Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Ami a súgóból kimaradt... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2883)

Ati 03-30-2008 18:03

Ami a súgóból kimaradt...

Sziasztok!

Eljött az ideje, hogy ismét nagyító alá vegyük a súgót. :)

Van-e bármi olyan téma, amit szívesen látnátok benne az eddigieken felül?

Természetesen nem fog minden trükk bekerülni, ez nem célja a súgónak. Továbbra is megmaradnak azok a részek, amiket vagy ki kell tapasztalni, vagy el kell olvasni itt a fórumon, ha valaki kíváncsi rájuk.

Olyan témákat, vagy bővítési javaslatokat várok, amik szerintetek alap dolgok, és benne kéne, hogy legyenek a súgóban, de nincsenek.

Tsobi 03-30-2008 18:04

Fórumon már volt róla szó .. a kp limit szerintem bekerülhetne.

Ati 03-30-2008 18:06

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 167580)
Fórumon már volt róla szó .. a kp limit szerintem bekerülhetne.

Így van, épp ezt a témát kerestem, hogy idetehessem nyitásnak. A 4,2 milliárdos limit bekerülését többen is szorgalmazták itt:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2814

Ati 03-30-2008 18:07

Ezen kívül mégegy téma merült fel, ami pontosításra szorul: az élőhalottak "nyertes" csatájának definíciója, hogy egyértelmű legyen, hogy ehhez harcolni kell, nem otthon csücsülni.

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2872

Valezius 03-30-2008 18:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167582)
Ezen kívül mégegy téma merült fel, ami pontosításra szorul: az élőhalottak "nyertes" csatájának definíciója, hogy egyértelmű legyen, hogy ehhez harcolni kell, nem otthon csücsülni.

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2872

Ha nem változik, akkor a FAQban elférne talán.

-Fegya- 03-31-2008 08:25

Én betenném a háború a legfelsőbb szimten sugó oldalt a sugó témák közé. Ez az oldal jelenleg csak az 1/A témából érhető el. Elég sokan nem szokták megtalálni.

Ati 03-31-2008 19:31

Szinte csak magamnak írom fel ide, hogy ne legyen elfelejtve, hogy az 1/A súgót ki kell bővíteni azzal, hogy a szövetség legrégebbi tagja nem tehető ki, csak ha ő maga lép ki.

Betelgeuse 03-31-2008 19:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167802)
Szinte csak magamnak írom fel ide, hogy ne legyen elfelejtve, hogy az 1/A súgót ki kell bővíteni azzal, hogy a szövetség legrégebbi tagja nem tehető ki, csak ha ő maga lép ki.

"A szövetség alapító (legrégebbi) tagját szavazásos vezérválasztás esetén sem lehet a szövetségből kitenni, csak saját maga léphet ki."

és meg is valósult:)

LotR 03-31-2008 19:39

1/a-a szinten van pár új információ szerző varázslat amiről nem szól a sugó.

Ati 03-31-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 167804)
"A szövetség alapító (legrégebbi) tagját szavazásos vezérválasztás esetén sem lehet a szövetségből kitenni, csak saját maga léphet ki."

és meg is valósult:)

Oh, már be is tettem? Szuper, akkor már nem kell. :D

Seldon 04-01-2008 04:01

Súgó 1-2 pontatlansága is remélem idefér:
gömbtárnál 3napig tartó gömbökről ír, a valós 1nap helyett.

Stev 04-01-2008 23:49

Úgy emlékszem meg lett emelve 3 napra. És mivel most 04.02. 00:48kor van 03.31. 23:20as gömböm, asszem nem az egy nap a valós akár hogy számolom. ;)

csabi 04-02-2008 06:35

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 168039)
Úgy emlékszem meg lett emelve 3 napra. És mivel most 04.02. 00:48kor van 03.31. 23:20as gömböm, asszem nem az egy nap a valós akár hogy számolom. ;)

én nem találtam 24óránál régebbi gömböt. (pedig ha 3nap lenne, akkor lennie kéne még)

N.a.t. 04-03-2008 21:01

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 168046)
én nem találtam 24óránál régebbi gömböt. (pedig ha 3nap lenne, akkor lennie kéne még)

Én sem találtam 1 napnál sem régebbi gömböt pedig ha 3 nap lenne akkor nálam is lennie kellene még.

