Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Ikariam (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2905)

Pepa 04-11-2008 22:52

Ikariam

Sziasztok!

Találtam egy játékot, ami a Travian és a Lemuria összemosása. Végtelenül egyszerű a maga módján. Ha valaki ismeri akkor várom a véleményeket.

http://ikariam.hu/

Druida 04-11-2008 23:05

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169397)
Sziasztok!

Találtam egy játékot, ami a Travian és a Lemuria összemosása. Végtelenül egyszerű a maga módján. Ha valaki ismeri akkor várom a véleményeket.

ismerem játszom is Béta szerveren és nagyon jó :)
szerintem sokkal jobb mint a travi, mert kezdőknek nincs nag hátrányuk, és sokkal könnyebben átlátható, és érthető :) mindenkinek ajánlom figyelmébe :)

a lemuriát meg nem ismerem... egyébként a grafikája is nagyon szép, ahhoz képest hogy netes :)

Pepa 04-11-2008 23:12

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 169398)
ismerem játszom is Béta szerveren és nagyon jó :)
szerintem sokkal jobb mint a travi, mert kezdőknek nincs nag hátrányuk, és sokkal könnyebben átlátható, és érthető :) mindenkinek ajánlom figyelmébe :)

a lemuriát meg nem ismerem... egyébként a grafikája is nagyon szép, ahhoz képest hogy netes :)

Én is Bétás vagyok a 30:70 és környéki szigeteken.

Druida 04-11-2008 23:14

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169400)
Én is Bétás vagyok a 30:70 és környéki szigeteken.

hány falud van? amúgy ha megnézel statisztikában akkor láthatod elég elöl állok, és sajna a 4falum is másmerre van... 37:32körül... amúgy nevem: pestibenji 67. vagyok :p

Pepa 04-11-2008 23:17

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 169401)
hány falud van? amúgy ha megnézel statisztikában akkor láthatod elég elöl állok, és sajna a 4falum is másmerre van... 37:32körül... amúgy nevem: pestibenji 67. vagyok :p

Most 3, de 3 nap és 12 óra múlva meglesz a segítő kezek és megy a 3.-ik szint a teleppel együtt. Én eléggé hátul vagyok, jelen pillanatban 2038. Uzuzuland néven vagyok fent.

Druida 04-11-2008 23:20

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169403)
Most 3, de 3 nap és 12 óra múlva meglesz a segítő kezek és megy a 3.-ik szint a teleppel együtt. Én eléggé hátul vagyok, jelen pillanatban 2038. Uzuzuland néven vagyok fent.

3falu és annyira hátul vagy?????????????????????????????????????????????? ??????????
jesszus :p ez fura nekem... szerintem mielőtt még falut csinálsz, tedd rendbe a mostaniidat. én ugyanezt csinálom :) volt 4falum, de egyikse volt jó. most kicsit szünetelek a faluszerzésben, és bevédem, meg megszedem magam rendesen, és majd utána :)

Pepa 04-11-2008 23:33

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 169405)
3falu és annyira hátul vagy?????????????????????????????????????????????? ??????????
jesszus :p ez fura nekem... szerintem mielőtt még falut csinálsz, tedd rendbe a mostaniidat. én ugyanezt csinálom :) volt 4falum, de egyikse volt jó. most kicsit szünetelek a faluszerzésben, és bevédem, meg megszedem magam rendesen, és majd utána :)

Azért kell a 4.-ik is, hogy mindem luxusból legyen elég, és ne a szövikkel keljen cserélni. Ha az megvan úgy is drága lesz a 4.ik szint, tehát fejlődök minden városban majd.

J.Ati 04-12-2008 01:27

Én nem ismerem ezt a játékot,de nem is fogom megismerni:)
Csak hód:D

Topsy 04-12-2008 06:43

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169397)
Sziasztok!

Megnéztem, érdekesnek tünik:), de nekem elég a hód:rolleyes:

Redback 04-12-2008 07:02

Ennek a játéknak a rekláma, gyakran megjelenik az orikban :D

laci 04-12-2008 08:11

Én Húsvétkor, nagy unalmamban elkezdtem játszani, aztán abba is hagytam kb. 10 nap után. Nem jöttem rá, mi a célja, fejlesztgetem a falumat, megalapítottam a másodikat is, de azon kívül hogy nyersanyagot cserélgettem a fejlesztések érdekében, semmi érdekes nem történt. Építés/tudományos fejlesztés elindítva, várni, munka kész, következő elindít... szóval nem jöttem rá, mitől lenne izgalmas.

Egyetlen jó dolgot láttam benne: aranyosan néz ki :)

steffl 04-12-2008 08:35

hello
én is vagyok ikariam világán , pont a bétán de 67:33 -mon pompei-ként
és 3 faluval én is 2000 pont körül mozgom...

