Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új belső fórum vs. régi belső fórum (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3056)

kakasapó 06-21-2008 13:36

Új belső fórum vs. régi belső fórum

Sziasztok!

Hidegzuhanyként ért a belső fórum rendszerének megváltoztatása. Első blikkre kishíján kiszálltam a játékból, de nem volt szívem megtenni.
Mint mindig, hirtelen fejjel nem láttam tisztán a dolgokat, de mostanra úgy érzem letisztult, ráadásul azóta volt alkalmam többekkel felvenni a kapcsolatot és felmérni az Ő véleményüket is az új fórummal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy az én ismerettségi köröm csupán egy kis szegmense a teljes közösségnek, tehát még mindig nem teljes a kép.
Van ötletem, amivel érzésem szerint javíthatnánk a jelenlegi helyzeten és mindenki számára elérhető, kultúremberhez méltó fórumkörnyezetet lehet teremteni, az újoncokat sem mellőzve. Kérlek Titeket játékostársaim, hogy alkossatok véleményt, szavazzatok, illetve toldjátok meg a saját ötleteitekkel az általam vázolt lehetőségeket.

Be kell látnom, az új rendszerre szükség van..
Ellenben a meghívásos rendszer gátolja a kapcsolatok fejlődését, nehézkes (főleg az újoncok számára) és kesze-kusza a sok hirtelen indított új fórum miatt.

Javaslatom szerint maradna a jelenlegi meghívásos rendszer, de lenne egyetlen közös, az összes 5-ik szintű csoportot is magába foglaló, meghívó-mentes fórum is.

Gyula 06-21-2008 13:41

Igen, ez egy jó gondolatnak tünik első hallásra, egyetlen közös, ötös. Bár a legtöbb gond talán pont ezekkel a csoportokkal volt.

Zoli 06-21-2008 13:43

Szerintem jó lenne, és itt lehetne csatlakozni már meglévő fórumokhoz, mivel társaság ott is lenne, ismeretségek ott is köttetnének...a mellőzés gomb meg megmarad, így a nemkívánatos személyekről elég lenne nem tudomást venni a mezei játékosnak, ha meg télleg durva, Ati kiiktatja :D

vityu 06-21-2008 13:45

Akikkel gond van, azokat egyszerűen örökre ki kell tiltani a fórumról, és csak meghívottba lenne helyük, ha valaki eltűri őket!
Azért a néhány emberért főleg a többiek szívják meg. Ha csak heti 2 kezdőnek segítene a fórum, és 5embert kellene kitiltani végleg onnan, már akkor is megérné szerintem!

Zoli 06-21-2008 13:47

én hiányolok egy szavazást, hogy tisztán látszódjon, hogy mindenki mellette van! :)

kakasapó 06-21-2008 13:50

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181288)
én hiányolok egy szavazást, hogy tisztán látszódjon, hogy mindenki mellette van! :)

Pótoltam ;)

Tsobi 06-21-2008 13:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 181287)
Akikkel gond van, azokat egyszerűen örökre ki kell tiltani a fórumról, és csak meghívottba lenne helyük, ha valaki eltűri őket!
Azért a néhány emberért főleg a többiek szívják meg. Ha csak heti 2 kezdőnek segítene a fórum, és 5embert kellene kitiltani végleg onnan, már akkor is megérné szerintem!

Erősen kétlem,hogy az a pár vita,ami hetente előferdült a fórumokon ekkora döntést ichletett volna.

Én még mindig azt mondom,hogy tessék alkalmazkodni a viszonyokhoz és azt a pár embert segíteni,akik próbálnak régi keretet adni a mostani rendszernek.

Redback 06-21-2008 13:52

nekem bejön ez az új rendszer, kivéve hogy a kezdőkkel nem sok lehetőség van kapcsolatot teremteni.Lehetne mondjuk minden csopinak egy saját meghívós fóruma, ahol úgyan úgy mi lennénk a modik, DE a frissen oda regeltek alapból belépnének oda a fórumba.

