Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tolivari (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2926)

Druida 04-25-2008 17:15

Tolivari

Sziasztok!

mivel nem találtam rendes tolivari topikot, meg amúgyis a mostani véleményekre vagyok kíváncsi ezért nyitom ezt a témát.
kérdéseim: milyen fajt válasszak? milyen személyiséget? hány százalék templomom, kocsmám legyen? éheztessek? szöviben vagy mf?

előre is kössz :)

Druida 04-25-2008 17:16

én elsőnek a fél-elf tudósra gondoltam, mert a gnóm varik 1%kal jobban fáradnak, és ugye tekiket csak gnómtól lophat :(

Remedy 04-25-2008 18:02

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171656)
Sziasztok!

mivel nem találtam rendes tolivari topikot, meg amúgyis a mostani véleményekre vagyok kíváncsi ezért nyitom ezt a témát.
kérdéseim: milyen fajt válasszak? milyen személyiséget? hány százalék templomom, kocsmám legyen? éheztessek? szöviben vagy mf?

előre is kössz :)

En nem ertek hozza, de:
1.) fel-elf,
2.) tudos,
3.)sok, sok, (szentem egy minima, 20,30, de tetszes szerint elezheto, plane jo szoviben)
4.) ne, mindig legyen kajad :D ( tf, persze, ha ez a kerdes)
5.) csakis szoviben
5+1.) felsobb szinteken ovatosan, ha nagyon muszaj, akkor inkabb a hadi vedelemre fokuszalva, de ott mar nem ajanlom

Druida 04-25-2008 18:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 171664)
En nem ertek hozza, de:
1.) fel-elf,
2.) tudos,
3.)sok, sok, (szentem egy minima, 20,30, de tetszes szerint elezheto, plane jo szoviben)
4.) ne, mindig legyen kajad :D ( tf, persze, ha ez a kerdes)
5.) csakis szoviben
5+1.) felsobb szinteken ovatosan, ha nagyon muszaj, akkor inkabb a hadi vedelemre fokuszalva, de ott mar nem ajanlom

kösszi :)
amúgy igen tfre gondoltam :D:D:D
csak rossz volt a megfogalmazásom :D:D

Tsobi 04-25-2008 22:52

Én az elf tudósra szavaznék,ha lenne szavazás :D

Andrew 04-25-2008 23:00

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 171698)
Én az elf tudósra szavaznék,ha lenne szavazás :D

Infószerzésre szerintem is az a legjobb. Bár arra talán a gnóm sem lenne olyan rossz... feles szerintem nagyon védtelen lesz ebben az esetben.

Synkel 04-26-2008 04:01

Mi használtunk egyszer félelfet vari/tolinak. Nagyon jól működött, mindig volt gömb, és volt önálló jövedelme neki, ami azt illeti jóval több is mint a 3 hadiorinak. Háborúban kellett megszervezni a seregállomásoztatást nála, és már rögtön nem volt olyan védtelen. %-okra nem emlékszek miből mennyi volt. Elffel ilyen szempontból az a bajom, hogy varisnak kétségkívül lehet használni, de tolisnak legalábbis szöviháborúban nem a legtutibb.

Druida 04-26-2008 06:08

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 171716)
Elffel ilyen szempontból az a bajom, hogy varisnak kétségkívül lehet használni, de tolisnak legalábbis szöviháborúban nem a legtutibb.

hát igen, max a törpéktől meg orkoktól a tekilopás a jó, ha van ilyen az ellenfélnél... mert mással nemigen lehet kifejezetten ártani.