Kubbi 04-03-2008 21:09

Szerintem kimaradt a súgóból, hogy:
B-ben lehet keresni olyan országokat szövibe, akikkel majd A-ba szeretnél közösen együtt játszani.
De ha olyan országot keresel, aki majd fordulni szeretne B-ből és azzal szeretnél majd szövizni, azért büntetés jár.

Amikor a supportot kérdeztem, ez hol van leírva hogy szabálysértés, nem tudott érdemben válaszolni.
Úgyhogy szerintem érdemes lenne ezt is betenni valahová.

Ati 04-03-2008 21:12

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 168320)
Szerintem kimaradt a súgóból, hogy:
B-ben lehet keresni olyan országokat szövibe, akikkel majd A-ba szeretnél közösen együtt játszani.
De ha olyan országot keresel, aki majd fordulni szeretne B-ből és azzal szeretnél majd szövizni, azért büntetés jár.

Amikor a supportot kérdeztem, ez hol van leírva hogy szabálysértés, nem tudott érdemben válaszolni.
Úgyhogy szerintem érdemes lenne ezt is betenni valahová.

Ennyire evidens dolgokat nem hiszem, hogy bele kéne venni.

Kubbi 04-03-2008 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168321)

Szerintem nem egyértelmű. Sőt akik akkor fórumoztak, senkinek nem volt az!!

Nem tartana sokba beírni egy újabb pontot a szabályzatba, hogy csak az adott csoportra vonatkozóan lehet hirdetést feltenni.

Valezius 04-03-2008 23:09

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 168320)

Miért jár büntetés, hogy? :confused:

N.a.t. 04-03-2008 23:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 168337)

Öööö ezt én se értem, és másodmagammal azóta is ezen filózok :$ :eek:

Kubbi 04-03-2008 23:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 168337)

Beírod, a dipóba hogy:

Szövit keresek, aki majd az X-be fordul velem...

És büntit kapsz.
De ha beírod:
A-csoportba keresek szövetségeseket, vagy klántagokat.
akkor azért nem jár bünti.

De ez egyértelmű... a fejlesztő csoportnak.:p

Betelgeuse 04-04-2008 07:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 168321)

Akkor a súgó 90%-át ki lehet törölni hisz az is legalább ennyire nyílvánvaló:D

Ati 04-04-2008 08:19

Esetleg ha nem offolnánk szét a témát...

csabi 04-04-2008 08:39

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 168039)

ugy vettem észre, h körváltáshoz igazodnak a gömbök. lassúban előfordulhat, h 24 óránál hosszabb a gömb.

súgót olvasgatva ezt találtam:

"A mágikus és alvilági események fülek alatt megtalálhatod a mások ellen irányuló akcióidat az elmúlt 3 napból. Ide tartozik a térkapufelderítés és a távolbalátás is."

"VIP tagjaink a készített kristálygömbök eredményeit elmenthetik, ami által a szokásos 3 napon túl is megmaradnak, valamint összetett keresési feltételekkel keresni is lehet közöttük."

Valezius 04-05-2008 17:46

Szerintem a súgóban is helye lenne a 90napos szabálynak.

Továbbá az is bekerülhetne végre, hogy az 1körös védelem nem véd meg a csatában, ami szerintem nem evidens dolog...

Pontok menü:
Quote:

A saját országod mindig középen helyezkedik el, valamint - alapbeállításként - 10-10 országot láthatsz a sajátod elõtt, illetve mögött.
Ez valójában továbbra is 9-9 ha jól tudom.

És ha már szőr szálat hasogatok:
Quote:

A védelem alatti státusz az elsõ 72 órát jelzi. Ha az ország ezen idõn belül nem azonosította magát, akkor a 72 óra leteltével országa nem fejlõdik tovább, de védelem alatt marad.
Ez így ebben a formában nem igaz, mivel 5. szint fölött is vannak védett országok.

