Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Nonszensz.elsősorban autósoknak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2903)

N.a.t. 04-10-2008 18:11

Nonszensz.elsősorban autósoknak

Sziasztok :]

Azért hozom létre ezt a topikot, mert nem találtam olyat ami hasonlóval foglalkozna, és hátha valamelyikőtök találkozott már hasonló üggyel.
Szitu röviden:
Kaptam ma egy levelet az Ercsi Polgármesteri Hivataltól, miszerint Ercsiben szabálysértést követtem el, ami miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenem.
A szabálysértés konkrétan az volt, hogy az M6 autópálya mellett Ercsi szakaszán van egy Mol kút ahol tankoltam az autómba 16 ezer ft értékben,majd a tankolást "elfelejtettem kifizetni", és fizetés nélkül távoztam.
Ez több oldalról lehetetlen.
1. Amig ezt a levelet meg nem kaptam és meg nem néztem az útvonaltervezőn hogy Ercsi egyáltalán a világon van e, és hol, addig azt se tudtam jóformán hogy az országban van ilyen település,azt meg főleg nem hogy ott van Mol kút.
2. A megjelölt időpontban nem lehettem ott, hiszen több száz tanúm van arra hogy az ország másik szegletében dolgoztam.
3. Soha nem távoztam sehonnan fizetés nélkül.
4. Még az M6os autópályán se jártam ezeddig, tudtommal. Amúgy se szoktam autópályán közlekedni, ha meg igen akkor azt matrica jelzi a kocsimon.

Ennek ellenére az autóm leírása és a rendszámom is stimmel. Az Ercsi önkormányzat azt állítja hogy csak a benzinkutas leírása alapján azonosították az autóm, az autópálya rendőrség szerint azonban erről kellett videofelvételnek készülnie.
Ma emiatt az összes létező szervet végigtelefonáltam (az illetékes önkormányzatok, autópályarendőrség, rendőrség...)
De a videofelvételt még senki nem látta, az autópályarendőrség az Ercsi önkormányzathoz küld , hogy ezt ott intézzem, az Ercsi Polgármesteri Hivatal a lakóhelyem szerinti jegyzőhöz irányít... és látszólag senki nem tud semmit...
Azt se tudja senki hogy mi a teendő ilyenkor...
Szerintetek? :O
Az fix hogy én nem voltam ott soha, az autómat el nem lopták (arról tudnék:]]) kölcsön nem adtam (arról is)....
Mit csináljak?:O Kérlek segítsetek, mert ez így nekem tök nonszensz :S
Köszi :]]

Ati 04-10-2008 18:18

Jesszusom, mekkora kocsid van, amibe lehet 16ezerért tankolni? :)

N.a.t. 04-10-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 169140)
Jesszusom, mekkora kocsid van, amibe lehet 16ezerért tankolni? :)

Igen, ez a másik jó kérdés. Teljesen normális átlagos 5 éves személyautóm van, ami egyébként 1,5ös.
Jap,és nem szoktam megvárni amíg kiürül a tank, tehát...
Nem értem.

Smooth Scroller 04-10-2008 19:09

nincsen gyereked, aki esetleg elcsenhette az autodat, hogy 1 kicsit furikazzon vele?

amugy ha a vegen elismered / radbizonyitjak, stb. akkor LOPAST kovettel el es bekerulsz a nyilvantartasba. tehat nem uszod meg annyival, hogy "na jo, kifizetem, csak hagyjatok mar beken". ugyhogy eleg razos a dolog.

N.a.t. 04-10-2008 19:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 169164)
nincsen gyereked, aki esetleg elcsenhette az autodat, hogy 1 kicsit furikazzon vele?

amugy ha a vegen elismered / radbizonyitjak, stb. akkor LOPAST kovettel el es bekerulsz a nyilvantartasba. tehat nem uszod meg annyival, hogy "na jo, kifizetem, csak hagyjatok mar beken". ugyhogy eleg razos a dolog.

