![]() |
Lehet-e hadsereg nélkül boldogulni?
Sziasztok!
Várom véleményteket arról, hogy lehet-e hadsereg nélkül hosszú távon játszani. Csak varik és tolik alkalmazásával. Na annyi barakkal, ami a képzésből bejövő katonákat tárolja, amíg nem képeződnek tovább. Barakk kapacitás=lakosság 10 %-a maximum. Előnyök 1/ nem kell torony 2/ mimimális barakk kell 3/ nem kell kórház 4/ kevesebb zsold kell Hátrányok: 1/ védtelen vagy 2/ hullák könnyű zsákmányává válsz Érvek: 1/ Rengeteg varid, tolid lehet 2/ Gömbözni senki se tud (anélkül meg normális ember nem támad) 3/ Sok tolvaj miatt lopni sem nagyon tudnak 4/ Lopni midig 4-5 körre mész, így nemigen állnak bosszút 5/ A hullákat felderíted, kifárasztod mágiával lopással, vagy MNT 6/ Miután nem kell sietned a terület szerzéssel, mindig jóval erősebb lehetsz variban, toliban a veled azonos területűek között 7/ Nagyon sokáig ellehetsz 200 hekin, mire terület kell már vered a 400 hekisek vari toli 8/ Mire az első 40-50-be érsz, már tudod ki a hulla, a többi meg gömb nélkül nem mer támadni Még nem próbáltam ki, de matematikailag sikeres lehet, és főleg nem időigényes. Várom a gondolatokat. Üdvözlettel: Zé bácsi |
Quote:
|
Quote:
|
"Nagyon sokáig ellehetsz 200 hekin, mire terület kell már vered a 400
hekisek vari toli" Ez mit jelent? :confused: Amúgy meg magasabb területen a föld a legértékesebb, és azt nem fogod varázslókkal meg tolvajokkal megtartani. De kisebb hektáron is folyamatosan fognak ütni, pont ahogy mondtad, egy élőhalott pl. úgyis vakon támad, azt nem fogod átejteni a sok varázslóddal vagy a felmérhetetlen országoddal. De a legegyszerűbb módja a dolognak az, hogy kipróbálod ;) |
Quote:
Sőt! :D Azért megoldható Kutyuli írta,hogy szokott ilyen elfet vinni. |
Lehet boldogulni had nélkül, csak azt nem tudom minek. Ha a top30% a cél felfedezésekkel, akkor arra még fajt se kell választani az alsó 1-2 szinten. Ha meg az időigény a probléma, akkor arra épp a hulla a jó. Sereggel. :p
|
Elffel el lehet lenni, mert a faji adottságai miatt nem feltétlenül támadják meg, ha bukják a tolvajakciót. (Elfnek csak annyi vari kell, hogy ártózni ne tudják, a gömb ugyebár bejöhet nyugodtan)
Szóval egy elf potenciálisan védettebb a támadásokkal szemben védelem nélkül is, vagy minimális védelemmel... Mert ha a gömb bejön, de a toli nem fér be, nem biztos, hogy a szövi azonnal küldi a lovakat, hiszen ha az ártó (tűzlaszti) nem fér már be, nem tudhatják, hogy nincs védelme, viszont 2x annyi tolija van, mint bárkinek a környéken... Szóval lehet nem mennek rá ki. Főleg nem 8 sereggel. Ha be is próbálják a rizikót, akkor is csak 1 sereggel. Bátrabbak 2-vel. Aztán nagy kaland, az elf piszok olcsón fedez, és ha okos, és nem tart otthon vagyont amit lefoszthatnak róla, nem éri sokkoló kár. Egy ilyen elffel viszont tulajdonképpen azt lopsz le, akit akarsz. (kivéve a faji varit + tisztánlátást permanensen használó feleseket... de az nagyon kevés van egy csoportban) Szóval egy okosan felépített elffel el lehet lenni. Felesre már nem esküdnék meg, mert egy élezett óriás tudós varázsló meggömbözi, akármennyire is csak varázslója meg tolvaja van.. és máris jönnek. Ha én ilyen felest találnék a szövimmel, szorgalmaznám, hogy mindenki támadja meg. A varázsló is íjásszal. Átlag szöviben mondjuk legyen egy óriás tudós vari, egy félelf tolvaj toli, egy ork tabi hadi, meg egy