Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ember vs. Félelf (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3006)

Druida 05-24-2008 20:04

Ember vs. Félelf

Ember vs. Félelf (persze mindkettő tolisnak felépítve)

a kérdés egyszerű a válasz mégis nehéz. melyik a jobb?
indoklás szükséges!

vityu 05-24-2008 20:19

Szerintem elég rossz a kérdés! Egyértelmű, hogy a félelf jobb tolvaj, nem az volt a kérdés, hogy ki tudja jobban megvédeni a tolvajait a varázslók ellen, mert az ember csak ezért jó.
De akár azt is kérdezhetted volna, hogy melyik a jobb hadi, az ork vagy a törpe. Hát persze az ork, mert az csak arra van kitalálva, a törpe meg inkább termel, persze lehet jó hadis, de jobb sose.
Szerintem az ember se a tolvajkodásra lett kitalálva, csak arra lehet a legjobban használni, másra nem nagyon...esetleg az 5ben hadinak. De ott gyakorlatilag minden lehet hadis.

Druida 05-24-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 176676)
Szerintem elég rossz a kérdés! Egyértelmű, hogy a félelf jobb tolvaj, nem az volt a kérdés, hogy ki tudja jobban megvédeni a tolvajait a varázslók ellen, mert az ember csak ezért jó.
De akár azt is kérdezhetted volna, hogy melyik a jobb hadi, az ork vagy a törpe. Hát persze az ork, mert az csak arra van kitalálva, a törpe meg inkább termel, persze lehet jó hadis, de jobb sose.
Szerintem az ember se a tolvajkodásra lett kitalálva, csak arra lehet a legjobban használni, másra nem nagyon...esetleg az 5ben hadinak. De ott gyakorlatilag minden lehet hadis.

szerintem attól is függ, hogy mi a jobb vari pl, hogy hogyan tudja védeni a varikat ;)
szóval a kérdés jó. mert az hogy melyik a jobb tolis, nem azt jelenti, hogy melyik tud könnyebben lopni, hanem pl. azt is hogy melyik védi joban a toliit.

vityu 05-24-2008 20:54

Meg már ha itt járunk akkor az elf is itt lehetne, ami nem tolis igazán, de másra nagyon nem jó, csak a békességre, de G-ig simán lehet vele tolvajt játszani, sőt, szerintem tovább is! És megvédeni ő is elég jól meg tudja magát!
Vagy a gnóm? Jól védekezik, erősek a tolvajai az 50%miatt főleg, csak tekercset nem tud lopni. Na és? Keres annyit, hogy meg tudja venni!
Tehát a szavazást is hiányosnak érzem! Jó, rá lehet fogni, hogy az egyéb ott van, de az egyébből nem jön rá egy kezdő játékos, hogy tolvajláshoz melyiket is válassza, mert nem tudja, hogy pontosan mit fed az egyéb!

Druida 05-24-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 176685)
Meg már ha itt járunk akkor az elf is itt lehetne, ami nem tolis igazán, de másra nagyon nem jó, csak a békességre, de G-ig simán lehet vele tolvajt játszani, sőt, szerintem tovább is! És megvédeni ő is elég jól meg tudja magát!
Vagy a gnóm? Jól védekezik, erősek a tolvajai az 50%miatt főleg, csak tekercset nem tud lopni. Na és? Keres annyit, hogy meg tudja venni!
Tehát a szavazást is hiányosnak érzem! Jó, rá lehet fogni, hogy az egyéb ott van, de az egyébből nem jön rá egy kezdő játékos, hogy tolvajláshoz melyiket is válassza, mert nem tudja, hogy pontosan mit fed az egyéb!

ez a topik nem a legjobb tolis megtalálásáért jött létre igazából, hanem hogy eldöntsük melyik a jobb. de ott van egy egyéb is a savazásnál, hogy ha esetleg vki teljesen más véleményt alkotna.

