Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Az Elf klánok irreálisan erősek más klánokkal szemben! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2920)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 13:40

Az Elf klánok irreálisan erősek más klánokkal szemben!

ezt a topikot azért nyitottam mivel az az észrevételem 1/A val kapcsolatban , hogy az elf klánok irreálisan erősek más klánokhoz képest!
Gondolok itt gnóm , ork vagy vegyes klánokra!

röhelynek tartom h számítások szerint egy 45/15 ös elf klánnal szembe egy gnóm klánnak nincs semmi esélye h bemenjen földre! esetlegesen 94-97% barakkal beférhet....

egy ork szövetségnek sincs sok esélye sajnos....

én ugy gondolom ezen változtatni kéne mível míg az egyik klán még tanyát , tolit és varit is tart bőségesen a másik klán szétgyurva se ér ellenük semmit....

ezt nem igen tartom egyenlő feltételeknek márcsak amiatt se h az elf feleannyi katiból fedez mint más fajok....

Zoli 04-21-2008 13:47

A szavaidból azt veszem ki, hogy az elf klánok/faj gyengítését szorgalmazod.
Egyetértek abban, hogy az elfet a legnehezebb beveni, elvégre erről szól maga a faj "békés, fedezgetős" , aminél az sem meglepő, ha olcsóbban fedez...én nem örülnék neki, ha mégjobban le lenne gyengítve szegény, még katonai téren is a vari és toli maluszok mellett.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 13:51

nem akarom az elfeket egyéni csatánál legyengíteni de azt nem igazán nézem jószemmel h egy teljes elf klánt akik igazábol önfentartoak szinte lehetetlen beütni egy fullhadis klánnal

Vésd 04-21-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170860)
nem akarom az elfeket egyéni csatánál legyengíteni de azt nem igazán nézem jószemmel h egy teljes elf klánt akik igazábol önfentartoak szinte lehetetlen beütni egy fullhadis klánnal

Most..., de ha az érdeked úgy kívánja a normál csopiban, nyitsz egy topikot, hogy az elf túl erős egyéniben:)

Gondolom az elf klán azért lett elf klán mert békésen akarnak haladni fölfele...

Zoli 04-21-2008 13:55

Szerintem azért békés faj, hogy ne okozzon nagy kárt és mivel ez így van, (mert 20%-os tolizás ártó akcióknál nem nevezhető a legjobbnak, hogy csak egy példát említsek) ne is kalapálják földig se A-ban, se sehol...varikkal így is eléggé meg lehet szívatni őket tapasztalataim szerint.

Kutyuleee 04-21-2008 13:55

Gárdi ebben igazad van, de sztem túl nagy baj nincs vele. az elfklánok max a csopi 10%-ig jutnak. és általában a csopitól eléggé elszeparálodnak. nem bántanak minket, mi sem bántjuk őket. A 10%-tól meg vagy feladják a sérthetetlenségüket, és elkezdenek harcolni, vagy lefordulnak. utobbi eset nem nagyon zaklat senkit. ha meg átépülnek harcra, már nem sértethetetlenek...

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 13:56

véleményeket és megoldásokat kérnék hogyan lehetne ezt megoldani mert sztem ez így nem igazán jó....

de kérem a véleményeket mert lehet én tévedek

Zoli 04-21-2008 13:58

Ha egy full hadis klán nem ver be valakit, vagy épüljön át, hogy előtte gyengítsék az ellent,vagy keressen az elf klán helyett üthetőbb célpontot...mondjuk az igaz, hogy egyszerűbb beütni egy varikkal és tolikkal hadakozni félig képtelen klánt, na de meggyengíteni a hadi védelmét szerintem túlzás...

Synkel 04-21-2008 14:00

Kutyuleeval értek egyet. Valóban elég izé, hogy vannak beverhetetlen klánok (már maga az elv se tetszik, hogy akár matematikai esély legyen beverhetetlen klánt létrehozni) , de igazából nagyon sokat nem befolyásolnak. Mostanra elértük azt, hogy a beverhetetlenség mellett nem tudnak ártózni, ennyi elég. Legyen nekik védelem.

Jobb ötletem legalábbis nincs. Mert az se megoldás télleg, hogy amint valami bajunk van az elffel, rögtön gyengítsünk rajta egy kicsit.

Vésd 04-21-2008 14:00

Sztem ha már egy tamagocsi faj született azoknak akik nem akarnak, tudnak sok időt a játékra szánni, de játszani akarnak nem kéne mindenki prédájává tenni, még az A ban sem.
Nézzük úgy hogy a hadi orikon túl is van élet:)
Ha meg nagy a föld éhség, egy hadi ori is fedezhet, vagy neadj úristan megtámadhat egy másik hadi klánt is:)
Legalább történik is valami az A ban...:)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:03

ok azt elismerem hogy le lett gyengítve vari és toliba de nem abba kelett volna hanem hadiba , de igazábol még azzal sincs semmi bajom mert egyénibe üthető de teljesen helytelennek tartom hogy van olyan faj amit nem lehet beütni mert olyan erősek...
de ha esetleg valaki megprobálja beütni az nagyon sokmindent is kockáztat...

