Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Esküdtszék (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2886)

Taky 03-31-2008 13:28

Esküdtszék

Nem tudom, felmerült-e valakinek a fejében valaha is, hogy mi történhet egy-egy kitiltás hátterében...? Persze valamilyen szabály áthágása, amely büntetést von maga után, s az illettő az elkövetéskor valószínüleg tudatában volt ennek...
Bevallom engem eddig nem nagyon érdekelt, de mostanában többször is találkoztam olyan orikkal, akiket az idők során makulátlannak ismertem meg, s valamilyen okból az ANARCH listában végezték.
Mivel egy közösség vagyunk s ők is a közösség tagjai, nem lenne célszerű, ha a legsúlyosabb büntetés kiszabásakor a közösség ítélkezhetne a sorsukról, a tények ismerete mellett? Mondjuk 12 véletlenszerűen kiválasztott ori, akik vállalják ennek a terhét... Vagy mondjuk kérhetné bárki ezt a lehetőséget bármilyen bűn/büntetés kivizsgálására, vállalva azt, hogy mindenki előtt ismert lesz?
Nem mintha nem bíznék Admin (#0) :D tisztaságában és ítélőképességében, de mindenkinek lehet rossz napja, amikor kicsit érzékenyebb... és talán így az ő válláról is levennénk némi terhet és felelősséget. És szerintem lennének itt olyanok, akik tisztára tudnák csiszolni az ötletem ;) Persze, ha jó...

Ati 03-31-2008 13:30

Ilyen nem lesz.

Taky 03-31-2008 13:32

Rövid és tömör... :(

Tsobi 03-31-2008 13:37

Amikor regisztráltál,elfogadtál valamit. Azt megkérdőjelezni adott esetben lehetőséged nincs,nem hogy 'jogod' :)

" Vitás kérdésekben minden esetben a játék üzemeltetőinek döntése mérvadó, ez ellen fellebbezésnek helye nincs. A játékos ilyen esetekben köteles elfogadni a döntést, ellenkező esetben a játékot nem folytathatja."

Ati 03-31-2008 13:43

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167720)
Rövid és tömör... :(

Igazából nem is értem hogy jutott ilyen az eszedbe. A szabályok egyértelműen tiltják az egymás közötti információcserét. És akkor legláisan kapjon meg 12 véletlenszerű ember olyan adatokat, amiknek nem jogszerű birtokosai? :eek:

Tudom, hogy mindenki szívesen venné, ha megkapná a körülötte levő összes ország gömbjét, eseményeit az elmúlt napokból, és az összes játékos-szokását, hogy pontosan tudni lehessen mikor van játékban, és melyek még az országai más csoportokban, amiket eddig eltitkolt, és amiken bosszút lehet állni, ha ezt az országát nem tudom legyőzni. :)

Taky 03-31-2008 14:04

Ati, nem erről van szó, nem bosszú vagy szabálytalan információszerzés a cél, hanem annak megismerése, hogy mi az a határ és miért pont az, ami már büntetést von maga után. A "minden indoklás nélküli jog" Damoklész kardjaként lebeg felettünk, és nem úgy szeretném megismerni hol a határ, hogy kapok egy pirosat. Néha már nekem megalázó, hogy szinte dedós módjára kell gügyögni valakivel, akinek jól megmondanám, milyen értelmi szintre sorolnám be tettei alapján, de nem lehet, mert "felnyom"... Igenis érthető, ha valakinél egyszer csak elszakad a cérna, és ilyenkor Ő bűnhődik, nem a sunyi piszkáló, aki erre a pillanatra vár a szabályok védelme alatt... Nem tudom, érthető voltam? Tényleg a tisztaság mellett vagyok én is. Nem számokat szeretnék megismerni, hanem történeteket....

Ati 03-31-2008 14:05

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167726)
Ati, nem erről van szó, nem bosszú vagy szabálytalan információszerzés a cél, hanem annak megismerése, hogy mi az a határ és miért pont az, ami már büntetést von maga után.

Vagyis pontosan ki szeretnéd tapogatni a határokat, hogy meddig mehetsz el a csalással, mi az, ami már csalás ugyan, és amivel jogtalan előnyt szerzel másokkal szemben, de még nem jelent áthelyezést? Ööö, ezt is megértem, hogy sokan akarnák, és értelemszerűen ilyen aztán PLÁNE nem lesz. :)

Taky 03-31-2008 14:12

Áh :D Najó így is lehet értelmezni, de akkor konkretizáljunk! Elküldhetek valakit melegebb éghajlatra vagy nem? Nem. Miért nem? Mert a verbális inzultálás nagyobb bűn mint a pszichés alapon történő idegfelőrlés. Pedig néha nagyon is értehő lenne... És ha mindezt elsíthatnám másoknak, akiknél megértő szívekre találok, talán nem kapnám meg a pirosat :D

Ati 03-31-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167728)
Áh :D Najó így is lehet értelmezni, de akkor konkretizáljunk! Elküldhetek valakit melegebb éghajlatra vagy nem? Nem. Miért nem? Mert a verbális inzultálás nagyobb bűn mint a pszichés alapon történő idegfelőrlés. Pedig néha nagyon is értehő lenne... És ha mindezt elsíthatnám másoknak, akiknél megértő szívekre találok, talán nem kapnám meg a pirosat :D

Úgy látom, hogy itt van egy nagy félreértés.

