte is volt benn zseton rendesen.
Egyébként annyira sok pénz se megy ki a jatekbol:
-építési költség
-katonák kiképzése
-zsold és épületfenntartási költség
-felfedezési költség
-tekercsírás költsége

Edu (Shagor #307669) 03-05-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Tank
Egyébként annyira sok pénz se megy ki a jatekbol:
-építési költség
-katonák kiképzése
-zsold és épületfenntartási költség
-felfedezési költség
-tekercsírás költsége

Igaz, de a normál bevételek ezeket akkor sem fedezik. Ha nincs valami más forrásod
(termelés/egyéb "beszerzés";)), akkor nem tudsz megélni.

Ati 03-05-2006 19:15

Quote:

Igaz, de a normál bevételek ezeket akkor sem fedezik. Ha nincs valami más forrásod
(termelés/egyéb "beszerzés";)), akkor nem tudsz megélni.

Egy elég magas adóval, esetleg kereskedő személyiséggel, ezek nem problémák. :)

Edu (Shagor #307669) 03-05-2006 19:17

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Szinte mindennapos esemény :) 5. szinten hiába újrázol, visszakapod a 200 hekis kezdő oridat, nincs értelme.

Az OK, hogy 5. szinten nincs értelme. Meg az ember olvashat olyan stratégiákat, hogy 1/A-ban, mivel induljon, aztán hogy újrázzon, stb. De én a 4.-en vagyok, és ott úgy veszem észre, nem túl gyakori az ilyesmi, csak ha valakit tényleg nagyon levernek. Tehát nem pénz, tekercs, és hasonló javak duplázására használják. De ebben lehet, hogy tévedek. Meg a tapasztalatom sem túl nagy, mivel csak egy csoport egy részén lévő újrázásokat láthattam eddig.

Edu (Shagor #307669) 03-05-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Ati
Egy elég magas adóval, esetleg kereskedő személyiséggel, ezek nem problémák. :)

Jaja. Xeper ráébresztett, hogy a Kereskedő ásta el a kutyát. :)
Azaz tőlük származnak az aranyak.

Lepidus 03-07-2006 23:19

mondjuk ha valaki töröl vagy fordul elég sok ki is megy(+piaci és katoinai veszteségek,képések sata.)...de ati erősíts meg..egyre TÖBb péz kering..nem?:p

director 03-07-2006 23:35

Quote:

Originally Posted by Lepidus
mondjuk ha valaki töröl vagy fordul elég sok ki is megy(+piaci és katoinai veszteségek,képések sata.)...de ati erősíts meg..egyre TÖBb péz kering..nem?:p

én úgy vettem észre, hogy továbbra is infláció van:).. lehet hogy vannak időszakok, mikor nem, de hosszútávon biztos egyre több a pénz..

Xeper 03-07-2006 23:47

Quote:

Originally Posted by director
igen, amit írtál, az mind teljesen igaz:)..
(ha már úgyis szakértő vagy, igazán jöhetnél fentebb is románban.. mit tétlenkedsz odalenn?:P)

Elfként napi 2 belépéssel szerintem nem rossz ;)

Edu (Shagor #307669) 03-09-2006 22:09

Nah, tulajdonképpen a témát kiveséztük. Ilyenkor illik/érdemes lezárni, vagy hagyjam ahogy van, hátha felmerül még valami? És ha lezárjam, azt hogyan is? Köcce.

