Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Virgle :D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2891)

Ati 04-02-2008 11:03

Virgle :D

Tegnap biztos sokan olvasták a Gugli címlapján a hírt, miszerint a Virgin kiadó és a Google összefogott, hogy emberi kolóniát hozzanak létre a Marson.

http://www.google.com/virgle/index.html

Ez persze április 1-i tréfa volt, de érdemes elolvasni a reakciókat, amiket kiváltott az emberekből. Hihetetlen, hogy egy ilyenen is vérremenő összeveszéseket tudnak produkálni.

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 11:24

Pedig elég mókás... Főleg, hogy épp most rágom keresztül magam Asimov teljes alapítvány-birodalom-robot univerzumán... :D

OFF:
Meghalt Arthur C. Clarke brit író, a science-fiction nagymestere,jövőkutató, gondolkodó. Decemberben, a 90. születésnapján videoüzenetben három kívánságot fogalmazott meg. A világ fejezze be az olajőrjöngést és részesítse előnyben a tiszta energiaforrásokat, tartós béke, és hogy az emberiség megbizonyosodjon a földönkívüli lények létezéséről.
Clarke 70 éves pályája során több, mint 80 könyvet írt, és többszáz rövidebb írást jegyzett. A '40-es években megjósolta hogy az ember mikor éri el a Hold-at. Akkoriban holdkórosnak tartották emiatt. Később közzétette az ötletét egy távközlési közvetítőállomásként funkcionáló geostacionárius műholdról. Bár kicsit óvatosabban, de még mindig bolondnak tartották.
Később ugyebár mindkét "víziója" bejött.....
Legismertebb kultikus műve az Űrodüsszeia, amely 4 részből áll.
Az első 2 részt meg is filmesítették. A két film címe:
- 2001: Űrodüsszeia
- 2010: A Kapcsolat éve
Az alkotásai örökéletűvé tették. Méltán csatlakozott a 'halhatatlanokhoz'.
ON:

Ati 04-02-2008 11:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168056)
Pedig elég mókás... Főleg, hogy épp most rágom keresztül magam Asimov teljes alapítvány-birodalom-robot univerzumán... :D

Jó is az... :)

Ez a Mars-kolónia sok helyen előfordul. A Gugli is szépen kidolgozta ezt most, mintha egy kész regény lenne. :D

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:11

Úgy vélem nem lenne értelme másik bolygóra elmenni... Még ezt az 1-et sem tudjuk normálisan rendben tartani. nem tudom miből gondolják, hogy akkor majd a következőre jobban vigyázunk... Csakmert nincs rajta élet, és úgy gondoljuk hogy egy élettelen kőgolyót nem lehet tönkretenni? Vagy van a külső bolygókon élet, csak nem ismerjük fel? Miért ne lehetne olyan élet, amiben nem szén vagy klorofil van? Na de mindegy. :D Ez nem vita topic. :D
A mostani mentalitásból kiindulva egy ilyen Hold vagy Mars kolónia nem hiszem, hogy pozitív dolog lenne. Szerintem egy idő után csak szemétlerakónak használnánk...

Ati 04-02-2008 12:17

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168063)
Úgy vélem nem lenne értelme másik bolygóra elmenni... Még ezt az 1-et sem tudjuk normálisan rendben tartani. nem tudom miből gondolják, hogy akkor majd a következőre jobban vigyázunk... Csakmert nincs rajta élet, és úgy gondoljuk hogy egy élettelen kőgolyót nem lehet tönkretenni? Vagy van a külső bolygókon élet, csak nem ismerjük fel? Miért ne lehetne olyan élet, amiben nem szén vagy klorofil van? Na de mindegy. :D Ez nem vita topic. :D
A mostani mentalitásból kiindulva egy ilyen Hold vagy Mars kolónia nem hiszem, hogy pozitív dolog lenne. Szerintem egy idő után csak szemétlerakónak használnánk...

A szemétlerakónak használatról is volt egy jó kis sorozat: "Space: 1999" címmel. Nem mai darab, de az alap története pont ez volt, hogy a holdra viszik az emberek a radiokatív hulladékokat... és itt kapcsolódtunk be a történetbe. :)

Szerintem egy nagyon jó ötlet és terv, hogy másik bolygón kolóniát hozzunk létre. Még ha nincsenek is olyan terveim, hogy ezek egyikén akarjak élni. :) Bár ha még ebben az emberöltőben megcsinálják......... :D

Arwen 04-02-2008 12:18

Ha már az áprilisi tréfáknál tartunk, tegnap a helyi újságban megírták, hogy szigetet építettek a Balatonra. A mai számban jelezték, hogy kamu hír volt, csak április 1. poén.
Mindenesetre én szépen megettem, még beszéltem is róla a barátaimnak, és persze mind bevette. :)

http://www.naplo-online.hu/fokusz/20...az_elso_sziget

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:20

Nem azt mondtam, hogy nem jó ötlet. Príma ötlet! Csak az emberek gondolkodásán kéne változtatni egy kicsit, hogy ne tegyük azonnal tönkre az új kolóniát, vagy az új bolygót.