Attól, hogy valakit elküldesz melegebb éghajlatra, nem fogsz anarchba kerülni.

Már csak azért sem, mert ez még anarchban sem szabad megtenned.

Taky 03-31-2008 14:25

Értem. De nem minden stratéga tud irodalmi módon fogalmazni, és ez nem is várható el. Van aki szereti a maga egyszerűségében kifejezni magát. :D
És mindenkinél más a mérce és a tűréshatár.
Egyébként értelek és elfogadom az érveid, ez csak egy "bűn", van ezer másféle is, amire nem is gondoltam volna ;) , de legalább tanulságos lesz mindenkinek, aki elolvassa ezt a kis eszmecserénket és netalán kóbor utakon járna a gondolata....

Taky 03-31-2008 14:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167727)
Vagyis pontosan ki szeretnéd tapogatni a határokat, hogy meddig mehetsz el a csalással, mi az, ami már csalás ugyan, és amivel jogtalan előnyt szerzel másokkal szemben, de még nem jelent áthelyezést? Ööö, ezt is megértem, hogy sokan akarnák, és értelemszerűen ilyen aztán PLÁNE nem lesz. :)

Szóval van olyan csalás ami megengedett? :D ( előbb-utóbb kihúzom a gyufát.... :p )

Ati 03-31-2008 14:30

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167733)
nem minden stratéga tud irodalmi módon fogalmazni, és ez nem is várható el.

Dehogynem várható el. Sőt, minden résztvevőtől el is várjuk.

A Hódítónak nem célja, hogy szentségelő KisPistike és bandája rezidens otthonává váljon. Aki nem tud normálisan viselkedni, annak rengeteg más játék van a neten, ahol az ilyen stílust elnézik nekik. A Hódítóban az olyan emberek, akik nem tudnak kultúráltan viselkedni, nem hosszúéletűek.

Robin 03-31-2008 14:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167735)
Dehogynem várható el. Sőt, minden résztvevőtől el is várjuk.

A Hódítónak nem célja, hogy szentségelő KisPistike és bandája rezidens otthonává váljon. Aki nem tud normálisan viselkedni, annak rengeteg más játék van a neten, ahol az ilyen stílust elnézik nekik. A Hódítóban az olyan emberek, akik nem tudnak kultúráltan viselkedni, nem hosszúéletűek.

És ez teljesen jó így ahogy van...

Taky 03-31-2008 14:43

Najó, meggyőztetek :D

Megyek is, nyitok egy új topicot, mert ötletem azért még van :D

Zoli 03-31-2008 14:49

Kíváncsian várjuk ;)

Pali papa 03-31-2008 14:52

Jaja!
Várjuk már...
:):):)

Taky 03-31-2008 15:03

Najó még csak annyit, ha azt írom:

"Szenveggy beteljesűt Ödipusz-komplexusban!"

ezért jár kitiltás? :D

Ati 03-31-2008 15:06

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167742)
Najó még csak annyit, ha azt írom:

"Szenveggy beteljesűt Ödipusz-komplexusban!"

ezért jár kitiltás? :D

Miért akarsz mindenáron a játék keretein túllépni, és a valós életet belekeverni? Ez egy JÁTÉK! Meg szoktad fenyegetni a sakkpartnereidet, amikor leütik az egyik futódat?

Taky 03-31-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167743)
Miért akarsz mindenáron a játék keretein túllépni, és a valós életet belekeverni? Ez egy JÁTÉK! Meg szoktad fenyegetni a sakkpartnereidet, amikor leütik az egyik futódat?

Elég a nézésem! :D

A viccet félretéve, nem én szoktam aljaskodni. És nem az bosszant fel, ha valaki szemtől-szembe jobb nálam, hanem ha sunyin benyalja magát, aztán hátbaszúr. És ezer ilyen van, biztos vagyok benne, hogy nem csak velem történik ilyen. Na ilyenkor kell az a bizonyos önmérséklet, ami sokaknál egyszer csak elfogy és innen csak ismételni tudom önmagam...