Quote:

A játékosok a legfelső szinten is szövetségekbe tömörülnek, ám ezek működése merőben más, mint az alsóbb szinteken.
Ebbe a részbe nem ártana beleírni, hogy a térkapuk se a megszokott mélységig működnek.

Xeper 04-05-2008 18:11

A súgóban az van írva a hulláról, hogy "állandó betegségforrás, rá azonban hatástalan a betegség"
Ebből számomra az következne, hogy hullaként nem betegszem meg. De kiderült, hogy hullaként ugyanúgy számolódik a betegség, csak nép nem megy el, ez szintlépés után kellemes meglepetéseket tud okozni :)
600 hekin hullaként ütöttem egy másik hullát, 300 kör múlva fellépve nem választottam be a hullát fajnak, és hullani kezdtek az embereim erősen.

Tehát a hulla vagy ne betegedjen meg (szintlépéskor hulláról váltva le lehessen vedleni a betegséget), vagy kerüljön bele a súgóba, hogy ő is beteg lesz!

Valezius 04-05-2008 19:48

Szerintem jól van megfogalmazva: hatástalan azt jelenti, hogy nincs hatása, tehát nem pusztul a nép :) De tényleg én se gondoltam volna, hogy így működik :)

ddjjm 04-05-2008 21:40

hát télleg jól meg van fogalmazva, de oda lehetne írni hogy ő attól még beteg, és hogy erre figyeljen szintlépésnél

Stev 04-07-2008 14:47

Öööö, betegség súgó:

Quote:

Originally Posted by Súgó
Élőhalott országok

Az élőhalott országok folyamatosan terjesztik a betegséget, ők maguk azonban immunisak rá. Hiába betegek folyamatosan, az ő népességük ettől nem csökken.

Ha élőhalott fajú országot támadsz katonai akcióval, mindenképpen betegen tér vissza a sereged. (Ha a Te országod faja is élőhalott, akkor mivel immunis a betegségre, ez nem érint hátrányosan.)

;)

Csak mivel eddig lépéskor ugrott a betegség, nem volt észrevehető.

Xeper 04-07-2008 16:55

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 168821)
Öööö, betegség súgó:

;)

Csak mivel eddig lépéskor ugrott a betegség, nem volt észrevehető.

Az immunis nekem azt jelenti, hogy nem lesz beteg...

Swiss 04-07-2008 17:57

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 168853)
Az immunis nekem azt jelenti, hogy nem lesz beteg...

Nekem olyat is jelent, hogy hordozó lesz, de tünet mentes. Ez alapján szintlépéskor elveszíti az immunitását, tényleg beleférne egy kis kiegészítés. Ha viszont a másik oldalt nézem, hogy ez is olyan kitapasztalod, vagy elolvasod itt a külsőn akkor nem feltétlenül szükséges a súgóba.

Elvi kérdés

Kutyuleee 04-07-2008 18:46

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 168856)
Nekem olyat is jelent, hogy hordozó lesz, de tünet mentes. Ez alapján szintlépéskor elveszíti az immunitását, tényleg beleférne egy kis kiegészítés. Ha viszont a másik oldalt nézem, hogy ez is olyan kitapasztalod, vagy elolvasod itt a külsőn akkor nem feltétlenül szükséges a súgóba.

Elvi kérdés

Sztem nem Elvi kérdés, úgyanis a súgóval ellentétben a külső fórum használata nem szükséges a játékhoz, és a játékosok nagy többsége nem is jön ide...