gnóm tudós hadi.. az hány seregg is? 5+5+8+4=22... Hát, na azt az országot, amit 22x vernek agyon 1 kör alatt, törölném. Egy elfnél viszont egy gömb ilyen információt nem ad ki. Védettebb. Talán még gnómmal próbálnám ki, de csak próbaképpen. Mert szerintem azt meg egy élezett feles simán éplistázza. Na de mindegy. Majd kipróbálom. :) Szerintem sereg nélkül egyetlen ország sem életképes hosszú távon. Mert ha csak 1 szövi is rájön, hogy nincs védelmed, rád fognak járni. Ha másért nem, moráljavításért... Vagy ha sokat mészárolnak, talán még a toli is befér... Szóval hosszú távon, kis csoportban életképtelen. Nagyobb csoportokban, 1 max 2 szint erejéig szerintem használható az elf ilyen célra. |
Ha nem férek be se tolival,se varival,akkor megy a sereg bátran:D:D
Szerintem csak nagyon kezdők nem merik így betámadni az ilyen orikat,vagy lehet csak én vagyok lükébb a többieknél???:rolleyes::rolleyes: |
Nme vagy lüke, csak azt mondom, hogy ha a gömböt beengedem elffel, de éplistázni nem tudtok, akkor honnan tudod, hogy a hiányzó templom% az toronybarakk, vagy kocsma? :) Azért mondtam, hogy még elffel is kockázatos, de ha jól eltalálod a templomarányt, hogy az infószerzők bejöjjenek, de az ártók ne, akkor nem biztos, hogy ilyen bátran kimész az elfre. ;)
Vagy ha ki is mész, nem biztos, hogy azt 8 sereggel teszed meg. Általában 1 vagy 2 sereggel szoktak jönni. Az abból adódó veszteségemet meg röhögve fedezem vissza az 50% kocsmából adódó haszonból.. :) De mondom, hosszú távon ez sem életképes. Felsőbb szinteken sem alkalmaznám. De szerinem az alsó 2 vagy max 3 szinten végig lehet csinálni egy ilyen elffel. :) |
Pl 2/B-ben én nem szaladgálnék ilyen orival. De ez is csak magánvélemény.
|
Quote:
Valamivel be kell férni... |
Igen. Ha bukom a gömböt, és bukom a tolizást, vakon rámegyek, és tuti beférek.. De ha a gömböt beengedi, és csak éplistám nincs... a gömbön meg nem látszik semmi, nem tudhatod, hogy van-e toronybarakkja, vagy nincs. És mivel a gömb befért, varija sem lehet nagy számban, csak közepesben. Tehát nem hiszem, hogy 8 sereggel mész neki.
Természetesen, ha bukó a gömb is, akkor igen. :) De az olyan elf meg megérdemli. :p :D |
Quote:
|
A dolgot az cifrázza meg igazán, ha ráadásul egy egyszemélyes szövit vissz.
Azért én a biztonság kedvért legalább 1%-nyi íjat tartanék az elffel. Ha becsúszna egy tűzgolyó. |
Quote:
|
Quote:
|
Hadsereg nélül boldogulni... hát erre csak egyet mondhatok. 1A-ban lehet. ott már nem nagyon ütögetnek gömb nélkül. oda mész egy elf kereskedővel, 0barakk, 0 torony, csak kocsma, templom, meg annyi ház, meg tanya amennyi kell... meg persze nagyon sok bank :)
csak vigyázni kell hogy ha jönnek feléd akkor be kell bontani. de ezt csak akkor vállalja be vki ha van tapasztalata mert egyébként eléggé rizikós. annyi temlopm kell minimum hogy ártani ne tudjanak, kocsama annyi hogy senki ne tudjon felmérni, és a többi mehet banknak :) |
azért aki hosszútávon játszana A-ban az előző üzenetet szerintem csak úgy simán ugorja át.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
sikeres ütésnek számít, ha sikerült a földfoglalás, meg stb... egy 0 föld szerzés nem számít annak. -.- |
ne haragudj, szerintem nem kell mutatnom senkinek semmit, szerintem letettem annyit az asztalra a játékban, hogy véleményt formáljak egy szerintem nálam tapasztalatlanabb játos véleményéről.