Senki nem vihette el a kocsimat, mert az ország más táján dolgoztam...és az autóm velem volt.
Se az elején, se a végén nem fogok olyat elismerni, amihez baromira semmi közöm, ha rám tudják bizonyítani, akkor elkezdek hirtelen hinni a többi dimenzióban és az idősíkokban :]]

Andrew 04-10-2008 19:18

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169165)
Senki nem vihette el a kocsimat, mert az ország más táján dolgoztam...és az autóm velem volt.
Se az elején, se a végén nem fogok olyat elismerni, amihez baromira semmi közöm, ha rám tudják bizonyítani, akkor elkezdek hirtelen hinni a többi dimenzióban és az idősíkokban :]]

A munkáltatód igazolhatja, hogy épp dolgoztál, nem? Márpedig akkor nem lehettél az ország másik végében :D:D

N.a.t. 04-10-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 169166)
A munkáltatód igazolhatja, hogy épp dolgoztál, nem? Márpedig akkor nem lehettél az ország másik végében :D:D

Nincs munkáltatóm, ennek ellenére többszáz tanúm van arra hogy én az ominózus időpontban Ercsitől kb 150 km-re dolgoztam :]] Nem aggódom, csak idegesít hogy nem értem.

Goldy 04-10-2008 19:25

N.a.t:
Ha tanúkkal tudod igazolni hogy akkor épp máshol voltál a kocsival és képtelenség hogy akkor ott Ercsiben tankoltál akkor neki hiteles felvétellel kell bizonyítania, hogy ez mégsem így volt.

Darkmaster 04-10-2008 19:36

Én azt nem értem, hogy mit keres az ercsi önkormányzat az ügyben?
Mondjuk ha velem történne ilyen, odamennék, és a morcosabbik hangomon feltenném a kérdést, hogy "akkor ezt így most hogy?".
Bár ha nekem is keresztül kellene az országon utazni...

N.a.t. 04-10-2008 19:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 169168)
N.a.t:
Ha tanúkkal tudod igazolni hogy akkor épp máshol voltál a kocsival és képtelenség hogy akkor ott Ercsiben tankoltál akkor neki hiteles felvétellel kell bizonyítania, hogy ez mégsem így volt.

Neki mindenképpen hiteles felvétellel kell igazolnia hogy ott jártam. Már pedig nem tudja igazolni, mert nem jártam ott.
De mivel ők vádolnak, nekik kell bizonyítékokkal előállniuk, ami nincs nekik. De épp ezt nem értem, hogy akkor meg ezt az egészet honnan szedték? És miért? És főleg miért éppen én? Ehhh... :S :mad:

N.a.t. 04-10-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 169170)
Mondjuk ha velem történne ilyen, odamennék, és a morcosabbik hangomon feltenném a kérdést, hogy "akkor ezt így most hogy?".
Bár ha nekem is keresztül kellene az országon utazni...

Ők azért vannak benne mert (nem értem h miért) az ercsi önkormányzat a feljelentő (vagy mi a szösz) holott a Molt károsítottam meg. Szerintük.
Hócipőm tele van, kiváncsi leszek az ügy végére...de soha sehonnan nem távoztam fizu nélkül, és lopni se szoktam :mad:
Záruljon le ez az ügy, és olyan pert akasztok a nyakukba hogy beleszédülnek. Most már csakazértis.
Egyébként valószínű h hétfőn meglátogatom őket, addig van elég dolgom :S

[HTPA]GeeForce 04-10-2008 19:52

Az egészben az az érdekes, hogy a benzinkutak annyira be vannak kamerázva, hogy még azt is meg tudják mondani, hány milliméteres votl a körmöd, amivel a szétkenődött legyet vakargattad le a szélvédődről. (Pont az ilyen lopások miatt!)

Szóval amíg nem mutatnak egy totál jó videófelvételt, ne aggódj.

Még az is lehet, hogy valaki hamis rendszámmal furikázik az országban. Volt már rá példa. Úgyhogy készülj fel arra, hogy bizonyítanod kell, hogy az a kocsi a tied, és hogy az a rendszám ami rajta van, az legálisan van rajta.

És természetesen jó, ha sok tanúd van.

