Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A piac, mint épület szerepe a játékban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=291)

Lali 02-26-2006 22:38

A piac, mint épület szerepe a játékban

A játék legfeleslegesebb épülete jelen pillanatban a piac szerintem. Olyan, mint régen az őrposzt volt, vagy tán még annál is feleslegesebb. Megoldás kétféle van:
1: új funkciót adni a piacnak
2: megszüntetés és helyette valami más

Mit gondoltok ?

Láma 02-26-2006 23:02

Quote:

Originally Posted by Lali
A játék legfeleslegesebb épülete jelen pillanatban a piac szerintem. Olyan, mint régen az őrposzt volt, vagy tán még annál is feleslegesebb. Megoldás kétféle van:

Mit gondoltok ?

Egyszer-kétszer már felmerült levlistán sztem, és Ati azt írta hogy pénz csinálsra jó:)

Caesarion 02-27-2006 08:18

Quote:

Originally Posted by Lali

Mit gondoltok ?

Igaz, a piac csak foglalja a helyet és nem csinál semmit..
Esetleg valami olyasmit kéne csinálni, hogy mondjuk 2% piacnál kapsz +1 piacbelépőt, 4%nál +2 és így tovább...

drhb 02-27-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Caesarion
Igaz, a piac csak foglalja a helyet és nem csinál semmit..
Esetleg valami olyasmit kéne csinálni, hogy mondjuk 2% piacnál kapsz +1 piacbelépőt, 4%nál +2 és így tovább...

Ez jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy ez vip szolgáltatás. Namármost, ha valakinek van 4% piaca, és +2-szer léphet fel, de nem vipes, akkor aggályokat vet fel, hogy őneki 4%-al kevesebb beépíthető területe van vipes társánál, aki ugyanannyiszor léphet fel. És ugye a vip olyan kényelmi szolgáltatásokat ad, amiket nem lehet mással helyettesíteni, de nem ad játékbeli előnyt(tehát elméletileg napi 3 belépéssel is elintézheted ugyanazt, mint 5-el, de 5-el kényelmesebb).

Szerintem inkább az kéne, hogy a piacokon zsoldosokat lehetne bérelni támadáshoz, egy piacon 100-at, ám támadáskor a seregnek csak bizonyos %-át(mondjuk 20%) tehetnék ki. Ugyanezt lehetne védekezésnél(itt is csak a védő sereg 20%-a lehetne), körönkénti bért kapnának, ami igen magas lenne, és minden csoportban ingadozna az ára.

Lali 02-27-2006 23:01

szerintem ne keverjük a hadi és a kereskedő funkciókat.
talán a személyiségeknél lehetne szerepe. a kereskedő vagy a gazdálkodó személyiségnél lehetne előny vagy hátrány a piac épülteke száma illetve hiánya.

esetleg a piacról visszaérkező árú egy ideig nem tűnne el a raktárból, ha van piacod. tehát nem raktárként működne a piac, hanem ha valamid ( bármennyi visszajön ) akkor mondjuk piaconként x körig nem tűnne el a rakiból.

Half 02-27-2006 23:07

Vagy:D lehetne a készlet halmozást korlátozni vele!!

drhb 02-28-2006 18:02

Quote:

Originally Posted by Half
Vagy:D lehetne a készlet halmozást korlátozni vele!!

Igen ez jó ötlet, mintha valahol már olvastam volna másik topicban, ott nem te írtad?

Caesarion 02-28-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by drhb
Ez jó ötlet lenne, csak az a baj, hogy ez vip szolgáltatás. Namármost, ha valakinek van 4% piaca, és +2-szer léphet fel, de nem vipes, akkor aggályokat vet fel, hogy őneki 4%-al kevesebb beépíthető területe van vipes társánál, aki ugyanannyiszor léphet fel. És ugye a vip olyan kényelmi szolgáltatásokat ad, amiket nem lehet mással helyettesíteni, de nem ad játékbeli előnyt(tehát elméletileg napi 3 belépéssel is elintézheted ugyanazt, mint 5-el, de 5-el kényelmesebb).

