![]() |
Élőhalottas elmélkedő topic pancser játékosok számára
Nos, hogy az értelmes topicot ne 'szemeteljem' tele 'badarsággal' (lévén, hogy nem értek hozzá), csak a saját szórakozásmora nyitottam egy ilyet.
Fő célja a topicnak, hogy bebizonyítsa, már 200 hektáron sincs esélye az élőhalottnak semmilyen más fajjal szemben. (kivétel a totál kezdőket, akiket le lehet verni!) |
Vegyünk pár fajta élőhalottat. Mint már fényt derítettünk rá korábban a TUDÓS személyiségű élőhalott a legerősebb hadi felépítéső az összes közül. (Igen, a tábornoknál, harcosnál, stb-nél is erősebb, erről nem nyitok vitát, tény.)
Lássuk. élőhalott tudós MF 200 hektár minimuim házas felépítés 1. 47 ház 153 barakk (76,5%) 153*40= 6.120 elit minimum házas felépítés 2. 47 ház 20 őrtorony (10%) 20*40= 800 íjász 133 barakk (66,5%) 113*40= 4.520 lovas biztonsági házas felépítés 1. 60 ház 140 barakk (70%) 140*40= 5.600 elit biztonsági házas felépítés 2. 60 ház 20 őrtorony (10%) 20*40= 800 íjász 120 barakk (60%) 100*40= 4.000 lovas biztonsági házas, biztonsági pénzes felépítés 1. 60 ház 135 barakk (67,5%) 135*40= 5.400 elit 5 bank biztonsági házas, biztonsági pénzes felépítés 2. 60 ház 20 őrtorony (10%) 20*40= 800 íjász 115 barakk (57,5%) 95*40= 3.800 lovas 5 bank Ezeknek még van reális esélye kezdőket ütögetni. Ha még termelünk is a hullánkkal valamit, hogy pénzünk is legyen (lévén, hogy a kezdőnek nem lesz, tehát hiába fosztogatjuk....), akkor még siralmasabb a helyzet! |
Gee akkor a fő célt nem fogja elérni a topic :)
Hullával szépen felüti magát az ember a sok kezdőn. És ugyebár olyan alacsonyan lép, ahogy csak tud, mert a szintlépéssel azonnal erősödik. Az ötödik én 4. szintet simán lehet így teljesíteni. De persze jobban megéri egy elffel tenni ugyanezt, mert az emelett nagyságrendekkel több vagyont halmoz fel, mint a hulla :) De a hulla nagyobb kihívás :D |
Mik az általános fajok, amiket a legtöbbször preferálnak? Általában Óriás, Gnóm, Törpe, ezek eléggé univerzálisnak mondhatóak, és eléggé védettek, sok kezdőnek ajánlják ezeket.
Én most egy Gnóm Kereskedő országot mutatok be. (direkt nem tudóst, mert az mégerősebb lenne hadilag) Lássuk. gnóm kereskedő MF 200 hektár alap felépítés (Önellátó, NEM éhezős, NEM élezett ország!) 34 ház 20 őrtorony (10%) 20*40*1,5= 1.200 íjász 100 barakk (50%) 80*40*1,5= 4.800 elit 27 tanya 1 kocsma 12 templom 6 bank |
Nos a legnagyobb táamdó erő, amit 200 hektáron ki lehet sajtolni egy hullából, az olyan 70-80 ezer támadópont-érték.
A fenti, teljesen bizonságos, egyáltalán nem kiélezett gnóm védő értéke (nagyságrendileg) 136 ezer védőpont-érték. Már 200 hektáron se tud semmit kezdeni ezzel az országgal. |
Visszafelé ugyanez...