Valezius 05-24-2008 21:14

Egyértelmű, hogy az ember a jobb, mert nehezebb vele játszani.
És miért válasszam a könnyebb utat, ha van nehezebb is?

Na ennyit rólam és a tolikról :)

Kirhal 05-25-2008 00:16

a feles csak akkor lop többet ha van neki készülije. :D
azé egy szöviháborúban ahol van egy félnormális varis az ellen felese nem sokat vizet zavar,az embert viszont így nem tudják kikapcsolni,igy vele már sereggel is kell foglalkozni,ami jobban megosztja a hadisok támadásait.
meg márt csak azért is ember:D

Dine in HELL 05-25-2008 00:39

Pontosan, az ember igazi "ereje" akkor jön elő, ha szöviháború van. Nem lehet vele mit csinálni ha jól ki van építve és pár körrel lejebb is van. Neki van a legjobb faji varija (bár sztem ha nem 5-ször annyit fogna, hanem egyáltalán nem számítana, h az ellennek mennyi a varija (vagy akár templom nélkül is aktív lenne ez a varázslata), akkor már többen elfogadnák jó tolisnak).
A másik meg, h egy jól felépített emberhez nem férsz be fél-elffel, de fordítva igen (persze kell hozzá "némi" ártozás, de megvalósítható.
De az is tény, h a szürke hétköznapokra a fél-elf jobb tolis

Remedy 05-25-2008 00:55

Quote:

Originally Posted by Dine in HELL (Post 176722)
Pontosan, az ember igazi "ereje" akkor jön elő, ha szöviháború van. Nem lehet vele mit csinálni ha jól ki van építve és pár körrel lejebb is van. Neki van a legjobb faji varija (bár sztem ha nem 5-ször annyit fogna, hanem egyáltalán nem számítana, h az ellennek mennyi a varija (vagy akár templom nélkül is aktív lenne ez a varázslata), akkor már többen elfogadnák jó tolisnak).
A másik meg, h egy jól felépített emberhez nem férsz be fél-elffel, de fordítva igen (persze kell hozzá "némi" ártozás, de megvalósítható.
De az is tény, h a szürke hétköznapokra a fél-elf jobb tolis

Hu, ennek kb egy szavaval sem ertek egyet. :)

1. Hogyne lehetne mit csinalni, szet lehet utni, es melyik szovi az, aki "par korrel lejjebb" tartja a tolijat, szabad predanak? :)

2. Messze nincs neki a legjobb faji varija, a szieszta, a kulcs, es a fantomsereg is jobb, szerintem :)

3. volt olyan, hogy nem lehetett sehogy sem artozni, nem veletlen lett kiveve.
a javaslat butasag amugy is ( a templom nelkuliseg), hiszen vedelmet luxus nem felrakni, esetleg az is legyen aktiv a tisztanlatassa egyutt? :)

4. Siman befersz az emberhez felessel :) 10% lakibonusz a kocsmakba, 10% tekibonusz, es az arnyak sokat szamit. :)

Dine in HELL 05-25-2008 01:19

1. Persze nem lent tartják a tolist, csak a tolis fentebbi célpontokat választ. Sereggel belehet menni, ez is tény, de akkor az ellennek oda is kell sereget küldeni, míg a másik félnek, csak ártoznia kell a felest és onnantól kezdve teljesen hasznavehetetlen.

2. A faji varin lehet vitatkozni, én sztem az egy elég jó rangsorolás lehet, h melyik faji varival tudsz "megspórolni" a legtöbb épületet, ez egyértelműen a tükörvarázs és a szieszta.

3. Igaz, a templom nélküliség butaság, de egy 8-10-szeres védés sokat dobna.

4. Egy élezett emberhez csak akkor férsz be fél-elffel ha kevés templomot tartasz, de az nagyon kockázatos és könnyen borulhat, ha egy közepes hadi-vari is leártozza. Ha meg nem éheztetsz, akkor szinte nem is tud beférni.

