![]() |
Új belső fórum vs. régi belső fórum
Sziasztok!
Hidegzuhanyként ért a belső fórum rendszerének megváltoztatása. Első blikkre kishíján kiszálltam a játékból, de nem volt szívem megtenni. Mint mindig, hirtelen fejjel nem láttam tisztán a dolgokat, de mostanra úgy érzem letisztult, ráadásul azóta volt alkalmam többekkel felvenni a kapcsolatot és felmérni az Ő véleményüket is az új fórummal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy az én ismerettségi köröm csupán egy kis szegmense a teljes közösségnek, tehát még mindig nem teljes a kép. Van ötletem, amivel érzésem szerint javíthatnánk a jelenlegi helyzeten és mindenki számára elérhető, kultúremberhez méltó fórumkörnyezetet lehet teremteni, az újoncokat sem mellőzve. Kérlek Titeket játékostársaim, hogy alkossatok véleményt, szavazzatok, illetve toldjátok meg a saját ötleteitekkel az általam vázolt lehetőségeket. Be kell látnom, az új rendszerre szükség van.. Ellenben a meghívásos rendszer gátolja a kapcsolatok fejlődését, nehézkes (főleg az újoncok számára) és kesze-kusza a sok hirtelen indított új fórum miatt. Javaslatom szerint maradna a jelenlegi meghívásos rendszer, de lenne egyetlen közös, az összes 5-ik szintű csoportot is magába foglaló, meghívó-mentes fórum is. |
Igen, ez egy jó gondolatnak tünik első hallásra, egyetlen közös, ötös. Bár a legtöbb gond talán pont ezekkel a csoportokkal volt.
|
Szerintem jó lenne, és itt lehetne csatlakozni már meglévő fórumokhoz, mivel társaság ott is lenne, ismeretségek ott is köttetnének...a mellőzés gomb meg megmarad, így a nemkívánatos személyekről elég lenne nem tudomást venni a mezei játékosnak, ha meg télleg durva, Ati kiiktatja :D
|
Akikkel gond van, azokat egyszerűen örökre ki kell tiltani a fórumról, és csak meghívottba lenne helyük, ha valaki eltűri őket!
Azért a néhány emberért főleg a többiek szívják meg. Ha csak heti 2 kezdőnek segítene a fórum, és 5embert kellene kitiltani végleg onnan, már akkor is megérné szerintem! |
én hiányolok egy szavazást, hogy tisztán látszódjon, hogy mindenki mellette van! :)
|
Quote:
|
Quote:
Én még mindig azt mondom,hogy tessék alkalmazkodni a viszonyokhoz és azt a pár embert segíteni,akik próbálnak régi keretet adni a mostani rendszernek. |
nekem bejön ez az új rendszer, kivéve hogy a kezdőkkel nem sok lehetőség van kapcsolatot teremteni.Lehetne mondjuk minden csopinak egy saját meghívós fóruma, ahol úgyan úgy mi lennénk a modik, DE a frissen oda regeltek alapból belépnének oda a fórumba.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok! jó lesz majd az új forum is, ha megint sokan leszünk! Akkor tetszeni fog! :)
|
Quote:
|
Ha mindegy a moderátorok száma,akkor "hmm .."
|
Amit én hiányolok.:
-A be nem lépetek számára nincs megjelenítve a külsőfórum linkje -Nincs egy összefoglaló fórum gyűjtemény és annak a linkje a fórumoldalon elhelyezve. -Olvashatóvá kellene tenni mindenki számára az összes fórumot. Hasonlóan a külsőhöz. |
"Tetszik az új fórum, de legyen egy meghívó nélküli, közös fórum is!"
erre szavaztam, bár már kifejtettem miért. alapvetően szinte azokkal kerülök egy fórumra, akikkel amúgyis napi kapcsolatban tudok lenni msn/skype segítségével. a fórum pont arra volt jó, hogy ezeken kívüli kapcsolatokat csináljak ill. a kezdők segítésén. bár a kezdőknek már ott van a kézikönyv, azért sokkal jobb az élő tanácsadás szerintem. a szavazomat ezért tettem az általam legjobbnak talált válaszlehetőségre. ill. az anyátlanok is kapjanak linket juszt is! :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem kezd kitisztulni ez az új fórum dolog....