Zoli 06-21-2008 13:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 181290)
tessék alkalmazkodni a viszonyokhoz és azt a pár embert segíteni,akik próbálnak régi keretet adni a mostani rendszernek.

egyetértek, viszont napi 100 meghívó semmire nem elég, ha az amber a régi fórumot akarja visszaadni többé-kevésbé

Tsobi 06-21-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181292)
egyetértek, viszont napi 100 meghívó semmire nem elég, ha az amber a régi fórumot akarja visszaadni többé-kevésbé

Az ember meghívja a többi (átlag 3) országát is a fórumra,ad magának moderátori jogot és máris 300 embert hívhat naponta. Ha megteszi még 2-3 barátját,gond nélkül és rövid idő alatt megoldható a dolog.

Zoli 06-21-2008 13:55

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 181293)
Az ember meghívja a többi (átlag 3) országát is a fórumra,ad magának moderátori jogot és máris 300 embert hívhat naponta. Ha megteszi még 2-3 barátját,gond nélkül és rövid idő alatt megoldható a dolog.

lényegtelen hány modi van, akkor is 100 a limit a fórumnak 24 óránként

Reni 06-21-2008 13:56

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 181293)

Úgy tudom hogy nap/fórum/100 a limit és nem a moderátorok számán múlik.

kakasapó 06-21-2008 13:57

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181292)

Nem a limittel van érzésem szerint a probléma.. az egy idő után kiforrná magát. A fő probléma az új játékosoknak, hogy egyáltalán kell meghívó egy olyan közegbe, ahol senkit sem ismernek.

Droszka 06-21-2008 14:02

Sziasztok! jó lesz majd az új forum is, ha megint sokan leszünk! Akkor tetszeni fog! :)

Zoli 06-21-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by kakasapó (Post 181296)
Nem a limittel van érzésem szerint a probléma.. az egy idő után kiforrná magát. A fő probléma az új játékosoknak, hogy egyáltalán kell meghívó egy olyan közegbe, ahol senkit sem ismernek.

szívem szerintem mindegyikkel egyetértek, Tsobinak reagáltam, de világos sztem mire szavaztam :D

Tsobi 06-21-2008 14:07

Ha mindegy a moderátorok száma,akkor "hmm .."

BigPi 06-21-2008 14:12

Amit én hiányolok.:
-A be nem lépetek számára nincs megjelenítve a külsőfórum linkje
-Nincs egy összefoglaló fórum gyűjtemény és annak a linkje a fórumoldalon elhelyezve.
-Olvashatóvá kellene tenni mindenki számára az összes fórumot. Hasonlóan a külsőhöz.

Grabi 06-21-2008 14:13

"Tetszik az új fórum, de legyen egy meghívó nélküli, közös fórum is!"

erre szavaztam, bár már kifejtettem miért. alapvetően szinte azokkal kerülök egy fórumra, akikkel amúgyis napi kapcsolatban tudok lenni msn/skype segítségével. a fórum pont arra volt jó, hogy ezeken kívüli kapcsolatokat csináljak ill. a kezdők segítésén. bár a kezdőknek már ott van a kézikönyv, azért sokkal jobb az élő tanácsadás szerintem. a szavazomat ezért tettem az általam legjobbnak talált válaszlehetőségre.

ill. az anyátlanok is kapjanak linket juszt is! :)

Zoli 06-21-2008 14:16

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 181300)
Amit én hiányolok.:
-Olvashatóvá kellene tenni mindenki számára az összes fórumot. Hasonlóan a külsőhöz.

ilyen ugye nem lesz? :)

Tsobi 06-21-2008 14:17

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181302)
ilyen ugye nem lesz? :)

Alap,hogy nem. Akkor nem lenne értelme az egésznek.