Ati 03-31-2008 15:28

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 167749)
A viccet félretéve, nem én szoktam aljaskodni. És nem az bosszant fel, ha valaki szemtől-szembe jobb nálam, hanem ha sunyin benyalja magát, aztán hátbaszúr. És ezer ilyen van, biztos vagyok benne, hogy nem csak velem történik ilyen. Na ilyenkor kell az a bizonyos önmérséklet, ami sokaknál egyszer csak elfogy és innen csak ismételni tudom önmagam...

Van ilyen, ezt aláírom. Nem is ritka.

De odáig azért ne jussunk ismét el, hogy valaki azzal fenyegeti a játékostársát, hogy felgyújtja az éttermét (valós példa), esetleg nyomozásba kezd, hogy hol lakik, és naponta hivogatja telefonon a gyerekeit azzal, hogy meg fognak halni.

Taky 03-31-2008 15:32

Ú, ez durva :(

Zoli 03-31-2008 19:14

Tényleg van ilyen?:confused::eek::eek::eek::eek:

Ati 03-31-2008 19:17

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 167792)

Mindkettő valós példa volt. Vagyis az utóbbiból csak a fórumon történt reakciókat olvastam róla, konkrétan tanúja nem voltam. Ez utóbbihoz persze hozzájárult más közösségi oldalon közzétett személyes adat is, ilyesmiket Hódítón belülről egy átlag játékosról nem lehet megtudni, hacsak saját maga el nem árulja.

Synkel 03-31-2008 19:17

Quote:

Azért ez nem egy jó példa. A sakk egy logikai játék, a hód meg háborús stratégiai, ahol igenis van helye fenyegetésnek, meg sokminden egyébnek aminek sakkban nincs:) Itt pl divat bosszút állni is, sakkban kevésbé. Itt szerepet játszik a diplomácia, amit simán képviselhet fenyegetés, lévén megfenyegetek valakit amivel elkerülünk egy háborút. És még sorolhatnám...

Fenyegetésnek szerintem igenis van helye a hódban. Más kérdés a stílus. Ezt az ödipuszos szöveget én tiltanám pl mindenképpen.

Goldy 03-31-2008 19:27

Taky: ha rám hallgatol, soha senkinek semmikor nem írsz privit a H-ban :)

Ati 03-31-2008 19:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167796)
Fenyegetésnek szerintem igenis van helye a hódban. Más kérdés a stílus. Ezt az ödipuszos szöveget én tiltanám pl mindenképpen.

Szerinten a játék keretein túlmenő fenyegetésnek semmi keresnivalója a Hódítóban.

Ha azzal fenyegeted meg, hogy meg fogod támadni, és ellopod az összes pénzét, akkor az a játékbeli fenyegetés, és rendjén van. Ha azzal fenyegeted meg, hogy megkeresed, hogy hol lakik és megvered, akkor az a játék kereteit túllépő fenyegetés, és aki ilyenhez folyamodik, annak nem a Hódítóban a helye.

Synkel 03-31-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167801)
Szerinten a játék keretein túlmenő fenyegetésnek semmi keresnivalója a Hódítóban.

Ha azzal fenyegeted meg, hogy meg fogod támadni, és ellopod az összes pénzét, akkor az a játékbeli fenyegetés, és rendjén van. Ha azzal fenyegeted meg, hogy megkeresed, hogy hol lakik és megvered, akkor az a játék kereteit túllépő fenyegetés, és aki ilyenhez folyamodik, annak nem a Hódítóban a helye.

Ezzel egyetértek. Korábban úgy értelmeztem, semmiféle fenyegetésnek nincs helye a hódban, azért írtam amit. Nyilván ha élőben fenyeget valaki egy másik játékost, annak télleg nincs helye a hódban...

(Csak szólok, Remy megfenyegetett, hogy megver)

Tsobi 03-31-2008 19:39

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 167792)

A mágikus három betű :D

Sajnos vannak olyanok,akik büntetlenül túllépnek bizonyos határokon.

Synkel 03-31-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 167807)

Sajnos vannak olyanok,akik büntetlenül túllépnek bizonyos határokon.

Komolyan????
Ati megfenyegetett, hogy felgyújtja az éttermedet, vagy megöli a gyerekidet???

Tsobi 03-31-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167809)
Komolyan????
Ati megfenyegetett, hogy felgyújtja az éttermedet, vagy megöli a gyerekidet???

A másik három mágikus betű :p:p:p

Akár 03-31-2008 19:41

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 167807)

Csak nem "Ati"? :D

Ati 03-31-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 167800)
Taky: ha rám hallgatol, soha senkinek semmikor nem írsz privit a H-ban :)

Pedig ez a helyes módja a kommunikációnak.

Többen siránkoznak amiatt, hogy megfenyegették őket, és tegyük ki a másikat, de csak msn-en beszéltek.

