![]() |
védelem alatti szövihelp változtatása
többször láttam és használtam is azt a stratégiát, hogy a védelem alatt lévő szövetségesemtől elhívtam minden íjjat az országomban és közben támadtam és vígan 72 óráig tudtunk így menetelni.
szerintem ez egy alapvetően rossz lehetőség, inkorrektnek tartom a visszatámadásra. javaslatom természetesen az, hogy a védelem alatt lévő szövetségesektől ne lehessen szövihelpet kérni. |
Ez a logikatlansag engem is zavart mindig is, csak nem tartottam olyan nagy problemanak. Sajnos, a mostani valtoztatasokkal ( a 25% reszesedesre gondolok) ezt nagyon-nagyon jol lehet exploitálni, ergo egy 4fos szovi ugy uti vegig az egesz csoportot, hogy 3 vedelem alatt van, egy ut, aki viszi a pacikat es tele van az egesz szovi ijaval, igy igazabol nagyon megfogni sem lehet ezt a taktikat. (es persze egyutt mennek felfele, nem elszakadva egymastol)
Egyetertek, hogy vedelem alol ne lehessen sereget elhivni se tamadni, se vedekezni. Vegre egy logikatlan dolog megszunne, es ez a taktika sem lenne lehetseges a tovabbiakban... |
Most csak én vagyok hülye, vagy ez már tényleg nincs így??? nekem úgy tűnt a dolog, hogy kb 2éve nem lehet segítséget vinni attól, aki szabin van...nem sokszor voltam ilyen helyzetben, de szerintem ez régen így volt, de már nincs. Bár lehet, hogy védelemre lehet...
|
Quote:
szerintem se legyen ez... alapból elég erkölcstelen ha ezt vki kihasználja, én ezért nem használom soha :) szal ha lehet akkor töröljék ezt el, én erre szavazok :D |
Quote:
|
Quote:
|
Bár a dolog valóban logikátlan,én mégsem támogatom a kivételét.
Ez egy taktikai elem,amit szintén ki lehet játszani. Csak el kell találni azt a két kört,mikor nincs benn segítség,és máris üthető az emberke. |
Quote:
De meg ha lenne is.. Ugye tavollevot sem tudsz nezni... Szoval ez nem erv, amit mondtal... Mert kb annyi eselyed van eltalalni, mint a lotto otost :) Azzal a kulonbseggel, hogy lehet, hogy nincs is huzas... :) |
Quote:
Sztem is el lehetne törölni... 600. hsz:-) |
Quote:
|
Quote:
Nem támogatom a kivételét. |
Quote:
|
Abszolút támogatom ennek a lehetőségnek a megszüntetését.
Másodszor látok ilyen taktikával rohanó szövit. Nem erre van kitalálva a védelmi idő. Ügyesen találtak kiskaput akik eddig használták. Legyen ez a kiskapu becsukva. :) |
sztem vedelemre lehessen elhivni, csak tamadasra ne. es akkor hiaba pumpalja magat tele ijakkal, csak 1edul tud kimenni utni, a tobbiek tamado seregei nelkul. ha meg igy is tud utni, akkor meg megerdemli, hogy foldet szerezzen. bar ekkor elszakad a tobbiektol, hiszen azok nem reszesulnek.
tehat azt javaslom, hogy tamadasra ne vihessen, de vedelemre igen. |
Quote:
|
Quote:
Hogy miért jó? Mert brilliáns módszer kockázat nélkül nagy nyereséget csinálni. Illetve ezt a módszert bárki alkalmazhatja. Nehogymár azok legyenek a hátrányos helyzetűek,akik nem védettek .. :confused: |
Quote:
Valamint szeretnem, hogy ha lennel x kort egy szoviben(mar nem vedetten), jonne fel savosan 10 ilyen szovi, mindegyik beutne Teged, visszautni nem tudnal, es seperc alatt elfogyna a fel orszagod. Ez egy jo jovokep, szerinted, oszinten? Ezzel szerintem epp a jatek veszik el, monoton kockazat nelkuli rohanassa. Mi ertelme? Nem hiszem, hogy nem latod at... :) Te is lehetsz szenvedo alany, ne csak egysikuan lasd, ha lehet, hogy ez Neked milyen jo, ha megcsinalod... |
Egyetértek azzal, hogy szüntessük meg ezt a lehetőséget. Ez egy olyan lehetőség, ami irreálissá teszi a játékot azok ellen, akik ezt kihasználják. Ez a 25%-os szabály bevezetésével lett alkalmas visszaélésre.
Minő véletlen, pont ma gondoltam rá én is, hogy nyitok erre egy topicot :) |
minket egymásnak teremtett a hódító :)
|
Quote:
Azzal jönni,hogy logikátlanság .. nem egy elfogadott logikai bukfenc van a játékban .. akkor mindbe nyúljunk bele? Vagy hogy ha majd egyszer ... ha tudsz nekem olyan emberkét mutatni,akit egy napon 10 ilyen jóindulatú szövi megskalpolt,akkor azt mondom,hmm. |
Quote:
:D:D:D:D:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A legrosszabb azt látni a Krónikában,hogy a "Balga" orit,akinek sejtése sincs erről a taktikáról és vissza mer menni, -sikertelenül persze-,mégegyszer beverik. :( |
Quote:
|
Engem eddig nem zavart ,bár tény hogy ez pont olyan mint amikor a szabis orikból lehetett vinni a segítséget és mivel azt megszüntettük így szünjön meg ez is.