Főmorc

Andrew 04-12-2008 19:27

Ha hasonlóságot véltek felfedezni, az bizonyára azért van, mert Gameforge-os játék, vagy legalább is úgy tűnik, hogy közük van hozzá... ők csinálták a bitefight-ot os, meg elég sok hasonló ökörséget - ezek eléggé profitorientált játékok, nem is nagyon tetszettek

[HTPA]GeeForce 04-12-2008 20:01

Így van, ők csinálták ezeket. Van még jópár játékuk, ilyen űrös, meg stb.. Mindegyik csak a lóvéra megy, és a lóvéért kimagasló előnyöket vehetsz, tehát a játék igazságtalan.

Druida 04-12-2008 21:34

szerintem ebben a játékban ez a legjobb... hogy ha nem vagy fizetős akkor is van esélyed. ez a rosszabb a traviban pl. ott akkora pluszokat ad a fizetés, hogy anélkül élni se lehet kb.

dreaman68 04-13-2008 18:24

nekem is volt még alfában 4 falus világom de valami iszonyat unalmas vontatott sztem a játék töröltem is nemrég

Pepa 04-13-2008 23:14

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 169695)
nekem is volt még alfában 4 falus világom de valami iszonyat unalmas vontatott sztem a játék töröltem is nemrég

Izgalom az tényleg nincsen benne, de aranyos.

J.Ati 04-13-2008 23:29

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169724)
Izgalom az tényleg nincsen benne, de aranyos.

Aranyos?:eek:
Meg kedves és szeretni való:p:D

Pepa 04-14-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 169728)
Aranyos?:eek:
Meg kedves és szeretni való:p:D

Igen aranyos. Szép csillogó színekkel elátott, kedves figurákat tartalmazó számomra könnyű játék. Vagyis, aranyos.

Zsáni 04-14-2008 19:10

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169816)
Igen aranyos. Szép csillogó színekkel elátott, kedves figurákat tartalmazó számomra könnyű játék. Vagyis, aranyos.

Szerintem is az, én nemrég kezdtem, szerintem is teljesen az aranyos kategóriát súrolja, kicsit gyerekcipőben jár még, a súgó nem igazán pontos :) illetve inkább hiányos :)

Pepa 04-14-2008 22:27

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 169818)
Szerintem is az, én nemrég kezdtem, szerintem is teljesen az aranyos kategóriát súrolja, kicsit gyerekcipőben jár még, a súgó nem igazán pontos :) illetve inkább hiányos :)

Írták a fórumon, hogy sok a hiba, és az 1.0.0 verzió már normális lesz. Melyik szerveren vagy?

Dr Rozi rendel 04-15-2008 08:40

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 169818)

Tegnap regeltem, miután itt elolvastam a hsz-eket :)
Tényleg aranyos, halálkomolyan nem veszem ugyan :) és már az első nap támadtam:D

Zsáni 04-15-2008 10:26

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 169845)
Írták a fórumon, hogy sok a hiba, és az 1.0.0 verzió már normális lesz. Melyik szerveren vagy?

Alpha szerveren vagyok.
tényleg érdekes kis játék, nekem imitt-amott homályos azonban :)

Pepa 04-15-2008 20:17

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 169872)
Tegnap regeltem, miután itt elolvastam a hsz-eket :)
Tényleg aranyos, halálkomolyan nem veszem ugyan :) és már az első nap támadtam:D

Tehát egy 3 körös orkra nyomtál egy vérszomjat és mentél ütni?:D

Grabi 04-15-2008 20:28

regeltem. hogyan kezdjem el? tanácsok?

Kutyuleee 04-15-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 169968)

én is du. úgyhogy ezeknek én is örülnék;)
(melyik szerverre???:D)

Andrew 04-15-2008 20:38

Navazz, úgy néz ki a héten még én is kipróbálom :mad::D:D

Kós00792 04-15-2008 20:40

Én is regeltem most:D
De nem tom pontosan mit csináljak az elején:(

Grabi 04-15-2008 20:54

én bétás lettem, építgetek összevissza. meg raktam be népet fát vágni, többi meg ment kutatni. jó kis simcity, kiélem magam :)

Kutyuleee 04-15-2008 21:01

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 169973)
én bétás lettem, építgetek összevissza. meg raktam be népet fát vágni, többi meg ment kutatni. jó kis simcity, kiélem magam :)

detto:)
*rövid

Pepa 04-15-2008 21:18

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 169968)

