Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Egy körben képezhető alapkatonák HT_vel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3009)

Pool 05-25-2008 12:53

Egy körben képezhető alapkatonák HT_vel

Hej!

Egy apró módosítás a helytartóval való alapkatonaképzéshez.
Most ugye háromféleképpen képezhetsz alapkatonát:a szabad helyekre automata, beállítod, mennyit képezhet egyszerre és túlképzés.
Nos egy helyzet: Van 200 helyem barakkban, de mondjuk 5000 templomban és szeretném teleképezni e templomokat. Ha nem a kovács veri a fegyót, hanem televeszem rakit, akkor ugye a HT képez 200-at, ha nincs baállítva a túlképzés, vagy képezz népesség/10, ha lehet, de az meg nem fér.

A javaslat, hogy alapkatonaképzésnél be lehessen állítani az egy körben képezhető katonák számát. Így a 200 üres barakkhelyre jönne körönként a 200 katona, amiből menne tovább a varázslóképzésre. Így nem menne kárba egység...
Remélem, érthető voltam :)

Pepa 05-25-2008 12:56

Ez olyan mint a klánraki: nincsen fegyód és csak annyit vesz ki a ht, amenniy be van neki állítva.

vityu 05-25-2008 12:57

Támogatom, néha elég keményen játszani kell a fegyverkivétellel, és azzal, hogy mennyi katonát képezhet egyszerre, hogy egy értelmes körönkénti képzést össze lehessen hozni egy rendes képzésre, ne egyszer 10 utána 700, majd 150, 500...stb...

Pool 05-25-2008 12:57

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 176893)
Ez olyan mint a klánraki: nincsen fegyód és csak annyit vesz ki a ht, amenniy be van neki állítva.

De ha beállítod, hogy mennyi katonát képezzen a HT, akkor az 20 körre érvényes. Itt meg az egy körben képezhetőről van szó.

Pool 05-25-2008 12:58

A-ban ez megoldható, mert beállítod, mennyi fegyót vegyen ki HT, de alsóbb szinteken ha nem vered a fegyót, hanem mondjuk reggel televeszed rakit vele, akkor már más a helyzet...
Szóval olvassátok el, ez nem az 1/A-ra vonatkozik elsősorban, persze, ott is beállítható lenne a fegyókovácsolóknak

Zoli 05-25-2008 13:27

Én mélységesen egyetértek, és teljes szívemből támogatom az ötletet!!
Amikor először VIPeltem, nekem tök egyértelmű volt, hogy az egyszerre, az a körönkéntit jelenti, eléggé meglepődtem, mikor megtudtam, hogy ez nem így van...és jó lenne, ha így lenne.

(Tehát úgy értettem, hogy az egyszerre, az nem a 20 körös intervallumot, hanem az 1 körös intervallumot foglalja magába, elvégre az egyszerre az az, hogy mindegyik egy időben jön...)

vityu 05-25-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 176896)
A-ban ez megoldható, mert beállítod, mennyi fegyót vegyen ki HT, de alsóbb szinteken ha nem vered a fegyót, hanem mondjuk reggel televeszed rakit vele, akkor már más a helyzet...
Szóval olvassátok el, ez nem az 1/A-ra vonatkozik elsősorban, persze, ott is beállítható lenne a fegyókovácsolóknak

Persze, megoldható, de én magam csinálom a fegyvert, és 2lehetőséget látok magam előtt. A fegyvertermelésem teljes egészében berakom a raktárba, vagy képzek katonát, és csak 2körönként rakom be, de akkor túlcsordul. Ha a raktárat megnövelem addig, akkor meg a többi nyers csordul túl, nem is kicsivel. Egyszerre meg nem akarok kiképezni annyit, mert akkor nagy lesz az emberhiányom. Persze nem vészesen.
Most találtam egy megoldást, amivel meg lehet csinálni, de ahhoz 2körönként kézzel kell kiadni a katonaképzést, és éjjel nem akaródzik ezért kelni...
De ugyanígy megoldható a többi szinten is, de hát ki akar ezért 1-2körönként felkelni, ameddig be nem állítja???:confused: Persze utána már megy magától, de ha megbolydul valami miatt, akkor megint lehet előről kezdeni!

Druida 05-25-2008 14:21

részemről támogatva! nekem is sokszor okoz ez kellemetlenséget :S

Valezius 05-25-2008 15:23

Lenne egy konstruktív ötletem: valaki nyisson már egy
Ami a HTből kimaradt nevű topicot, és oda gyűjtsétek ezeket a dolgokat.
MI értelme 2hetente nyitni egy újabb topicot?:rolleyes:

Tsobi 05-25-2008 15:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 176914)
Lenne egy konstruktív ötletem: valaki nyisson már egy
Ami a HTből kimaradt nevű topicot, és oda gyűjtsétek ezeket a dolgokat.
MI értelme 2hetente nyitni egy újabb topicot?:rolleyes:

Nemtom Walee .. szerinted hány teljesen felesleges hullás topic nyílt az utóbbi időben?