|
Quote:
jó igen, ez lehet... boccs de nem ismerlek a játékból, ezért nem tudom mire alapozni tudásod. ha tudnám ki vagy... akkor tudnék neked hinni. de amúgy szerintem egy ilyen elffel nincs baj. egy közepes szintű klánban is meg tudja állni a helyét... viszont két dolog kell egy ilyen orihoz: tudás, és aktivitás. de majd egyszer bebizonyítom hogy egy ilyen ori is megállja a helyét :P |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Eredmeny: klanban bevertek oket, egyik lefordult sok egyeni sereg elol, tobbi atepult. Termeszetesen se neveket se semmit nem mondok... :) Egy ideig lehet el lehet vele lenni, de utana igen nagyot lehet szivni, es a mostani arak mellett az atepules se tul olcso... |
Szerintem ez a taktika (már ha valaki jól csinálja) életképes lehet egy ideig. Személyesen is ismerek olyat aki rendszeresen ezzel játszik a két alsó szinten. Ahogy azt a témanyitó is mondta 4-5 körre körre felfelé kell hozzá lopni, ezen kívül vigyázni kell arra is hogy kitől lop az ember, mert egy olyan szövi amiben van egy full vari, és egy full toli is, hamar rájön hogy hogy nincs védelmed. Viszont egyre kevesebb az ilyen szövi azokat meg békén kell hagyni. Amiről még nem esett szó hogy a hullákon és az mf hadikon kívül a nagyon kezdők is problémát jelentenek:p. Sőt az ismerősöm szerint ők jelentik a legnagyobb veszélyt:D:D. Egy kezdő gondol egyet és minden gömb vagy éplista nélkül elindul a pár száz/ ezer elitjével (íjászával:p) 4-5 körre lefelé, (bár szerencsére általában fosztogatni:D)
|
Quote:
|
Quote:
nem egyszer volt olyan hogy 36körről jöttek rám kb 1 támadóval :D (5U) szal a felsőbb szinteken az ilyen nem jó, mert a kis tapasztalatlan játékosok simán beütögetnek felmérés nélkül :) |
elég sok ilyen orival találkoztam már, elffel, és gnómmal jól játszható, amennyiben nem akar vki felmenni a top30-nál feljebb
természetesen egyedül is csak szövetség tagjaként szabad :) |
Én biztos ehhez sem értek, (:]]) de elfet sem vinnék hosszútávon védelem nélkül. Ha magamból indulok ki, még sose nyugodtam bele ha valakiről semmilyen infóm nem volt.
Nincs gömb? Nem baj, nézzük az éplistát. Nincs éplista sem? Annál jobb, mehet a full paci szövisegivel mészárra :]] Ha nem fér be a varisom? Sebaj. De ha a tolisom se fér be, akkor kizárt hogy ne üssük be lovakkal. A mészárnál meg már csak látom hogy mi hullott,az meg alapnak már elég is :]] És ha minden húr szakad,akkor gyúrjunk még egy kis lóra :]] Olyan ori nincs ahol erős varik és tolik mellett nem lehet bemenni, egyik szinten sem. Szerintem. |
Quote:
|
Quote:
Mígha azt látják, hogy szövetség tagja vagy, és felmérni nem tudják a szövit, akkor jobb eséllyel távol maradnak. |
Quote:
notanyás elf. ha anarchban lenne már adnám is a sorszámot, de nem ott van... annyit segíthetek hogy 3.szint gyors csopi :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én is, ha se a varisunk se a tolisunk nem férne be hozzá, és emellett megfogja a full hadisainkat is :]] Szerintem gyorsan elkezdenék gondolkodni azon, hogy nekünk való e ez a játék :]] |
All times are GMT +1. The time now is 15:27. |