Megnézed fán kívül milyen luxusnyersanyag van a szigeteden. Építesz akadémiát és és felhúzod a 3.-ik szintre. Kikutatod a "Megőrzés"-t, utána az "Emelőcsiga"-t és végül a "Vagyon"-t. A legutolsó lehetővé teszi számodra, hogy a szigeten található bányába is küldhess embereket. Érdemes építeni egy kereskedelmi kikötőt és egy kereskedelmi posztot is, hogy tudjál cserélni a többi nyersanyagból is. Barakkot is érdemes felhúzni a 3.-ik szintre, mert gyorsabban képzi a katonákat. A "vagyon" után érdemes áttérni a hadügyi tudományokra és kutatni a "Száraz dokk", "Térképek" és "Professzionális hadsereg". A legutóbbi engedi, hogy magasabb szintű katonákat képezz. Az alap katonán kívül, minden más egység kénbe is kerül, tehát, ha nem kénes szigeten vagy, akkor csak óvatosan szabad képezni. A kén katonán kívül a játék elején semmi másra nem kell. Ha építettél kereskedelmi kikötőt, akkor érdemes venni pár kereskedelmi hajót, mert ezek szállítják el a katonáidat más szigetekre és győztes csatáknál, a hajók száma is befolyásoló tényező a zsákmánynál. A van hajógyárad, akkor érdemes benne 1-2 hadihajót tartani, mert csak akkor tudnak ellenséges szigetről betámadni, ha nincs a kikötőben védelmed. Hirtelen ennyi. Bármi kérdés, állok Mindenki rendelkezésére

Grabi 04-15-2008 21:38

a saját szigetemen nem tudom megtámadni a környező városokat? ha igen, akkor látom h tudok építeni parittyásokat. mennyi parittyás kell h egy védelem nélküli várost kifosszak?

Zsáni 04-15-2008 21:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 169980)
a saját szigetemen nem tudom megtámadni a környező városokat? ha igen, akkor látom h tudok építeni parittyásokat. mennyi parittyás kell h egy védelem nélküli várost kifosszak?

3-nál több, próbáltam :D

Pepa 04-16-2008 04:54

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 169980)

Ha saját szigeten tzámadsz, akkor is kereskedelmi hajóval hozod vissza a zsákmányt- Azért nem érdemes saját szigeten támadni, mert a fatelepet és a bányát közösen fejlesztitek. Persze az elején én is állandóan őket fosztottam:o

Dr Rozi rendel 04-16-2008 07:31

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 169981)
3-nál több, próbáltam :D

LoL :D akkor én merészebb voltam:D :D kemény 1 parittyást küldtem el...azóta is vándorol valahol... :D (ha olvasod ezt az üzit gyere haza!!! nem haragszom!! :D )

- Fontos még a városfal felépítése, és annak fejlesztése, mert állítólag a kiküldött katonák is erősebbek lesznek...

Kérdés: a kereskedelmi hajókkal mennyit lehet forgolódni? nincs limitálva ??

Zsáni 04-16-2008 08:10

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 169998)
LoL :D akkor én merészebb voltam:D :D kemény 1 parittyást küldtem el...azóta is vándorol valahol... :D (ha olvasod ezt az üzit gyere haza!!! nem haragszom!! :D )

- Fontos még a városfal felépítése, és annak fejlesztése, mert állítólag a kiküldött katonák is erősebbek lesznek...

hát Rózsa :D
asszem ilyenkor szokták azt mondtani: NŐK :D
Nekem az a bajom, hogy nem akarnak kereskedni velem :S és nincs kövem :S

Deni 04-16-2008 08:11

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 169998)

nekem úgy tűnt fel nincs limitálva.. bár elég lassúak :)

Dr Rozi rendel 04-16-2008 08:20

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 170001)
hát Rózsa :D
asszem ilyenkor szokták azt mondtani: NŐK :D
Nekem az a bajom, hogy nem akarnak kereskedni velem :S és nincs kövem :S

Nekem is ez a gondom! A kénen és a fán kívül mindent be kellene szereznem, de nincs a kínálatban semmi :(

Zsáni:) az az egyszerű ötlet volt a hibás, hogy azt gondoltam azzal szemben nyerhetek, akinek egy sincs.... :)

Pepa 04-16-2008 08:53

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 170002)
nekem úgy tűnt fel nincs limitálva.. bár elég lassúak :)

A kereskedelmi hajók 300 egységet tudnak hozni és vinni. Gyorsaságuk pedig a szigetek közti távolságtól függ.

Pepa 04-16-2008 08:56

Quote:

Originally Posted by Dr Rozi rendel (Post 170003)
Nekem is ez a gondom! A kénen és a fán kívül mindent be kellene szereznem, de nincs a kínálatban semmi :(

Te is adhadsz fel hirdetét a kereskedelmi poszodba. Beállítod, hogy "Vesz" 200 kristály 15 aranyért és akkor a gép lefoglal Tőled 3000 aranyat és beteszi a kínálatba. Ha valaki elfogadja az ajánlatod, akkor Ő hajóra teszi a 200 kristályt és amikor a hajója odaért hozzád, akkor elviszi az általad a posztba félrekakott 3000 aranyat érte.

All times are GMT +1. The time now is 00:43.