Druida 05-25-2008 16:00

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 176915)
Nemtom Walee .. szerinted hány teljesen felesleges hullás topic nyílt az utóbbi időben?

kösszi :D:D:D

Pool 05-25-2008 19:05

Maradjunk már a témánál. Köszönöm
Amint már leírtam, az alsóbb szinten lenne könnyítés, ahol nem lehet szabályozni a rendelkezésre álló fegyvert

Dus 05-25-2008 19:16

Szerintem elfogadható javaslat, és igazábol nekem is jól jönne ilyen ;)

vityu 05-25-2008 22:06

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 176948)
Maradjunk már a témánál. Köszönöm
Amint már leírtam, az alsóbb szinten lenne könnyítés, ahol nem lehet szabályozni a rendelkezésre álló fegyvert

És aki annyit termel az A-ban, hogy egyszerűen annyi rendelkezésre álló fegyvere van, hogy az egész W fegyverszükségletét ellátná??? Neki is necces beállítani a képzést, mert ha bejön, akkor egyszerre megy a nép 10%-a! :) Bár nem láttam még sok ilyet! :)
Na de viccet félretéve, aki termeli a fegyvert, annak is vannak ezzel problémái. Mert ha valamiért (háború, gyújtogatás) le kell állítsa a katonakápzést, utána elindítja, akkor az egész meg van bolygatva. A ht-ben ki kell kapcsolnia az automata képzést, és kézzel kell bepötyögni körönként pár körre lebontva, vagy egyszerre kell képezni a 10%-ot.

Betelgeuse 05-26-2008 07:23

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 176995)
És aki annyit termel az A-ban, hogy egyszerűen annyi rendelkezésre álló fegyvere van, hogy az egész W fegyverszükségletét ellátná??? Neki is necces beállítani a képzést, mert ha bejön, akkor egyszerre megy a nép 10%-a! :) Bár nem láttam még sok ilyet! :)
Na de viccet félretéve, aki termeli a fegyvert, annak is vannak ezzel problémái. Mert ha valamiért (háború, gyújtogatás) le kell állítsa a katonakápzést, utána elindítja, akkor az egész meg van bolygatva. A ht-ben ki kell kapcsolnia az automata képzést, és kézzel kell bepötyögni körönként pár körre lebontva, vagy egyszerre kell képezni a 10%-ot, amivel azért olyan bajok is lehetnek, hogy éppen ha éjjel felgyújtották az illetőt, nem elég, hogy a köv körben hatalmas emberhiánya lenne, de még a képzés is elindul, ami még mondjuk 4-6-8k-val megtoldja az emberhiányt, az mindenképpen kellemtlen tud lenni. És ha egy szövetség rááldoz egy kis időt, akkor 2-3napon belül lehet tudni, hogy mikor is indul a katonaképzés, és szándékosan is megtehetik, hogy pont előtte gyújtanak. Szerintem annyira nem lehet nehéz. Kell hozzá egy éplista, egy faji infó, a pontlista, és egy kis számolás, egy kis korrekcióval, ha netán abban a körben éhezne is! (Még nem próbáltam, lehet vannak akadályai, dew szerintem nem nagy ügy)

Ha felgyújtanak miért emberhiányod lesz? Nekem utána sok emberem szokott lenni:)
Egyébként meg helytartó:
Alap katonák képzésének felfüggesztése, ha a népességhiány meghaladja a(z)... főt.

Tomas-bpm 05-26-2008 11:07

én is támogatom, ezzel az 5000 hely a templomban 300 hely a barakkban problémával én is szembesültem már...jó lenne a ha helytartónál be lehetne állítani ezt, végülis épp az a lényege hogy átvegye tőlem a képzést, hogy ne keljen 17x300 katonát képeznem, csak kipipáljam és menjen