Visszatérve: a videófelvételen látszania kell valakinek, aki tankol. Amint igazolod, hogy a kocsi a tied, és az nálad volt, és a videon nem te látszol, máris tiszta vagy.

Csak annyit mondok, hogy sok sikert kívánok, és a körülményekhez képest nyugodtan intézkedj.

Azt viszont nem ajánlom, hogy a kocsiddal hajts be arra a MOL kútra... Inkább állj meg tőle 1-2 utcámnyira, és gyalog menj az állítólagos feljelentődhöz. (A MOL kúthoz, vagy kihez.) Mondom ezt azért, nehogy később "mégiscsak" legyen egy videójuk, hoyg te ott jártál kocsival!! Nemhiszem, hogy nehéz visszadátumozni egy videót. De inkább ne adj nekik lehetőséget rá!
Az önkormányzathoz is gyalog menj.
És még valami: menjen veled valaki az útra, akárki, aki a kocsiban marad. Tanúnak. Azt hiszem ennyit szerettem volna mondani,. Ha valami eszembe jut, akkor mlég szólok.

[HTPA]GeeForce 04-10-2008 19:54

Egyébként az is lehet, hogy a benzinkutas félreolvasta a rendszámot, és mondjuk azt mondta, hogy "XXX-000 rendszámú nagy kék autó".. És lehet, hogy csak véletlen az egész.

/Bár még mindig azt nem értem, hogy mi az, hogy nincs felvételük róla...... Egy benzinkúton minden dokumentálva van. Szóval van egy érzésem, hogy ez csak félreértés./

Goldy 04-10-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169171)
Neki mindenképpen hiteles felvétellel kell igazolnia hogy ott jártam. Már pedig nem tudja igazolni, mert nem jártam ott.
De mivel ők vádolnak, nekik kell bizonyítékokkal előállniuk, ami nincs nekik. De épp ezt nem értem, hogy akkor meg ezt az egészet honnan szedték? És miért? És főleg miért éppen én? Ehhh... :S :mad:

Ahogy én nem régiben olvastam, a parkolási társaságoknál ez nem így van:( ők vádolnak és fénykép se szükséges ha nem tudod bizonyítani hogy nem voltál akkor ott...

Ez is nonszensz sajnos

N.a.t. 04-10-2008 19:58

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 169174)
Egyébként az is lehet, hogy a benzinkutas félreolvasta a rendszámot, és mondjuk azt mondta, hogy "XXX-000 rendszámú nagy kék autó".. És lehet, hogy csak véletlen az egész.

/Bár még mindig azt nem értem, hogy mi az, hogy nincs felvételük róla...... Egy benzinkúton minden dokumentálva van. Szóval van egy érzésem, hogy ez csak félreértés./

Igen, nekem is az egyetlen tippem a félreértés (vagy valaki hamis rendszámmal közlekedik , de mért épp az enyémmel?:S :mad:)
De látni akarom azt a videofelvételt.
És amúgy is...mért az önkorm a feljelentő, mért nem a Mol Rt???
Bűzlik ez a sztori, nem kicsit...
De köszönöm a segítségeteket :]

N.a.t. 04-10-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 169175)
Ahogy én nem régiben olvastam, a parkolási társaságoknál ez nem így van:( ők vádolnak és fénykép se szükséges ha nem tudod bizonyítani hogy nem voltál akkor ott...

Ez is nonszensz sajnos

Ez se gond, van párszáz tanú arra hogy nem voltam ott. De mért épp velem történik ez meg? :[[ Vagyis mért épp velem történik EZ IS meg? :[[

[HTPA]GeeForce 04-10-2008 20:33

Mert miétr ne?

Nem akarom elbagatelizálni, de még midnig jbban jártál, mintha vesére várnál, és a májadat ültetnék át, ami egyébként jó volt.. :D (Boccs!)

Sajnos az élet ilyen, és egyre nehezebb ebből a szempontból is. Egyre jobban elhatalmasodik mindenen a bürokratikus felépítés, és a komputerizálás.

