Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ország főmenüje közvetlen regelés után (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2934)

Zoli 04-29-2008 19:34

Ország főmenüje közvetlen regelés után

"Sok kezdőnek segítene, ha nem egy kamu ori lenne az alap. Inkább lenne bent nulla vari és toli, mint tíz. Így rossz következtetésre jutnak és ez még csak nem is az ő hibájuk."
by Princ

Ez lenne az alap ötlet (Támadás sikertelenség topik 5. hsz), felvetés, kérdés, aminek a jogosságával én nem tudok vitatkozni. Tehát én is úgy gondolom, hogy ha seregből nullával indul az ország, miért kap még 10 tolit, és varit?
Mert igazából nem érünk vele semmit, és a friss, tapasztalatlan játékosok azt hihetik, hogy ha annyit kaptak, annak elégnek kell lennnie, elvileg az 9-cel több, mint egy :) ,és ha úgy vannak vele, hogy 10 elég, akkor nem biztos, hogy egy 5-600 fős seregnél ne gondolnának arra, hogy bőven elégnek kell lennie.

Ezért én azt javaslom, amit Princ is, hogy az ori főmenüjében kezdetekkor ne legyen se toli, se vari.
Ki, mit gondol?

Ati 04-29-2008 19:36

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172228)
Tehát én is úgy gondolom, hogy ha seregből nullával indul az ország, miért kap még 10 tolit, és varit?

Nem indul nulla sereggel az ország.

Azt gondolom, hogy a 9 év alatt nem okozott ez problémát, most sem okoz.

Zoli 04-29-2008 19:37

jah, jó bocsi, katit kap

Zoli 04-29-2008 19:38

Ez csak egy felvetés, felőlem le is zárhatod, de én egyetértek Princ-cel

Ati 04-29-2008 19:39

A szavazásnél kicsit lehet, hogy félreértettem... szóval legyen-e még több? ne legyen. ennyi nyilván legyen.

Zoli 04-29-2008 19:39

az első az, hogy legyen-e 10, azaz maradjon-e így, vagy ne legyen-e semmi

Zoli 04-29-2008 19:40

Marad a téma, vagy sok ez a 7-es verzsün így is, és lezárod?

vityu 04-29-2008 19:41

Ez nekem nem tetszik. Miért ne legyen? Ha valaki nem fog 10 tolvajjal sikereket elérni, akkor megnézi a súgót, hogy ennek mi lehet az oka. Ugyanez a varázslóknál. Ha a sereggel sem ér el sikereket akkor legalább át fogja egyszer lapozni a súgót, és akkor már nem védőt és támadót fog csinálni.
Ha mindezt nem teszi meg, akkor nincs nagy jövője a játékban. szvsz

Druida 04-29-2008 19:42

szerintem talán ha több katival indulnánk, az jobb lenne... amúgy ennyi tolival meg varival amugyse lehet mit kezdeni, ezért szavaztam arra hogy ne legyen. a hullák lopására meg elég 1 vari 1 toli.

Pepa 04-29-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172233)
az első az, hogy legyen-e 10, azaz maradjon-e így, vagy ne legyen-e semmi

Ha nem csak a normális játékot vesszük, hanem hv-kat és a párbajokat, ahol szintén "friss" orikat kapunk, ott azért van szerepe annak a 10-10 egységnek. Egy 5 fős párbajon a 10 tolihoz kell legalább 40 toli, hogy átlopja, amíg 0 tolinál 1 is elég, és nem mindegy az a 39 egység.

Zoli 04-29-2008 19:44

Vagy súgóolvasás helyett a fórumra jön, hogy megkérdezze, miért nem fér be sehova, egy szerinte elég nagy létszámú sereggel...0-ról evidens, hogy fejlődni kell, a 10, az olyan, mintha már azzal nem kéne fejlődnie..persze rájön egy idő után, de...nem tudom, szerintem jobb lenne...

Zoli 04-29-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 172232)
A szavazásnél kicsit lehet, hogy félreértettem... szóval legyen-e még több? ne legyen. ennyi nyilván legyen.