Ha már radioaktív szemétlerakás: miért a Holdra? Lőjük bele a napba, aztán kész. Annál tökéletesebben úgyse tudjuk eltűntetni, és nem is szennyezné a Hold-at...

Ati 04-02-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 168065)
tegnap a helyi újságban megírták, hogy szigetet építettek a Balatonra.

A Mars-kolónia grandiózusabb! :D:D:D

Ati 04-02-2008 12:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168066)
Ha már radioaktív szemétlerakás: miért a Holdra? Lőjük bele a napba, aztán kész. Annál tökéletesebben úgyse tudjuk eltűntetni, és nem is szennyezné a Hold-at...

Ez egy filmsorozat volt... nem érdekes... :))))))))

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:22

"Megépítették a Balatont a Marson." :D:D:D:D

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168068)
Ez egy filmsorozat volt... nem érdekes... :))))))))

Mijja címe? megnézném.

Egyébként valami ilyesmi volt a "Napfény" című film, csak fordítva, amikor megpróbáltuk "megjavítani" a Nap-ot... :D Na az még egy rohadt jó film... (remélem jól emlékszem a magyar címére)

Ati 04-02-2008 12:26

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168070)
Mijja címe? megnézném.

Amit írtam az előbb. :P "Space: 1999"

1975-ös sorozat, itt van róla több infó: http://imdb.com/title/tt0072564/

Itthon is adták a tv-ben, emlékszem, hogy mindig nagyon lelkesen vártam, hogy mi fog történni. :)

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168072)
Amit írtam az előbb. :P "Space: 1999"

1975-ös sorozat, itt van róla több infó: http://imdb.com/title/tt0072564/

Itthon is adták a tv-ben, emlékszem, hogy mindig nagyon lelkesen vártam, hogy mi fog történni. :)

Ahha, csak nem kötöttem össze a kettőt... meg különben is haggyá, reggel van...... :DDDD :p

Utána néztem. Azt kell mondjam, hogy OMFG ROTFL LOL!! 21 giga a sorozat... Hát... Még ha lenne is helyem (mint ahogy nincs ennyi) akkor se mostanában jönne le. Pedig 8Mb ADSL-em van. :D

Ati 04-02-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168073)
Ahha, csak nem kötöttem össze a kettőt... meg különben is haggyá, reggel van...... :DDDD :p

Utána néztem. Azt kell mondjam, hogy OMFG ROTFL LOL!! 21 giga a sorozat... Hát... Még ha lenne is helyem (mint ahogy nincs ennyi) akkor se mostanában jönne le. Pedig 8Mb ADSL-em van. :D

Ez úgy hangzik, mintha olyan iszonyatosan sok része lett volna, pedig 2 évad az egész... :)

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:37

Igen, de jó minőségben van fent a neten... :) Szóval jó nagy. Egyébként ahogy mondod, 2 évad van összesen, úgyhogy ha esetleg másnak is felkeltette az érdeklődését, akkor nézze csak meg bátran. Rendeljen 2 pizzát meg 4 liter kólát, és szerintem 1 hétvége (péntek este-szombat-vasárnap) meg lehet nézni az egészet együltő helyében. :D (Valószínű így fogok tenni, amint letöltöttem.)

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:39

HOPPÁ! Ezt figyeld mit találtam:

Space 1999 - 3x01 - Face Of Eden (Episode 49 Unaired).avi (1.06 gigabyte)

;)

Ati 04-02-2008 12:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168075)
Igen, de jó minőségben van fent a neten... :) Szóval jó nagy. Egyébként ahogy mondod, 2 évad van összesen, úgyhogy ha esetleg másnak is felkeltette az érdeklődését, akkor nézze csak meg bátran. Rendeljen 2 pizzát meg 4 liter kólát, és szerintem 1 hétvége (péntek este-szombat-vasárnap) meg lehet nézni az egészet együltő helyében. :D (Valószínű így fogok tenni, amint letöltöttem.)

