![]() |
Tolivari
Sziasztok!
mivel nem találtam rendes tolivari topikot, meg amúgyis a mostani véleményekre vagyok kíváncsi ezért nyitom ezt a témát. kérdéseim: milyen fajt válasszak? milyen személyiséget? hány százalék templomom, kocsmám legyen? éheztessek? szöviben vagy mf? előre is kössz :) |
én elsőnek a fél-elf tudósra gondoltam, mert a gnóm varik 1%kal jobban fáradnak, és ugye tekiket csak gnómtól lophat :(
|
Quote:
1.) fel-elf, 2.) tudos, 3.)sok, sok, (szentem egy minima, 20,30, de tetszes szerint elezheto, plane jo szoviben) 4.) ne, mindig legyen kajad :D ( tf, persze, ha ez a kerdes) 5.) csakis szoviben 5+1.) felsobb szinteken ovatosan, ha nagyon muszaj, akkor inkabb a hadi vedelemre fokuszalva, de ott mar nem ajanlom |
Quote:
amúgy igen tfre gondoltam :D:D:D csak rossz volt a megfogalmazásom :D:D |
Én az elf tudósra szavaznék,ha lenne szavazás :D
|
Quote:
|
Mi használtunk egyszer félelfet vari/tolinak. Nagyon jól működött, mindig volt gömb, és volt önálló jövedelme neki, ami azt illeti jóval több is mint a 3 hadiorinak. Háborúban kellett megszervezni a seregállomásoztatást nála, és már rögtön nem volt olyan védtelen. %-okra nem emlékszek miből mennyi volt. Elffel ilyen szempontból az a bajom, hogy varisnak kétségkívül lehet használni, de tolisnak legalábbis szöviháborúban nem a legtutibb.
|
Quote:
|
Az én tapasztalatom az, hogy valahányszor félelf tolvajjal kerültünk szembe, a varink seperc alatt leszedte. Sőt nem egyszer többen is tudtak figyelni a készültségére/tolvajlétszámára. Ezzel szemben az ember tolvaj a tükörvarázzsal jól megvédi magát - engem eddig egy óriás tudott átvinni, pedig csak 6% a templomom. Emellett van hely hadseregnek is. 800 hekin fel tudok állítani olyan védelmet, amit csak a hadik visznek át. És ugye haderős országból nekünk is van kettő, szóval meggondolandó. Nem üthetetlen, de jól védi magát. A félelf átviszi, ez tagadhatatlan. Egyszer! Utána vagy tolvaja, vagy készültsége nem lesz többé.
|
Quote:
|
szerintem tolivarinak több faj is megfelelő. jó a félelf, az elf, a gnóm és... jó a törpe is. ;)
mind a 4-nek vannak előnyei és hátrányai is. a félelfnek nagy előnye, hogy erősek a tolijai, és sokat lehet tolizni vele. a hátránya, hogy minél nagyobb területen vagy, annál nagyobb arányú terület kell a tanyáknak. az elf előnye, hogy óriási védelme van, és ha már nagy a kajafogyasztás, akkor is viszonylag nagyon kevés tanya kell neki. a hátránya ugyebár az, hogy nem nagyon lehet ártani más országoknak vele. egy ilyen elffel lehet játszani mf-ként is. a gnómnak erősek a varijai meg a tolijai, és a védelme is viszonylag, viszont jobban fáradnak a varik, és tekit sem tud lopni. a törpe hátránya, hogy jobban fáradnak a tolik, varikkal csak hadisokat lehet ártózni, és mészárral sok serege hullik. talán a törpének a legnagyobbak a hátrányai, de van egy nagyon nagy előnye: szempillantás alatt átszervezheted az orit, még egy olyan csopiban is, ahol nincs katipiac. természetesen ajánlott neki 2 személyiség, a tudós és a tolvaj. a tolivari orihoz sztem kell 25% templom, 30% kocsma 200-400 hekin, majd lassan lehet csökkenteni ezeket az arányokat a tanyák, barakkok és tornyok javára... |
Quote:
|
AndrewB!