Elég, ha valami betanuló ügyintéző, vagy valami informatikai analfabéta félreüt egy számot, és máris nem XXX-000 lesz a rendszám a nyilvántartásban, hanem XXX-100... :(

4 évig melóztam a legnagyobb európai magáncégnél. Hát az iylen elütésekből keletkeztek a 27 milliárd forintos áramszámlák, és a stb... :)
Az se sokkal kellemesebb, ha kinyitod a borítékot, és van benne egy 27 milliárd forintos csekk.... :D

Szóval csak azt mondom, hogy sajnos, a mai renszerben Neked kell elintézned az ilyen, félreértésből vagy egyéb hibából adódó, téged ért kellemetlenségeket. :(
Kitartást kívánok hozzá, legyen szerencséd, és sikered! :)

BigPi 04-10-2008 20:46

[quote=Darkmaster;169170]Én azt nem értem, hogy mit keres az ercsi önkormányzat az ügyben?
QUOTE]

A benzinkutas feljelentést tett a rendőrségen lopás miatt. Mivel a kár, csak tizenhatezer forint, ezért az eset szabálysértésnek minősül. Ilyenkor az illetékes eljáró szerv a helyi település jegyzője lesz.
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de mintha te már egy végzést kaptál volna kézhez. Ha ez, így van akkor fel, van tüntetve rajta, hogy meddig és hol lehet fellebbezni az ügyben.
1.Amennyiben nem fellebbezel, akkor meg kell, téríted a kárt és az esetleges felmerült költségeket.
2. Fellebbezni akkor érdemes, ha van elég időd és van elég pénzed megelőlegezni az eljárási költségeket. Ez a változat a drágább.

Ha nincs sok pénzed és nem vagy túl önérzetes, akkor az 1. pont alapján járj el.

N.a.t. 04-10-2008 20:54

[quote=BigPi;169186]
Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 169170)
QUOTE]

A benzinkutas feljelentést tett a rendőrségen lopás miatt. Mivel a kár, csak tizenhatezer forint, ezért az eset szabálysértésnek minősül. Ilyenkor az illetékes eljáró szerv a helyi település jegyzője lesz.
Lehet, hogy rosszul értelmeztem, de mintha te már egy végzést kaptál volna kézhez. Ha ez, így van akkor fel, van tüntetve rajta, hogy meddig és hol lehet fellebbezni az ügyben.
1.Amennyiben nem fellebbezel, akkor meg kell, téríted a kárt és az esetleges felmerült költségeket.
2. Fellebbezni akkor érdemes, ha van elég időd és van elég pénzed megelőlegezni az eljárási költségeket. Ez a változat a drágább.

Ha nincs sok pénzed és nem vagy túl önérzetes, akkor az 1. pont alapján járj el.

Köszönöm :]] Megfellebbezem.
Gee neked meg külön köszi ;]]

[HTPA]GeeForce 04-10-2008 20:54

Szerintem meg akár szabálysértés, akár bűntett, ne vállalj magadra egy bűncselekményt.

A későbbi életed során ez mindig egy adu lesz az ellenségeid kezében. Ez a "hogy is volt azzal a lopott benzines üggyel?..." kérdése. és persze akárhogy is kimagyarázod, mindig az lesz a vége, hyog te követted el, lévén hogy beismerted a tettet azzal, hogy kifizetted, hogy eltussold az ügyet.

Sajnos a pereskedés valóban többe kerül. De mérlegelj magadban, mi a fontosabb. Én nem vállalnám fel, akkor se, ha 2x anyniba kerül tisztára "mostnom" magam a vád alól.

Szerintem sokkal nagyobbat buknék, ha mondjuk 5 év múlva előásnák, hogy benzint loptam, és emiatt nem vesznek fel egy állásra, vagy épp kirúgnak, mint most bebizonyítani, hogy ártatlan vagyok.

Ha tényleg nem voltál ott, és tényleg senki nem vihette oda a kocsidat, akkor igenis védd meg magad!

N.a.t. 04-10-2008 20:58

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 169190)
Szerintem meg akár szabálysértés, akár bűntett, ne vállalj magadra egy bűncselekményt.