Szerintem inkább az kéne, hogy a piacokon zsoldosokat lehetne bérelni támadáshoz, egy piacon 100-at, ám támadáskor a seregnek csak bizonyos %-át(mondjuk 20%) tehetnék ki. Ugyanezt lehetne védekezésnél(itt is csak a védő sereg 20%-a lehetne), körönkénti bért kapnának, ami igen magas lenne, és minden csoportban ingadozna az ára.

ezt a vip szolgátatást egyszerűen el lehetni törölni, vagy ha van piacod akkor nem kapod meg

director 02-28-2006 18:24

Quote:

ezt a vip szolgátatást egyszerűen el lehetni törölni, vagy ha van piacod akkor nem kapod meg

azért ne töröljünk már előnyöket, jó?:) szerintem a piacot úgy ahogy van ki kéne venni.. vagy maradhat is éppen, mint ahogy az őrposzt is sokáig húzta.. :)

Caesarion 03-01-2006 11:55

őrposztal már nem találkoztam, mi volt az?

spirit.. 03-01-2006 16:52

Asszem 2 éve szüntették meg. Az őrposztnak a morál fenttartásánál volt "jelentőssége" asszem. Tulajdonképpen soha semmi értelmét nem láttam ezért nem is foglalkoztam vele. Lehet hülyeség,de ha rossz volt a morálod és lázadtak az emberek,akkor talán kevesebb épületben tettek kárt,de ebben sem vagyok biztos. Van valaki aki tudja,hogy pontosan mit csinált?:confused:

drhb 03-01-2006 19:48

Quote:

Originally Posted by spirit..
Asszem 2 éve szüntették meg. Az őrposztnak a morál fenttartásánál volt "jelentőssége" asszem. Tulajdonképpen soha semmi értelmét nem láttam ezért nem is foglalkoztam vele. Lehet hülyeség,de ha rossz volt a morálod és lázadtak az emberek,akkor talán kevesebb épületben tettek kárt,de ebben sem vagyok biztos. Van valaki aki tudja,hogy pontosan mit csinált?:confused:

Nem használtam annak idején(ugye milyen bölcs döntés volt :)), én is csak annyit tudok, ami a súgóban volt, hogy a morált javítja. Az az érdekes, hogy a kocsma is ezt csinálja, de ugye az tolvajok tárolására is jó. Talán megmaradhatott volna az őrposzt, ha fel lett volna turbózva, és nagyon erősen növelte volna a morált. Vicces lett volna, ha valaki tanya helyett őrposztokat épít :)

Caesarion 03-01-2006 20:16

Quote:

Nem használtam annak idején(ugye milyen bölcs döntés volt :)), én is csak annyit tudok, ami a súgóban volt, hogy a morált javítja. Az az érdekes, hogy a kocsma is ezt csinálja, de ugye az tolvajok tárolására is jó. Talán megmaradhatott volna az őrposzt, ha fel lett volna turbózva, és nagyon erősen növelte volna a morált. Vicces lett volna, ha valaki tanya helyett őrposztokat épít :)

télleg lehetne ilyen értelmét adni a piacnak, hogy emeli erősen a morált. mondjuk
1%/2% piac, de emellet még mindig 50 embert foglalkoztat

director 03-01-2006 20:33

ja, valami olyat írt róla a súgó, hogy leveri a lázadásokat, meg emeli a morált.. de asszem nem volt benne konkrétum arról, hogy mennyire növeli a morált:)
éés senki nem nagyon tartott, mert baromi keveset használt.. így hát kivették.. nem volt az két éve sztem.. vagy mégis? így repülne az idő?:)

Colony 03-02-2006 11:10

Quote:

Originally Posted by director
ja, valami olyat írt róla a súgó, hogy leveri a lázadásokat, meg emeli a morált.. de asszem nem volt benne konkrétum arról, hogy mennyire növeli a morált:)
éés senki nem nagyon tartott, mert baromi keveset használt.. így hát kivették.. nem volt az két éve sztem.. vagy mégis? így repülne az idő?:)

Az őrtorony ha minden 500 emberre jutott egy darab akkor csökkentették a
lázadások valószínűségét, ezáltal a károkat, házgyújtogatás stb...
Ennek igazán csak a kezdő országok, az első 72 órában látták értelmét a 100%-os adókulcsnál.