Pool 05-26-2008 19:24

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 176995)
Na de viccet félretéve, aki termeli a fegyvert, annak is vannak ezzel problémái. Mert ha valamiért (háború, gyújtogatás) le kell állítsa a katonakápzést, utána elindítja, akkor az egész meg van bolygatva. A ht-ben ki kell kapcsolnia az automata képzést, és kézzel kell bepötyögni körönként pár körre lebontva, vagy egyszerre kell képezni a 10%-ot, amivel azért olyan bajok is lehetnek, hogy éppen ha éjjel felgyújtották az illetőt, nem elég, hogy a köv körben hatalmas emberhiánya lenne, de még a képzés is elindul, ami még mondjuk 4-6-8k-val megtoldja az emberhiányt, az mindenképpen kellemtlen tud lenni. És ha egy szövetség rááldoz egy kis időt, akkor 2-3napon belül lehet tudni, hogy mikor is indul a katonaképzés, és szándékosan is megtehetik, hogy pont előtte gyújtanak. Szerintem annyira nem lehet nehéz. Kell hozzá egy éplista, egy faji infó, a pontlista, és egy kis számolás, egy kis korrekcióval, ha netán abban a körben éhezne is! (Még nem próbáltam, lehet vannak akadályai, dew szerintem nem nagy ügy)

Most akkor mit is akarsz mondani?
Tetszik a felvetésem, vagy sem? Mert nem veszem le ebből, amit írtál :)

Hani 05-26-2008 19:57

Ha jól értelmeztem akkor tetszik neki a javaslatod csak felhozott egy példát, ellenpéldát? :)
Jómagam jó ötletnek tartom mert egy igencsak kiélezett orinak nagyon nem mindegy mennyi paraszt indul útnak körönkét a katonasuliba.

vityu 05-26-2008 23:47

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 177162)
Most akkor mit is akarsz mondani?
Tetszik a felvetésem, vagy sem? Mert nem veszem le ebből, amit írtál :)

Pool, pool... mint azt az asszem 1. hozzászólóként megemlítettem, mindenképpen támogatom! Nekem kell!!! És ez leginkább az A-ban kell nekem!

vityu 05-26-2008 23:48

Tévedtem, 2. hozzászóló! :)

Remedy 05-27-2008 00:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 177257)
Pool, pool... mint azt az asszem 1. hozzászólóként megemlítettem, mindenképpen támogatom! Nekem kell!!! És ez leginkább az A-ban kell nekem!

Az jo, ott felesleges egyedul a klanraki miatt :)

Valezius 05-27-2008 00:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 177263)
Az jo, ott felesleges egyedul a klanraki miatt :)

Fegyvertermelő törpének nem az. Bár ő nem arra gondolt :(

vityu 05-27-2008 01:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 177265)
Fegyvertermelő törpének nem az. Bár ő nem arra gondolt :(

De, igen, én egy fegyvertermelő törpe vagyok! Most már remélem mindenki tudja!

Remy, azért tudnám díjazni, ha a nem sikerült szövetségünk miatt nem néznél amatőrnek! A legutóbbi földleadás előtt az 50.helyen voltam, és csak egy célzott felfedezés volt benne, mert hát termeljek ha törpe vagyok. Még mindig jobban megfelelek az 1A-s játékra, mint sok ember, akikkel találkoztam.:cool: Egy helytartót még hidd el én is be tudok állítani!!! CSak ha rendesen szét akarom bontani a képzést, tehát nem egyszerre mindent, akkor egy bizonyos számú körön keresztül kézzel kell ezt beállítanom körönként, mert nincs annyi pénz, hogy a többi feleslelegben menjen el. Több raktárat meg nem építhetek, mert akkor meg a nyers megy el feleslegesen. Nem tudom, csak így megoldani! Bár azt hittem ezt neked nem kell magyarázni!
Na meg ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, hogy törpe vagyok, mert ti kértétek, miattatok újráztam le az orkom!

u.i.: kiszedtem az érthetetlen részt a régebbi hsz-omból, legyen má világos, hogy mit szeretnék!

Remedy 05-27-2008 02:16

A szemelyeskedest ki lehetne hagyni, koszonom, tokre nem erdekel, hogy mi az orid, vagy mi a fajod, es igazabol bele sem gondoltam, mert ennek semmi koze egy megbeszelesnek, hogy 1 db ember eppen mit jatszik, es mi lenne neki a jo.
Szerintem. Hogy en minek nezlek, annak sincs semmi koze az egeszhez, es nem is szamit, nem kell bizonygatnod orszag vilag elott semmit.

Pool kerese egy kenyelmi fejlesztes, volt mar tobb ilyen. De ez 1/A-ban lehetseges megoldani, enelkul is, akar termelo torpevel, akar hadi orkkal, akar tolvaj felelffel. Ne keverjuk mar ezt bele :)

Az meg aztan vegkepp nem erdekel senkit, hogy mennyi nyerset termelsz, meg nem epithetsz rakit, meg epp hanyadik vagy, meg kikkel szoviztel ossze, es honnan rugtak ki, ne legyel mar nevetseges, hogy egy megbeszelesekbe ilyeneket irogatsz.