Deggial 04-26-2008 11:21

Az én tapasztalatom az, hogy valahányszor félelf tolvajjal kerültünk szembe, a varink seperc alatt leszedte. Sőt nem egyszer többen is tudtak figyelni a készültségére/tolvajlétszámára. Ezzel szemben az ember tolvaj a tükörvarázzsal jól megvédi magát - engem eddig egy óriás tudott átvinni, pedig csak 6% a templomom. Emellett van hely hadseregnek is. 800 hekin fel tudok állítani olyan védelmet, amit csak a hadik visznek át. És ugye haderős országból nekünk is van kettő, szóval meggondolandó. Nem üthetetlen, de jól védi magát. A félelf átviszi, ez tagadhatatlan. Egyszer! Utána vagy tolvaja, vagy készültsége nem lesz többé.

komisz86 04-26-2008 11:47

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171657)
én elsőnek a fél-elf tudósra gondoltam,

Én játszottam ilyen orival az 5-ben. Ráadásul olyan szöviben amiben 3 hasonló felépítésü ori is volt. (Nem volt tervezett csak így jött össze.) Meglepően jól működött a dolog. Tartalékgyűjtésre kiváló volt, napi 20-30k tekit simán össze lehet lopni, ha szerencséd van még többet is:). Az éplistával sokat kísérleteztem a 18% templom 28% kocsma vált be a legjobban. Alvászavarral küszködők tovább is élezhetik, de a 15% tornyos íj szerintem kell bele (próbáltam kevesebbel is). Mindenképpen legyen tf (először tanyával játszottam, az se jött be). Személyiségnek a tolvajt jobbnak érzem a tudósnál, az a +8 tolvajakció/nap sokat számít. Mindenképpen legyen szövis (mf-ként nem indítanék tf orit).

Bogár 04-26-2008 12:10

szerintem tolivarinak több faj is megfelelő. jó a félelf, az elf, a gnóm és... jó a törpe is. ;)
mind a 4-nek vannak előnyei és hátrányai is.

a félelfnek nagy előnye, hogy erősek a tolijai, és sokat lehet tolizni vele. a hátránya, hogy minél nagyobb területen vagy, annál nagyobb arányú terület kell a tanyáknak.

az elf előnye, hogy óriási védelme van, és ha már nagy a kajafogyasztás, akkor is viszonylag nagyon kevés tanya kell neki. a hátránya ugyebár az, hogy nem nagyon lehet ártani más országoknak vele. egy ilyen elffel lehet játszani mf-ként is.

a gnómnak erősek a varijai meg a tolijai, és a védelme is viszonylag, viszont jobban fáradnak a varik, és tekit sem tud lopni.

a törpe hátránya, hogy jobban fáradnak a tolik, varikkal csak hadisokat lehet ártózni, és mészárral sok serege hullik. talán a törpének a legnagyobbak a hátrányai, de van egy nagyon nagy előnye: szempillantás alatt átszervezheted az orit, még egy olyan csopiban is, ahol nincs katipiac. természetesen ajánlott neki 2 személyiség, a tudós és a tolvaj.

a tolivari orihoz sztem kell 25% templom, 30% kocsma 200-400 hekin, majd lassan lehet csökkenteni ezeket az arányokat a tanyák, barakkok és tornyok javára...

Andrew 04-26-2008 12:11

Quote:

Originally Posted by Deggial (Post 171750)
Az én tapasztalatom az, hogy valahányszor félelf tolvajjal kerültünk szembe, a varink seperc alatt leszedte. Sőt nem egyszer többen is tudtak figyelni a készültségére/tolvajlétszámára. Ezzel szemben az ember tolvaj a tükörvarázzsal jól megvédi magát - engem eddig egy óriás tudott átvinni, pedig csak 6% a templomom. Emellett van hely hadseregnek is. 800 hekin fel tudok állítani olyan védelmet, amit csak a hadik visznek át. És ugye haderős országból nekünk is van kettő, szóval meggondolandó. Nem üthetetlen, de jól védi magát. A félelf átviszi, ez tagadhatatlan. Egyszer! Utána vagy tolvaja, vagy készültsége nem lesz többé.

Kövezz meg, de itt most toli-variról szól a vita :p márpedig az ember, főleg 6% templommal, abszolúte nem illik bele a képbe :D:D:D

Deggial 04-26-2008 12:21

AndrewB!

