Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Fórumkísérlet. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3043)

Ati 06-16-2008 08:28

Fórumkísérlet.

Huhh... Hol is kezdjem?

A hétvégén egy elég tanulságos kísérlet zajlott a Hódító belső fórumain, az eredmények pedig azt gondolom, hogy lesúlytóak.

Az utóbbi hónapokban rengeteg kritikát kaptunk a fórumokkal kapcsolatban: miért kell kitiltani azokat, akiknek teljesen mindennapos, hogy mindenféle tárggyal, emberrel és fogalommal szexuális aktusra buzdítanak; miért kell kitiltani azokat, akiknem életük szerves része, hogy baráti beszélgetéseik közepette egymást szídják; miért kell kitiltani olyanokat, akiknek helyesírásukat elnézve az általános iskola első osztályában meg kellett volna buknia; miért kell kitiltani azokat, akiknek lételemük mások provokálása; miért kell kitiltani azokat, akik még nem fedezték fel a kisbetűk gyakorlati szerepét; stb, stb, stb.

Ezért a hétvégén mindenki szabadon volt eresztve... Előzmény, hogy már hétközben is 6 (hat!) fórumon egymásnak estek az emberek, és sok esetben semmi másról nem szólt a fórum, mint egymás szídásáról. Pár fórumon mellette más szálon egyéb beszélgetéssel is próbálkoztak a többiek, több-kevesebb sikerrel. Hétvégén ez folytatódott, sőt azt is mondhatnám, hogy fokozódott. Kb negyed óránként születtek olyan beírások, amik a Hódító konzervatív szabályrendszerébe nem férnek bele.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Hódító fórumrendszere a 20. században megállta a helyét, amikor az Internetet még csak egy adott, szűk társadalmi réteg használta. Mára azonban a kultúrális igények olyan szinten különböznek, hogy a mostani játékbeli fórumrendszer nem képes ezt kiszolgálni.

Megérett az igény egy olyan belső fórumrendszerre, ahol a baráti társaságok nyugodtan beszélgethetnek egymással, még azok is, akik észre sem veszik, hogy minden második szavuk káromkodás, és ezt teljesen normálisnak tartják. Ez számomra elég szomorú, de bele kell törődnöm, hogy a 21. század ilyen, és az Internet egyre szélesebb körű terjedésével ez a helyzet csak romlik.

Ezért a napokban fórumreform várható, hogy a belső fórumok kiszolgálják az új, 21. századi igényeket is, miközben a konzervatív embreknek (mint amilyen én is vagyok) továbbra is megtartsa a kultúrált társalgás lehetőségét.

Tsobi 06-16-2008 08:56

Tehát ezért nem lett kitiltva a nyavajás .. :D

Én személyszerint nem tartom szükségesnek,bár nem látok bele a fórumok labirintusába.Egyébként ha úgy nézzük már 8 és fél éve a 21. századot éljük,a Hódító pedig alig több,mint 9 éves. Tehát ha valaha igazán megállta a helyét,akkor az nem a múlt században volt :)

Dragi 06-16-2008 10:12

Nem tudom miért kéne változtatni a mostani rendszeren. Szerintem mindenki képes rá hogy káromkodás nélkül írjon a fórumra vagy ha nem akkor tanulja meg a x.-edik kitiltás után de tanulja meg hogy ez nem egy anyázós játék ha eddig a legtöbb embernek sikertült akkor most miért pont nekik nem menne. Ati nem tudom mit értessz az alatt amit írtál de remélem hogy nem lesz a hódító belső fórum valami állatkert az anyázós kis hülye 11-12-13-14 évesektől

Ati 06-16-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 180251)
remélem hogy nem lesz a hódító belső fórum valami állatkert az anyázós kis hülye 11-12-13-14 évesektől

Ez sajnos a mostani állapot.

Dragi 06-16-2008 10:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180252)

akkor tiltsd ki őket :) talán abból tanulnak .... ha nem akkor írásjog megvonás te tudod őket szankcionálni mindegy én reménykedem benne hogy erre találsz megoldást :) vagy az ilyeneknek nem kell itt játszani menjenek chatelni ott anyázhatják egymást orrba-szájba :)

Tsobi 06-16-2008 10:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180252)

Azért,mert az 53 éves,szellemileg beteg emberek 'lekisköcsögöznek' mindenkit,még nem kell drasztikusaan változtatni.