Azt senki nem vitatja, h ugyanannyi kocsma számnál erősebb a feles, de nyilvánvaló, h nem csak ezen múlik, h jó tolis e. Ha így lenne, akkor minden hadis ori ork tábornok lenne, mert annak van a legerősebb támadóereje. Szóval a lényeg sztem, ha biztosabb játékot szeretnénk ember, ha meg sok pénzt akkor fél-elf.

Zoli 05-25-2008 08:25

Van egy olyan érzésem, hogy ez a topik egy vita eredménye.
Ha így van, akkor szeretném hozzáteni, hogy onnan indult, hogy megrágalmazták az embert, hogy semmire sem jó..na, éz korántsem van így.
Most lehet tanakodni, hogy hát igen, a felesnek erősebbek a tolijai..és?
Az ember nem MF-ként erős, és ha a szövijében van vari, akkor az emberhez seni SENKI nem fér be másodjára tolival..egy feleshez egy ember max 2 nap után, de egy legtöbbször elég, annyiszor megy, amennyiszer nem szégyelli.
Én nem mondom, hogy a feles az szar faj, halálra van ítélve, mert minden csicska vari hatástalanítja (ami igaz), de ki kérem magamnak, hogy semmirekellő faj az ember.
Ennyit szerettem volna hozzátenni, szavazni nem szavazok, mert mindkét fajt szeretem, az egyéb meg nem egy faj.

BigPi 05-25-2008 08:34

Csoport, csoport és csoport...

A kérdés egyértelmű, ezért a válasz is. Ez mindig és mindenkor csoportfüggő.
Tapasztalataim szerint a kisebb létszámú (300 alatti) csoportokban inkább az ember az életre valóbb. A félelf a nagyobb csoportokban tudja kamatoztatni a tudását.

Hogy miért? A PIAC miatt.

Kirhal 05-25-2008 19:16

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 176726)
Hu, ennek kb egy szavaval sem ertek egyet. :)

1. Hogyne lehetne mit csinalni, szet lehet utni, es melyik szovi az, aki "par korrel lejjebb" tartja a tolijat, szabad predanak? :)

2. Messze nincs neki a legjobb faji varija, a szieszta, a kulcs, es a fantomsereg is jobb, szerintem :)

3. volt olyan, hogy nem lehetett sehogy sem artozni, nem veletlen lett kiveve.
a javaslat butasag amugy is ( a templom nelkuliseg), hiszen vedelmet luxus nem felrakni, esetleg az is legyen aktiv a tisztanlatassa egyutt? :)

4. Siman befersz az emberhez felessel :) 10% lakibonusz a kocsmakba, 10% tekibonusz, es az arnyak sokat szamit. :)

A felest elég szépen ki kell ahoz élezni hogy simán beférjen az emberhez,és akko meg már többen ártják be,és csak magának csinál rosszat.persze jol felépeitett emberről beszélünk.az ember szövibe az igazi ez igaz,és gyengébb a védelme,de talán a felest nem ütik szét sereggel?és ő még csak visszavágni sem tud ellene ha nincs készülije....

Kirhal 05-25-2008 19:16

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176949)
A felest elég szépen ki kell ahoz élezni hogy simán beférjen az emberhez,és akko meg már többen ártják be,és csak magának csinál rosszat.persze jol felépeitett emberről beszélünk.az ember szövibe az igazi ez igaz,és gyengébb a védelme,de talán a felest nem ütik szét sereggel?és ő még csak visszavágni sem tud ellene ha nincs készülije....

persze felessel többet lehet összelopni,de nagyobbak a veszteségei is...

