![]() |
Milyen fajt válasszak?
Sziasztok!
Kezdőként milyen fajjal érdemes játszani? |
Quote:
Aztán próbálj ki egy gnómot is! |
Quote:
|
Quote:
|
Totál kezdőnek akkor is óriás és elf. Önellátóként is erős védelmű országok ezek, amikkel azért ütni is lehet, ha már az ember kitapasztalja a játék alapjait.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Előnyök: # +30% véderőtöbblet katonai támadásokkal szemben, # +20% véderőtöbblet mágikus támadásokkal szemben, # +20% véderőtöbblet tolvaj támadásokkal szemben, # a védővarázslatokhoz szükséges rúnák száma 10%-kal kevesebb, # a tanyák 30%-kal többet termelnek, # a felfedezéshez szükséges pénz mennyisége és katonák száma 30%-kal kevesebb, # a mezőgazdasági tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb, # a hadügy és mágia területén elérhető maximum 40%, # az őrtornyokban lévő íjászoknak az őrtorony nem 6, hanem 8 plusz védőpontot ad, # a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít. # a katonák 15%-kal erősebbek támadás esetén # a varázslók 10%-kal erősebbek, # a lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%, # egy könyvtár 110 tekercset írhat egyszerre. Hátrányok: bolond vagy? Egy kezdőnek? Bocs az offért |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem ez az egyik legnagyobb gondom,problémám.Ha szintet lépek újra kezdődik előröl minden?Faj választás stb?Mert ha igen akkor nagyon meg kell gondolnom a választást.
Szerintetek ezek közül melyik jó?Gnóm ,óriás.elf,félelf,ork,törpe? |
Ember.élőhalott fajokat már ismerem.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem kezdődik elölről minden. Ugyanazt az országot viszed tovább. A fajodat és személyiségedet lehetőséged van megváltoztatni olyankor. Kedden jön a hódító kézikönyv nyilvános bemutatója, abban sok okosságot találsz mindegyik fajról. |
Quote:
|
az a norvég Hódító, a 8-as verzióval lesz bevezetve :D:D
|
Quote:
|
Quote:
|
blőőőőőő mindkettőtöknek :p :D
|
én is bírlak téged :D:D
|
Quote:
|
Sztem mki olyan orival kezdjen,ami elsőre szimpi neki,késöbb majd meglátja,hogy működik a hód!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Először tanulja meg az alapokat és utána nézhet új kihívások után..:) |
Quote:
Az első orim törpe kereskedő volt. Jó volt, hogy mindig volt pénz. Persze nekem a beállítottságom olyan, hogy nem kapok dürohamot minden lopástól. Aztán építettem vagy 12% kocsmát és utána már elég ritkán loptak :) A szövetségben meg volt vari, így nekem nem kellett varikra gyúrnom. Orkkal is el lehet lenne 5. szinten a többi kezdő között. |
Szerintem azokat az orkokat elég hamar törlik. Az 5. szint alján el lesz egy orkkal, és rengeteg sikerélménye lesz, mert még egy rosszul felépített ork is képes beütni a többi rosszul felépített országot.
Ezáltal (szerintem!) elég hamar el tudja érni a 400 hekit. Afölött viszont nem kezdők, meg kisorik vannak az 5. szinteken. 500 hekitől már jelentősen a top-ra hajt mindenki. ott kicsontozzák, és visszaütik 300-ra. Magas lóról nagyobbat zuhan. Szerintem aki tanulni akar, ne orkkal kezdjen. (Persze tisztelet a kivételnek, aki orkkal indult, és még megvan az 1. orija, és folyamatosan sikeres!) |
Quote:
|
hát grat annak aki egyáltalán játszik még a legelső orijával! (nekem hulla volt az első 400hekin törlésre került:D)
|
háhááá, én tovább bírtam, 437 hekiig asszem,a hullámmal, aztán töröltem :D:p:p:p
|
Quote:
|
gratsza!:D:D:D
nekem 2. orim törpi volt, iszonyat zsír, hogy mindig volt pénze :) aztán kb 4-500heki környékén elkezdték lopni a tekercseimet, és azt azért hagytam ott... :( de akkoris, az első nagy kedvencem a törpe lett! után próbáltam az óriást, és beleszerelmesedtem, azóta csak azzal játszok:D:D:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A tapasztalt és kevésbé értelmes felkarolót nem találom olyan jónak :) |
Remedy: Nincs mit. Többnyire rád is gondoltam... :p:D
Druida: Az 1. orim 1/A-s volt, és magától törlődött, mert több mint 1 évig nem volt netem. (amióta "visszatértem", azóta megvannak az első orijaim. Az egyik ott csücsül 2/B-ben.) Vale: Nincs mit. Te is eszembe jutottál. :p:D Mellesleg nyilván az is igaz, amit írsz, hogyha egy jobb szövi beveszi. Vagy egy tapasztaltabb játékos segít neki, ha kérdez. De én abból idnultam ki, hogy ez a tényező nem játszik közre. (Hogy miért indultam ki ebből? Mert ez egy rizikófaktor, és lehet, hogy nem jön be. Magyarul erre nem építek stratégiát. Inkább indulok ki abból, hogy nincs ilyen ember/szövi, és magától kell megtanulnia mindent. Itt max kellemes meglepetés éri, ha mégis talál valakit, aki segíti. De ha arra építek, hogy majd segítik, aztán mégsem, na akkor lehet hogy örökre itthagyja a hódítót.) |
Gee, az én orim nem ork és nem sikeres, úgyhogy rám nem gondolhattál :p :)
5-ös dipóban szokott lenni olyan, hogy kezdők kérdéseire válaszolok. Szóval én nem hagynám annyira figyelmen kívül. Ugyanolyan rizikófaktor, minthogy 350hektáron neked megy egy jó szövi és szétver. Lehet, hogy megtörténik, de lehet, hogy nem :) Ja és persze hiszek a hódító kézikönyv sikerében is :) |
Quote:
2 én még ilyet sose láttam, bár eddig még csak itt játszottam: 5/Q, 5/V, 5/W, 5/X, 5/T, 5/U, 5/Y :D :rolleyes: (igaz, ritkán olvasok dipót!!!!!) 3 abban én is, egyébként a súgóban is lehet hinni, ha egy új játékos nem azzal kezdi, hogy regel egy élőhalott varázslót, majd katonákkal fosztogat, és 2000 tolit tart, hanem ÁTOLVASSA a súgót, legalább a Fajok és az Épületek részt, akkor máris hatalmas előnnyel indul a többi kezdővel szemben |
All times are GMT +1. The time now is 10:51. |