Zoli 06-21-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 181303)
Alap,hogy nem. Akkor nem lenne értelme az egésznek.

huhh, kösz, most télleg megnyugtattál

[HTPA]GeeForce 06-21-2008 14:31

Szerintem kezd kitisztulni ez az új fórum dolog....

Ahogy már írtam is, kell egy kis pofozgatás, meg pár módosítás, és szerintem maradhatna így, ahogy most van !!!!!

A módosításra szoruló részeket kifejtettem/kifejtettük a "fő" topicjában a témának.

BigPi 06-21-2008 14:38

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181304)
huhh, kösz, most télleg megnyugtattál

Kezdőként mi alapján fogják felmérni, hogy melyik fórumtól érdemes meghívót kérni?

Szóbeszéd alapján?

Szerintem az a jó ha mindenki saját maga tud meggyőződni egy fórum életéről, és nem zsákbamacskát vesz. Az írásjog megkérése sokkal tudatosabban történhet.

Zoli 06-21-2008 14:39

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 181306)
Szerintem kezd kitisztulni ez az új fórum dolog....

Ahogy már írtam is, kell egy kis pofozgatás, meg pár módosítás, és szerintem maradhatna így, ahogy most van !!!!!

A módosításra szoruló részeket kifejtettem/kifejtettük a "fő" topicjában a témának.

Ha van még mit alakítani rajta, akkor nem jó így :p:p:p:p:p
szerintem az apróbb módosítások egyike lehetne egy körös 5-ös fórum, amúgy az új részével nincs gondom, a meghívó-korláton kívül, de a régiből is kell egy szelet.

Zoli 06-21-2008 14:41

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 181308)
Kezdőként mi alapján fogják felmérni, hogy melyik fórumtól érdemes meghívót kérni?

Szóbeszéd alapján?

Szerintem az a jó ha mindenki saját maga tud meggyőződni egy fórum életéről, és nem zsákbamacskát vesz. Az írásjog megkérése sokkal tudatosabban történhet.

szerintem nem kerül semmibe dobni egy zöldet, hogy kér egy meghívót...ha meg nem tetszik, kilép...simán megtehetni...és ezek az új "szobák" direkt ezért jöttek létre...ha olvasgatni akar, kérjen meghívót mondjuk a közösön...mert nem hiszem, hogy csak a frissen regeltek írkálnának oda

Szemes224 06-21-2008 14:53

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 181310)
szerintem nem kerül semmibe dobni egy zöldet, hogy kér egy meghívót...ha meg nem tetszik, kilép...simán megtehetni...és ezek az új "szobák" direkt ezért jöttek létre...ha olvasgatni akar, kérjen meghívót mondjuk a közösön...mert nem hiszem, hogy csak a frissen regeltek írkálnának oda

A gond éppen az, hogy újként a mostani rendszerben azt sem tudja, hogy melyik fórumba kitől kell meghívót kérnie. Továbbgondolva újként halványlila gőze sincs arról, hogy van-e egyáltalán fórum...
Éppen ezért én a jelenlegi meghívásos+ mindenkinek elérhető nagyközös kombinációra szavaztam

Zoli 06-21-2008 15:01

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 181319)
A gond éppen az, hogy újként a mostani rendszerben azt sem tudja, hogy melyik fórumba kitől kell meghívót kérnie. Továbbgondolva újként halványlila gőze sincs arról, hogy van-e egyáltalán fórum...
Éppen ezért én a jelenlegi meghívásos+ mindenkinek elérhető nagyközös kombinációra szavaztam

igen, én is így gondolom, én is ezt mondtam :D

kakasapó 06-21-2008 15:15

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 181308)

Szóbeszéd alapján?