Zoli 05-25-2008 19:35

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176951)
persze felessel többet lehet összelopni,de nagyobbak a veszteségei is...

nem értem, miért lehetne a felessel többet lopni...azt, hogy kevésbé fárad, kompenzálja, hogy néha leviszik, és lent is tartják a készülijét..az ember egyenletesebb, nem lop annyiszor egy készülivel, viszont mindig lop, ha jól van megépítve :D
és míg az embert nem ütöd ki, a felesnek csak egy esélye van...
És ha nincs készüli, nem megy át senkin....nem lop semmit...persze jó kis faj, szeretek vele játszani,mert ha aktív az ember, akkor sok borsot tud törni az ellen orra alá, az ember inkább a kevésbé aktív, vagy varipiszkálós játékosoknak való.
Meg persze nem valami izgalmas... egyedüli vesztesége, ha bekopik a teki :D:D

Kirhal 05-25-2008 19:53

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176954)
nem értem, miért lehetne a felessel többet lopni...azt, hogy kevésbé fárad, kompenzálja, hogy néha leviszik, és lent is tartják a készülijét..az ember egyenletesebb, nem lop annyiszor egy készülivel, viszont mindig lop, ha jól van megépítve :D
és míg az embert nem ütöd ki, a felesnek csak egy esélye van...
És ha nincs készüli, nem megy át senkin....nem lop semmit...persze jó kis faj, szeretek vele játszani,mert ha aktív az ember, akkor sok borsot tud törni az ellen orra alá, az ember inkább a kevésbé aktív, vagy varipiszkálós játékosoknak való.
Meg persze nem valami izgalmas... egyedüli vesztesége, ha bekopik a teki :D:D

ez mind igaz,én is az ember pártjám állok,nem azért irtam h többet lop,mert feles párti lennék...
meg élvezetes lehet a varipiszkálás:D:D
azé ha tolvaj az ember,elég ciki ha bekopik a teki:D
meg a seregek is elég szép károkat tudnak okozni...

Zoli 05-25-2008 19:55

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176957)
azé ha tolvaj az ember,elég ciki ha bekopik a teki:D

akkor ciki, ha ellopják
volt már, hogy akkor jött vissza, amikor kopott, és nem tudtam semmit se csinálni

Tsobi 05-25-2008 19:55

Hadik nélküli álomvilágban valóban senki nem tud ártani egy jól felépített emberkének. De ilyen ugye nincs :)

Szerk.: 103 :D:D

Zoli 05-25-2008 20:00

a hadit nem vettem bele, mivel azzal a felest is lehet bántani, varival viszont CSAK a felest (ha jól megépített az ember) ..szerintem a hadit hagyjuk, mert a feles a védőbónuszától elvakulva kevesebb toronyíjjat tart általában, mint egy ember, így a hadik egyformán könnyen mennek be az esetek zömében...

Kirhal 05-25-2008 20:40

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 176959)
Hadik nélküli álomvilágban valóban senki nem tud ártani egy jól felépített emberkének. De ilyen ugye nincs :)

Szerk.: 103 :D:D

mert a felesnek netán nem?:)

Kirhal 05-25-2008 20:45

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176958)
akkor ciki, ha ellopják
volt már, hogy akkor jött vissza, amikor kopott, és nem tudtam semmit se csinálni

persze ha lopják még cikibb,de azé egy tolvajnál legyen annyi otthon h ne kopjon be:D
/az a ciki amikor ülök a topban,500 kör óta vok a szinten,lopni nem lehet(anarch),még 500 kört kell ott ülnöm,és 4 milliárdnyi pénzösszegű teki kopott be eddig:D ezt nevezem én gáznak....:S...és nem tom mit csináljak....pedig csak néhány órákat áll benn a teki,mert ugye kinn van a piacon,de az a néhány óra is nagy károkat okoz..../

Remedy 05-25-2008 20:47

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176958)
akkor ciki, ha ellopják

Ezt nem ertem, a kopas az kv kozben van, a visszajovetel meg utana, igy mindig van legalabb 59 perced kirakni kopas elott :) (oke, gyorsban csak 29) :)