Ahogy már írtam is, kell egy kis pofozgatás, meg pár módosítás, és szerintem maradhatna így, ahogy most van !!!!! A módosításra szoruló részeket kifejtettem/kifejtettük a "fő" topicjában a témának. |
Quote:
Szóbeszéd alapján? Szerintem az a jó ha mindenki saját maga tud meggyőződni egy fórum életéről, és nem zsákbamacskát vesz. Az írásjog megkérése sokkal tudatosabban történhet. |
Quote:
szerintem az apróbb módosítások egyike lehetne egy körös 5-ös fórum, amúgy az új részével nincs gondom, a meghívó-korláton kívül, de a régiből is kell egy szelet. |
Quote:
|
Quote:
Éppen ezért én a jelenlegi meghívásos+ mindenkinek elérhető nagyközös kombinációra szavaztam |
Quote:
|
Quote:
|
Jómagam "átaludtam" a miértjét ennek a változtatásnak így csak mende-mondákat hallottam meg Ati bejelentését olvastam. Nekem semmi bajom sincs ezzel a változtatással talán csak annyi, hogy nem lelem a linket ide a külső fórumra. Bár a főoldalról is el lehet érni de már megszoktam, hogy klikk fórum, megint klikk külső fórum. :rolleyes:
|
Quote:
|
Kakasapó ötlete nekem tetszik, hogy legyen legalább egy olyan fórum, amit bárki, bármikor elérhet, meghívás és miegyébb nélkül.
Ahogy azt folyamatosan hangoztattam, ez a dolog, ami most van, ha opcionálisan választható, úgy teljesen pozitív. Csak ebben a formában nem tetszik (nekem). Kell hagyni/visszaadni/ egy olyan szinteret, ahol meg van az esély az régiek/újak/visszatérők vagy, már majdnem elfeledettek megismerésére. Tehát én támogatom hogy legyen egy nagy közös. Ha meg valaki tirpák, azt büntetni kell. |
Szerintem is az az egyetlen hibája az új rendszernek, hogy nincs egy összefogó, közös fórum, a privátok mellett. A balhék szerintem eddig sem a közösön mentek.
|
" Én úgy képzelem, hogy amelyik újoncot jófejnek tartom, hasonló az érdeklődési körünk, stb. azt meghívom egy olyan fórumba, ahol a baráti társaságom is van. Ezért hívják meghívónak, hogy nem kuncsorogni kell érte, hanem kiérdemelni ;)"
rendben, de honnan ismerek meg újoncokat? hisz az A-ból és b-ből nem látom az alattam lévő csoportok listáját :-((( |
Megfigyeltem, hogy szinte kizarolag azoknak tetszik az uj forum akik valamilyen forumon fonokoskodnek. Szinte minden javaslatuk a "hatalmuk" kiterjeszteset szolgalna. Gyakorlatilag minden eddigi csoportforum utodot olyan ember nyitott aki legkevesbe sem alkalmas semmifele biraskodasra. Egy ujonc -felteve h bejut egy ilyen forumra- ezen emberkek megnyilvanulasain at iteli meg a jatekot es az uzemeltetoit! Kutyakozonseges jatekos, a neve mellett "Moderator" felirat. Sztem siman uzemeltetonek nezi oket minden kezdo. Nem szerencses dolog.