A későbbi életed során ez mindig egy adu lesz az ellenségeid kezében. Ez a "hogy is volt azzal a lopott benzines üggyel?..." kérdése. és persze akárhogy is kimagyarázod, mindig az lesz a vége, hyog te követted el, lévén hogy beismerted a tettet azzal, hogy kifizetted, hogy eltussold az ügyet.

Sajnos a pereskedés valóban többe kerül. De mérlegelj magadban, mi a fontosabb. Én nem vállalnám fel, akkor se, ha 2x anyniba kerül tisztára "mostnom" magam a vád alól.

Szerintem sokkal nagyobbat buknék, ha mondjuk 5 év múlva előásnák, hogy benzint loptam, és emiatt nem vesznek fel egy állásra, vagy épp kirúgnak, mint most bebizonyítani, hogy ártatlan vagyok.

Ha tényleg nem voltál ott, és tényleg senki nem vihette oda a kocsidat, akkor igenis védd meg magad!

Én is így gondolom.Ráadásul miveél ártatlan avygok, a perköltség a végén nem engem fog illetni. Csak az időm veszíthetem...de az is épp elég :[[

[HTPA]GeeForce 04-10-2008 21:01

Tudom. Én spec utálok bíróságra járni, de sajnos párszor muszáj volt. Eddig midnig nyertesen jöttem ki belőle, pénzt nem buktam... Csak éppen rengeteg időt. Amit soha többé senki nem fog tudni pótolni nekem. De legalább tiszta a lelkiismeretem. és senki nem tud előszedni valamit rólam késpőbb, ami miatt diszkriminálható lennék.
Mondjuk az én ügyeim nem ilyenek voltak, nekem nincs is kocsim. De pl motorom volt ,és ott volt egy olyanom, hogy egy fószer szabálytalanul kanyarodott, és emiatt frontálisan ütköztem vele motorral. Végül kiderült, hoy ő a hibás, de elég gáz volt a bíróságra járkálni, és nekem bizonygatni, hogy ártatlan vagyok... De most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy így tettem akkor, és nem hátráltam meg.

Kutyuleee 04-10-2008 21:41

Én parkolási társaságnál szivtam meg. ráadásul görény módon átdátumozott képpel. Azért vagyok biztos az átdátumozással, mert elötte volt törve a kocsi, és az elején az új elemek totál feketék voltak még a fényképen szereplő dátum után majnem 1 hónapig. csak mivel ismerős csinálta a fényezést baráti alapon így nem tudtam papirral igazolni, hogy késöbb lett festve,:(
Amúgy ne izgulj, tuti csak egy félreértés. Tanuid vannak, szóval gond nem lehet. Amúgy Gee-vel egyetértek, ne menj a benzinkút közelébe sem a kocsival,biztos ami biztos.

(off de örülnék ha a kocsinkba csak 16k lenne egy telitank benzin:D)

Ati 04-10-2008 21:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 169205)
(off de örülnék ha a kocsinkba csak 16k lenne egy telitank benzin:D)

60 literes full üresre a mai árakon 18k+ elkölthető, ez igaz... :)

Goldy 04-11-2008 03:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 169208)
60 literes full üresre a mai árakon 18k+ elkölthető, ez igaz... :)

Akár kisebbe is :) Tankolták már meg a 45 literes Polómat 50 literrel...
Mikor megkérdeztem ez még is hogy? csak hebeget...

Valezius 04-11-2008 03:57

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 169225)
Akár kisebbe is :) Tankolták már meg a 45 literes Polómat 50 literrel...
Mikor megkérdeztem ez még is hogy? csak hebeget...