Jogos! Akkor viszont ez a topik ugyanaz, mint a sereg nélkül, csak pepitában. (Nem sereg nélkül, hanem kis sereggel.) És a hátrányai is ugyanazok. |
Quote:
Lentebbi szinten van elég akit tekizni lehet. Fentebb már nagyon ritka, ezzel szemben a nyersi sokkal jobban megéri. Ez viszont még nem ártás. Ártás az, amikor rágyújtasz az ellenre, vagy ölöd a varijait, esetleg szárazvihar mellett kilopod az embert is alóla... A félelfnél ezt senki nem csinálja jobban. Tisztességes tolivari félelfet nem könnyű ám ártózni. Az óriás jobb varis, de általában rosszabb a morálja. Hadivari óriással akinek esetleg nem 80% vagy azalatti a morálja nem ártózol be egy félelfet. Harcban meg azért van 3 kifejezett hadiori mellette, hogy az ellenséges hadisok ne tudjanak 2-3 seregekkel dzsemborizni nála... |
nah behalt topik, bár nemis fűztem túl sok reményt hozzá :p
na mind1, majd vmikor letesztelek egy tolivari félelfet, és beírom a tapasztalatokat :) |
szeretném kicsit feléleszteni a topikot, mivel amint fellépek mostani 5ös orimmal csinálnék egy tolivarit. eddig gnómra szavaztam volna mindenképp, de újabban valahogy a feles felé húz a szívem, csináltam egy éplistet is amit gondoltam magamnak...
16% ház (ha kell hogy működjenek a tornyok nyugodtan lehet embert lopni) 12% torony, barakk 10% raktár 30% kocsma 20% templom vélemények? :o amugy azért gondolom jobbnak a felest mint a gnómot, mert a tekiket mégiscsak kéne lopkodni, és sokkal tovább bírják a tolik, sőt a varik is kevésbé fáradnak. mostmár van szavazás légyszi szavazzatok, és mondjátok el a véleményeiteket :) kösszi! |
az én véleményem egy tolisabb gnóm hadi,és egy óriás hadivari:)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nem vagyok az éplistázás híve,mert mindig környezetfüggő,de elég jónak tűnik.
|
Quote:
|
ja igen a szavazókat szeretném kérni, hogy úgy szavazzanak hogy ha esetleg van egy kis idejük egy éplistát is bedobhatnának, és indokokat :):p
555. hsz |
Quote:
indokom az elf mellett: nehezebb szétkapni hadilag és amelyik csopikban játszom inkább a hadiság dominál.. :) |
Mf-ként nem biztos, hogy jó választás a feles, de egy jó szöviben be merném vállalni tornyok nélkül, több tolival és varival is. :D Ha mf akkor inkább gnóm.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nézz be a német elfemhez ;) |
Quote:
|
Quote:
NAh szóval tolival-varival ártani nevetséges ha elf vagy... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Szerintem elf, már csak azért is, mert ha jól eltalálod avariszámot (csoportfüggő), akkor a gömbök bejönnek, de az ártók nem...nameg átlopni sem nagyon tudnak, védelmet meg egyáltalán nem kell tartani, hiszen ha csak a gömb jön be és tolival sem tudnak infozni, nem nagyon fognap próbálkozni..ha meg látsz egy sereget, hogy jön, akkor ott a szövi...ha mf vagy, akkor meg tartassz mondjuk 10% barakknyi pacit, amivel elég jól keresztbe lehet menni...
Éplistát nem nagyon szeretnék adni, úgyis rossz lesz, de azért egy kísérlet: 20% ház 10% barakk 25% templom 35% kocsma a maradék 10% meg raktár, továbbá, ha elég sokszor vagy fenn, akkor mehet belőle bőven barakknak, vagy tenplomnak, esetleg kocsmának... Ez esetben átlopni nem nagyon fognak, de ha egy kcisit félsz, megtoldod még 2-3% kocsmával... De teljesen csoportfüggő... Jah, és ütni is tudsz 10% pacival, teljesből :) |
Quote:
|
Quote:
És ha van melette 3 hadi, akkor semmi probléma :) (tolit kilövi, ellen hadiját kicsit tekizgeti...) Hameg kijön az ellen hadija, talán beférhet 10% barakkal, amikben paci van... |
Háborúban tekizgetni???
Tökmindegy, az elf nem harcra való toliként. Vagyont lehet vele gyüjtögetni, infót lehet vele szerezni. Varitoli és nem tud ártani ez ellennek? Az elf a békés játékra való, másra nem. Békés, fedezgetős szöviben elmegy;) Háborúban nulla. Egy gnóm vagy feles varitolihoz képest mindenképp..... |
Dus:Tudom, hogy Benji gyorsban játszik, ezért azt mondom a te taktikád nem jön be.Ha szöviben vagyok, és egy orit nem tud gömbölni a vari-hadink, a tolisunk nem tudja infózni, akkor kimegyek rá vagyok én is, és a másik hadis is.Ezt tudom magamról.Gyorsban pedig mégjobban ki fognak rá menni, mert azért ott szerintem a legtöbb játékos tapasztalt.
Annyit még hozzátennék, hogy az elffel lehet játszani hadit szöviben, igaz nem a legjobb de azért lehet vele jókat mókázni. |
Quote:
eddig az ő listája volt a legszimpatikusabb... :) |
All times are GMT +1. The time now is 06:54. |