Mert ugye ha 3 ori védelem alatt a negyedik meg ork tudós tábornok akkor az elég szépen tud aratni és bár éplistákkal nem tudják ellátni de gömbökkel és segítséggel bőven... |
Engem sem zavart eddig, de logikailag valóban a megszűnése lenne helyénvaló.
Viszont ha védelmet sem tud hívni az 1-etlen aktív tag, akkor jelentős hátrányba kerül, mivel bukja az MF bónuszt, mivel nem szabiról van szó, a szövibónuszt is bukja, ott áll egyedül. Ebből a szempontból egy ork tudós tábornok is kiszolgáltatott lenne, hiszen egyedüli szövetségtagként se támadni nem tud teljes erőbedobással, védekezni meg aztán pláne nem. Szmúsz felvetése ezért számomra szimpatikus, hogy védelmet tudjon behívni, de támadni ne lehessen védelem alól. Bár ha feltételezünk egy szövetségről annyi összejátszást, hogy a védelem alatt álló tagok KÜLDENEK védelmet az 1-etlen 'védtelennek', akkor megszűnhet ez az egész, ahogy Grabi javasolta. Mert ugye minek behívni a segítséget, ha a segítség küldése lehetőség megmarad? Ezzel az aktív játékot is elősegítenénk, mert a 3 védett tagnak kellene gondoskodni a 4. védelméről, és az nem tudna tulajdonképpen egyedül vinni egy egész szövetséget 3 napon keresztül... Grabi, javasolnék egy szavazás utólagos beszúrását, mert a végén nem biztos hogy ki lehet majd hámozni, hogy hány ember támogatná az eddig felmerült 3 javaslatot. 1. szűnjön meg az egész 2. csak védelmet lehessen hívni, támadót ne 3. maradjon úgy, ahogy most van |
Quote:
|
Nem mondtam, hogy probléma :) De előfordul. Még életemben nem léptem egyszerre a szövimmel semelyik szintre. Még talán A-ba sem... Pedig még sose használtam ki ezt a kiskaput. :) Egyszerűen mindig kell valaki, aki előre megy megnézni a piacot, a pontlistát, stb stb... Szóval egy kicsit felderít MF bónusz mögül. (Persze ez én vagyok, ez csak 1 szempont.) Szóval egyáltalán nem akarom problémaként feltüntetni, csak egy lehetőségként.
Egy ilyen előretolt helyőrséggel elkerülhető a csalás, miszerint nem kell lépés előtt megkérdezni valami ottani ismerőst valami hasonló módon: "Figyi, mennyibekerül ez meg az? Küldesz fotót a 3 piacról? Kéne mindegyikről reggeli, déli, és éjszakai fotó! Köszi!". :D |
Támogatom az alapvetést. A 25%-os részesedés bevezetése óta elképesztő durván el lehet ezt játszani, a célpontoknak meg esélyük sincs tenni ellene semmit. Mint sok más esetben, itt is az zavar, hogy gyakorlatilag tehetetlenül kell a támadást elszenvedni.
Asszem Gee mondott egy olyat, hogy védelmet lehessen küldeni, de ne lehessen hívni. Nekem ez a megoldás se nagyon tetszik, de a jelenlegi állásnál ez is jobb lenne. |
Quote:
Szerintem az epp olyan lenne, mint most. :) Termeszetesen amelyik szovi ilyet csinal, az van annyira aktiv, hogy kuldeni is tudjon... (plane ha csak 12 koronkent kell) ( hiszen gombozgetni kell, epitgetni, sereget venni, stb...) |
Quote:
|
én ezt a szavazásos dolgot hülyeségnek tartom, két okból is:
1. többször olvashattuk nem demokrácia van, atinak tetszik, tetszik, nem, nem 2. mert lehet nagyképűen hangzik, de tudom, hogy helyes a feltevésem és pontosan meg is tudom indkolni. sajnos már megtették előttem :) |
Quote:
Ha arra, hogy segitseget kerni ne lehessen csak kuldeni, annak nem latom ertelmet, hiszen majd kuld a szovim... :) Meg amugyis, ezt nem is ertem, hiszen aki ker segitseget, az mar nincs vedelem alatt... Szal arra ez nem is vonatkozna... Szoval akkor egyszerusitve: Smooth javaslata: tamadasra ne lehessen vinni a vedelem alatt allo orszag seregeit. Grabi javaslata: egyaltalan ne lehessen sehova vinni. Szerintem, ha mar valtoztatva lesz, az elso tenyleg csak olyan tuzoltasnak tunik, es igazabol nem latom az ertelmet... :) Plusz egy kiskapu arra, hogy egy orit felvigyenek, aztan mire elmennek tole a segito seregek, mar ki is lepett a szovibol es mf lesz... :) |
Quote:
|
Quote:
Igen, a szövi küld védelmet. Támadáshoz nem tud segítséget küldeni, azt mindenképpen hívni kell. Ha meg nem tudnak tőle hívni, akkor a földből sem részesül. |
Quote:
|
Quote:
Igaz, Gee is csak hivatkozott rá, bennem meg ez maradt meg. |
Quote:
Es, mint elobb emlitettem, ertelmet sem latom... En meg mindig maradok ott, hogy semmit ne lehessen sehova, amig vedelem alatt van vki... :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:43. |