Ati, te szerintem félreszavaztál :D:D

vityu 04-29-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172239)
Vagy súgóolvasás helyett a fórumra jön, hogy megkérdezze, miért nem fér be sehova, egy szerinte elég nagy létszámú sereggel...0-ról evidens, hogy fejlődni kell, a 10, az olyan, mintha már azzal nem kéne fejlődnie..persze rájön egy idő után, de...nem tudom, szerintem jobb lenne...

mint írta, olvasta a súgót! És az a legfontosabb, hogy ez akár súgóolvasásra ösztönzi a játékosokat. Akkor miért legyen máshogy?

Zoli 04-29-2008 19:47

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 172238)
Ha nem csak a normális játékot vesszük, hanem hv-kat és a párbajokat, ahol szintén "friss" orikat kapunk, ott azért van szerepe annak a 10-10 egységnek. Egy 5 fős párbajon a 10 tolihoz kell legalább 40 toli, hogy átlopja, amíg 0 tolinál 1 is elég, és nem mindegy az a 39 egység.

Nem párbajozok, így ebben igazat kell adnom neked.

Ati 04-29-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172240)
Ati, te szerintem félreszavaztál :D:D

Szerintem is, mert arra gondoltam, hoyg többet akarsz adni. Hogy KEVESEBBET, annak semmi értelmét nem látom...

Ati 04-29-2008 19:49

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172239)
Vagy súgóolvasás helyett a fórumra jön, hogy megkérdezze, miért nem fér be sehova, egy szerinte elég nagy létszámú sereggel...

534255 országból egy jött fórumra. Nem hiszem, hogy emiatt változtatni kellene bármit is.

Synkel 04-29-2008 19:50

Jó ez így ahogy van. Ha nem lenne egy darab sem, akkor a kezdő játékos simán hihetné azt is, hogy nem is kell, elvégre ő nem varázsolni vagy lopni akar, hanem rettenetes seregekkel csatáról csatára győzelmeket aratni. Aztán csodálkozna, hogy más honnan tud róla mindent, és ő meg miért nem tud semmitsenem.

Zoli 04-29-2008 19:51

rendben, igazatok van, dehát ahány ember, annyi logika :D ettől szép a világ, nem védem tovább az elképzelésemet, igazatok van :cool:

Valezius 04-29-2008 19:52

Aki normális orit akar építeni a 7-es verzió után talál jópár éplistet a kézikönyvben.
Szóval jó ez így...

vityu 04-29-2008 19:58

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 172249)
rendben, igazatok van, dehát ahány ember, annyi logika :D ettől szép a világ, nem védem tovább az elképzelésemet, igazatok van :cool:

Ehhez képest még mindig csak egyedül vagyok az igen maradjon szavazattal :)

Zoli 05-02-2008 18:55

most már nem :)

Princ 05-04-2008 23:56

Jé, ennek folytatása lett? Örülök neki.

Az alap ori felépítése és tartalma egyaránt rég elavult, félrevezető. Semmi baj; mivel a többezer eddigi tulaj hamar túllépett például azon, hogy amit kapott azt sok esetben bontani kell, a továbbiaknak is menni fog. :(

A párbajnál meg lehet határozni hogy mennyi egység legyen kezdésnél, úh ezt az indokot nem értem.

Az emberek többsége úgy gondolom nem olvassa el a súgót mikor országot alapít. Kézikönyvre ez ugyanúgy igaz lesz. Az ori főlapját, épületeit viszont sztm megnézik; nem ártana ezt kihasználni arra, hogy megfelelő példát lássanak, semminthogy értelmetlen kabalák szerepeljenek ott. ;)

Redback 05-05-2008 05:37

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 173089)
Jé, ennek folytatása lett? Örülök neki.

Az alap ori felépítése és tartalma egyaránt rég elavult, félrevezető. Semmi baj; mivel a többezer eddigi tulaj hamar túllépett például azon, hogy amit kapott azt sok esetben bontani kell, a továbbiaknak is menni fog. :(

A párbajnál meg lehet határozni hogy mennyi egység legyen kezdésnél, úh ezt az indokot nem értem.

Az emberek többsége úgy gondolom nem olvassa el a súgót mikor országot alapít. Kézikönyvre ez ugyanúgy igaz lesz. Az ori főlapját, épületeit viszont sztm megnézik; nem ártana ezt kihasználni arra, hogy megfelelő példát lássanak, semminthogy értelmetlen kabalák szerepeljenek ott. ;)

Akkor kapjanak egy 3 körös éheztetős orit?Mert az már példa :D

All times are GMT +1. The time now is 04:52.