Átgondoltam amit írtál és van is benne igazság. A meghívásos fórumokba nem kell feltétlen belelátni az újoncoknak, hiszen a nagy közösön sem csak az újoncok lesznek. Én úgy képzelem, hogy amelyik újoncot jófejnek tartom, hasonló az érdeklődési körünk, stb. azt meghívom egy olyan fórumba, ahol a baráti társaságom is van. Ezért hívják meghívónak, hogy nem kuncsorogni kell érte, hanem kiérdemelni ;)

Hani 06-21-2008 15:26

Jómagam "átaludtam" a miértjét ennek a változtatásnak így csak mende-mondákat hallottam meg Ati bejelentését olvastam. Nekem semmi bajom sincs ezzel a változtatással talán csak annyi, hogy nem lelem a linket ide a külső fórumra. Bár a főoldalról is el lehet érni de már megszoktam, hogy klikk fórum, megint klikk külső fórum. :rolleyes:

Valezius 06-21-2008 15:31

Quote:

Originally Posted by Hani (Post 181322)
Jómagam "átaludtam" a miértjét ennek a változtatásnak így csak mende-mondákat hallottam meg Ati bejelentését olvastam. Nekem semmi bajom sincs ezzel a változtatással talán csak annyi, hogy nem lelem a linket ide a külső fórumra. Bár a főoldalról is el lehet érni de már megszoktam, hogy klikk fórum, megint klikk külső fórum. :rolleyes:

Ha tagja vagy fórumnak, ott van. Ha nem hozz létre egyet, és ott lesz, gondolom bármikor lehet majd törölni :)

Cassandra 06-21-2008 15:48

Kakasapó ötlete nekem tetszik, hogy legyen legalább egy olyan fórum, amit bárki, bármikor elérhet, meghívás és miegyébb nélkül.
Ahogy azt folyamatosan hangoztattam, ez a dolog, ami most van, ha opcionálisan választható, úgy teljesen pozitív. Csak ebben a formában nem tetszik (nekem).
Kell hagyni/visszaadni/ egy olyan szinteret, ahol meg van az esély az régiek/újak/visszatérők vagy, már majdnem elfeledettek megismerésére.

Tehát én támogatom hogy legyen egy nagy közös. Ha meg valaki tirpák, azt büntetni kell.

Stev 06-21-2008 17:41

Szerintem is az az egyetlen hibája az új rendszernek, hogy nincs egy összefogó, közös fórum, a privátok mellett. A balhék szerintem eddig sem a közösön mentek.

Tavacska 06-21-2008 18:58

" Én úgy képzelem, hogy amelyik újoncot jófejnek tartom, hasonló az érdeklődési körünk, stb. azt meghívom egy olyan fórumba, ahol a baráti társaságom is van. Ezért hívják meghívónak, hogy nem kuncsorogni kell érte, hanem kiérdemelni ;)"

rendben, de honnan ismerek meg újoncokat? hisz az A-ból és b-ből nem látom az alattam lévő csoportok listáját :-(((

-Hiena- 06-21-2008 19:32

Megfigyeltem, hogy szinte kizarolag azoknak tetszik az uj forum akik valamilyen forumon fonokoskodnek. Szinte minden javaslatuk a "hatalmuk" kiterjeszteset szolgalna. Gyakorlatilag minden eddigi csoportforum utodot olyan ember nyitott aki legkevesbe sem alkalmas semmifele biraskodasra. Egy ujonc -felteve h bejut egy ilyen forumra- ezen emberkek megnyilvanulasain at iteli meg a jatekot es az uzemeltetoit! Kutyakozonseges jatekos, a neve mellett "Moderator" felirat. Sztem siman uzemeltetonek nezi oket minden kezdo. Nem szerencses dolog.

Gondolom a bonusznal reklamozott testveroldalt is Attila keszitette.
Ott lattam ezt a megoldast:

"Hogy a kultúrálatlan hangnem ne okozzon kellemetlenségeket, ezért a játékban alap helyzetben nincsen lehetőség az üzenetküldésre. Ha azonban úgy gondolod, hogy nem zavar, ha esetleg másoktól ide nem való hangvételű üzenetet kapsz, akkor lehetőséged van beklapcsolni a levélfogadást. Természetesen küldeni is csak akkor tudsz üzenetet, ha ez be van kapcsolva, de csak olyannak, aki szintén vállalta, hogy fogadja mások üzeneteit. (Kivétel az adminisztrátori üzenet amit mindenki megkap, függetlenül a beállításától.)