Dzsedzs 08-06-2006 10:00

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy mit csináljak a pénzzel. Persze, nem vagyok gazdag, de tartalékban van pár milliárdom ;) .

karesz6 08-06-2006 10:46

Engem inkább az érdekelne hogy mi történne mondjuk az 5 ös csoportal (mert oda ugyebár nem jönnek alulról emberkék csak kis özeggel regelnek orik) ha teszem azt az ott lévő 1400 oriból 1-2 hét alatt szintet lépne 400 ori 4 milliárdal fejenként.:)) Vagy nem is kell ez. Elég lenn csak az is hogy minden idők legnagyobb multija amit ugye a szerver sem fog el mert látható együtt működés nem nagyon van köztük csak a pénzt halmozzák azt sem egymástól felhalmozna iszonyat mennyiségű pénzt tekibe. Sztem kezdődne ott hogy nem lehetne a piacon tekit kapni aminek ugye előbb utóbb meg lesznek a következményei és néhány ország aki nem tud elég sok tekit irni mondjuk törpök orkok akiknek kifejezetten nem a teki az erősségük leszakadnának és megülnének a csoport alján. Mivel mindenkinek kevés pénze van ezért mindenki akar szerezni rohadt drága lessz a másik 2 piac is rövid idő alatt amiből ugye a törpök kerülnek ki jobban mert a katona piacra igazából nem szorulnak rá olyan sokan és eleve drága meg mindenkinek kevés pénze van. A nyers piacról se jönne vissza olyan sok pénz de ahhoz talán elég hogy eggy törpi ellegyen belőle. Amikor felér akkor pedig a fenti multi kifosztja és leküldi vissza az aljára de ugy hogy eggy darabig nem kel fel. és ez igy megy szépen. Lessz eggy rendkívül leszakadt mag vagy 30 körre a többitől akiknek még ahhoz sincs tul sok erejük hogy egymással háborúzzanak igy esetleg többen kiszakadjanak és lessz eggy elit mag aki a csoport pénzének birtokolja vagy 90% át. De igy a szintlépés sem lessz olyan mókás éppencsak orikkal ugyhogy ez még a 4re is ki fog hatni mert ezek az orik jó darabig nem fognak tudni kimozdulni a csopi aljáról és ott is drágítani fogják a piaci árakat mert ugyebár ahogy fellépnek rögtön pénz szivnak magukba jóval többet mint eggy másik szintlépős ezzel csökkentve az 1 órinál lévő átlag pénz mennyiségét. Persze ez csak akkor észrevehető és okozna gondot ha egyszerre rengeteg sok ijen nyápic ori lépne szintet. Na jól van ezt most jól kitaláltam. Kéretik nem elfelejteni hogy ez csak fikció igen problémás lenne eggy ijen multit összehozni ami ennyi pénzt tart magánál de tényleg kiváncsi lennék rá hogy ott fent tennének e valamit ennek a csopinak az érdekében és ha igen mit. Mert ha kirugdalják a multi tagjait akkor ugyebár elmegy a csoportból a pénze 90% a tehát ez sem jó megoldás.:-D pénzt kell teremteni.:-D