A legnagyobb védőerő, amit egy hullából ki lehet préselni 200 hektáron, az kb 67 ezer védőpont-érték. (48 ház, 76 őrtorony, 76 barakk = 3.040 toronyíjász) A fenti gnóm kereskedő támadópont-értéke pedig kb 78 ezer körül mozog. |
Quote:
Rendben, ezt megtette. Felverte magát 450 hektárra. Rendben. Most már csak ki kell bírnia ott pár köröcskét, hogy egy pillanatra se verjék ki onnan. (Ez már nehéz mutatvány, mivel összeszedett jópár ellenséget, amíg felment oda, ráadásul a top30 aljáért elég nagy küzdelem folyik, tehát lehet hogy az is megtámadja, akit előtte nem is piszkált soha... De tegyük fel, sikerült neki! Letöltötte a top köreit. Szintet lép.) 4. szint legalján, 450 hektáron vagyunk. Innen hogyan tovább? 4. szintet is élőhalottal csináljuk végig, vagy itt mrá fajt váltunk? Fajváltás ismérvei hulláról bármi másra: TEMÉRDEK mennyiségű vagyon felemésztése, és elég nagy RIZIKÓ. Első sorban valamit bontani kell, mert tanyára van szükség SOS. Mit bontassz? Barakkot. Oké. Piacra lépni nem tudsz, tehát elfokozol. Vagy még lehet újraklépezni az egységeket, és akkor csak minimálisat éhezel közben. De az is sokba kerül.. Kell fegyver, amit piac nélkül saját magadnak kell előteremteni... Tehát bármit akarsz is, építkezned kell. Az a 4. szinteken elég drasztikus mennyiségű aranyba is kerülhet, lévén hogy semmilyen termelő épületed nincs. Másik eset: már az 5. szinten megpróbálod megteremteni a kis dolgaidat. Könyvtárazol, hogy legyen tekercsed a 4. szinten. Raktárat építesz, hogy vihess fel fegyvert. Ez olcsó általában, de elég veszélyes mégjobban legyengíteni magad egy olyan környéken, ahol már alapból te vagy a leggyengébb. Vagy hagyjuk az egészet a fenébe, és maradunk hullák a 4. szinten is. Kapunk érte 10% bónuszt cserébe. Rendben. Itt is vannak még kezdők, illetve vannak még elhagyott roszágok (amikbe a tulaj már nem lép be), illetve vannak még rajtam kívül élőhalottak, akiket esetleg be tudok verni, vagy éppen átépülő országok. Ok. Felverem magam 600 hektárra. Esetleg állati mázlim van, és már nem is vagyok kezdő annyira, kezdek ráérezni.. Felverem magam 700 hektárra. Itt már kemény lesz kihúzni a top30-at... nem hiszem, hogy sokaknak sikerül... |
A gnóm után itt egy TELJESEN ALAP óriás tudós ország, ami szintén önellátó, és szintén nincs kiélezve!!
Föld: 200 hektár Katona: 0 Népesség: 2.521 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 97% Támadó: 0 Pénz: 507.468.816 Íjász: 1.008 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 70.789 rúna Elit: 4.526 Morál: 100 % Varázsló: 1.680 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 56 Szövetség: magányos farkas Faj: Óriás Személyiség: Tudós Hírnév: - 19 Érték: 9.504 Teljesen hasonló a helyzet a gnómhoz. ez is meg tudja ütni a hullát, de a hulla ehhez sem fér be. |
2szintet megcsináltam (eddig :) )
mivel az ember, azaz a hulla :) kereskedő, így némi pénzecske van. Persze ötödiken hibáztam, láttam, hogy bárkire kitámadok beverem :) Úghogy nosza lássuk meddig is megy fel a hulla, 80. hely, kitámadok, beverem, aztán jön vissza 4sereg, morál zuhan, mint állat, mondom, éjjel van támadni kell :) Az előbbi 4sereges csak erre várt, bevert még 2-vel, bumm minimum heki alatt, 80-as katmorállal. Jó tanulópénz volt. 4. szint: Top30% legaljáig akarok fölmenni! Akit betámadtam, mindet bevertem, persze mivel megtehettem inkább éjjel támadtam. És persze jó trükk, hogy a 0-hoz közeli hírnevesekre mentem, ez persze nem garancia a sikerre! Odaérek, mondom magamnak, eddig és ne tovább. Azért pár fosztást megpróbálok, hátha jön pénzecske+elhullott katona, hát mind koppant, mondom jó, akkor eladni az elitet, és íjazni. Néha betámadott egy-egy ori, nagyrészt hulla, de mindig koppantak :) Épp elutaztam, így szabira kellett raknom az orit, és előző nap bevertek, persze ki a topból. Reggel ütnüm kellett, szabi alatt minden topkör elfogyott volna, bement az ütés, rányomtam a szabi gombra, és márcsak imádkozni kellett, hogy az idő alatt ne verjen be senki :D Aztán szintlépés, és itt tartok most, full íjjal termelgetek némi pénzt, hogy aztán 500eltöltött kör után megostromoljon a topot :) Persze átállásnál a lefokozás nem játszik, jó gazdasági helyzetben kiárulva lép föl az ember, minden fillér jól jön. Építeni meg, ha tudom, hogy átállok az olcsóbb szinten fogok. 2perc alatt elindítom az építést, és lépek, majd védelem alatt befejeződik. Kell hozzá némi anyagi háttér, de annyit hullával is ki lehet gazdálkodni. |
De mire épül a taktikád?