N.a.t. 04-13-2008 12:42

Na most lehet hogy valami blőd idiotizmust fogok írni, ha igen akkor elnézést kérek mindenkitől előre is.
Az jutott eszembe, hogy...
Gondolom az egész Hódító kézikönyv kész verziója sem kerül bele egyben a súgóba.
Viszont a külső fórumot javarészt nem a kezdők látogatják (bár azért szerencsére van itt a hsz-ek alapján nem egy kezdő is, pld én :Đ).
Javaslatom, hogy a súgóban konkrét utalást kellene tenni arra hogy létezik egy külső fórum (lehet hogy ez most is benne van valahol, akkor sorry), vde ami a fontosabb, hogy szerintem jó lenne a kész hódító kézikönyv elérhetőségét (linkjét) a súgóban valahol jól látható módon elhelyezni.
Így szerintem sokkal nagyobb esély lenne arra, hogy a totál kezdő is elolvassa, ( feltéve hogy a súgó elolvasásáig eljut egyáltalán) hisz ha jól sejtem ez lenne a lényeg mert elsősorban nekik szól. (Gondolom :rolleyes:)
Még egyszer bocs ha nagyon nagy baromságot írtam :cool:

Azt már meg se merem említeni h esetleg jó lenne a külső fórumhoz is egy rövid F.a.q esetleg a kezdőknek

Redback 04-13-2008 14:01

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169647)

Azt már meg se merem említeni h esetleg jó lenne a külső fórumhoz is egy rövid F.a.q esetleg a kezdőknek

VAn... :rolleyes::rolleyes:

Synkel 04-13-2008 14:04

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169670)
Bocsánat, akkor én voltam figyelmetlen, de eddig nem láttam :$

Fejlécnél olvasd el mit ír a Vezérlőpult mellett:)

N.a.t. 04-13-2008 14:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 169671)
Fejlécnél olvasd el mit ír a Vezérlőpult mellett:)

Köszi Synk :]]

Princ 04-13-2008 15:11

Quote:

Javaslatom, hogy a súgóban konkrét utalást kellene tenni arra hogy létezik egy külső fórum (lehet hogy ez most is benne van valahol, akkor sorry), vde ami a fontosabb, hogy szerintem jó lenne a kész hódító kézikönyv elérhetőségét (linkjét) a súgóban valahol jól látható módon elhelyezni.

A Kézikönyv gyakorlatilag egy ötletláda, jobbára a Kezdőhöz címezve. (igaz, cerberusok őrzik). :D
Szóval semmivel sem jobb, mint a fórum többi része. A külső fórumra meg van utalás a súgóban, konkrétan egy 3x4 cm-es nagy szürke gomb, ami szvsz bőven elég. Sőt, a főlapon is kint van, meg még normál linkben is, amit most nem találok.

N.a.t. 04-13-2008 15:20

Na akkor most jön az hogy sorry bocs meg mea culpa, ha hallgattam volna okosabb lettem volna :]]
De annyiból a KK azért csak jobb, hogy ottegy helyre össze lesz szedve minden. Vagy nem? :O
És mint látod én a KK linkjét raktam volna be :$
Na de N.a.t már semmiben se biztos, főképpen magában nem :$
Még egyszer elnézést, máskor én is jobban figyelek és nem pazarlom értelmetlenül a helyet a szerveren :ĐĐ

Princ 04-13-2008 16:10

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 169675)
Még egyszer elnézést, máskor én is jobban figyelek és nem pazarlom értelmetlenül a helyet a szerveren :ĐĐ

Szó sincs róla, csak épp nem egyeznek a vélemények.

Ati 04-13-2008 16:12

Quote:

szerintem jó lenne a kész hódító kézikönyv elérhetőségét (linkjét) a súgóban valahol jól látható módon elhelyezni.

Lemaradtam valamiről, és már elkészült volna a kézikönyv?

Ide nem igazán olyan javaslatokat várok, hogy "ha majd a Hódító 49. verziójában lesz az a változás, h ogy az elfet 2 f-fel írjuk, akkor ne felejtsük majd el a súgóban sem átírni"...

Köszönöm.

Ati 04-14-2008 20:50

A MOSTANI játékkal kapcsolatban van még valakinek észrevétele a súgó hiányosságairól, vagy esetleg javaslata a bővítésre?

All times are GMT +1. The time now is 19:47.