LOL. :D Én nem vagyok berendezkedve az ilyen maratoni mozizásokra. :D:D:D

[HTPA]GeeForce 04-02-2008 12:43

Én is általában 2 havonta 1 csinálok ilyet. :)
Általában Star Wars, vagy Star Trek hétvégéket tartottam, de előfordult már Matrix valamint Gyűrűk Ura 'hétvége' is. :)

Hja, ha valakit érdekel a sorozat (a 3. évad(?)dal együtt) akkor:

http://www.mininova.org/tor/1114782

Filename: Space 1999.torrent
Info hash: 60813b45385a7391fed71e2af028e8be18821f4b
Added on: Sat, 19 Jan 2008 05:10:50 +0100
Last updated: Wed, 02 Apr 2008 10:10:54 +0200
Total size: 20.44 gigabyte in 74 files
Tracker announce: http://vip.tracker.thepiratebay.org/announce
Tracker scrape: http://vip.tracker.thepiratebay.org/scrape

Kutyuleee 04-02-2008 13:16

Gee leginkább azért nem tudjuk rendbentartani a mi kis szemétdombunkat, mert túl sokan vagyunk, és ez már a Földnek is sok. Amúgy én örülnék 1-2ilyen kolóniának, az Usa, Oroszország, meg 1-2nagyhatalom felküldené a népet, és máris elfoglalhatjuk a bolygót:D:D:D

OFF
SW éjszakát mi is tartottunk haveromnál. szerzett egy kocsis popcorn gépet (nem mertük megkérdezni hogy honnan, vagy hogyan:D), kiültünk sötédeskor a kertbe, rekesz söröket elhelyezete mindenki maga melé, a hangfalak kipakolva, és projektorral a szép fehérre meszelt falon repkedtek az ürhajók:D

Ezt mondjuk csak a nyári rossz szokásuk übereli, amikor kiköltöznek 1hétre a szentendrei szigetre sátorral, vmi lakatlan mezőre. csónakkal áteveznek. Jah és persze visznek agregátort, meg gépet, és éjjel nappal Lan partyt tolnak:D

Ati 04-02-2008 13:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 168080)
SW éjszakát mi is tartottunk haveromnál. szerzett egy kocsis popcorn gépet (nem mertük megkérdezni hogy honnan, vagy hogyan:D), kiültünk sötédeskor a kertbe, rekesz söröket elhelyezete mindenki maga melé, a hangfalak kipakolva, és projektorral a szép fehérre meszelt falon repkedtek az ürhajók:D

Ezt mondjuk csak a nyári rossz szokásuk übereli, amikor kiköltöznek 1hétre a szentendrei szigetre sátorral, vmi lakatlan mezőre. csónakkal áteveznek. Jah és persze visznek agregátort, meg gépet, és éjjel nappal Lan partyt tolnak:D

Nem jó, sok a szúnyog... :D

(Lehet ezért is tetszik ennyire ez a Mars-kolónia... ott nincsenek szúnyogok, ugye? :D:D:D)

Kutyuleee 04-02-2008 13:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168081)
Nem jó, sok a szúnyog... :D

(Lehet ezért is tetszik ennyire ez a Mars-kolónia... ott nincsenek szúnyogok, ugye? :D:D:D)

A te kedvedért megoldható hogy ők is ott legyenek (csak hogy ne legyen honvágyad:D), esetleg enyhe mutációval picit nagyobb példányokat is vihetünk olyan 30-40cm nagyságban, persze csak azért,hogy vadászhass rájuk:D:D:D

Ati 04-02-2008 13:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 168082)
A te kedvedért megoldható hogy ők is ott legyenek (csak hogy ne legyen honvágyad:D), esetleg enyhe mutációval picit nagyobb példányokat is vihetünk olyan 30-40cm nagyságban, persze csak azért,hogy vadászhass rájuk:D:D:D

A LAN-partik hatásait már látom. :D

Valezius 04-02-2008 16:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 168066)

"És mi van, ha az egyik szállítmány visszaesne?"

Idézet a Sliders egyik részéből, ahol pont ezt akarták csinálni a radioaktív hulladékkal ;)

Asimovnak van egy regénye (asszem Nemezis a címe), aminek az egyik fő gondolata, hogy az űrállomások népesség szempontjából homogének (gondolva itt elsősorban a bőrszínre), ami egy elég szomorú jövőkép.

Miért menjünk a Marsra? Mert ott van :)

Egyértelmű, hogy a Holdon muszáj kolóniát létrehozni, mivel onnan olcsóbb bármilyen űrutazás, ami nélkül nem tudnánk megismerni se a Naprendszert, se a Galaxist.
A Mars már jobb kérdés, bizonyára ott is sok felfedezni való van. És az ember szeret felfedezni :)

Ugyanakkor annak nem örülök, hogy máris tervezik a mars terraformálását...

laci 04-03-2008 08:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 168114)
Asimovnak van egy regénye (asszem Nemezis a címe), aminek az egyik fő gondolata, hogy az űrállomások népesség szempontjából homogének (gondolva itt elsősorban a bőrszínre), ami egy elég szomorú jövőkép.