Ha egyszer bekapcsoltad a levélfogadást, akkor többet nem fogod tudni azt kikapcsolni, ezért kérünk, hogy csak akkor kapcsold be, ha pontosan tudod, hogy mit csinálsz."

Maradnanak az uj forumok es mellette lenne egy kozos, vagy csoport forum amihez nem kell meghivo. A kulon aktivalas es a mellozes megoldja a sztem problemakat. Aki nem akarja, nem hasznalja a kozos forumot. Az eletben is ugy van. Ha nem tetszik pl egy musor akkor nem nezed. Masnak meg tetszhet.

kakasapó 06-21-2008 19:52

Quote:

Originally Posted by kakasapó (Post 181282)

Be kell látnom, az új rendszerre szükség van..
Ellenben a meghívásos rendszer gátolja a kapcsolatok fejlődését, nehézkes (főleg az újoncok számára) és kesze-kusza a sok hirtelen indított új fórum miatt.

Javaslatom szerint maradna a jelenlegi meghívásos rendszer, de lenne egyetlen közös, az összes 5-ik szintű csoportot is magába foglaló, meghívó-mentes fórum is.

[quote=Tavacska;18134

rendben, de honnan ismerek meg újoncokat? hisz az A-ból és b-ből nem látom az alattam lévő csoportok listáját :-((([/QUOTE]

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 181352)

Maradnanak az uj forumok es mellette lenne egy kozos, vagy csoport forum amihez nem kell meghivo. A kulon aktivalas es a mellozes megoldja a sztem problemakat. Aki nem akarja, nem hasznalja a kozos forumot. Az eletben is ugy van. Ha nem tetszik pl egy musor akkor nem nezed. Masnak meg tetszhet.

Off.
Ha elolvastátok volna topic kezdőjét, akkor látnátok, h azonos véleményen vagyunk ;)
Annyit még hozzáfűznék, hogy nem vágyom moderátori szerepkörre a közös, meghívó nélküli fórumon. Nekem tökéletesen megfelelt az eddigi fórum is. Próbálkozásom arra irányul, hogy annak egy kissé módosított változatát visszakapjuk. Atit is meg lehet valahol érteni, hiszen a tahóktól épp minket szeretne megvédeni. Hagyjuk meg a jelenlegi rendszert IS, lehessen kissé különvonultan, szűkebb környezetben IS beszélgetni. Akinek meg tetszett az eddigi, az hadd kapja vissza azt.

Tavacska 06-21-2008 19:59

persze, értek én mindent és mindenkit, és próbálok igyekezni...
majd csak lesz valahogy...

-Hiena- 06-21-2008 20:04

regisztracio, 3, 15, 19. pont:

"3 A játékban csak elfogadható hangnemben (kultúráltan) levelezz másokkal. Személyes adatot (legyen az saját személyes adat, vagy más személyes adata) semmilyen formában ne közölj másokkal a játékon belül. Minden játékos teljes felelősséggel tartozik az általa írtakért, legyen az más játékosnak írt privát üzenet, vagy a fórumra kiírt nyilvános üzenet. A szabályok elfogadásával tudomásul veszed, hogy írásaidért, és azok írásaiért, akik belépőkódod segítségével lépnek be a játékba, teljeskörű polgári- és büntetőjogi felelősséggel tartozol."

"15 Amennyiben olyan országban tartózkodsz, vagy olyan ország állampolgára vagy, ahol az ilyen tartalmakhoz a kiskorúak hozzáférése csak szülői engedéllyel lehetséges, és Te még kiskorú vagy, abban az esetben a játékban nem vehetsz részt, ez esetben kérünk, hogy már most hagyd el az oldalt."