Jogos! Akkor viszont ez a topik ugyanaz, mint a sereg nélkül, csak pepitában. (Nem sereg nélkül, hanem kis sereggel.) És a hátrányai is ugyanazok.

Synkel 04-26-2008 12:48

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 171721)
hát igen, max a törpéktől meg orkoktól a tekilopás a jó, ha van ilyen az ellenfélnél... mert mással nemigen lehet kifejezetten ártani.

Lentebbi szinten van elég akit tekizni lehet. Fentebb már nagyon ritka, ezzel szemben a nyersi sokkal jobban megéri. Ez viszont még nem ártás. Ártás az, amikor rágyújtasz az ellenre, vagy ölöd a varijait, esetleg szárazvihar mellett kilopod az embert is alóla... A félelfnél ezt senki nem csinálja jobban.

Tisztességes tolivari félelfet nem könnyű ám ártózni. Az óriás jobb varis, de általában rosszabb a morálja. Hadivari óriással akinek esetleg nem 80% vagy azalatti a morálja nem ártózol be egy félelfet. Harcban meg azért van 3 kifejezett hadiori mellette, hogy az ellenséges hadisok ne tudjanak 2-3 seregekkel dzsemborizni nála...

Druida 05-11-2008 23:20

nah behalt topik, bár nemis fűztem túl sok reményt hozzá :p
na mind1, majd vmikor letesztelek egy tolivari félelfet, és beírom a tapasztalatokat :)

Druida 08-24-2008 00:07

szeretném kicsit feléleszteni a topikot, mivel amint fellépek mostani 5ös orimmal csinálnék egy tolivarit. eddig gnómra szavaztam volna mindenképp, de újabban valahogy a feles felé húz a szívem, csináltam egy éplistet is amit gondoltam magamnak...
16% ház (ha kell hogy működjenek a tornyok nyugodtan lehet embert lopni)
12% torony, barakk
10% raktár
30% kocsma
20% templom

vélemények? :o

amugy azért gondolom jobbnak a felest mint a gnómot, mert a tekiket mégiscsak kéne lopkodni, és sokkal tovább bírják a tolik, sőt a varik is kevésbé fáradnak.
mostmár van szavazás légyszi szavazzatok, és mondjátok el a véleményeiteket :) kösszi!

Killer 08-24-2008 00:31

az én véleményem egy tolisabb gnóm hadi,és egy óriás hadivari:)

Druida 08-24-2008 00:35

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188010)
az én véleményem egy tolisabb gnóm hadi,és egy óriás hadivari:)

de én tolivari szeretnék lenni, nem gnóm haditoli, hadivari meg már vagyok máshol. ugyhogy inkább abban segíts :rolleyes:

Killer 08-24-2008 00:36

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188012)
de én tolivari szeretnék lenni, nem gnóm haditoli, hadivari meg már vagyok máshol. ugyhogy inkább abban segíts :rolleyes:

szavaztam a felesre:)

Druida 08-24-2008 00:38

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188013)
szavaztam a felesre:)

azt láttam :) de szerinted megállná a helyét egy ilyen éplista?

Killer 08-24-2008 00:43

nem vagyok az éplistázás híve,mert mindig környezetfüggő,de elég jónak tűnik.

Druida 08-24-2008 00:48

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188017)
nem vagyok az éplistázás híve,mert mindig környezetfüggő,de elég jónak tűnik.

igen ez teljesen igaz :) amugy thx.