Moncsi kedves nemrég dühöngött egyet,hogy milyen emberek vannak fórumon .. az ilyenek ellen pedig össze kell állni és kulturált módon legyalázni őket,szigorúan fórumon. Ha minden kötél szakad,akkor Dragit és engem beengedni oda :p:D

Arwyl szelleme 06-16-2008 10:57

Nem mondom, hogy nem kell kicsit lazábban venni, de azért ne legyen már qrva anyázással tele a fórum. Azért ennyire ne adjuk le a színvonalat! Privibe meg akár írhatja is, le kell tiltani és kész.

pl. amikor 1x azt írtam be, hogy "picsába" azonnal kitettél 5 körre. Azért az kicsit túlzás volt.

Ati 06-16-2008 11:02

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 180256)
pl. amikor 1x azt írtam be, hogy "picsába" azonnal kitettél 5 körre. Azért az kicsit túlzás volt.

Természetesen a privát üzenetekre nem vonatkozik ez a változtatás, és a fórum (sem ez, sem a belső) nem a kitiltásokkal kapcsolatos reklamációk helye.

Sajnálatos, hogy ennyi idő játék után sem vagy tisztában a fórumszabályokkal. :(

No az ilyenek miatt is kell a drasztikus változtatás sajnos.

Ati 06-16-2008 11:04

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180255)
Azért,mert az 53 éves,szellemileg beteg emberek 'lekisköcsögöznek' mindenkit,még nem kell drasztikusaan változtatni.

Valóban sokkal egyszerűbb lenne, ha a kötöszködő embereket kitennénk a játékból. Csak ugye akkor már Te sem lennél itt. Ezek után is azt gondolod, hogy ez a helyes út? :)

Tsobi 06-16-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180258)
Valóban sokkal egyszerűbb lenne, ha a kötöszködő embereket kitennénk a játékból. Csak ugye akkor már Te sem lennél itt. Ezek után is azt gondolod, hogy ez a helyes út? :)

Igen,Ati. Határozottan úgy gondolom,hogy ez lenne a helyes út.
Nem csak azért mondom,mert napjaim vannak hátra a Hódítóban.

Azt pedig Te is beláthatod,hogy van különbség kötöszködés és kötöszködés közt.

Ati 06-16-2008 11:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180260)
Azt pedig Te is beláthatod,hogy van különbség kötöszködés és kötöszködés közt.

Nincs .

Tsobi 06-16-2008 11:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180261)
Nincs .

De van .

Ati 06-16-2008 11:17

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180262)
De van .

Az ilyen véleménykülönbségeken fog segíteni a fórumreform. :)

Grabi 06-16-2008 11:18

azelőtt nem írásmegvonást kapott aki ezt sokszor csinálta? nem értem miért kéne bármilyen reform, ha te magad szankcionálhatod azonnal az elkövetőt ezzel példát statuálva a többi hozzá hasonlóhoz.

én nem tudom h milyen fórumon mik zajlottak. amíg én aktív fórumozó voltam addig a mai élőnyelven történő fórumozás ment. ebbe pedig akár akarod akár nem, beletartozik egy-egy bmeg. a nyelv fejlődik. el kell fogadni, mert tenni ellene nem sokat tudsz.

Tsobi 06-16-2008 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180263)
Az ilyen véleménykülönbségeken fog segíteni a fórumreform. :)

OFF/
Ha valaki butaságot ír és én kijavítom,az véleménykülönbség?
Valóban sokkal értelmesebb így megoldani a dolgot,mint kibeszélni,igazad van :)

Ati 06-16-2008 11:22

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180265)
OFF/
Ha valaki butaságot ír és én kijavítom,az véleménykülönbség?
Valóban sokkal értelmesebb így megoldani a dolgot,mint kibeszélni,igazad van :)

Nincs mit kibeszélni. Ha összeszámoljuki, hogy ki hány emberrel kötöszködik, akkor igencsak a lista élén vagy. Mondom mindezt úgy, hogy én személy szerint kedvellek. De ettől még hihetetlen mennyiségű emberrel kötöszködsz (nem egyszeri alkalommal), Te magad pedig kiakadsz, ha egyvalaki ezt teszi.

Tsobi 06-16-2008 11:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180266)
Nincs mit kibeszélni. Ha összeszámoljuki, hogy ki hány emberrel kötöszködik, akkor igencsak a lista élén vagy. Mondom mindezt úgy, hogy én személy szerint kedvellek. De ettől még hihetetlen mennyiségű emberrel kötöszködsz (nem egyszeri alkalommal), Te magad pedig kiakadsz, ha egyvalaki ezt teszi.

Akad ki a fene,ha csak kötöszködik. Még vitában is partner vagyok. De ha olyan módon sérteget,ahogy az eddig Számodra sem volt elfogadható,akkor kapja meg érte a büntetését.