"19 A játékban való részvételhez nagyfokú önállóság szükséges. Ide tartozik a regisztrációs szabályok tényleges elolvasása, a súgók elolvasása, a gyakori kérdések elolvasása, a játékon belül kapott üzenetek elolvasása, az e-mailben küldött üzenetek elolvasása, a címlapi hírek elolvasása, illetve a kapcsolódó oldalakon lévő részvételi szabályok és egyéb szöveges információk elolvasása."

Ez a jo hozzaallas. Eppen ezert ne dontsek el senki helyett, hogy mit bir es mit nem. Dontse el mki maga.

Rebellis 06-21-2008 20:06

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 181352)
Megfigyeltem, hogy szinte kizarolag azoknak tetszik az uj forum akik valamilyen forumon fonokoskodnek. Szinte minden javaslatuk a "hatalmuk" kiterjeszteset szolgalna. Gyakorlatilag minden eddigi csoportforum utodot olyan ember nyitott aki legkevesbe sem alkalmas semmifele biraskodasra. Egy ujonc -felteve h bejut egy ilyen forumra- ezen emberkek megnyilvanulasain at iteli meg a jatekot es az uzemeltetoit! Kutyakozonseges jatekos, a neve mellett "Moderator" felirat. Sztem siman uzemeltetonek nezi oket minden kezdo. Nem szerencses dolog.

Lehet Ati figyeli a sok modit és tesztnek szánta ezt a nagy szabadságot;)

Aztán felkéri majd az arra érdemeseket modinak a központi nagy fórumra:p;):D:D

Tavacska 06-21-2008 20:10

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 181364)
Lehet Ati figyeli a sok modit és tesztnek szánta ezt a nagy szabadságot;)

Aztán felkéri majd az arra érdemeseket modinak a központi nagy fórumra:p;):D:D

régebben meg volt a modi rendszer, az sem volt jó...
jött a bejelentgetősdis rendszer...
ez sem vált be...
akkor most ettől mit is várunk?
én nem irigylem Ati helyzetét, ennyi hülyeséget rendben tartani, de miért kell a többséget ilyen helyzet elé állitani pár lökött miatt :(

kakasapó 06-21-2008 20:12

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 181363)
regisztracio, 3, 15, 19. pont:

"3 A játékban csak elfogadható hangnemben (kultúráltan) levelezz másokkal. Személyes adatot (legyen az saját személyes adat, vagy más személyes adata) semmilyen formában ne közölj másokkal a játékon belül. Minden játékos teljes felelősséggel tartozik az általa írtakért, legyen az más játékosnak írt privát üzenet, vagy a fórumra kiírt nyilvános üzenet. A szabályok elfogadásával tudomásul veszed, hogy írásaidért, és azok írásaiért, akik belépőkódod segítségével lépnek be a játékba, teljeskörű polgári- és büntetőjogi felelősséggel tartozol."

"15 Amennyiben olyan országban tartózkodsz, vagy olyan ország állampolgára vagy, ahol az ilyen tartalmakhoz a kiskorúak hozzáférése csak szülői engedéllyel lehetséges, és Te még kiskorú vagy, abban az esetben a játékban nem vehetsz részt, ez esetben kérünk, hogy már most hagyd el az oldalt."

"19 A játékban való részvételhez nagyfokú önállóság szükséges. Ide tartozik a regisztrációs szabályok tényleges elolvasása, a súgók elolvasása, a gyakori kérdések elolvasása, a játékon belül kapott üzenetek elolvasása, az e-mailben küldött üzenetek elolvasása, a címlapi hírek elolvasása, illetve a kapcsolódó oldalakon lévő részvételi szabályok és egyéb szöveges információk elolvasása."

Ez a jo hozzaallas. Eppen ezert ne dontsek el senki helyett, hogy mit bir es mit nem. Dontse el mki maga.

Igen! Ezért nyitottam ezt a topicot!

All times are GMT +1. The time now is 04:55.