Druida 08-24-2008 00:50

ja igen a szavazókat szeretném kérni, hogy úgy szavazzanak hogy ha esetleg van egy kis idejük egy éplistát is bedobhatnának, és indokokat :):p
555. hsz

csabi 08-24-2008 00:55

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 188021)
ja igen a szavazókat szeretném kérni, hogy úgy szavazzanak hogy ha esetleg van egy kis idejük egy éplistát is bedobhatnának, és indokokat :):p
555. hsz

jajj.. :) csak beidézni akartalak! :D

indokom az elf mellett: nehezebb szétkapni hadilag és amelyik csopikban játszom inkább a hadiság dominál.. :)

Batu 08-24-2008 07:00

Mf-ként nem biztos, hogy jó választás a feles, de egy jó szöviben be merném vállalni tornyok nélkül, több tolival és varival is. :D Ha mf akkor inkább gnóm.

Killer 08-24-2008 16:41

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188023)
jajj.. :) csak beidézni akartalak! :D

indokom az elf mellett: nehezebb szétkapni hadilag és amelyik csopikban játszom inkább a hadiság dominál.. :)

infózni jó az elf,és hadilag a legerősebb az igaz.ártani viszont nem nagyon tudsz vele!

vityu 08-24-2008 16:51

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188064)
infózni jó az elf,és hadilag a legerősebb az igaz.ártani viszont nem nagyon tudsz vele!

Ártani ott van a szövetséges serege! :) Meg full hadisokra azért lehet 1-2 ártást rakni! :)

Redback 08-24-2008 16:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 188065)
Ártani ott van a szövetséges serege! :) Meg full hadisokra azért lehet 1-2 ártást rakni! :)

de nem sokat érsz vele, sajnos :(

csabi 08-24-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 188067)
de nem sokat érsz vele, sajnos :(

off:

nézz be a német elfemhez ;)

csabi 08-24-2008 17:00

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188064)

inkább ne tudjak ártani, minth szét verjenek, de ez még mindig csoport függő és környezetfüggő.. :)

Redback 08-24-2008 17:01

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188068)
off:

nézz be a német elfemhez ;)

tényleg jót ütöttünk, de az most lényegtelen :D:D
NAh szóval tolival-varival ártani nevetséges ha elf vagy...

Killer 08-24-2008 17:11

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 188069)
inkább ne tudjak ártani, minth szét verjenek, de ez még mindig csoport függő és környezetfüggő.. :)

ha félsz hogy szétvernek ne játsz tolival!!általában a toli és a vari elég sokat kap:D

Redback 08-24-2008 17:14

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188072)
ha félsz hogy szétvernek ne játsz tolival!!általában a toli és a vari elég sokat kap:D

No igen, de ha okosan csinálja, akkor nem kap :)

csabi 08-24-2008 17:26

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 188072)

:D nem félek, csak valahogy nem élvezem.. :D

Dus 08-24-2008 19:33

Szerintem elf, már csak azért is, mert ha jól eltalálod avariszámot (csoportfüggő), akkor a gömbök bejönnek, de az ártók nem...nameg átlopni sem nagyon tudnak, védelmet meg egyáltalán nem kell tartani, hiszen ha csak a gömb jön be és tolival sem tudnak infozni, nem nagyon fognap próbálkozni..ha meg látsz egy sereget, hogy jön, akkor ott a szövi...ha mf vagy, akkor meg tartassz mondjuk 10% barakknyi pacit, amivel elég jól keresztbe lehet menni...

Éplistát nem nagyon szeretnék adni, úgyis rossz lesz, de azért egy kísérlet:
20% ház
10% barakk
25% templom
35% kocsma
a maradék 10% meg raktár, továbbá, ha elég sokszor vagy fenn, akkor mehet belőle bőven barakknak, vagy tenplomnak, esetleg kocsmának...

Ez esetben átlopni nem nagyon fognak, de ha egy kcisit félsz, megtoldod még 2-3% kocsmával...

De teljesen csoportfüggő...