Szerintem ugyanez a piac jelenlegi hibája, (a foglalkoztatottságból eredően a lakossági morál
javítására szolgálna) hogy magasabb szinten egy darab építési költsége elég akár egy heti pénzosztogatásra.
Ill. mindkettő épület "helyettesíthető" valamilyen mértékben a kocsmával.

Szerintem, mint a kórház bevándorlás nővelő képességénél, a piacnál is kéne egy hasonló funkció.
Pl.: Ha 500 emberenként van egy piacod, akkor a lakossági morál valamilyen arányban növekedne.
Vagy mint a bank esetében pénzhaszon:
Pl.: A piacon dolgozók 2x akkora adót fizetnének.

Mondjuk még ez is kevés ahhoz, hogy valaha is építsek egyet.:)

spirit.. 03-02-2006 18:54

Quote:

télleg lehetne ilyen értelmét adni a piacnak, hogy emeli erősen a morált. mondjuk
1%/2% piac, de emellet még mindig 50 embert foglalkoztat

Ha te építesz piacot,hogy jobb legyen a foglalkoztatottságod,akkor inkább most hagyd abba. Bonts le házat és húzz fel helyette barakkot/kocsmát/templomot. Akkor is javul :D

Caesarion 03-03-2006 19:07

Quote:

Ha te építesz piacot,hogy jobb legyen a foglalkoztatottságod,akkor inkább most hagyd abba. Bonts le házat és húzz fel helyette barakkot/kocsmát/templomot. Akkor is javul :D

Akkoris...ha valakinek mondjuk lerengetik a morálját a mélybe és mésziszik/ölik stb., akkor lebonthat mondjuk egy adag templomot és piacot építhet akkor a helyébe, mert az emeli a morált. AZtán a ha megjavult a morál akkor visszaépíti a templomokat.
És támogatom azt az ötletet, hogy piacon dolgozó emberek több adót fizetnek, mert akkor a piacok segíthetnek pénzszűkébe levő oriknak.

Csokibácsi 03-03-2006 21:27

Quote:

Akkoris...ha valakinek mondjuk lerengetik a morálját a mélybe és mésziszik/ölik stb., akkor lebonthat mondjuk egy adag templomot és piacot építhet akkor a helyébe, mert az emeli a morált. AZtán a ha megjavult a morál akkor visszaépíti a templomokat.
És támogatom azt az ötletet, hogy piacon dolgozó emberek több adót fizetnek, mert akkor a piacok segíthetnek pénzszűkébe levő oriknak.

Aha, lebontom a templomokat és építek helyettük piacot (9 kör), hogy emelkedjen a morál (őrposzt retro filing), mindezt 5-6k nyersanyagár mellett is megcsinálom, mert jóval olcsóbb, mint osztani egy kis pénzt, ami mellesleg azonnal megemeli a morált.
Tudod mit? Még ha ingyen van a fa meg a kő, akkor sem :)

BeeLord 03-03-2006 21:37

jogos a két pont csokibácsinak.

spirit.. 03-03-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by BeeLord
jogos a két pont csokibácsinak.

Egyetértek :D

director 03-03-2006 23:40

Quote:

Egyetértek :D

ja, ez a csoki, egy kész lángész!! :P :P

szóval, még mindig vannak olyanok, akik szeretnék, ha maradna a piac? :)

BeeLord 03-04-2006 08:05

Nem erről van szó. Csak ha már újítunk, adjunk neki valami használható szerepet. Mert tényleg egyszerűbb kiosztani pár milkát, mint átépíteni a fél országot a morálért.:)

Csokibácsi 03-04-2006 11:04

Quote:

Originally Posted by director
ja, ez a csoki, egy kész lángész!! :P :P

szóval, még mindig vannak olyanok, akik szeretnék, ha maradna a piac? :)

Csak kemény vagyok ;)

Lali 03-05-2006 10:00

szerintem is menjünk az eredeti irányba: piac, mint épület: új funkció, ami nem veszi el a vip értelmét, a kereskedelemhez van köze és nem jelenti a játék jelentős változtatását.

a karaván helyettesítése is eszembe jutott, az a mintájára, de nem hiszem, hogy ezt nem jelentős módosításnak kellene tekinteni :P
viszont a karaván veszteségét csökkenthetné. vagy esetleg a távolabbi szövitársaknak rövidebb idő alatt lehetne karavánt küldeni.
ha már a visszatérő árú el nem vesztése nem aratott érdemi reakciót :(

Lepidus 03-06-2006 23:08

mit szólnátok ha piacra lépés nélkül kiírná az árakat..5%--egyik piac..10%--kettő..15% mind3 piac árait..de nem tudnál vásárolni meg eladni ugye..csak árakat látod..(lehet százalékokat cskkenteni kéne,sőt biztos,de lusta vok visszamenni:P )..LePiduS <3 CaRmen ..4G and BFK 4ever :D

ui.:nagyon s**r ötlet?:confused: :(

spirit.. 03-07-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Lepidus
mit szólnátok ha piacra lépés nélkül kiírná az árakat..5%--egyik piac..10%--kettő..15% mind3 piac árait..de nem tudnál vásárolni meg eladni ugye..csak árakat látod..(lehet százalékokat cskkenteni kéne,sőt biztos,de lusta vok visszamenni:P )..LePiduS <3 CaRmen ..4G and BFK 4ever :D

ui.:nagyon s**r ötlet?(

Az előbb akartam írni de kilökött a fórum. Remélem most befejezhetem :D
Én mint ötletet is elvetném. gondolj csak bel,ezzel azt érnéd el,hogy a piaci árakat a csillagos égig felhúzod. Miért is?:confused: Azért mert ugyebár nem egy olyan VIP ország van akinek van egy jópárszáz millája. Egy körben elég 5 percet az országával foglalkozni,a többit eltölti ott és azt figyeli,hogy mikor megy le az ára valaminek. Akkor megveszi. A nagy felvásárlási lázban mindenki megvesz mindent ami olcsó és kirakja drágán. Van aki majd azzal is próbálkozik,hogy a cucc 1/5-ét kirakja jóval magasabb áron,a másik addig szépen felveszi,majd azon az áron kirakja,ami már igen magas. Jönnek a gondok,hogy nem veszi meg senki,ugyebár nagyon drága,de az felrakó ország nem engedhet meg magának 100-200 milka mínuszt,ezért felveszi azt amit az előtte lévő magas áron kirakott. Aztán felrakja. Újra. Elég 3 ország hogy ezzel el tudjanak játszani. És ebből kinek lesz haszna? Akinek nincs is túl nagy szüksége rá.

drhb 03-07-2006 17:23

Úgy is túl tsok pénz forog a játékban, be lehetne vezetni a piaci adó(vagy árrés) fogalmát, ami azt jelentené, hogy ha mondjuk 2000-ért megveszik az árudat, akkor csak 800-at kapsz meg belőle. Ezt az adót csökkenthetné a piacok aránya az országokban, és 5% piacnál már egyáltalán nem lenne adó.

drhb 03-07-2006 17:24

Ja, nem 800-at, hanem 1600-at, olyan 20%-ra gondoltam, csak elírtam.

spirit.. 03-07-2006 17:34

Quote:

Úgy is túl tsok pénz forog a játékban, be lehetne vezetni a piaci adó(vagy árrés) fogalmát, ami azt jelentené, hogy ha mondjuk 2000-ért megveszik az árudat, akkor csak 800-at kapsz meg belőle. Ezt az adót csökkenthetné a piacok aránya az országokban, és 5% piacnál már egyáltalán nem lenne adó.