Kubbi 04-13-2007 19:31

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 27269)
Engem inkább az érdekelne hogy mi történne mondjuk az 5 ös csoportal (mert oda ugyebár nem jönnek alulról emberkék csak kis özeggel regelnek orik) ha teszem azt az ott lévő 1400 oriból 1-2 hét alatt szintet lépne 400 ori 4 milliárdal fejenként.:)) Vagy nem is kell ez. Elég lenn csak az is hogy minden idők legnagyobb multija amit ugye a szerver sem fog el mert látható együtt működés nem nagyon van köztük csak a pénzt halmozzák azt sem egymástól felhalmozna iszonyat mennyiségű pénzt tekibe. Sztem kezdődne ott hogy nem lehetne a piacon tekit kapni aminek ugye előbb utóbb meg lesznek a következményei és néhány ország aki nem tud elég sok tekit irni mondjuk törpök orkok akiknek kifejezetten nem a teki az erősségük leszakadnának és megülnének a csoport alján. Mivel mindenkinek kevés pénze van ezért mindenki akar szerezni rohadt drága lessz a másik 2 piac is rövid idő alatt amiből ugye a törpök kerülnek ki jobban mert a katona piacra igazából nem szorulnak rá olyan sokan és eleve drága meg mindenkinek kevés pénze van. A nyers piacról se jönne vissza olyan sok pénz de ahhoz talán elég hogy eggy törpi ellegyen belőle. Amikor felér akkor pedig a fenti multi kifosztja és leküldi vissza az aljára de ugy hogy eggy darabig nem kel fel. és ez igy megy szépen. Lessz eggy rendkívül leszakadt mag vagy 30 körre a többitől akiknek még ahhoz sincs tul sok erejük hogy egymással háborúzzanak igy esetleg többen kiszakadjanak és lessz eggy elit mag aki a csoport pénzének birtokolja vagy 90% át. De igy a szintlépés sem lessz olyan mókás éppencsak orikkal ugyhogy ez még a 4re is ki fog hatni mert ezek az orik jó darabig nem fognak tudni kimozdulni a csopi aljáról és ott is drágítani fogják a piaci árakat mert ugyebár ahogy fellépnek rögtön pénz szivnak magukba jóval többet mint eggy másik szintlépős ezzel csökkentve az 1 órinál lévő átlag pénz mennyiségét. Persze ez csak akkor észrevehető és okozna gondot ha egyszerre rengeteg sok ijen nyápic ori lépne szintet. Na jól van ezt most jól kitaláltam. Kéretik nem elfelejteni hogy ez csak fikció igen problémás lenne eggy ijen multit összehozni ami ennyi pénzt tart magánál de tényleg kiváncsi lennék rá hogy ott fent tennének e valamit ennek a csopinak az érdekében és ha igen mit. Mert ha kirugdalják a multi tagjait akkor ugyebár elmegy a csoportból a pénze 90% a tehát ez sem jó megoldás.:-D pénzt kell teremteni.:-D

Jáááj:D
Tudom régi hsz, de én elolvastam.
Szenvedjen vele más is!!!!
Ez valami szörnyűűű:D :D

Andrew 04-13-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 87507)

ezt most miért kellett???:mad: :mad: :eek:
éppen ettem:D:D

Burning 04-13-2007 20:58

Quote:

ez ne haragudj, de úgy hülyeség ahogy van. meg is mondom miért.
egyik dolog, minden frissen regizett ori + 100.000. arannyal gazadagítja a csoportot.
a másik dolog az, hogy ha üres a tekipiac, mert mindig felvásárolja, akkor neki honnan lesz pénze egy idő után???
ugyebár hiába van 10 millió tekercse, ha nincs, aki megvegye ezt tőle, tehát ezért ugyanúgy csórónak számítana, mert tekivel ő sem fizethet, de ahogy te írtad a többiek szegények, ezért nincs ki megvegye a tekiét.

Cassandra 04-13-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 87507)

Jelentem a feléig jutottam és nem értem...:confused:

Ditke 04-13-2007 21:05

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 87591)
Jelentem a feléig jutottam és nem értem...:confused:

Ez igazán meglepő, mert én már a negyedénél elvesztettem a fonalat...:eek:

Burning 04-13-2007 21:06

, mert van másik fele:D
nem, ezzel azt akarta modnani, hogy a multisok kifogják vinni a pénzt a csoportból. csak eggyet árulj el.ugyebár ők kiviszik a rengeteg pénzt (szerinted), de azt össze kellett valahogy gyűjteni nem??
tehát ennyiből meg mindenki összegyűjtheti....

Fefe013 04-13-2007 21:07

Quote:

Ilyenkor megnyugszom, h nem csak nekem van néha sok szabadidőm és vad gondolataim:D:D

Burning 04-13-2007 21:09

figyelj, ha holnap megmondom neked, hogy tegyük fel 10 milliárdom van multis vagyok???
mindenki gyűjthet szabadon (a szabályok betartásával, tehát egy országgal), tehát akár mindenkinek lehetne 10 milliárdja nem??
mégsincs és miért?? azért, mert enm tudják meg termelni avgy megvédeni...

All times are GMT +1. The time now is 16:49.