Arra, hogy vannak béna játékosok még a 4. szinten is, akiket beversz. Fentebb mutattam 2 teljesen átlagosan (nem élezve) felépített országot. A büdös életbe be nem vered, akáhol is van a tulajdonos. Alapjáraton nem férsz be. Innentől kezdve mindegy, hogy éjjel van-e vagy sem, mert akkor se tudsz hozzámérni, ha én épp alszom. Még ha nem is vagyok VIP, és a Védelem vari leesik, még akkor se férsz be. Magyarul maradt az a taktika, hogy a kis hírnevűeket bebombázod hajnali 3-kor. Egészen addig, amig nem futsz bele egy tolvajba, aki pont arra játszik, hogy kicsi legyen a hírneve, mert lefelé sé fölfelé is lopkod. Vagy éppen hullákkal éri ezt el, felfelé lopkod, lefelé ártózza a hullát, aki nem tudja ki piszkálja, büntetlenül tudja 0 közelében tartani a hírnevét. Elhsizem, hogy vannak sikeres élőhalott országok, én is léptem már fel hullával 4. szintre. Mondjuk tovább nem... Az arány mindenesetre hihetetlenül alacsony lehet. talán 0,5%, aki sikeres. Míg bármilyen más fajjal le lehet lavírozni akár az 1/A szintig is. |
Quote:
|
igen, a hulláért nem jár hírnév :)
|
Quote:
Ezzel a primitív taktikával sikerült fellépni 3. szintre, és remélem, hogy ez is meglesz :) HA meg belefutok olyanba, akit nem ütök be, akkor utna ütök mást, ennyi. 1sikertelen támadásért azért a többség nem száll rád. Pláne egy hullára, akinek alig tud ártani. És a figyelmet se hívom fel magamra, mivel valószínű, hogy már mindenki figyel :) Úgyhogy harmadiktól elkezdek pár trükköt megjátszani, sajnos hullával nincs valami sok :) |
Ez nagyon tanulságos mese volt:D
|
Eddig se akartam hullának felcsapni, de ezek után....
|
Quote:
|
a meglepetés ereje :D:D
sajna ritkán jön be hullával, de ha bejön, az felér egy karácsonnyal,úgy meglepődik az ellen :D |
Quote:
|
Dupla karácsony :D:D:D:D
|
Nekem még nem volt ilyen karácsonyom:D
Ha majd beüt egyszer egy hulla nyitok a tiszteletére egy új topicot.;):D:D |
Quote:
(Most komolyan gondolom, nem belekötni akarok csak...) |
Quote:
|
Quote:
Éppen átépülőben voltam és volt 4 kör, amikor igen kicsi védelemmel voltam és pont akkor jött :mad: |
Quote:
|
Quote:
Mondjuk alap trükk, hogy lóval támadok naponta egyszer, és amint hazaérnek veszek a helyére íjat. Kell az a 15% extra támadóerő, amit a pacik nyújtanak az elithez képest. De a paci otthon ne védekezzen :) |
Szerintem azt sértésnek venné :D
|
A múltkor nekem is volt egy teszt hullám. :) Túl sok dolog kering a hullával kapcsolatban, ami ugyan labor körülmények között igaz, de a valóság mégis más.