Én ezt semmi esetre sem vezetném be. Nekem ha bele döglök sem lesz piacom,kell a hely az eliteknek.

Lali 03-07-2006 18:49

Quote:

Én ezt semmi esetre sem vezetném be. Nekem ha bele döglök sem lesz piacom,kell a hely az eliteknek.

de ha lenne értelme, megfontolnád. éppen azért vetettem fel a témát, mert most az 5. szinten pár 2 körös ori kivételével senkinek nincs piaca, akinek van esze.

Artúr 03-07-2006 18:52

Az nagyon elvetemült gondolat, hogy ha van piacod akkor hosszabb ideig piacozhatsz? Mondjuk + 2-5 perc piaconként. :confused:

director 03-07-2006 18:55

Quote:

Originally Posted by Artúr
Az nagyon elvetemült gondolat, hogy ha van piacod akkor hosszabb ideig piacozhatsz? Mondjuk + 2-5 perc piaconként. :confused:

hm, ez így nem jó, mert sok piaccal nagyon durva lesz:)

de mondjuk az nem lenne hülyeség, hgoy a százalékos arány mértékével tovább piacozhatsz.. esetleg a kétszeresével.. vgy még az is kevés.. ja.. akkor az ötszörösével:)

Lepidus 03-07-2006 23:09

az az adós nem rossz ötlet,de jóval kissebb árréssel..mondjuk 5-10%..1 milliárnál már az is sok..:Spláne még többnél..

Lali 03-15-2006 19:27

esetleg a piacok számától függően a visszatérő árúkat nem , vagy nem teljesen rabolná el a rablóbanda

Lyra 04-09-2006 08:10

Árleszállítás

Esetleg azzal lehetne vonzóvá tenni a pijjacot, hogy ahány %-nyi piacod vagyon, annyival occsóbbért kapod meg a cuccot a piacon....
Vélemény??? :cool:

Senki 04-09-2006 08:24

Quote:

Originally Posted by Lyra
Esetleg azzal lehetne vonzóvá tenni a pijjacot, hogy ahány %-nyi piacod vagyon, annyival occsóbbért kapod meg a cuccot a piacon....
Vélemény??? :cool:

nézz mélyen magadba: örülnél hogy ha kitettél a piacon 5000ért fegyvert és valkinek annyi piaca volt hogy 4500 vette meg? nem lenne az jó... vagy esetleg felvásárolja valaki 50% piaccal a tekiket és mondjuk a tartalékod fele áron megvásárolódik, aztán hopp? .... ez nem jó ötlet, hidd el.

Lyra 04-09-2006 08:30

Őőőő nem egészen így gondoltam, hanem a különbságet a piaci épületek kompenzálnák. Magyarán akinek a cumúlyát megveszi a delikvens nem károsodik meg....:)

laziga 04-09-2006 09:29

Vann egy marha nagy ötletem ami lehet hogy marha nagy baromság is:)))
Na figyu mi van ha a piac nevéhez hüen piac marad tehát az a saját piacod ahol korlátozás nélkül tudsz eladni venni nem csak eladni és a rendes piac árra alat mondjuk 40%al és ahány százalék piacod van annyiszor 2%al jobb áron. tehát ha van 2%piacod akkor csak 38%al a piaci ár alat:) igy nincs akkora veszteséged ha nem vagy vip és már nem tudsz piacozni vagy ha vipp vagy kényelmesebb mert ha nem tudsz az oridba ép belépni akkor a ha már nincs piac belépöd akkor a helytartó ide lép be és itt mondjuk azonnal el kellne az árud:))) nyilván sokkal rosszabb áron de ezen lehet mérsékelni a minnél több piaccal
Vélemény?

Lyra 04-09-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by laziga
Na figyu mi van ha a piac nevéhez hüen piac marad tehát az a saját piacod ahol korlátozás nélkül tudsz eladni venni nem

Bingó, ez tilleg baromság sztem...

Steve 04-09-2006 10:37

Quote:

Originally Posted by laziga

Vélemény?

Sztem a második eset...

All times are GMT +1. The time now is 23:03.