És befoltoztattad már a tankot? :)

N.a.t. 04-11-2008 09:53

A történet tovább bonyolódik.
Mára kiderült, ( az illetékes töltőállomás vezetőjével csevegtem 1 órát telefonon) hogy nem is biztos hogy új Opel Astra az érintett autó, elképzelhető hogy régi Opel Vectra. (de ebben sem biztos senki :O)
Mindenesetre nekem Astra-m van.
Az eset nem is 2007. 11. 03.-án, hanem 2007. 11. 02.-án történt (abban az időpontban sem lehettem ott, szerencsére erre is van jónéhány tanúm).
Továbbá mint kiderült az érintett autóról hiányzott a rendszámtábla :eek: (Tudnám hogy akkor milyen adatok alapján azonosították? Csak böktek egyet a nyilvántartásban Opel-Opel alapon???:rolleyes::eek::confused:)
Ezen infók birtokában ismét felhívtam a kérdéses önkormányzat Jegyző asszonyát, mindezt közöltem vele, mire ő annyit tudott csak az esethez hozzászólni hogy " De kisasszony én az alapján küldtem Önnek a levelet amit a Mol Rt a tudomásunkra hozott..."
Nyilatkoznom kellett hogy ezen időpontban dolgoztam, mire ő munkáltatói igazolást kért. Erre közöltem vele hogy én vagyok saját magam munkáltatója, (ezen kb 10 percig nem tudott dűlőre jutni) majd megkért hogy igazoljam le a helyet és az időt ahol tartózkodtam....
És a végére még egy jópofa poén: a kútvezető szerint a töltőállomásokról készült videofelvételeket a számítógépes rendszer 30 napig őrzi, a felvétel már nincs meg. (???)
Tehát tökjó, ezek szerint készült egy videofelvétel valakiről, aki tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott, de mára már senki nem biztos sem a gépjármű típusában, sem a forgalmi rendszámában... de még az érintett időpont is kérdéses??? És a bizonyítékként felhasználható és az azonosításra alkalmas videofelvételt meg törlik???
Komolyan nem értem, normálisak ezek??? És mindez a 21. szd-ban, Magyarországon???
Ehhh.... :@
Úgy érzem hogy ez már kész röhej....
Folytatása következik.

tdomo 04-11-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169257)
A történet tovább bonyolódik.
Mára kiderült, ( az illetékes töltőállomás vezetőjével csevegtem 1 órát telefonon) hogy nem is biztos hogy új Opel Astra az érintett autó, elképzelhető hogy régi Opel Vectra. (de ebben sem biztos senki :O)
Mindenesetre nekem Astra-m van.
Az eset nem is 2007. 11. 03.-án, hanem 2007. 11. 02.-án történt (abban az időpontban sem lehettem ott, szerencsére erre is van jónéhány tanúm).
Továbbá mint kiderült az érintett autóról hiányzott a rendszámtábla :eek: (Tudnám hogy akkor milyen adatok alapján azonosították? Csak böktek egyet a nyilvántartásban Opel-Opel alapon???:rolleyes::eek::confused:)
Ezen infók birtokában ismét felhívtam a kérdéses önkormányzat Jegyző asszonyát, mindezt közöltem vele, mire ő annyit tudott csak az esethez hozzászólni hogy " De kisasszony én az alapján küldtem Önnek a levelet amit a Mol Rt a tudomásunkra hozott..."
Nyilatkoznom kellett hogy ezen időpontban dolgoztam, mire ő munkáltatói igazolást kért. Erre közöltem vele hogy én vagyok saját magam munkáltatója, (ezen kb 10 percig nem tudott dűlőre jutni) majd megkért hogy igazoljam le a helyet és az időt ahol tartózkodtam....
És a végére még egy jópofa poén: a kútvezető szerint a töltőállomásokról készült videofelvételeket a számítógépes rendszer 30 napig őrzi, a felvétel már nincs meg. (???)
Tehát tökjó, ezek szerint készült egy videofelvétel valakiről, aki tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott, de mára már senki nem biztos sem a gépjármű típusában, sem a forgalmi rendszámában... de még az érintett időpont is kérdéses??? És a bizonyítékként felhasználható és az azonosításra alkalmas videofelvételt meg törlik???
Komolyan nem értem, normálisak ezek??? És mindez a 21. szd-ban, Magyarországon???
Ehhh.... :@
Úgy érzem hogy ez már kész röhej....
Folytatása következik.

Röhejnek, röhej. De tudod igazolni, hogy sem Te sem az autód nem volt ott a kúton, ők meg semmit. Innentől szerintem nem kérdéses az ügy.