Gondolom a bonusznal reklamozott testveroldalt is Attila keszitette. Ott lattam ezt a megoldast: "Hogy a kultúrálatlan hangnem ne okozzon kellemetlenségeket, ezért a játékban alap helyzetben nincsen lehetőség az üzenetküldésre. Ha azonban úgy gondolod, hogy nem zavar, ha esetleg másoktól ide nem való hangvételű üzenetet kapsz, akkor lehetőséged van beklapcsolni a levélfogadást. Természetesen küldeni is csak akkor tudsz üzenetet, ha ez be van kapcsolva, de csak olyannak, aki szintén vállalta, hogy fogadja mások üzeneteit. (Kivétel az adminisztrátori üzenet amit mindenki megkap, függetlenül a beállításától.) Ha egyszer bekapcsoltad a levélfogadást, akkor többet nem fogod tudni azt kikapcsolni, ezért kérünk, hogy csak akkor kapcsold be, ha pontosan tudod, hogy mit csinálsz." Maradnanak az uj forumok es mellette lenne egy kozos, vagy csoport forum amihez nem kell meghivo. A kulon aktivalas es a mellozes megoldja a sztem problemakat. Aki nem akarja, nem hasznalja a kozos forumot. Az eletben is ugy van. Ha nem tetszik pl egy musor akkor nem nezed. Masnak meg tetszhet. |
Quote:
rendben, de honnan ismerek meg újoncokat? hisz az A-ból és b-ből nem látom az alattam lévő csoportok listáját :-((([/QUOTE] Quote:
Ha elolvastátok volna topic kezdőjét, akkor látnátok, h azonos véleményen vagyunk ;) Annyit még hozzáfűznék, hogy nem vágyom moderátori szerepkörre a közös, meghívó nélküli fórumon. Nekem tökéletesen megfelelt az eddigi fórum is. Próbálkozásom arra irányul, hogy annak egy kissé módosított változatát visszakapjuk. Atit is meg lehet valahol érteni, hiszen a tahóktól épp minket szeretne megvédeni. Hagyjuk meg a jelenlegi rendszert IS, lehessen kissé különvonultan, szűkebb környezetben IS beszélgetni. Akinek meg tetszett az eddigi, az hadd kapja vissza azt. |
persze, értek én mindent és mindenkit, és próbálok igyekezni...
majd csak lesz valahogy... |
regisztracio, 3, 15, 19. pont:
"3 A játékban csak elfogadható hangnemben (kultúráltan) levelezz másokkal. Személyes adatot (legyen az saját személyes adat, vagy más személyes adata) semmilyen formában ne közölj másokkal a játékon belül. Minden játékos teljes felelősséggel tartozik az általa írtakért, legyen az más játékosnak írt privát üzenet, vagy a fórumra kiírt nyilvános üzenet. A szabályok elfogadásával tudomásul veszed, hogy írásaidért, és azok írásaiért, akik belépőkódod segítségével lépnek be a játékba, teljeskörű polgári- és büntetőjogi felelősséggel tartozol." "15 Amennyiben olyan országban tartózkodsz, vagy olyan ország állampolgára vagy, ahol az ilyen tartalmakhoz a kiskorúak hozzáférése csak szülői engedéllyel lehetséges, és Te még kiskorú vagy, abban az esetben a játékban nem vehetsz részt, ez esetben kérünk, hogy már most hagyd el az oldalt." "19 A játékban való részvételhez nagyfokú önállóság szükséges. Ide tartozik a regisztrációs szabályok tényleges elolvasása, a súgók elolvasása, a gyakori kérdések elolvasása, a játékon belül kapott üzenetek elolvasása, az e-mailben küldött üzenetek elolvasása, a címlapi hírek elolvasása, illetve a kapcsolódó oldalakon lévő részvételi szabályok és egyéb szöveges információk elolvasása." Ez a jo hozzaallas. Eppen ezert ne dontsek el senki helyett, hogy mit bir es mit nem. Dontse el mki maga. |
Quote:
Lehet Ati figyeli a sok modit és tesztnek szánta ezt a nagy szabadságot;) Aztán felkéri majd az arra érdemeseket modinak a központi nagy fórumra:p;):D:D |
Quote:
jött a bejelentgetősdis rendszer... ez sem vált be... akkor most ettől mit is várunk? én nem irigylem Ati helyzetét, ennyi hülyeséget rendben tartani, de miért kell a többséget ilyen helyzet elé állitani pár lökött miatt :( |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:55. |