![]() |
Jeles Napok
Ma van a Föld Napja. Ennek kapcsán gondoltam arra, hogy beszélgessünk az aktuális világnap témájáról.
Mivel nálam szebben is tudnak fogalmazni ,ezzel a gondolattal indítom ez a topicot. Márai Sándor: Füveskönyv (részlet) A világról És ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllőknek és Leonardo da Vincinek, a Golf-áramnak és a maláj nőknek, a földrengésnek és Lao-cénak. Mindehhez közöd volt, egy anyagból vagytok, egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza. Ez egészen biztos. |
|
Quote:
|
Quote:
|
öhmm ..... van 2 "néger" munkatársam és szerintem tök normálisak meg jófejek úgyhogy a rasszista megnyílvánulásokat meg ilyesmiket ha kérhetném kerüljük mert az nem hiszem hogy idevaló lenne :$ és mivel emberi lény akár fehér akár néger vagy kínai vagy indiai így igenis rokon valamilyen szinten!
|
Quote:
Inkabb a mindenre rafogom hogy rasszista megnyilvanulasokat keruljuk, szerintem :) |
Quote:
|
Quote:
(Akár milyen nehéz is elfogadni :p) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nemrég fejeztem be Szepes Mária: a Vörös oroszlán című könyvét. Az alkímia egy nagyon elvont válfaját mutatja be. Nekem tetszett. Lényege, hogy a lélek egy és örök, a túdás állandó és öröklödik nemzedéken át. Ha ezt vesszük alapul, akkor egy magból származunk és tudásunk egty, csak másként közelítünk hozzá.
Káosz-Abbog:Karnális lény, a test és a hús angyala. Hívei annak az ideális állapotnak az elérésére törekednek, amelyben az egész világ egyetlen hatalmas orgamizmussá olvad össze, méltó anyagi testként szolgálva Ranagolnak. Szertartásaikon elevenen faljál föl egymást, hogy íly módon összpontosítják életerejüket. A nemzést és a tükröket istenkáromlásnak vélik, mivel szaporítják az élőlényeket. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Az az érdekes, hogy akár a Darwinista tanokban hiszel akár az Isten általi teremtésben az alap ugyanaz. Mindkettő szerint rokonai vagyunk az összes emberi lénynek. Sőt tovább mennék az összes élőlénynek. Nem szeretném magyarázni a bevezető idézetet, de számomra nagyon szimpatikus a Gaia elmélet amely a földet egy egységes önszabályozó rendszernek tekinti. Most beteg Gaia és a betegség okozói mi emberek vagyunk:(
|
Quote:
Újraértelmeztem a három alaptörvényt, mert áttekintve az emberi történelmet rájöttem, saját magukat pusztítják el.- Vera központi számítogép Én, a robot. Sok teoria van arra miért kell az ember a földre, ha a rendszer nélküle is tökéletesen működött. |
Ma a könyv napja van.
|
Quote:
A rendszer nem működött tökéletesen. Időről időre meg kell újuljon, és mi vagyunk akik felborítjuk az egyensúlyt, elpusztítjuk a régit, hogy helye legyen az újnak. |
mai jeles nap:
1/A RENDŐRSÉG NAPJA MAGYARORSZÁGON 2/A KÍSÉRLETI ÁLLATOK VÉDELMÉNEK VILÁGNAPJA Rendőrségről most csak annyit, hogy minden tiszteletem a becsületes rendőröké, mert nagyon nehéz munka. A többiről most ne essék szó..:) a kísérleti állatokra legalább most gondoljunk néhány pillanatot. Az állatkísérletek 63%-a hadászati célokat szolgál, 31%-ukat kozmetikai szerek tesztelésére használják, és alig 6%-uk az, amit gyógyászati célból végeznek! Szükség van ennyire? |
Lemaradt
Április 27 a vakvezető kutyák világnaja volt. Ismertem két vakot is akinek ilyen kutyája volt. Nagyszerű állatok.:) Április 30 méhek világnapja Május 1. –a munka ünnepe a munkások szolidaritásának ünnepe. |
A Magyar Sport napja
1875-ben e napon rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján május 6-án tartják A MAGYAR SPORT NAPJÁt.
|
Quote:
|
:D
Quote:
|
Sajtó szabadság napja
Az ENSZ 1991 őszén nyilvánította május 3-át a Nemzetközi Sajtószabadság Napjává, annak emlékére, hogy 1991. május 3-án tették közzé a Windhoek Nyilatkozatot, amelyben az afrikai népeknek a független és pluarista sajtóhoz való jogát fogalmazták meg. Ezen a napon világszerte megemlékeznek azokról az újságírókról, akiket munkavégzésük közben gyilkoltak meg.
