![]() |
Kedvenc könyveid
Írd le a kedvenc könyveidet, amit szívesen olvasol!!!
Minden könyvekkel kapcsolatosan!:cool: :cool: |
Quote:
|
Quote:
De azért kösz hogy szavaztál(ha te voltál az...) További jó napot! |
Martina Cole: Madam
Robert Bloch: Pszicho |
Ken Follett: Tű a szénakazalban
|
Raymond E. Feist összes :D
|
Henrik Sienkiewicz - Quo Vadis
Többet is lehet? Robert Merle - Malevil |
Tudom sokakat meg fogok lepni:)
Frank Herbert: Dune sorozat:) Angulul, magyarul, mindenhogy olvastam ami csak megjelent mindent:) Cirka 12 - 15 000 oldal ez így:) Ettől eltekintve bármilyen történelmi tárgyú regény:) Pl, egyik kedvenc Irwin Shaw: Oroszlánkölykök |
Most van egy nagyon odavagos :)
Guy Foissy: Két szerető szív (egyfelvonasosok vannak benne) De szeretek még olyat, egyszeruen imadom: Anthony Sonders: Amerikai Dekameron - Erotikus utazas S olvassatok, sokat, rengeteget! :) |
Jack London - Az Éneklő Kutya :) Ami nekem nagyon tetszett :)
|
Robert Merle: Malevil
Gombháború( sajna nem emlékszem az író nevére) Az összes Rejtő sivatagostúl, westernestűl, kabaréstúl Ezeket minimum 3x olvastam |
sziasztok
nekem inkább kedvenc íróim vannak, J. Goldenlane, Stephen King, Rejtő Jenő, Robert Jordan (tőle az idő kerekét olvasom, az is van 12-15k oldal:) ). amiket írtatok, abból sokat olvastam már.
hát, tudom, nem túl szépirodalmi, a fantasy-t meg a thrillert/horrort szeretem leginkább. amikor elkezdtem olvasni, szinte az összes könyvet elolvastam, ami itthon volt, és mind szépirodalom volt, úgyhogy amióta felfedeztem, h más is van, nem olvasok annyira sok olyat. de szeretek szinte mindent, leszámítva a szótárakat meg a tankönyveket. azokat kifejezetten rühellem. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Tolkien: Gyűrűk Ura, Szilmarillok
Rejtő: tőle olvastam már jó párat, de még nem igazán találkoztam olyannal ami nem jött :D Arthur Haley: Detektívek Robin Cook: Halálos kockázat |
Asimovot el felejtettem írni, pedig elég súlyos, (az új sorozat).
|
asimovot is szeretem (tényleg, az alapítvány is elég hosszú), bár néha zavar a régi könyvekben az a sok baromság (mármint tudományilag:)
aki tolkient szereti, rossz ember nem lehet! :) |
Quote:
|
Quote:
|
Tolkien: Gyűrűk Ura
Asimov: Alapítvány sorozat Walter Scott: Rob Roy, Ivanho, Oroszlánszívű Richárd Most bejön Dan Brown Ellies Peters: Cadfael sorozata Gyerekkorom nagy kedvence volt: Mark Twain: Koldus és Királyfi, Egy jenki Artúr király udvarában |
Ráth-Végh István: Bűnügyi krónika
|
Gyerekkoromban a Pál utcai fiúk , és az Egri csillagok volt a kedvencem.:)
Jelenleg: Robert Ludlum minden könyve, de : "A Fantom" a legjobban. Vujity Tvrtko minden eddig megjelent könyve. Nemere könyveit. James Clavell: A Patkánykirály |
Quote:
A Patkánykirály nagyon állat:) |
Quote:
Nálam még a Star Wars sorozat mi nagyon bejön. Illetve egy nagy "klasszikus alapmű" Douglas Adams-től a Galaxis útikalauz stopposoknak. |
Quote:
|
Fú rengeteg kedvenc könyvem van és nem tudom mejiket szeretem jobba. :D :D
Tolkien : Gyűrűk Ura összes J.R.R. Rowling Harry Potter összes Robin Cook (legtöbb, de a best: járvány, vektor) Stephen King (majdnem mind) Verne Gyula. (majdnem mind) Amit most olvasok (ez nem tudom belépjen e a kedvencek közé...) Stephen King : A Mobil. Ennek a könyvnek kb 1 hónapja láttam a neten a hírdetését. Hozzátartozik hogy imádom a horror könyveket de ez a könyv brutális. Az első 100 oldalon 3 hét alatt jutottam át (napi 200 oldalt szoktam elolvasni ha nekiállok egy könyvnek) mert annyira brutálisan durva hogy csak 5 oldalanként tudok haladni. Ezután úgy lesokkol hogy kénytelen vagyok abbahagyni. Szerintem Stephen King egy őrült pszichopata álat. De épp ezért tud jó könyveket írni. :D |
kedvenc könyvem:
Verne Gyula: Nemo kapitány |
Herbert W. Franke : Az orchideák bolygója
Rejtő Jenő: A szőke ciklon, Vesztegzár a Grand Hotelben, A 14 karátos autó, stb :) Jókai Mór: A lélekidomár Михаил Афанасьевич Булгаков - Мастер и Маргарита :) (Mihail Afanaszjevics Bulgakov - A Mester és Margarita) |
Mostani egyik legmeghatározóbb:
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés |
Quote:
Szeretem még: Rejtő légiós könyveit, különösképpen Az előretolt helyőrséget, és A három testőr afrikábant. Tolkien: A gyűrűk ura, Szilmarillok -ezek szerint nem vagyok rossz ember? :) Jelenleg olvasom: Fodor György: Elektromágneses terek -ezt annyira nem szeretem, bár érdekes olvasmány :D Javítva Gepard észrevétele alapján (többet fáradtan nem írok :) ) |
Quote:
És ajánlom a Sonkádi Egyed gazdát is:D |
Én azt tudom ajánlani, hogy a Tolkien könyveket aki teheti eredeti nyelven olvassa el egyszer, úgy az igazán jók.:)
|
Quote:
Poe: a holló ez nem könyv, de a kevenc versem, és angolban összehasonlíthatatlanabbul jobb. Ha van ilyen szó :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
R.A.Salvatore(föleg a sötételf sorozat)
Vavyan Fable(összes) Wilbur Smith Wayne Chapman Leslie L. Lawrance és ha már Asimovot irtátok, akkor ott van Nemere is |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:26. |