Zoli 04-21-2008 14:05

Ha egy elf klán ellen is sokat kockáztat a szövi, keressen egy hadi szövit, mint az előttem már leírták, mert ott is nagy a kockázat, de az üthető legalább, és igaz, hogy vissza tudnak ütni, de ne legyünk már telhetetlenek :)

Vésd 04-21-2008 14:06

Most hány elf klán van kb az A ban?
Vagy konkrétan egy klán ellen nyílt a topik?;)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 170871)
Ha egy elf klán ellen is sokat kockáztat a szövi, keressen egy hadi szövit, mint az előttem már leírták, mert ott is nagy a kockázat, de az üthető legalább, és igaz, hogy vissza tudnak ütni, de ne legyünk már telhetetlenek :)

a hiénákra gondoltam különben:)

meg nem is bánnám ha harciasabb lenne A mert zajlana az élet de hogy egyáltalán nem lehet haladni..

Zoli 04-21-2008 14:09

Akkor támadjátok a hiénákat! :p :p :D:D :cool:
bocsi :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:09

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 170872)
Most hány elf klán van kb az A ban?
Vagy konkrétan egy klán ellen nyílt a topik?;)

A nagy része elf és ha elfekbe botlik az ember és azok az elfek picit tudnak orit építeni azok bizony beverhetetlenek...

a másik meg h gyengültek toli és variba?
nem tudnak nagy kárt okozni nekik max kivételes esetekbe...

Vésd 04-21-2008 14:10

Vagy fordúljatok le az 5 s szintre:)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 170875)
Akkor támadjátok a hiénákat! :p :p :D:D :cool:
bocsi :)

ezt hogy gondolod? :rolleyes:

Ati 04-21-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170870)
ok azt elismerem hogy le lett gyengítve vari és toliba de nem abba kelett volna hanem hadiba

:confused::confused::confused:

Miért kellett volna egy védekező országot legyengíteni a védekezésében? :eek:

Vésd 04-21-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170880)

talán azért, hogy egy 25% barakkos törpe is tudjon haladni:)

Zoli 04-21-2008 14:12

De nem is kekeckednek, felfedeznek, és joguk van elfeknek lenni a fajjal járó minden malusszal és bónusszal együtt. A hadiorik meg ne sírjanak, felfedezni sokkal drágább, megérdemlik a védelmet szvsz, ha már megtermelték az előre haladáshoz szükséges milliókat.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170880)

csak azért mert nem tartom jonak hogy van olyan klán akit ben lehet beverni:)

de látom csak én vagyok ez elenére :(

Princ 04-21-2008 14:13

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170864)
de kérem a véleményeket mert lehet én tévedek

Hmm.. amennyiben az az indítvány alapja, hogy vannak sikertelen klántámadások, aminek biztos' az az oka hogy a védő klán elfekből áll, akkor igen. Akkor lehet hogy tévedsz. :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 170881)
talán azért, hogy egy 25% barakkos törpe is tudjon haladni:)

25%???

én hadifajrol beszélek az meg 75% körül van..........

Ati 04-21-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170883)
csak azért mert nem tartom jonak hogy van olyan klán akit ben lehet beverni:)

Én azt nem tartanám jónak, ha lenne egy olyan klán, aki mindenkit bever, a maximum védelem mellett is.

Vésd 04-21-2008 14:16

[quote=Stoky(Gárdi) NEXUS;170883]csak azért mert nem tartom jonak hogy van olyan klán akit ben lehet beverni:)

Nem értelek...
Van olyan kereskedő klán akitől nem lehet pénzt lopni, van olyan gnóm klán akitől nem lehet tekit lopni....és van olyan elf klán akit nem lehet beverni.
Hol itt a gond?:)

Arwyl szelleme 04-21-2008 14:18

Igazad van Gárdi abban, hogy majd' lehetetlen beverni egy full elfes klánt de azt se feledd, hogy egy ilyen klán megáll ~220-240k/ori=2,2-2,4M értéken és részükről ennyi volt a játék. Elkezdenek hiénázni, vagy kigyúrt orival klánt ütnek ami ugyebár kockázatos... Szóval hosszú távon ezek a klánok "csak vannak", és várják hogy egyéniben 1-1 ork tudós tabi beverje őket. (mert tabibónusszal azért beférnek az orkok...)