Zoli 05-25-2008 20:48

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176975)
persze ha lopják még cikibb,de azé egy tolvajnál legyen annyi otthon h ne kopjon be:D
/az a ciki amikor ülök a topban,500 kör óta vok a szinten,lopni nem lehet(anarch),még 500 kört kell ott ülnöm,és 4 milliárdnyi pénzösszegű teki kopott be eddig:D ezt nevezem én gáznak....:S...és nem tom mit csináljak....pedig csak néhány órákat áll benn a teki,mert ugye kinn van a piacon,de az a néhány óra is nagy károkat okoz..../

a tekercs bekopásán nem azt értem, hogy annyi kopik, hogy valamelyik tekim ne legyen maxon.
a bekopás a tartalékra vonatkozik, pl hazajön fél milla teki, és akkor van kopás.ez 1k heki felett 25k teki veszteség
ez nem ciki, pech

Zoli 05-25-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 176976)
Ezt nem ertem, a kopas az kv kozben van, a visszajovetel meg utana, igy mindig van legalabb 59 perced kirakni kopas elott :) (oke, gyorsban csak 29) :)

hidd el, én is nagyot néztem..vagy nagyon elnéztem, de benéztem, az biztos :)

Remedy 05-25-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176977)
a tekercs bekopásán nem azt értem, hogy annyi kopik, hogy valamelyik tekim ne legyen maxon.
a bekopás a tartalékra vonatkozik, pl hazajön fél milla teki, és akkor van kopás.ez 1k heki felett 25k teki veszteség
ez nem ciki, pech

Lasd elozo hozzaszolasom, ez nem annyira pech, hanem a Te "hibad" :)

Zoli 05-25-2008 20:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 176979)
Lasd elozo hozzaszolasom, ez nem annyira pech, hanem a Te "hibad" :)

kollégista vagygok, korlátozott idő-intervallumban jutok Nethez.
ha pont kívül esik a teki visszaérkezése, és kopása ezen az intervallumon, az nem az én hibám (nincs Wapom), hanem pech.Nincs vita.

Kirhal 05-25-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176980)
kollégista vagygok, korlátozott idő-intervallumban jutok Nethez.
ha pont kívül esik a teki visszaérkezése, és kopása ezen az intervallumon, az nem az én hibám (nincs Wapom), hanem pech.Nincs vita.

szintúgy:)

Druida 05-25-2008 21:20

szerintem vegyetek egy wapos telót, egyáltalán nem drágák és akkor visszatudátok rakni a tekiket időben.

Druida 05-25-2008 21:24

félelf legnagyobb előnye a faji varija amúgy. emiatt nem kell annyi tolit tartania, elég annyit mint egy embernek a többi mehet variba. az embernél meg 15varigyilkolás meg 3mészi (bőven befér egyszerre) és már lehet is irtani a tolijit ;)
úgyhogy nem kérdéses melyik a jobb. rövidtávon persze hogy az ember tűnik jobbnak, de ha jobban belegondoltok, a félelf jobb.

Kirhal 05-25-2008 21:37

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 176988)
félelf legnagyobb előnye a faji varija amúgy. emiatt nem kell annyi tolit tartania, elég annyit mint egy embernek a többi mehet variba. az embernél meg 15varigyilkolás meg 3mészi (bőven befér egyszerre) és már lehet is irtani a tolijit ;)
úgyhogy nem kérdéses melyik a jobb. rövidtávon persze hogy az ember tűnik jobbnak, de ha jobban belegondoltok, a félelf jobb.

azé elég gagyi embernek kell lenni ahoz hogy beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi...
Ház 38 19%
Barakk 24 12% Raktár 18 9% Őrtorony 24 12%
Kocsma 82 41%
Templom 14 7%

ird le nekem légyszívesh mi kell ahoz h egy ilyen emberhez beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi eccere.és persze az embernek van szövije,aki nem nézi tétlenül h szétgyilkolják a toliját.:)
az ember vs szövi esetet most vegyük ki a képből:)egy mf ellen megoldható persze,ha rákészül a szövi...