Hát akkor az illető így járt. Ha van olyan buta valaki, hogy a játékon kívül beszél az ellenségeivel (ellenséget írtam direkt, nem ellenfelet, hiszen a fenyegetés az már azt hiszem, hogy túllép az "ellenfél" határán).

Ha valakit rá tudnak bármi trükkel venni arra, hogy ne a játékon belül beszéljenek, akkor azzal nem tudok mit tenni. Mit gondol, miért akarja, hogy olyan helyen beszéljenek, ami nem használható fel bizonyítékként? Talán vacsorára akarja meghívni?

Az ilyen trükköknek ne dőljön be senki.

Ha egy játékostársad nem tudja a játékon belül elmondani, hogy mit szeretne, akkor kár vele foglalkozni.

Goldy 03-31-2008 20:03

Ati: az is egy szempont. Meg az is mikor a sima szövi lebeszélést felnyomja a másik, mert miért ne...stb.. tovább nem fejtem :P

Ati 03-31-2008 20:11

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 167828)
Ati: az is egy szempont. Meg az is mikor a sima szövi lebeszélést felnyomja a másik, mert miért ne...stb.. tovább nem fejtem :P

Persze, a jelentett üzenetek jelentős részével az égvilágon semmi probléma nincs. Ezzel kapcsolatban elsőkézből vannak információid. :) Ezért lényeges, hogy minden egyes jelentett üzenet emberi ellenőrzés alkalmával van elbírálva, nem kulcsszavak segítségével. Súlyosabb esetben, mint például áthelyezés, törlés, egynél több ember is megvizsgálja az üzenetet, hogy ne legyen tévedés.

Eke 03-31-2008 20:26

Quote:

Igen volt rá példa:D:D:DSöt elég gyakori eset.Igaz a hódban még nem fordult elö,szerintem nem is fog.De Synkel állitásának helyt adok,a fenyegetés is egy stratégia.persze elfogadhato hangnemben.

Betelgeuse 03-31-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167750)
Van ilyen, ezt aláírom. Nem is ritka.

De odáig azért ne jussunk ismét el, hogy valaki azzal fenyegeti a játékostársát, hogy felgyújtja az éttermét (valós példa), esetleg nyomozásba kezd, hogy hol lakik, és naponta hivogatja telefonon a gyerekeit azzal, hogy meg fognak halni.

gondolom ez mindennapos... nem az extrém példákkal kellene dobálózni... de az tényleg furcsa, hogy ha valaki rámgyújtja a fél országomat és írok neki, hogy ezért addig ütöm míg mozog és kivágnak az anarchba..
csendben megjegyezném, hogy a szándékot csak a világ diktatórikus rendszereiben büntetik..

Ati 03-31-2008 20:36

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 167843)
de az tényleg furcsa, hogy ha valaki rámgyújtja a fél országomat és írok neki, hogy ezért addig ütöm míg mozog és kivágnak az anarchba..

Mi ebben a furcsa? :eek:

Ez teljesen világosan le van írva, hogy szabálytalan, és ezért anarch jár.

Iskolapéldája más játékának tönkretételének.

Regisztrációkor külön ki is van emelve, hogy olvasd el.

Druida 03-31-2008 20:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167845)
Mi ebben a furcsa? :eek:

Ez teljesen világosan le van írva, hogy szabálytalan, és ezért anarch jár.

Iskolapéldája más játékának tönkretételének.

Regisztrációkor külön ki is van emelve, hogy olvasd el.

szerintem az is más játékának tönkretétele ha felgyújtják a fele országát. ;)
akkor azt mért nem büntetik???
volt is 5U csoportfórumon, egy ilyen srác akivel ez történt. felgyújtották, ő 3x bepusztított, és ezért nyomták anarchba ;)
szerintem ez igazságtalanság, de ha Ati szerint így jól van, akkor jólvan.

Tsobi 03-31-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167846)
volt is 5U csoportfórumon, egy ilyen srác akivel ez történt. felgyújtották, ő 3x bepusztított, és ezért nyomták anarchba ;)

Nyilvánvaló,hogy nem azért rakták át,mert 3x bepuszilta.

Ati 03-31-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167846)

Ezeréves témát kár ismét felhozni, 65 oldalon keresztül ki lett tárgyalva, újat ahhoz hozzáfűzni már nem lehet. Kérlek, hogy olvasd el azt a beszélgetést.

És ne arra számíts, hogy majd lesz egy "esküdtszék", akik közül hátha lesz valaki, aki a teljesen egyértelmű szabályszegésed felett szemet huny, mert haver. Nem. Ne arra számíts, amikor játszol, hogy hátha valaki jóindulatú lesz veled, amikor megszeged a szabályokat. Tartsd be a szabályokat. Azért vannak.

All times are GMT +1. The time now is 06:48.