Darkmaster 04-11-2008 10:36

jah, innen kezdve nem kell rágódni az ügyön, csak finoman jelezni, hogy kedves szülekkel játszadozzanak, és az ember leányának van más dolga is, mint általa el nem követett dolgokra keressen alibit. Oszt felkérni őket, ogy ezetl ha gondjuk van telefonáljanak ők, mer' mér' te költsd a pénzed erre is.
/tiszta szenilis vagyok, úgy emlékeztem ide ma már írtam, de ezek szerint mégse nem.../

N.a.t. 04-11-2008 10:41

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 169260)
Röhejnek, röhej. De tudod igazolni, hogy sem Te sem az autód nem volt ott a kúton, ők meg semmit. Innentől szerintem nem kérdéses az ügy.

Szerintem sem, de iszonyat bosszantó.
Ha azt nézem, hogy mennyi telefonszámlát fogok a hülyeségük miatt kifizetni...:mad:
És akkor még nem is szóltam arról az egy kárbament napról,ami gyakorlatilag arról szólt hogy nyomozok valami után amit el sem követtem...és ami alatt sokkal fontosabb dolgokat kellett hanyagolnom...
És hiába tudom hogy tiszta a lelkiismeretem, a szégyenfolt ott van az eddig makulátlan hírnevemen (:P) , az egész polgármesteri hivatal (itt nálunk) úgy néz rám mint kecske a véres kardra... mások meg lesajnálnak vagy éppen kinevetnek, hogy hogy történhetett meg ez velem... :( :mad:

N.a.t. 04-11-2008 10:43

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 169261)
jah, innen kezdve nem kell rágódni az ügyön, csak finoman jelezni, hogy kedves szüleikkel játszadozzanak, és az ember leányának van más dolga is, mint általa el nem követett dolgokra keressen alibit. Oszt felkérni őket, hogy ezentúl ha gondjuk van telefonáljanak ők, mer' mér' te költsd a pénzed erre is.
/tiszta szenilis vagyok, úgy emlékeztem ide ma már írtam, de ezek szerint mégse nem.../

:]] Teljesen igazad van :]] Ám különösen szép napot Neked ;]]

Pali papa 04-11-2008 10:46

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169262)
Szerintem sem, de iszonyat bosszantó.
Ha azt nézem, hogy mennyi telefonszámlát fogok a hülyeségük miatt kifizetni...:mad:
És akkor még nem is szóltam arról az egy kárbament napról,ami gyakorlatilag arról szólt hogy nyomozok valami után amit el sem követtem...és ami alatt sokkal fontosabb dolgokat kellett hanyagolnom...
És hiába tudom hogy tiszta a lelkiismeretem, a szégyenfolt ott van az eddig makulátlan hírnevemen (:P) , az egész polgármesteri hivatal (itt nálunk) úgy néz rám mint kecske a véres kardra... mások meg lesajnálnak vagy éppen kinevetnek, hogy hogy történhetett meg ez velem... :( :mad:

Az a baj az ilyen dolgokkal, mint a kabátüggyel...
Hiába derül ki az ártatlanságod, majd pár év múlva azt mondják:
- Azt nem tudom lopta-e, vagy Tőle lopták, de hogy benne volt az tuti...
Így mocskolnak be egy-két meggondolatlan mondattal másokat pillanatok alatt.

[HTPA]GeeForce 04-11-2008 13:02

Így van, a lényeg, hogy tisztázd magad, mint azt már említettem. Csak addig vagy sikeres, amíg feddhetetlen vagy!

N.a.t. 04-11-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 169264)
Az a baj az ilyen dolgokkal, mint a kabátüggyel...
Hiába derül ki az ártatlanságod, majd pár év múlva azt mondják:
- Azt nem tudom lopta-e, vagy Tőle lopták, de hogy benne volt az tuti...
Így mocskolnak be egy-két meggondolatlan mondattal másokat pillanatok alatt.