Druida 05-25-2008 21:44

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176989)
azé elég gagyi embernek kell lenni ahoz hogy beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi...
Ház 38 19%
Kocsma 82 41%
Templom 14 7%

ird le nekem légyszívesh mi kell ahoz h egy ilyen emberhez beférjen 15 varigyilok,meg 3 mészi eccere.és persze az embernek van szövije,aki nem nézi tétlenül h szétgyilkolják a toliját.:)
az ember vs szövi esetet most vegyük ki a képből:)egy mf ellen megoldható persze,ha rákészül a szövi...

hehe
nem gyenge ember kell hanem erős szövi ;)
egy körben megy a 3 mészi meg a 15varigyilok. így már ennyivel előrébb tart az egyik fél-a tolis kilőve. miután esetleg újra bevesz varikat utána rá lehet állni egy másik tagra még a félelfnek nincs fullon a készije.

Kirhal 05-25-2008 21:48

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 176990)
hehe
nem gyenge ember kell hanem erős szövi ;)
egy körben megy a 3 mészi meg a 15varigyilok. így már ennyivel előrébb tart az egyik fél-a tolis kilőve. miután esetleg újra bevesz varikat utána rá lehet állni egy másik tagra még a félelfnek nincs fullon a készije.

sztem a felesnek készülije egy jó ideig nem lesz:D
és ha az emberre rámennek 3 sereggel,hány fog szembemenni?

Zoli 05-25-2008 21:53

megnéznék egy olyan felest, aki 15-ször átmegy egy ember tolin, úgy, hogy nem fér be hozzá az ember vagy varival, vagy íjásszal :D:D
mindaz, amit elmondtál az ember szétszedéséről, 4-szeresen igaz a felesre..csak ott nem a varijával, hanem a tolijával kezded.
de ennek nincs értelme, hogy mindent eleresztesz a füled mellett,és csak szajkózod, hogy hogy szeded szét a hiper "200 hekin 1000 épületem van" félelfeddel az embert, (meg 4 szövitagban 6 ori szöviddel)..értelmetlen.Nem vitatkozok tovább, tanulj meg játszani az emberrel, ne fikázd!
(Téma irányomból lezárva, mellőzve)

Druida 05-25-2008 21:58

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176989)
Ház 38 19%
Kocsma 82 41%
Templom 14 7%

amúgy ez nem is egy jó éplist. ezt az embert nem csak 3x lehetne lemészinzni ;)
200on egy jó hadinak van 5000lova. namost avval 2x fér be ehhez. (és nem orkról van szó, hanem mongyuk egy gnómról (ork az 4x férne be))
szal az már 6mészi :rolleyes:
egyre jobb ;)
és ez még nem egy tanyafree gnóm, mintahogy az ember amihez éplistet csináltál.

Druida 05-25-2008 22:04

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 176992)
megnéznék egy olyan felest, aki 15-ször átmegy egy ember tolin, úgy, hogy nem fér be hozzá az ember vagy varival, vagy íjásszal :D:D
mindaz, amit elmondtál az ember szétszedéséről, 4-szeresen igaz a felesre..csak ott nem a varijával, hanem a tolijával kezded.
de ennek nincs értelme, hogy mindent eleresztesz a füled mellett,és csak szajkózod, hogy hogy szeded szét a hiper "200 hekin 1000 épületem van" félelfeddel az embert, (meg 4 szövitagban 6 ori szöviddel)..értelmetlen.Nem vitatkozok tovább, tanulj meg játszani az emberrel, ne fikázd!
(Téma irányomból lezárva, mellőzve)

hehe.

na mind1. a közvélemény szerint is a feles a jobb. nemtok mit mondani, ez van. egyszerűen az ember nem kevésbé sebezhető csak azért mert tükörpajzsa van. ezt kéne megértened:(
ez csupán a látszat. ha megnézed az embert lényegében hadival a legkönyebb ártani, de félelf toli is simán befér. és miután ráment x mészi meg varigyilok, lehet varival is ártani. amúgymeg ne gúnyolódj, mert nem én nem tudok az emberrel játszani, hanem ezekszerint a szavzók többsége csak mert azt mondom az a jobb:rolleyes: köszi.