Tsobi 06-16-2008 11:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180266)
De ettől még hihetetlen mennyiségű emberrel kötöszködsz (nem egyszeri alkalommal)

Itt rendületlenül hangsúlyoznám,hogy van különbség kötöszködés és kötöszködés közt.

Ati 06-16-2008 11:30

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180267)
Akad ki a fene,ha csak kötöszködik. Még vitában is partner vagyok. De ha olyan módon sérteget,ahogy az eddig Számodra sem volt elfogadható,akkor kapja meg érte a büntetését.

Vajon miért teszi mindezt? Ja igen, azért mert első lépésként folyamatosan provokálod...

Ez a beszélgetés értelmetlen. A Ti esetetek egy ékes példája annak, hogy miért van szükség a változtatásra.

ddjjm 06-16-2008 11:48

Szabad tudni hogy miféle reformok várhatók?

Ati 06-16-2008 11:55

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 180270)
Szabad tudni hogy miféle reformok várhatók?

Annyiban fog a fórum változni, hogy nem "erőltetett" közösségek lesznek, mint most (például az összes U csoportos ember egyben), hanem önkéntes baráti csoportulások, ahol a résztvevők saját maguk dönthetik el, hogy mi az a stílus, ami az adott közösségnek elfogadható, és mi az, ami már nem. Megjelenését és alapvető működését tekintve a fórum nem változik, ahogyan a fórumetikett főbb pontjai is érintetlenül maradnak.

Grabi 06-16-2008 11:59

ezt nem értem...igazából azt nem h ez miért jó. aki csak barátokkal akar beszélgetni az használ hódítón kívüli chatelő programokat (msn, skype...). a fórum épp azért más mert nincs megszabva h ki beszélhet bele.

ha csak ez lenne a módosítás én ezért feleslegesnek tartom. és továbbra is a keményebb fellépés mellett állok.

[HTPA]GeeForce 06-16-2008 12:07

Lehet hülye vagyok, de az élet más területein ez a módszer bevált.

Mi lenne, ha mondjuk 1 hétre az összes létező belső fórumot letiltanád? Senki se írhatna egy betűt se.

Mindvégig propagandaszerűen nyomatva lenne, hogy ez az idióták, káromkodók, provokátorok, és egyéb elem miatt van így.

Mondjuk napi 1 körüzenet, hogy "még 6 napig nem beszélhetsz te sem mások miatt..."
Még 5 napig... és így tovább.

Az idiótákat gyorsan, és kíméletlenül kirekesztené magából a belső "társadalom".

(szerintem legalábbis)

Grabi 06-16-2008 12:09

önző világban élünk. miért érdekelne engem, hogy számomra kváziismeretlen emberek nem tudják elérni a fórumot? ez nem jó szankció.

dugó 06-16-2008 12:11

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 180273)
Lehet hülye vagyok, de az élet más területein ez a módszer bevált.

Mi lenne, ha mondjuk 1 hétre az összes létező belső fórumot letiltanád? Senki se írhatna egy betűt se.

Mindvégig propagandaszerűen nyomatva lenne, hogy ez az idióták, káromkodók, provokátorok, és egyéb elem miatt van így.

Mondjuk napi 1 körüzenet, hogy "még 6 napig nem beszélhetsz te sem mások miatt..."
Még 5 napig... és így tovább.

Az idiótákat gyorsan, és kíméletlenül kirekesztené magából a belső "társadalom".

(szerintem legalábbis)

igazat adok...lehet ezt is meglehetni próbálni...és,azzal is hogy maradjon így a rum...a kocsogoket ki kell tiltani...ennyi...ha maguktól nem tudnak viselkedni...ez a véleményem eről az egészről

[HTPA]GeeForce 06-16-2008 12:13

Esetleg úgy átalakítani az Üzenetek menüt, hogy ne 4, hanem 5 fül legyen rajta.

Az 5. neve lehetne az, hogy "Tiltólista".

Ez nem csak VIP tagoknak, hanem mindenkinek elérhető lenne, és nem a privát üzenetekre vonatkozna, mint a Mellőzött országok, hanem a belső fórumra.

Jön egy hülye, fogom, beírom az országa sorszámát, és többé nem látom egyetlen üzenetét sem, amit a fórumra írt. (Privátot küldhet nekem persze...)

A k.anyázósok a legtöbbször unalomból szítják a hangulatot. Ha 1 percen belül magára marad, érdektelenségbe fullad az egész, és magától abba fogja hagyni!

Ez is egy működő módszer, és a játékon belül ezt hasznosnak tartanám.

Esetleg megspékelve azzal, hogy akit én tiltólistára teszek, annak ne csak én ne lássam a fórumbeírásait, hanem ő se lássa az enyémet. Ezáltal nem érez majd késztetést, hogy reagáljon a beírásaimra, és (mivel én már nem látom mit ír) a többieket zavarja...