Jah, és ütni is tudsz 10% pacival, teljesből :)

Batu 08-24-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 188076)
Szerintem elf, már csak azért is, mert ha jól eltalálod avariszámot (csoportfüggő), akkor a gömbök bejönnek, de az ártók nem...nameg átlopni sem nagyon tudnak, védelmet meg egyáltalán nem kell tartani, hiszen ha csak a gömb jön be és tolival sem tudnak infozni, nem nagyon fognap próbálkozni..ha meg látsz egy sereget, hogy jön, akkor ott a szövi...ha mf vagy, akkor meg tartassz mondjuk 10% barakknyi pacit, amivel elég jól keresztbe lehet menni...

Éplistát nem nagyon szeretnék adni, úgyis rossz lesz, de azért egy kísérlet:
20% ház
10% barakk
25% templom
35% kocsma
a maradék 10% meg raktár, továbbá, ha elég sokszor vagy fenn, akkor mehet belőle bőven barakknak, vagy tenplomnak, esetleg kocsmának...

Ez esetben átlopni nem nagyon fognak, de ha egy kcisit félsz, megtoldod még 2-3% kocsmával...

De teljesen csoportfüggő...

Jah, és ütni is tudsz 10% pacival, teljesből :)

Szerintem szöviben semmiképp nem elf tolis. Egy háborúban nagyon nem mindegy, hogy tud-e ártani vagy nem. Ha mást nem, fogyasztja az ellen varisának készülijét. Elf semmit nem ér, gyengíti a szövit, mert nem jelent veszélyt senkire.....

Dus 08-24-2008 19:58

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 188081)
Szerintem szöviben semmiképp nem elf tolis. Egy háborúban nagyon nem mindegy, hogy tud-e ártani vagy nem. Ha mást nem, fogyasztja az ellen varisának készülijét. Elf semmit nem ér, gyengíti a szövit, mert nem jelent veszélyt senkire.....

Szerintem azért nem árt a szövinek, hisz tud tekizni valamelyest és a tolinak a készülijét is le tudja vinni...
És ha van melette 3 hadi, akkor semmi probléma :)

(tolit kilövi, ellen hadiját kicsit tekizgeti...)

Hameg kijön az ellen hadija, talán beférhet 10% barakkal, amikben paci van...

Batu 08-24-2008 20:50

Háborúban tekizgetni???
Tökmindegy, az elf nem harcra való toliként. Vagyont lehet vele gyüjtögetni, infót lehet vele szerezni. Varitoli és nem tud ártani ez ellennek? Az elf a békés játékra való, másra nem. Békés, fedezgetős szöviben elmegy;) Háborúban nulla. Egy gnóm vagy feles varitolihoz képest mindenképp.....

Redback 08-24-2008 21:18

Dus:Tudom, hogy Benji gyorsban játszik, ezért azt mondom a te taktikád nem jön be.Ha szöviben vagyok, és egy orit nem tud gömbölni a vari-hadink, a tolisunk nem tudja infózni, akkor kimegyek rá vagyok én is, és a másik hadis is.Ezt tudom magamról.Gyorsban pedig mégjobban ki fognak rá menni, mert azért ott szerintem a legtöbb játékos tapasztalt.

Annyit még hozzátennék, hogy az elffel lehet játszani hadit szöviben, igaz nem a legjobb de azért lehet vele jókat mókázni.

csabi 08-24-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 188089)
Dus:Tudom, hogy Benji gyorsban játszik, ezért azt mondom a te taktikád nem jön be.Ha szöviben vagyok, és egy orit nem tud gömbölni a vari-hadink, a tolisunk nem tudja infózni, akkor kimegyek rá vagyok én is, és a másik hadis is.Ezt tudom magamról.Gyorsban pedig mégjobban ki fognak rá menni, mert azért ott szerintem a legtöbb játékos tapasztalt.

Annyit még hozzátennék, hogy az elffel lehet játszani hadit szöviben, igaz nem a legjobb de azért lehet vele jókat mókázni.

azt hiszem ezt pont nem gyorsban szeretné Benji. :)

eddig az ő listája volt a legszimpatikusabb... :)

All times are GMT +1. The time now is 06:54.