Ha a topic-nak célja elérni a hulla erősítését, akkor azt maximálisan támogatom, mert néha ráférne... Nekem hihetetlenül unalmas volt a hullás orim, mert gyakorlatilag csak a saját országomat meg a pontlistát láttam. Ország építés, pontlista és diplomácia lesés, majd célpont választás és támadás. Kb ennyi a játék, mondom, unalmas. Ha valaki visszakísér, vagy csak szimplán hulla és beüt, akkor se nagyon lehet ugrálni. Az ötödik szinten védő/támadó felállású hullával is fel lehet menni, akár még 500 heki környékén is. Harmadik szint viszont már izgalmasabb lehet, értsd: jobban közelít a labor körülményekhez. :) Még annyi, hogy én az új verzió előtt léptem és a betegség elég váratlanul ért, mert ugye fajt váltottam... Szerencsére ez már nincs bent a játékban. :) |
Quote:
Quote:
|
Végre nyílt egy nekem való topik!:D
Viccet félretéve, most szántam rá magamat hogy végigszenvedjem magamat a hullás topikon, és mivel azt nem akarom tovább offolni inkább itt fejtem ki a véleményemet. Nem igazán tetszenek az ott felvetett javastatok (különösen a hektáronkénti haderőbónusz, ami magasabb hekin az orkkal hozná egy szintre a hullát). Szerintem jó hadis fajból van elég, a hullát egy ész nélkül támadadó igénytelen, de nem túl erős fajnak képzelem el. Jelenleg azonban erre sem jó, mert egyszerűen képtelen megvédeni a földjét (főleg ha támad). Ezen szerintem anélkül is lehetne segíteni hogy új "szuperképességekkel" ruháznánk fel, elég lenne a meglévőt feltúrbózni. Arra gondolok hogy a hulla igazi előnye az (lenne), hogy betegségforrás. Ami szerintem elég komolytalan. Engem legalábbis nem szokott különösebben megviselni ha pestises vagyok, emberlopással simán meg lehet akadályozni hogy akár egyetlen épület is leálljon, arról nem is beszélve hogy egy nap alatt (kórházépítéssel együtt) lemegy az egész. A javaslatom a következő: I. A pestis vigyen el körönként kétszer annyi embert mint eddig. II. (Ez már drasztikusabb) A pestises körök adódjanak össze. (Ezalatt azt értem, hogy ha pl. 200 hekin 5 sereggel ver be valaki egy hullát 1000 kör pestist kapjon!) Szerintem ennyi bónuszal már simán használható lenne a hulla. Kimehetne full sereggel és nem kellene attól tartania hogy nagyon sok sereg kíséri vissza. Sőt talán már szövibe is bevennék, egyrészt mert elég komoly szövisegítséget tudna küldeni anélkül hogy leütnék miatta 5-10 körre, másrészt mert ezután kéne egy hulla ahhoz, ha valakik a kitámadt hullák leföldelésével akarnak feljebb menni. Kiváncsi vagyok mit szóltok. |
szerintem rossz helyre írtad....
|
Nézd meg Gee számait. Tehát továbbra se fogja beütni az orikat, cserébe 4sereg helyett 1-el ütik vissza, gondolom egy ilyen hullához te is kedvet kaptál :D
Ja hogy a hulla csak hulákat üssön? Ezzel az a baj, hogy most nincs elég hulla, és ettől nem is lesz. És arról még nem is beszéltem, hogy elég kórházzal hiába van betegsé a születések miatt nem fogy a népesség. Quote:
Ezen kívül a hullát bármelyik ork is legyújtja, míg egy orkot azért egy másik ork nem nagyon fog. A hulla nem tud lopni, varázsolni, ergo hadiznia kell, akkor hadis faj. legalábbis annak kéne lennie, akár van elég hadis faj, akár nincs :) |
Ez igaz.