Perceken belül arra lesz figyelmes, hogy "totál egyedül" írkál a fórumra.... Le fog állni. Ez biztos.

[HTPA]GeeForce 06-16-2008 12:15

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 180274)
önző világban élünk. miért érdekelne engem, hogy számomra kváziismeretlen emberek nem tudják elérni a fórumot? ez nem jó szankció.

mert te se fogod tudni elérni mások miatt, és ezt igazságtalannak éreznéd esetleg, tehát elhatárolódsz a hülyéktől (még jobban), akik miatt ártatlanul szenvedtél, és ezért nem írsz vissza a provokáló üzeneteikre.

>>>

magányosan marad, mert "levegőnek nézik"

>>

Leáll, mert elveszti az érdeklődését..

(De egy másik, talán a Hódítón belől jobban alkalmazható ötletemet is ide írtam 1 hsz-szel feljebb. Talán az jobban elnyeri tetszésed)

Ati 06-16-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 180277)
mert te se fogod tudni elérni mások miatt, és ezt igazságtalannak éreznéd esetleg, tehát elhatárolódsz a hülyéktől (még jobban), akik miatt ártatlanul szenvedtél, és ezért nem írsz vissza a provokáló üzeneteikre.

Én is voltam régen ilyen naív.

A felhozott (U) példánál maradva, azt hiszem nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az esetek többségében Tsobi kezdte mások provokálását. Emiatt Tsobit ki kéne zárni a fórumról vagy a játékból? Nem hiszem.

Egy nagyon jó rendszer ki lett találva, ami egy huszárvágással megoldja az ilyen problémákat. Sokaknak nem fog tetszeni. Sokaknak fog. Nekem végképp fog.

Arwyl szelleme 06-16-2008 12:28

?

Ati: miért is jó az hogy bevezetsz egy olyan dolgot amit mindenki ellenez?

És nem reklamáltam, csak példát hoztam fel! ;)

[HTPA]GeeForce 06-16-2008 12:29

És a másik ötlet? Az se oldaná meg szerinted?

Ati 06-16-2008 12:29

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 180282)
Ati: miért is jó az hogy bevezetsz egy olyan dolgot amit mindenki ellenez?

Én nem ellenzem. És vagyok olyan önző, hogy jelen pillanatban ez nyomósabb minden egyéb érvnél.

Ezt nem megbeszélés gyanánt vetettem fel, hanem tényközlésként előre jeleztem, hogy ilyen változás lesz.

Valezius 06-16-2008 12:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180280)
Egy nagyon jó rendszer ki lett találva, ami egy huszárvágással megoldja az ilyen problémákat.

Hát ha nagyon jó, akkor áldásomat adom rá, de tényleg nagyon jó legyen :D

Tsobi 06-16-2008 12:30

Öö,ezek a baráti társaságok hogyan működnének? Lenne a tagok közt egy moderátor aki kirakja onnan az odatévedt nemkívánatos személyeket és ugyanígy elfogadja a csatlakozni kívánók jelentkezését?

Ati 06-16-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180286)
Öö,ezek a baráti társaságok hogyan működnének? Lenne a tagok közt egy moderátor aki kirakja onnan az odatévedt nemkívánatos személyeket?

Nem feltétlenül egy. Minden társaság saját maga dönti el, hogy mennyire akar "moderált" lenni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan fórumok, ahol semmi szükség nem lesz semmiféle moderációra. Természetesen a játékbeli szabálytalanságok elbírálása ezek felett áll.

Tsobi 06-16-2008 12:35

Érdekesen hangzik :)

Remélem lesz az egyes baráti társaságoknak nevük és számuk :D

Ati 06-16-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180288)
Érdekesen hangzik :)

Remélem lesz az egyes baráti társaságoknak nevük és számuk :D

Számuk nem lesz. Nevük lesz, hiszen ez alapján váltasz fórumot. Nem sokban fog különbözni a mostani állapottól, hogy "5/U | Közös fórum | ...", csak a résztvevők felett lesz mindenkinek nagyobb kontrollja.

Tsobi 06-16-2008 12:40

S mikor kerül ez bevezetésre?

Ati 06-16-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 180290)
S mikor kerül ez bevezetésre?

Ezen a héten.

Tsobi 06-16-2008 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 180291)
Ezen a héten.

Akkor addig élvezkedem :p

Köszi. :)

Goldy 06-16-2008 14:22

Szegény fórummal mindig csak a baj van :p

All times are GMT +1. The time now is 02:16.