Nem provokatív kérdés, de szabad ma Magyarországon a sajtó szerintetek?:confused: |
Quote:
|
Szerintem nézőpont kérdése, van akiknek szabad...mindent.:eek:
|
Sziasztok!
Kell-e a mai napnál jelesebb nap, anyák napja alkalmábol köszöntök minden anyukát! |
Megemlíteném ezt a jeles napot is:
MÁJUS 4. – SZENT FLÓRIÁN – A MAGYAR TŰZOLTÓK NAPJA http://jelesnapok.neumann-haz.hu/prod/img/csik.gif Nagyon sokszor kockáztatják a testi épségüket,hogy segítsenek másokon. (Én is voltam TÜO) Ja és Gyula is:) Szóval éljenek a tűzoltók is;););) |
Quote:
|
Quote:
Csoóri Sándor ANYÁM FEKETE RÓZSA Anyámnak fáj a feje, nem iszik feketét — Anyámnak fáj a feje, nem szed be porokat: szótlanabb sápadtsággal feji meg tehenét, szótlanabb sápadtsággal söpröget, mosogat. Anyámra durván szólnak jöttment idegenek? Anyám az ijedtségtől dadog és bereked. Sötét kendőjét vonván, magányát húzná össze: ne bántsa többé senki, félelmét ne tetőzze. Anyám utakon lépdel s nem jut el sehova. Szegénység csillagától sebes a homloka; vállára még az orgonavirág is úgy szakad, mintha csak teher volna, jószagú kárhozat. Nyár van égen és földön, zene szól, muzsika, Anyám csönd-sivatagján el kell pusztulnia. Gépek, gyártmányok zengnek csodáktól szélütötten, de egy se futna hozzá: „segítek, azért jöttem”. Anyámnak fáj a feje — anyámnak fáj a semmi, Anyám fekete rózsa nem tud kiszínesedni. Egy éjjel földre roskad, megtört lesz majd, kicsi — Bejön egy madár érte s csőrében elviszi. |
május 5. Az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja (május első vasárnapját követő hétfő)
Az atlétika világnapja Európa napja Az mozgássérültek esélyegyenlőségéért nap |
Quote:
Ma olvastam egy tényileg nagyon legalapozott újságban (Blikk:D), hogy a TV2-t megbüntettét, mert a "Igazság ára" című műsorban olyan kérdéseket tesznek fel, ami sérte az emberi jogokot. Az ORTT azt nyilatkozta, hogy mivel sajtószabadság van így be nem szüntetheti az adást, de olyan szankciókat vezet be, amivel nyomást gyakorol a TV2-re. Fél órás adásszünet, utánna akár sugárzási jog megvonása is. |
Quote:
Quote:
(bocs az offért, nem is folytatom) |
Quote:
A Kréta-korban pl még nem volt cenzura :) Nem is nagyon volt mit cenzurázni.. |
Ma volt a Nemzetközi Gyreknap 1949-től ünnepeljük. :)
Remélem kihasználtátok, mint szülők vagy mint gyerekek. és ma van : A Magyar Hősök Napja Amit sikerült megtudni: 1917-ben foglalták törvénybe a megünneplését majd 1924-ben megint szabályozzák " A nemzet a jövő nemzedék okulására és a hősi halottainak dicsőségére minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját nemzeti ünneppé avatja. Ezt a napot - mint a hősök emlékünnepét - a magyar nemzet mindenkor a hősi halottak számára szenteli." /1924.XIV.tc./ 2001-től ünnepeljük hivatalosan megint. |
Látom mostanában nem volt beírva semmi jeles nap.
Íme néhány:)
|
1920 június 4.-én írták alá a trianoni békeszerződést.
A szerződést az 1921. évi XXXIII. törvénycikkel iktatták be a magyar jogrendszerbe, ez volt az egyetlen magyar törvény, amely fekete keretben jelent meg. Nem, nem, soha! Szerző: József Attila Írta 1922-ben. A vers 1945 és 1989 között nem jelenhetett meg, a költő összes műveit tartalmazó kiadások is csak említést tettek rá a legjobb esetben. Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége, Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke! Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret! Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett! Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel, Ha eljő az idő - a magyar talpra kel, Ha eljő az idő - erős lesz a karunk, Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk! Majd nemes haraggal rohanunk előre, Vérkeresztet festünk majd a határkőre És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! - Szembeszállunk mi a poklok kapuival! Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár, Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ Teljes egészében, mint nem is oly régen És csillagunk ismét tündöklik az égen. A lobogónk lobog, villámlik a kardunk, Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk! Felhatol az égig haragos szózatunk: Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk. Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem, Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen! Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át: Nem engedjük soha! soha Árpád honát! (1922. első fele) |
Quote:
|
Köszönöm a kiegészítést :)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:22. |