Zoli 04-21-2008 14:18

Összegezve:
-Az elf védekező faj
probléma: védekezik
felvetés: ne védekezzen

kérdés: akkor mi értelme lenne?-nem védekezik, de nem is támad, ellenben csicska, haladni ő se tudna...ááá

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:24

na látom senki se szeretné rajtam kívül h klántámadással szembe gyengüljön az elf :)

de egy próbát megért hátha

Zoli 04-21-2008 14:24

próbálkozni szabad :) ;)

Pepa 04-21-2008 14:29

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170860)

Ez a felvetés asszem minket hívatott támadni. Az 1\A nem mindenkinek szól arról, hogy 40 kör alatt 6-8 milliárdot feláldozva 1500 hekiről 8000 hekire menjünk fel. Annak akinek kevés az ideje, vagy nincs elég tapasztalata, vagy a klántársai más miatt nincsenek egész nap gép előtt nehéz feljutni a top30%-ba, vagy személyiségek miatt mégfeljebb. Ha mégis feljutott, akkor ezt a posztot igyekezik megvédeni és arra szólítja fel minden klántagját- akár vezér, akár nem-, hogy cselekedjenek így, mert egy hanyag tag miatt kláncsatát veszteni nagyon kellemetlen. Nem lehetetlen beverni az elf klánokat sem. Minket is próbáltak nem egyszer és ha az éjszakás (kösz Attila:)) nincs részen és nem tudja mi a teendő akkor bizony minket is bevernek. Nem tartom jogosnak a felvetést.

Grabi 04-21-2008 14:32

miért akkor jön elő a javaslat, amikor a témanyitó ilyen klánon pattan? kár :(

a javaslat már jóvalta régebben megtalálható monro által. nem az elf a hibás alapvetően, mert egyénibe lazán bevered orkkal, hanem a toronybónusz. a +30% védelem akkora védelmet ad az alapvetően védekezésre beállt klánnak, hogy nem lehet átütni őket.
én nem értem, hogy a mostani klántámadásos rendszer miért védi ennyire a klánokat. egyéniben a toronybónuszt kompenzálja az alulrolütés meg a tábi, de klánban egyik sincsen. nem értem az összefüggést :(

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 14:36

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 170895)
miért akkor jön elő a javaslat, amikor a témanyitó ilyen klánon pattan? kár :(

a javaslat már jóvalta régebben megtalálható monro által. nem az elf a hibás alapvetően, mert egyénibe lazán bevered orkkal, hanem a toronybónusz. a +30% védelem akkora védelmet ad az alapvetően védekezésre beállt klánnak, hogy nem lehet átütni őket.
én nem értem, hogy a mostani klántámadásos rendszer miért védi ennyire a klánokat. egyéniben a toronybónuszt kompenzálja az alulrolütés meg a tábi, de klánban egyik sincsen. nem értem az összefüggést :(

azt nem tudtam h más is feldobta már a témát...

de én azért most hoztam fel mert még eddig igazábol nem számoltam utána klánban mi a helyzet de most számolgattam és amit láttam majd L képedtem tőle....

Liza itt is... 04-21-2008 15:23

Az elf előnyei A-ban csak azoknak zavaró, akik nem találnak más országokat akiken fel tudnának menni. Ha az elf előnyei akkorák akkor az orkoké is. Egy-egy elf klán örül ha tudja fogni a hatalmas ork seregeket!

Synkel 04-21-2008 15:33

Quote:

Originally Posted by Liza itt is... (Post 170902)
Az elf előnyei A-ban csak azoknak zavaró, akik nem találnak más országokat akiken fel tudnának menni. Ha az elf előnyei akkorák akkor az orkoké is. Egy-egy elf klán örül ha tudja fogni a hatalmas ork seregeket!

Azért szegény elfeket ne sajnáljuk már annyira. Régi téma ez már ahogy Grabi is írta. Védelemre jár a toronybónusz, támadásra nem jár semmi...

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 15:44

Quote:

Originally Posted by Liza itt is... (Post 170902)

no azok a szegény elfek simán megfognak egy 75-81% barakkos orkot ugy hogy az elf még önelláto is szinte....

azért a szegény elfek röhögve fogják az ork seregeket....

Ati 04-21-2008 15:47

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170904)
no azok a szegény elfek simán megfognak egy 75-81% barakkos orkot ugy hogy az elf még önelláto is szinte....

azért a szegény elfek röhögve fogják az ork seregeket....

ez a dolguk. ezért békés faj, nem pedig "mindenki szabad prédája, akit be lehet ütni, de visszatámadni nem tud" faj.

Liza itt is... 04-21-2008 15:48

Szegény elfeknek nem csak az orkokkal van baja, hanem a többi másféle klánnal is, akiknek nem csak serege van.

Stoky(Gárdi) NEXUS 04-21-2008 15:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 170905)
ez a dolguk. ezért békés faj, nem pedig "mindenki szabad prédája, akit be lehet ütni, de visszatámadni nem tud" faj.

azért tulzás h nem tud visszatámadni:)
ha nagyon akar és seregetcserél visszatud jönni de tényleg határeset hogy egyáltalán befér e de probálkozni szabad és a harcoktol izgalmas a játék :))

webesc 04-21-2008 16:36

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 170907)
azért tulzás h nem tud visszatámadni:)
ha nagyon akar és seregetcserél visszatud jönni de tényleg határeset hogy egyáltalán befér e de probálkozni szabad és a harcoktol izgalmas a játék :))

Ha a harcoktól izgalmas a játék akkor ne az Elfeket keresd. ;)
Menj bátran a többi Hadis Klánra....
:D

All times are GMT +1. The time now is 01:46.