![]() |
Ork éplista A-ra
Kb 2órán át kutattam, hogy milyen ork éplistát javasolnak a nagyok A-ra, de nem találtam sehol! Szerintem minden orkos topikot végigböngésztem (nagyon ráérek :D), de sehol...:eek:
Most vagyok az A-ban először, orkom van, elég jól megy, de érdekelne, hogy egyre feljebb milyen a javaslat. Most 2k hektár fölött vagyok picivel, ide milyet javasolnátok, meg 3k-ra 4k-ra 5k-ra, és így tovább! Mert arról valamelyik topikban olvastam, hogy fenn már inkább a hadis a sok, akkor gondolom kevesebb kocsma, stb. Na tehát várok éplistás javaslatokat! (ha má volt róla szó, akkor egy linket rakjatok már be, de kétlem, mert egy árva ilyet sem talátam, max 5,4 szintre) |
Mezőnytől, klánháttértől függ. Ha van tolis, aki éplistáz, és neked csak ütni kell, akkor nincs szükség kocsmára. Ha van pénz átépítésre, és seregelengedésre, nem kell sokféle épület. :)
ház 19% barakk 61-62% torony12% templom 7% + 1 raki, és 20 bank Ha elkezdenek gyújtani, akkor lehet építeni 5-6% kocsmát. A 7% templom elég a vérszomjra, meg ha kell védelemre, de a távolozást más vállalja. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Úgy értettem, ha egész nap támadsz, és kell vérszomjra, akkor távolra már nem jut egy idő után.
Természetesen otthon ülő orknak egész napra elég, 7% templom markotányra, és folyamatos távolra, de akkor felesleges bele 62% barakk. :p |
Quote:
Na meg bontani is kell vmiből. :p |
teljesen egyetértek arwen éplistájával.
folyamatos védelem meg minek A-ban? nincs mese, meg kell szervezni a folyamatos figyelést és akkor felesleges a védelem. meg amúgy az ork ne védjen, nem arra van :) |
Quote:
|
Quote:
A 7% 2000 és 20000 hektáron is 7%. :confused: |
Quote:
|
Quote:
De igen. 200 hekin 10% templom magabiztosan 36 körös gnómmal pl a faji vari, 7k heki felett meg 21% templommal 6 körre 54%. Azért ez nem mindegy:) |
Quote:
Mindenesetre 8-10k hekiig biztos, hogy elég 7% templom, és kötve hiszem, hogy 7k heki feletti orkok folyamatosan pakolják a védelmet, max a faji varit, ha drága a kaja, és bent tartják a sereget. Amúgy ő éplistát kért, nem azt, hogy hány körre mennek fel a varázslatok. Az 1/A nem arról szól, hogy 36 körre feltegyük a markotányt. 7% templom bőven elég egy olyan orkba, aki még csak 2k hekin van, és nem fog egyik napról a másikra 30k-ra ugrani, közben pedig megtapasztalja saját bőrén, hogy mi neki a jó éplista, és mennyi templom kell, hogy stabilan varázsolgasson kedvére.. :p |
Az éplistát nem kritizálta senki :p
Csak a hozzáírt megjegyzés nem világos... |
Quote:
|
Quote:
De amugy a jo ork mindig olyan, amilyen epp kell. Foleg A-ban. Szerintem.... Ha kell, tolis varis, ha kell 75% barakkos, ha kell 40-15os, ha kell, termelo... :) Persze esszeru keretek kozott... :) |
Quote:
A jó 1/A-s mindig olyan, amilyen épp kell! :) |
Quote:
Most őszintén: mivel mondtam ellent magamnak? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Magamnak semmiképp, mert azt mondtam, hogy sokallom a 7%-ot, szerintem elég 5 is. Ütögetős szakaszban azért tartok elegendőnek kevesebbet is, mert az ork aki üt gyorsabban halad felfele mint az aki rengeti őt, és 5 % templommal szerintem eltávolodással jobban meg tudja magát védeni, mint helyben ülve akár 10-12% templommal is. |
Quote:
Nem egyszerű eltávolodni egy olyan mezőnyben, ahol egy klán 4-5, (esetleg még több) országa együtt halad, te meg egyedül vagy. :p |
Quote:
Te hol olvastál olyat, hogy ilyen klánok ellen kellene az éplista? Mert én sehol. Olyat se olvastam, hogy egyedül halad az ork. Te nyilván felhúznál 20% templomot és ugyanennyi kocsmát, aztán elfedeznél mellőlük egy másik ugyanilyen klán mellé, én inkább ütnék, mert gyorsabb, és mert nem hiszem egyébként se, hogy orkot érdemes lenne annyira betolizni, hogy a gnóm ne gyújtsa rá a boltot, illetve annyira bevarizni, hogy az óriás ne rengesse szarrá. |
Quote:
Sorry az offért. 5% templommal sokáig nem jutnál, ha körbe vesz pl egy 5 fős klán. Egyet ütsz, és 2-3 sereg megy rád hiénázni. Arról nem beszélve, hogy jól fegyújtanak, és kapsz egy szép vihart is, délutánra már a piaccal is gondjaid adódhatnak. Szóval nem biztos, hogy egy kezdőt, aki először jár A-ban, és ork fajt választott, az árral szemben kéne úsztatni. :p Quote:
ui: sohasem mondtam olyat, hogy építsen 20% templomot, és 20% kocsmát. :p |
Quote:
Mennyi kocsmát építsen, hogy pl egy 12% templomos kocsmás gnóm ne rengesse, ne gyújtsa be? Azt meg elmondanám neked, bár te a 13-dik helyen állsz, hogy a hiénázást nem állítja meg a sok vari, ezzel szemben az íjjal lehet esélyed. Azt is elmondanám, hogy azok az orkok akiket én ismerek/ismertem A-ban nem lepődtek meg ha vihar tombolt az orijukban, mert eléggé általánosnak számított. De tulajdonképpen nekem mindegy. Csináltassatok a szerencsétlenből tolis/varis orkot, engem az se igazán érdekel már, mert eleve kötekedésnek indult a részetekről az egész. Az ne zavarjon, hogy mindketten értelmetlen dolgokba kötöttetek bele, neked meg az érvelésed is eléggé értelmetlenre sikeredett. Csak rajta, jó szórakozást. |
Quote:
És nyilván ő az egyetlen aki azon a környéken egyedül akar mozogni klántámogatás nélkül... |
Quote:
Templomos ork az, amiben 7% van? Szerintem nem, de nem fogok veled vitatkoznim, ha el sem olvasod, amit írok. Arról meg szintén nem kaptunk információt, hogy a klánjából hányan haladnak vele, ezért vettem alapul az érveléshez azt, hogy egyedül megy. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
1 rakival pedig: kiveszel annyi kajat, amennyit fogyasztasz, max kicsit tobbet. Ekkor: esznek a katonaid, utana tunik el a felesleg, ami az 1 rakiba nem fer be. Ezek utan a kov korben ehezni fogsz. Aztan megint enni. Stb... (elony: ezzel is tudsz minden korben enni, ha akarsz, es ezen az 1 rakin nem mulik semmi....) |
Quote:
|
semmi köze a pénzosztáshoz. a moráltól függ a bevándorlás, de azt elég egy 90 felett tartani, pár %-nyival fogsz többet képezni ha 100on van. ha még aktuális ez az országod és nem szégyelled publikussá tenni a kajafogyasztását szívesen segítek h minimalizáld a kajamennyiségedet.
|
Quote:
|
5% morálonkánt 0,5% bevándorlás érhető el:
75-79% 2,5% 80-84% 3% 85-89% 3,5% 90-94% 4% 95-99% 4,5% 100% 5% de mondom - bocsáss meg h ezt írom - a te szinteden lényegtelen. teljesen jó ahogy remy leírta, egyszer éhezik, egyszer eszik és bőven plusszos leszel. azért kértem h írd le a példát, mert biztos vagyok benne, hogy vmit nem jól csináltál és akkor megmondtam volna mi a rossz. |
Ha a sereg otthon ücsörög, akkor nem lesz soha pluszos az 1 rakis módszerrel. A kivándorlás ugye kajahiány/16.
|
hamár sereg akkor ne ücsörögjön, ha van alatta kisállat akkor tessék hercegeket meg hercegnőket látogatni más országba ha meg legolasra hajaznak akkor ha nem jönnek a kisállatsimogatók akkor minek legyenek otthon? :)
|
All times are GMT +1. The time now is 08:09. |