Hmmm... miért lenne szomorú? :confused:

vityu 04-03-2008 21:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 168114)
Egyértelmű, hogy a Holdon muszáj kolóniát létrehozni, mivel onnan olcsóbb bármilyen űrutazás, ami nélkül nem tudnánk megismerni se a Naprendszert, se a Galaxist.

A holdi kolónia lehet nem annyira jó ötlet. Olyan kicsi a gravitácó, hogy az ott születettek furcsán magasak lennének, és soha sem tudnának élni a Földön, pedig nekem minden vágyam az lenne, hogy megnézzem milyen is a "szülőbolygó", és ne csak képeken, és az égre felnézve.

Tsobi 04-03-2008 21:05

Ezért is kellene a Földön született legénységgel megtölteni az állomást és nem a "helyiekkel" :D

N.a.t. 04-03-2008 21:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 168315)
A holdi kolónia lehet nem annyira jó ötlet. Olyan kicsi a gravitácó, hogy az ott születettek furcsán magasak lennének, és soha sem tudnának élni a Földön, pedig nekem minden vágyam az lenne, hogy megnézzem milyen is a "szülőbolygó", és ne csak képeken, és az égre felnézve.

Egész biztosan állithatom hogy a Holdlakók nem furán magasak, sokkal inkább átlagos magasságúak :ĐĐ

Aláírás: .:Holdudvar:. (#506674) :ĐĐ

vityu 04-04-2008 22:32

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168319)
Egész biztosan állithatom hogy a Holdlakók nem furán magasak, sokkal inkább átlagos magasságúak :ĐĐ

Honnan ez a biztosság? Tán csak nem vagy Holdlakó?! :eek: :rolleyes: :D

A holdudvar, az meg a Hold mellett van nem? :eek: :p

Tsobi 04-04-2008 22:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 168467)
Honnan ez a biztosság? Tán csak nem vagy Holdlakó?! :eek: :rolleyes: :D

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 168319)

:D :D

vityu 04-04-2008 22:35

Sejtettem, hogy lecsapsz rá! :D Még előtte kijavítottam :D

Tsobi 04-04-2008 22:37

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 168469)
Sejtettem, hogy lecsapsz rá! :D Még előtte kijavítottam :D

Miből sejtetted? :D
Olyan lecsapós lennék? :D

vityu 04-04-2008 22:46

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 168470)
Miből sejtetted? :D
Olyan lecsapós lennék? :D

áááá, dehogy...:rolleyes::p

Valezius 04-04-2008 23:09

Quote:

Originally Posted by laci (Post 168199)
Hmmm... miért lenne szomorú? :confused:

Én annak tartom, ha a föld lakói a jövőben rasszokba tömörülnek, és külön fognak élni.

Az emberiséget a változatossg teszi különlegessé.

laci 04-04-2008 23:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 168478)
Én annak tartom, ha a föld lakói a jövőben rasszokba tömörülnek, és külön fognak élni.

Az emberiséget a változatossg teszi különlegessé.

Akkor valamit nagyon félreértettem... az, hogy az emberek homogének, nem pont azt jelenti hogy egységesek, nincs köztük különbségek?

Valezius 04-05-2008 00:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 168480)
Akkor valamit nagyon félreértettem... az, hogy az emberek homogének, nem pont azt jelenti hogy egységesek, nincs köztük különbségek?

De. A földi heterogén népességekkel szemben (például egy világváros népessége jellemzően ilyen) egy űrállomás népessége rendesen meg lesz szűrve, épp ezért sokkal homogénebb lehet.

laci 04-05-2008 07:02

Aha, értem... azt nem értettem hogy ez egy spontán homogenitás, azaz mesgzűnnek a különbségek és az egyenlőtlenségek, vagy mesterséges, azaz nem engednek be mást egy zárt közösségbe? De most már megvan, vettem az adást :)

Valezius 04-05-2008 11:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 168315)

A kolóniát úgy képzelem, mint az űrállomást, tehát egyhamar nem fog ott születni senki ;) És éppen az alacsony gravitáció miatt az ott szolgálatot teljesítőket gyakran fogják váltani.

A Mars kolónia már nehezebb ügy, onnan nem olyan könnyű hazajárni.

Abban nem vagyok biztos, hogy az ott születettek magasabbak lennének, de valami változás biztos be fog következni.

All times are GMT +1. The time now is 09:51.