Druida 05-25-2008 22:09

Quote:

Originally Posted by Kirhal (Post 176991)
sztem a felesnek készülije egy jó ideig nem lesz:D
és ha az emberre rámennek 3 sereggel,hány fog szembemenni?

az üzenet első része kacagtató, ez tetszik :D:D:D
a második része pedig... hát nemtom... előszöris nem fogják egyből észrevenni. másodszor a feleshez csak 2x bírnának bemenni, ha jól számolom, az én idealizált felesemmel :)

komisz86 05-25-2008 22:11

Én is a félelfet érzem érzem valamivel jobbnak, szerintem azért képtelenség annyira kiélezni hogy egy jól kiépített ember tolihoz 15-ször beférjen. De még ha be is férne, egy szöviháborúban tuti nem arra lőném el az értékes készültséget (főleg, mert ha jó ez ellen, akkor a közeljövőben nem nagyon fog a feles akciózni), hogy egy ember toli minimális varijából leöljek egy párat, amit utána lazán tud majd pótolni...

Druida 05-25-2008 22:14

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176997)
Én is a félelfet érzem érzem valamivel jobbnak, szerintem azért képtelenség annyira kiélezni hogy egy jól kiépített ember tolihoz 15-ször beférjen. De még ha be is férne, egy szöviháborúban tuti nem arra lőném el az értékes készültséget (főleg, mert ha jó ez ellen, akkor a közeljövőben nem nagyon fog a feles akciózni), hogy egy ember toli minimális varijából leöljek egy párat, amit utána lazán tud majd pótolni...

15x valóban csak a mészik után férne be, előtte nem, ezt belátom. viszont én arra lőnem el a készit, mert mindig a legsebezhetőbb célt kell támadni. (persze ezeket a támadásokat célszerű éjjel végezni, hogy ne tudja pótolni az ember a varikat egyhamar)

Hani 05-25-2008 22:28

Jelen pillanatban szerintem a fél-elf a hatékonyabb toli. Bár annókor amikor még a tükörvarázs nem volt hurka simán az ember volt a favorit, ejj akkor miért nem volt helytartó...aki akkor játszott emberrel az tudja mire gondolok.

Föld: 282 hektár Katona: 0
Népesség: 3.526 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 98% Támadó: 0
Pénz: 34.929.884 Íjász: 116
Étel: 8.754 bála Lovas: 1.284
Rúna: 100 % Varázsló: 7.840
Katonai morál: 100 % Tolvaj: 5.600
Szövetség: magányos farkas Faj: Fél-elf
Személyiség: Tudós Hírnév: 8.977

A fenti gömb jól mutatja, hogy szinte semmi védelmem sincs -bár a pacik helyett lehetne íjj is, a tornyok megvannak hozzá- De kérdem én: minek betonvédelem? Aki nagyon akar az úgy is befér. Legyen szó tolisról vagy varisról, egy hadis beveri. Igaz mellé kap némi ártót, de beveri. Az már más kérdés, hogy hányszor :D Én mivel V-ben vagyok megengedhetem magamnak ezt a kényelmet, hogy ennyire ne legyen védelmem. Eljárok fosztogatni, leártózom az összes fél-elfet akihez nem férnék be. Az emberekhez(tolishoz) meg ártó sem kell. Nincs is annyi varim, hogy átüssem a tükröt de minek is? Ki lett találva a hírnév, ha látom, hogy adott körben eleget mozog nyitom is a tk-t. Szépen kivárom míg lefárasztja a saját tolijait. Ha meg naon grízes egy ori és a szükség úgy hozza 55% kocsmára feltolom magam de csak addig amíg be nem férek az illetőhöz és ha nem éri meg utána bontom is vissza.
Ezzel az orival így tudok támadgatni néha, fedeznem sem kellett még nagyon, kevés vari tud gömbözni akit megtudott az mnt-t küldött (amitől az egóm a eget veri :D) tapasztalt játékosok híjján meg csak 1-2 hulla az aki megtalál.
Olyankor válltok íjjra ha szükséges akkor el is eresztem a pacikat, de hát van miből. Ezen a hekin még tökéletes, 1700-on már nem vállalnám be. Sőtt ott már a tolvajt sem.