Most kicsit felhuztal, elnezest az offert, jojjon a lenyegi mondanivalo:

Engem nem zavarna az a fejlesztes, de nem tartom letszuksegletnek, mindent igy is be lehet normalisan allitani, max egy kis ido, esetleg gondolkodas szukseges hozza.

webesc 05-27-2008 12:17

Támogatom a felvetést.

Régóta kézzel állítgatom a képzéseket, hogy nekem megfelelő ütemben
történjenek.
Ha bekerülne semmi negatív hatása nem lenne.
Viszont sokaknak segítene, ha másban nem is a kényelmesebb játékban biztosan.

Princ 05-27-2008 16:57

Azt nem nagyon értem hogy miért kéne felkelni ahhoz, hogy a képzés minden körben egyenletes legyen. Egy 'örökké' tartó játékban nem nehéz várni 1 vagy 2 napot. :)
És őszintén szólva nekem mindig okoz egy cseppnyi örömöt, amikor sikerül a képzést szépen felállítani. Persze megtehetném továbbra is, de így hogy a HT bizonyítványt kap erre is, már nem élvezet.
Természetesen ha ti nem akartok berakni pár műhelyt, majd keresek más mulatságot magamnak, nem akarok annyira egoistának tűnni hogy emiatt tiltakozzak. :p

Egyébként, most így nézegetve miket tud a HT, ezt szokta vki használni?: "... barakkhely fenntartása katonáknak a képzésekhez." Kissé fölöslegesnek tűnik.

Tsobi 05-27-2008 17:21

Túl sok HT-t nézel :p

tdomo 05-27-2008 17:50

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 177376)
Egyébként, most így nézegetve miket tud a HT, ezt szokta vki használni?: "... barakkhely fenntartása katonáknak a képzésekhez." Kissé fölöslegesnek tűnik.

Én szoktam használni, nem a képzésekhez, hanem a felfedezéshez.
Az eredeti felvetést is támogatom, bár nem egy létszükség számomra.

ddjjm 05-28-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 177376)

Én is szoktam, én embert képzek vele piacra. A felvetést támogatom, tényleg jól jönne egy ilyen funkció.

Fefe013 05-29-2008 14:21

Támogatom, nekem jól jönne....;)

Druida 05-29-2008 18:51

Ati, lehet szó arról, hogy ez bekerül?

Ati 06-05-2008 16:23

Ez egy olyan viszonylag kicsi, de hasznos bővítés, ami még a 7-es verzió véglegesítése előtt belefért a fejlesztésekbe.

vityu 06-05-2008 21:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179061)
Ez egy olyan viszonylag kicsi, de hasznos bővítés, ami még a 7-es verzió véglegesítése előtt belefért a fejlesztésekbe.

Ez tetszik! :)

Druida 06-06-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 179061)

köszönjük Ati:)

Remedy 06-08-2008 09:53

Ezzel kapcsolatban, vmi nem jol mukodik.

[uzenet atmozgatva a hibajelzesekhez]

Bogár 06-08-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 179404)
Ezzel kapcsolatban, vmi nem jol mukodik. Ha kepeztetsz katonat, es tovabbkepezteted mondjuk oket varinak, akkor ilyenkor ez vhogy felulirja a limitet.

Pelda: beallitottam hogy max 100 katona kepezodhessen az adott korben, es ha bejottek, kepezze tovabb varinak.

Ez tortent:

2008-06-08 03:39:44 HELYTARTÓ: 100 katona képzésére utasítást adtam.

2008-06-08 03:39:44 HELYTARTÓ: A következő képzésekre adtam utasítást: 89 varázsló, és a felszabadult helyre 89 katona, melyek el is kezdődtek.

2008-06-08 06:39:43 HELYTARTÓ: 100 katona képzésére utasítást adtam.

2008-06-08 06:39:43 HELYTARTÓ: A következő képzésekre adtam utasítást: 18 varázsló, és a felszabadult helyre 18 katona, melyek el is kezdődtek.

Az elso esetben a tanacsadokon 189 katona, a masodik esetben 118 katona kepzodik, holott 100-as a limit.

Szerintem ez igy nem jo, velemenyek?

nálam is ugyanez van... amikor megláttam, azt hittem, hogy a ht-t mégsem állítottam be, de be volt írva a szám.

Artúr 06-09-2008 18:08

Hasonló a "hiba" nálam is. 35-re állítottam kb 3 napja. De kb olyan rendszerességgel képez mint ha nem is lenne beállítva.

All times are GMT +1. The time now is 23:51.