Egy faj ne attól legyen hadis, hogy a kezdőket be tudja verni. Mert ha a hadis fajnak ez lennea definíciója, akkor bármely faj + bármely személyiség = hadis faj. Egy kezdőt egy 50% barakkos félelffel is ronggyá lehet verni, még akár több sereggel is! Magyarul a félelf egy hadis faj!!!! (Szerintem ez elég nevetséges...) Az élőhalott igenis hadis faj! Sokkal jobban az, mint akármelyik másik, hiszen ez kifejezetten (mint Vale is mondta) csak és kizárólag ezt tudja csinálni. Hadizik. Arra viszont alkalmatlan, mert mint fentebbi hozzászólásaimban írtam, (és példát is hoztam rá!) se megtámadni, sem pedig védekezni nem tud normális körülmények között. Attól, hogy baromi durva lesz a pestis, attól még ugyanúgy nem fog tudni beverni senkit... Se 5 sereggel, se 1-gyel. Ha így marad a támadóereje (a sárga fedélzetdeszka alatt..), és emellé a támadóerő mellé kap egy brutális védelmet, akkor elmondom hol lyukadunk ki. Hát nem a hadis fajoknál. Szerintem az elfnél. Akkor létre lesz hozva egy Elf 2 nevű faj, amit senki nem ver be szívesen, viszont cserébe nem is nagyon támad meg senkit... Szerintem efelé ne menjünk el. |
Quote:
Viszont ha mondjuk 4 hulla összeáll, ha nem is mindenkit de elég sok orit be tudnak ütni most is, csak hát jópár sereg megy vissza... Tudom, hogy te jobban értesz hozzá, de én ezt jóval nagyobb problémának érzem mint a mondjuk gyújtogatást. Szerintem nem azért van fentebb egyre kevesebb hulla, mert ott már lehet rendesen gyújtogatni, hanem mert ahogy egyre nehezebb földhöz jutni úgy csökken a pestis visszatartó ereje.... Azt szerintem te se gondolod komolyan, hogy nagyobb kárt lehet tenni egy hullában tolikkal, mint egy orkban. Ha már két szövitag befér az orkhoz több ház áll majd lángokban, mind ha egy komplett szövi gyújtogat a hullánál (és azért kevés az olyan szövi amiben se egy óriás se egy elf), akkor még a tekilopásról, gyilkolászásról szó sem esett. A korházas dologra pedig szerintem megoldás az ha több embert visz el a pestis mint amennyit a korház hoz. Az utolsó részével egyet értek,persze hogy csak a seregeire támasztkodhat, de azért nem kéne hadilag egy szintre hozni a többi fajjal mert úgy már túl erősnek érzem... |
Mi a logikai bukfenc?
Felvázoltam egy teljesen átlagos gnóm, valamint egy teljesen átlagos óriás országot. Egyik sem volt kiélezve, sem támadásra, sem védekezésre. Ebben is egy kicsit jó, abban is egy kicsit jó. nem éhezik, önellátó, kajatúltermelése van. Nincs túlvédve bankkal, de azért annyi van, hogy ha nincsenek százmillióid, akkor nem éri meg tőled lopni. Sima 50/10-es gnóm kereskedő, meg 50/10-es óriás tudós országok, amiket akár még kezdők is fel tudnak építeni, hiszen mindkét ország igénytelen! alapjáraton védettek a tloizással szemben, variban se gyengék, magának termeli a kaját, a varikat 36 köre tudja feltenni, tehát ha megkapja a szárazvihart, akkor azonnal le is tudja pucolni magáról, stb... magyarul ezek olyan országok, hogy ha a tulajdonos csak 36 körönként (!) lép be varit pakolni, meg piacolni kicsit, esetleg támadni, akkor is bőven stabilak, és sikeresek lesznek. Szóval egyáltalán nem átlagon felüli országok ezek. nem 60/10-es ork, vagy 35/35-ös elf. Egy élőhalott szövetség egy ilyen orival sem tud sokmindent kezdeni. Annyit tud kezdeni, hogy 1 szövetségi sereggel beüti. Ennél többet nem. Ezek viszont cserébe bármelyik szövitagot vissza tudják ütni, akár több sereggel is. És bár kis hekin nem sok jelentősége van, de varini és tolizni is tudja őket. Ha mást nem, de legalábbis hazakísérés utáni emberlopás végett biztos piszkálni fogja a szövit.. |
Quote:
Nem néztem meg pontosan, de korábban nekem is ilyesmi jött ki. Quote:
Quote:
A hulla hátránya már ott kijön, hogy nem élezheti magát annyira, mint a többi faj. Egy orkot nem gyújtogatnak csak úgy. (ezért lett az elf módsítva :rolleyes:) Quote:
Ráadásul azért meg lehe szívni a betegséget, ha valaki nem figyel rá, szerintem nem véletlenül lett annyi, amennyi most. Márpedig azért előfordul, hogy az ember támad, nem kísér senki, és elmegy otthonról. Aztán hazaérve látja, hogy hoppá beteg volt a célpont. |
Quote:
Ház 34 17% Barakk 100 50% Tanya 28 14% Őrtorony 20 10% Kocsma 1 1% Templom 12 6% Bank 5 3% A fenti éplista lehetséges hadi variációi: *** (#***) [***] Föld: 200 hektár Katona: 0 Népesség: 2.550 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 97% Támadó: 0 Pénz: 450.148.732 Íjász: 6.000 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 4.038 rúna Elit: 0 Morál: 100 % Varázsló: 1.800 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 60 Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm Személyiség: Kereskedő Hírnév: 51 Érték: 9.510 Helyezés: 2.152 / 3.042 *** (#***) [***] Föld: 200 hektár Katona: 0 Népesség: 2.550 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 97% Támadó: 0 Pénz: 450.148.732 Íjász: 1.200 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 4.038 rúna Elit: 4.800 Morál: 100 % Varázsló: 1.800 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 60 Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm Személyiség: Kereskedő Hírnév: 51 Érték: 9.510 Helyezés: 2.152 / 3.042 *** (#***) [***] Föld: 200 hektár Katona: 0 Népesség: 2.550 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 97% Támadó: 0 Pénz: 450.148.732 Íjász: 1.200 Étel: 0 bála Lovas: 4.800 Rúna: 4.038 rúna Elit: 0 Morál: 100 % Varázsló: 1.800 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 60 Szövetség: magányos farkas Faj: Gnóm Személyiség: Kereskedő Hírnév: 51 Érték: 9.510 Helyezés: 2.152 / 3.042 (természetesen a pénznek, rúnának, ilyesminek nincs köze a topichoz, csak lusta voltam kiszedegetni a gömbjeimből.. a hadi variációk meg példa értékűek, természetesen akármilyen más variációt is lehet benne tartani ugyanezek mellett az épületek mellett, pl íj-ló-elit kombinációt, vagy akár az íjakat ki is lehet szedni szükség esetén, hogy több elittel/lóval mehessen ki) |
Quote:
|
Egyébként a betegség más országoknak is hasznos... :D
Én pl az mf óriás tudós varázslómmal rendszeresen betegítettem magam, pár íjászt ráküldtem a hullára, hogy hazahurcolják a kórt... Aztán nagyot néztek akik nálam próbálkoztak. :D hiszen csak annyit láttak, hogy 20% barakk 20% torony, íjakkal, és hogy mf vagyok. ritkán támadott meg 2x ugyanaz az ori vagy szövi :D |
Quote:
Az élőhalott elméletileg a 2. számú hadi fajnak kéne legyen közvetlenül az ork mögött... Lazán vernie kéne egy átlagos (mint te is írtad: közepes) országot hadilag. Hiszen fajból adódóan semmi mást nem tehet senkivel, csak azt, hogy leföldeli, lefosztja, pusztítást végez nála, vagy lemészárolja az egységeket, lakosokat. semmi más fegyvere nincs a hullának. Jelenleg viszont az egyetlen fegyvere, ami van neki, az egy műanyag csúzli... :D |
Egyébként meg elméleti síkon sem az óriás, sem a gnóm nem kifejezetten hadira szánt faj, lásd a csökkentett tábornokszámot, meg ilyesmiket..
Az, hogy a faji varázslataik, és erős varázslói képességük miatt 1 kocsmával is elvannak, és emiatt baromi sok barakk belefér, az inkább logikai bukfenc. Az élőhalott viszont kifejezetten, csak és kizárólag hadi faj, semmi más. termelésben sem jó, védekezésben sem jó, tolizni nem tud, varizni nem tud, állatira megszívja a tüzet.. Magyarul amit tud (illetve tudnia kéne) az az, hogy olyan mint a toronyóra. Ormótlan, ronda, büdös, buta, és pontatlan, viszont baromi nagyot üt! (:D) |
All times are GMT +1. The time now is 06:56. |