Eddig 1x fordult elő, hogy lelopktak engem (no persze számítottam erre) de az is azért volt mert épp egymagam viaskodtam 2 szövivel. (Rossz szokásom a köttekedés :D) Ki tudtam volna küszöbölni ezt mert lett volna miből de hát a túlerő... amit hozzáteszek jksz volt amit Ati kellően díjazott is :D

Az elején szándékosan nem a "jobb" szót használtam a fél-elfre. Mert ki is vagyok én, hogy eldöntsem kinek mi a jó ill. jobb. Lehet jön egy olyan változtatás ami ismét az embernek fog kedvezni. Az előttem szólókhoz csatlakozva : csoportfüggő! A-ban nem hiszem, hogy valamelyik is megállná a helyét egy gnóm annál inkább.

De egy kezdőnek inkább a fél-elfet ajánlanám mert ahhoz, hogy a tükör jól menjen és lopni is tudjon igencsak tisztában kell lenni azzal, hogy adott területen mennyi varija van egy varisnak és mennyi toli egy tolvajnak.
Továbbá a fél-elfel simán össze lehet annyit lopkodni, hogy Lben az ember bevállaljon egy orkocskát, persze szigorúan mf-et! Az ha az ember jól csinálja 1-2 hét alatt megeszi az 5-6 milliárdot :D:D:D:D

Még 1 érv a fél-elf mellett:
Sikerült szerezni 0 ipari, 0 gazdasági, 0 mezőgazdasági, 31.572 lakáshelyzeti, 0 bányászati, 0 hadügyi, 951 mágia és 0 tolvajlási tudománytekercset.

Ez a rekordom. 500k lakteki volt bent nekem , ez a 3.k vagy 4ik lopásom volt mert még emelkedett és csak ezután kezdett csökkenni. Így kell hazavágni pár hónap munkáját egy 200 hekis tekiíró gnómnak akinek elfogyott a vipje.
Ilyenkor azért sokat számít hogy csak 3% készültségbe kerül 1 lopás:rolleyes:
Törlés előtt még azért az 1300-as évekig visszamenőleg szidta a felmenőimet, de ez érthető is.

Kirhal 05-25-2008 23:21

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 176993)
amúgy ez nem is egy jó éplist. ezt az embert nem csak 3x lehetne lemészinzni ;)
200on egy jó hadinak van 5000lova. namost avval 2x fér be ehhez. (és nem orkról van szó, hanem mongyuk egy gnómról (ork az 4x férne be))
szal az már 6mészi :rolleyes:
egyre jobb ;)
és ez még nem egy tanyafree gnóm, mintahogy az ember amihez éplistet csináltál.

persze csak te elfelejted h az ellen szövijébe is vannak hadisok,és a te ideális jo hadisodat,akinek 5000 lova van,ahoz kb 5 seregel mennek vissza...de mind1.
akárhogy is nézzük biztos h az embert nehezebb leszerelni,és több energiát kell ráforditani a kicsinálására,míg a fél-elf csak csendes szemlélője lesz az eseményeknek...
de úgy látom bárki bármit mond,a te idealizált felesed az mindenkit szétlop,és szétszed...és nem érdekel mások véleménye.részemről is lezárva a dolog,teljesen értelmetlen veled vitatkozni.csak azt áruld el,akkor minek nyitottad ezt a topicot???

All times are GMT +1. The time now is 16:18.