Pontosan erről van szó, ez az ami felháborít és elkeserít. A sok év alatt "gondosan felépített imidzsem" porba gyalázták néhány perc alatt... ráadásul a pletyka már terjed a városban :[
Elegem van ... :[[

Kutyuleee 04-11-2008 13:17

Követeld az Ercsi önkormányzatot, hogy a polgármester és a jegyző, nyilvánosan kérjen tőled bocsánatot az esetért a városod főterén:D (persze akkor meg már azzal jönnének az emberek, hogy biztos milyen magas helyen vannak barátaid, és hogy ezt is így úsztad meg...:()

Ati 04-11-2008 13:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 169284)
(persze akkor meg már azzal jönnének az emberek, hogy biztos milyen magas helyen vannak barátaid

(Harmadik emelet? :D)

N.a.t. 04-11-2008 13:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 169284)
Követeld az Ercsi önkormányzatot, hogy a polgármester és a jegyző, nyilvánosan kérjen tőled bocsánatot az esetért a városod főterén:D (persze akkor meg már azzal jönnének az emberek, hogy biztos milyen magas helyen vannak barátaid, és hogy ezt is így úsztad meg...:()

Az a baj hogy nincs jó megoldás.
Bármit teszek, ebből jól már nem jövök ki. Eddigi (nagyképű szavak de igaz) feddhetetlen hírnevemnek lőttek :s :[[
Mért ver a sors az utóbbi fél évben? :[[

Ati 04-11-2008 13:44

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169291)
Az a baj hogy nincs jó megoldás.
Bármit teszek, ebből jól már nem jövök ki. Eddigi (nagyképű szavak de igaz) feddhetetlen hírnevemnek lőttek :s :[[
Mért ver a sors az utóbbi fél évben? :[[

Lehet, hogy naív kérdés, de miért tud a fél város arról, hogy mi volt abban a levélben, amit kaptál? :eek:

N.a.t. 04-11-2008 13:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 169295)
Lehet, hogy naív kérdés, de miért tud a fél város arról, hogy mi volt abban a levélben, amit kaptál? :eek:

Mert nem a fővárosban élek, mert ez egy kisváros, mert itt mindenki ismer mindenkit, mert a levelem az iktatótól a jegyzőig kb 8 ember kezén futott át, mert az emberek pletykások, mert vannak akik alig várják hogy belémkössenek (mindenkinek vannak irigyei, és van akinek az hogy van egy lakásom egy autóm és egy cégem már szúrja a szemét) mert az emberek idióták, mert..., mert..., mert...
Mert hosszú. Röviden: nem tudom, nem tőlem.

[HTPA]GeeForce 04-11-2008 14:05

19 évesen nagyon is sokminden az a lakás, kocsi, cég. Főleg egy kisvárosban. Ahol esetleg a többségnek ezek nem adatnak meg.

Ez sajnos ilyen. nekem is sok irigyem van, mert van X ingatlanom 23 évesen. A legtöbb pécsi 23 évesnek meg 1 saját ingatlanja sincs, vagy van 1 lakása, amire fizeti a részleteket. Nekem meg annál sokkal több van. És ezért utálnak.
Főleg az idősebbek, amikor mondjuk az ember elmegy egy közgyűlésre, és mondjuk a házból egy másik lakó aki 40-50 éves, és csak 1 lakása van, már ellenségesen néz rám, pedig még hozzá se szóltam...

Törődj bele. A nagy tömeg soha nem fog kedvelni téged, és azok közül a fele ártani akar neked.
Sajnos ez a mentalitás burjánzott el.

Erre nagyon jó pénda az, amikor van 2 tanyaszomszéd, az egyiknek van 1 tehene, a msáiknak nincs, és akinek nincs, az ahelyett, hogy segítene annak, akinek van, hogy esetleg legyen neki 2, és annak a 2-nek legyenek borjai, és a segítségért cserébe kérjen egy borjút, és onnantól kezdve neki is lesz.. és így tovább, tehát a lényeg, hogy gyarapodjanak mindketten, ahelyett megmérgezi a másik tehetnét, mondván, ha "nekem nincs, neki se legyen!"....
Ezt nevelte a társadalomba az elmúlt 60 év.

Úgyhogy te csak védd meg magad, ha kell a bíróságon is, és ne hagyd magad.

All times are GMT +1. The time now is 13:13.