![]() |
Elfek kedvezményes felfedezése.
Tisztelt Sporttársak a következő problémával kapcsolatban szeretném a véleményetket kérni. Van egy nagyobbacska elf országom, aki elég sokat ütögetett és most van neki elvi lehetősége olcsó felfedezésre. Gyakorlatilag pedig az elf, felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud.
Itt a probléma, ez telejsen jogos, mert ha felfedezget az elf kolléga akkor ne akarjon a top 1. lenni ez rendben van. De én ütötte és nem keveset, ezért lenne lehetőségem kedvezményesen felfedezni. Kb igy néz ki a dolog. 1 hektár föld felfedezéséhez kell 157 katona és 10.990 arany (*) 0.000 hektár kedvezményes felfedezési lehetőséged van. A számokat átirtam nullára hogy ne adjak ki infót, de látszik hogy több mint 100hekit fedezhnék fel elvileg. Szóval azon filózom, hogy érdemes e a megbeszélésekbe vinni ezt? Mert ha ennyit ütöttem akkor talán megérdemelhetem hogy ezt a keveset elfedezzem a 10% fölött is. De gondolom sokan mondjátok majd hogy az elf igy is tulságosan tápos faj :) Várom a véleményeket. |
Szerintem van benne valami, én szívem szerint megadnám a kedvezményest 10%nál magasabban is.
DE ha azt nézzük, az elf mindenhol kedvezményesen fedez, míg a többi ország, csak 3000hektár felett. Plusz kedvezmények is kicsit soknak tűnik, nemhogy még 10% felett! Így asszem én nemmel voksolnék, ne legyen már annyira hihetetlenül jól haladni az elf fajjal! Nem kéne ekkora előnyt adni a többi fajjal szemben a fedezés terén. |
Jaj. Gyulam, Gyulam...
Sajnos azt kell mondanom, hogy ez badarsag. Es itt magunk ellen beszelek, mert a mi klanunkban levo elfnek is tobb mint 4k kedvezmenyes fedezese lenne, de ez akkor is butasag.... Aki bevalasztja az elfet, pontosan tudja, hogy ezzel a hatrannyal szembe kell neznie. Amugy is milyen butan hangzik, hogy "az elf nem fedezhet csak 1/A-ban es ott is csak kedvezmenyesen, mert hu de ugyes volt, es utogetett". Ez olyan, mintha azt mondanam, hogy: hat en az orkommal tok sokaig termeltem kajat, legyszives kapja meg az en orkom a "kituntetett kajatermelo" cimet, es emiatt 30%-al tobb kajat termeljen. Vagy a ram tamadok 99%-at pattintottam, az en orkom kapjon 40% kitambonuszt, a 20% helyett, mert sokkal nagyobb otthon a harci kedv.... Szerintem ne vidd a megbeszelesekre, mert 2 masodperc alatt el lesz vetve. De ez a maganvelemenyen, de ezt most nagy butasagnak tartom... |
Quote:
Nem véletlen nem vittem a megbeszélésekbe, nem szokásom minden csip csup dologgal oda menni. Csak kiváncsi vagyok a véleményekre, hogyk i hogy áll hozzá. A dolgot azért nem nevezném badarságnak, sok szemszögböl lehet nézni ezt, az elfre erőszakkal kényszeritik rá hogy ő egy felfedezős békés faj, holott Te is nagyon jól tudod hogy ez nem igy van. |
Quote:
Ez igaz, de te most a leheto legnagyobb faji hatranyt akarod torolni a jatekbol. :) Ez egy igen eros visszatarto ero az elfnel, szerintem. Es meg igy is nagyon erdemes bevalasztani, foleg 1/A-ban. |
Quote:
|
Quote:
Na mindegy, majd a tobbiek is elmondjak a velemenyuket, az enyem ez, amit irtam. :) |
Teljes mértékben Remyvel kell egyetértsek!:eek:
|
Ha én orkkal végigverem az alsó 4 csopit,mindig max hekiig menve,illetve rutinos A-sként fenn elffel is részt tudok vállalni mind egyénileg,mind csapatban a klánom gyarapodásában,az nem ad okot arra-attól függetlenül,hogy magában is teljesítmény-,hogy a egy faj legbefolyásolóbb faji hátrányát elhalványítsam,vagy akár ideiglenesen megszüntessem. Szerintem :)
|
Valahogy meg tudom érteni Gyulát ;) De az a baj hogy sport lenen utána belölle, hogy akik anyagilag tehetik, felütik (klánnal felütetik) az elfet a top 10%-hoz, vagy még tovább ha tudják, aztán onantól fedez pár ezer hekit. Egyeseknek így is az a bajuk hogy sok az elf 1/a-ban, ezek után aki gnom lenne, lehet szintén elf lesz. Aszem az elfet el kell fogadni így, max nyitunk egy idő után egy topikot kinek menyi "fölös" kedvezményes fedezési lehetősége van :D
|
nah akkor a tistán látás kedvéért elmondom mindenkinek hogy egy 11k hekis elf tudna felfedezni 1300hekit. Nem hiszem hogy ez olyan nagy buli lenne. Én igyekszem tisztelettel elfogadni mindenki véleményét de úgy látom itt néhányan a gondolkodás helyett csak simán ráhelyeseltetek a remyre, de senki nem gondolta át h milyen hatalmas nagy előnyröl is lenne itt szó :)
szal lényeg a lényeg egy elf sem lesz véletlen sem top 1, ha el is tudja használni a kedvezményes fedezését. |
Gyula, felvetésed miben különbözik attól, hogy a top4 is fedezhessen, ha van kedvezménye?
|
Quote:
Ebben van valami, én úgy tudnám elképzelni, hogy a kedvezményes fedezésre egységesen ne vonatkozzanak a korlátok. |
Quote:
Az elf tudja, hogy a10%-ig tud fedezni. Ha nem használja el addig a kedvezményt, az az ő döntése. Két döntése volt fedez vagy üt, nyilván azért az ütést választotta, mert az volt a jobb döntés. Ő döntött így. |
Quote:
Érted mit mondok? Rámutatnál hol beszéltem én elfről? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A mindenki pedig nem túl jó alternatíva, a top1 ne felfedezéssel gyarapítsa a földjét, akkor se ha csak korlátozottan tudja, a területének 25%-át(!) tudja felfedezni (elvileg). |
Quote:
Ez tetszett, mehetne valamelyik vicces topicba is:) Minek tartod egy korlát megkerülését, ha nem kiskapunak? Az eredeti felvetéssel kapcsolatban meg Remyvel értek egyet. Aki elfet választott az pontosan tudta már jóelőre, hogy csak a csoport 10%-áig tud fedezéssel haladni, ha fentebb is akar, akkor ütnie kell. Ez a mostani módosítás nem ad fedezési lehetőséget senkinek sem, akinek amúgy nem járna, csak olcsóbbá teszi azoknak akik fedezhetnek. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:57. |