Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   földszerzés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2871)

shep 03-27-2008 12:44

földszerzés

3. szint

980 hektáron földszerzés felfele, célpont 2 körre. 700 pont különbség. eredmény:
"Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 6 hektár földet"

Na magyarázzátok el nekem hogy ez hogy történhetett meg.

Dus 03-27-2008 12:49

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167041)
3. szint

980 hektáron földszerzés felfele. 700 pont különbség. eredmény:

Talán sok épülete lehetett építés alatt...

shep 03-27-2008 12:51

maximum 10-15

Zoli 03-27-2008 13:02

mennyi volt az országotok értéke?
csak mert ha alacsony, az ő hekijéhez képest, akkor biztosan épített...viszont ha közel azonos hekin voltatok (700 pont eltérés, de a területről szólok), és te nem építettél,akkor ha 2-4 kör a táv, foggalmam sincs..remélem érthető...

Druida 03-27-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167041)
3. szint

980 hektáron földszerzés felfele, célpont 2 körre. 700 pont különbség. eredmény:

egyszerű... bebontotta az épületeit, és visszaépítette gyorsan... és mint köztudott az építés alatti területekből, nem lehet vinni :)

shep 03-27-2008 13:09

re

akit ütöttem 47200 pontja volt nekem pedig 46500. amikor elindultam neki 46650 pontja volt. valószínű hogy egy szövitársa akkor ütött be valakinél amikor én 1 körre voltam tőle és ő részesült a földszerzésből 10-15 hektárral.

Dus 03-27-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167050)
egyszerű... bebontotta az épületeit, és visszaépítette gyorsan... és mint köztudott az építés alatti területekből, nem lehet vinni :)

Igen, ez lehet...
Akkor egész közel jártam:)

A területfoglalásnál ugye az számít, hogy amikor beérkezik a sereg (az ellenfélhez) akkor mennyi területe van??

shep 03-27-2008 14:14

rere

nem bontott mert végig figyeltem és szerintem is az számít ahány hektárja van, függetlenül attól hogy be van e építve vagy sem.

Zsáni 03-27-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167075)
nem bontott mert végig figyeltem és szerintem is az számít ahány hektárja van, függetlenül attól hogy be van e építve vagy sem.

ha sok épülete van építés alatt, akkor kevesebbet foglalsz.
de szerintem supporton hamarabb választ kapnál :)

shep 03-27-2008 14:43

onnan már jött a szokásos elutasítás azért vagyok itt :)

Ati 03-27-2008 14:43

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 167084)
de szerintem supporton hamarabb választ kapnál :)

Biztos, hogy nem, hiszen az, hogy miért annyit foglalt, amennyit, az stratégiai kérdés. Itt a fórumon is rengetegszer volt már róla szó, hogy mik befolyásolják.

shep 03-27-2008 14:45

hát én még itt sem kaptam választ, és sztem te sem tudsz mert átlagban 67-69 jött idáig most meg 6. erre kéne magyarázat.

Zsáni 03-27-2008 14:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167087)
Biztos, hogy nem, hiszen az, hogy miért annyit foglalt, amennyit, az stratégiai kérdés. Itt a fórumon is rengetegszer volt már róla szó, hogy mik befolyásolják.

akkor tessék itt választ adni rá :)
nekem ugyan 8 :)

shep 03-27-2008 14:51

az hogy van hogy az üzeneteim egy része nem jelenik meg itt?

Ati 03-27-2008 18:34

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167092)
az hogy van hogy az üzeneteim egy része nem jelenik meg itt?

Miután elküldted az üzenetet, ki van írva, hogy miért. Olvasd el kérlek, és ne küldj mindent 5-ször, mert nagyon zavaró. Köszönöm.

Dus 03-27-2008 19:18

shep: Ha jól tudom, akkor csak a beépített és üres területek számítanak bele: Azaz, ha fogta magát és lebonbtotta 700 épületét, aztán visszépítette, akkor Te abból nem tudtál foglalni...Bár ha végig figyelted és nem változott az értéke vagy valami, akkor nem tudom...:)

Druida 03-27-2008 19:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 167139)
shep: Ha jól tudom, akkor csak a beépített és üres területek számítanak bele: Azaz, ha fogta magát és lebonbtotta 700 épületét, aztán visszépítette, akkor Te abból nem tudtál foglalni...Bár ha végig figyelted és nem változott az értéke vagy valami, akkor nem tudom...:)

akkor a legvalószínübb az hogy már alapból építés alatt volt a területének nagy része :)

Dus 03-27-2008 19:40

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167140)
akkor a legvalószínübb az hogy már alapból építés alatt volt a területének nagy része :)

Shep szerint max 10-15 építés alatt lévő területe volt az ellenfélnek (3. hsz), tehát a következők lehetségesek:

-shep valahol nagyon elnézte
-tönkrement a hód

Hát nemtom, én az elsőt tartom valószínübbnek;)

Druida 03-27-2008 19:45

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 167141)
Shep szerint max 10-15 építés alatt lévő területe volt az ellenfélnek (3. hsz), tehát a következők lehetségesek:

-shep valahol nagyon elnézte
-tönkrement a hód

Hát nemtom, én az elsőt tartom valószínübbnek;)

a 2. teljességgel lehetetlen :D:D:D:D
szerintem törölt a hsz-ed ezen részét, mert már feltételezni sem szabad ilyet :D:D:D
szerintem is az 1. amugy, csak az lehetséges.

Ati 03-27-2008 19:58

Látva az arányokat, van mégegy lehetőség: ha olyan helyről támadtál, ahonnan más is játszhat (munkahely, iskola, családi gép, mobil-internet, netkávézó stb.), valamint a célpontod is ugyanonnan játszik, akkor az a zsákmány nagymértékű csökkenését eredményezi.

Dus 03-27-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167146)
Látva az arányokat, van mégegy lehetőség: ha olyan helyről támadtál, ahonnan más is játszhat (munkahely, iskola, családi gép, mobil-internet, netkávézó stb.), valamint a célpontod is ugyanonnan játszik, akkor az a zsákmány nagymértékű csökkenését eredményezi.

Hmm...ez egy jó dolog:)

Synkel 03-27-2008 20:04

Ha azonos IP-ről megy a két ori ( tapasztalatom szerint nálunk ez azonos szolgátatónak is megfelel, mert tőlem 20 km-re lakó játékos vert be G-ben és vitt 2 hekit) vagy ha wapról mennek az orik, akkor ilyen előfordul.

Druida 03-27-2008 20:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167146)

De ENNYIRE nagymértékű csökkenést???? mert suliból én is játszom néha, és mások is játszanak, és néha támadjuk is egymást (bár ez mindig csak később derül ki:D) de még egyszer sem volt ennyire nagymértékű csökkenés a támadásban :)

Druida 03-27-2008 20:09

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167149)
Ha azonos IP-ről megy a két ori ( tapasztalatom szerint nálunk ez azonos szolgátatónak is megfelel, mert tőlem 20 km-re lakó játékos vert be G-ben és vitt 2 hekit) vagy ha wapról mennek az orik, akkor ilyen előfordul.

alapból is elképzelhető hogy két számítógépnek ugyanaz legyen az IP címe, bár nagyon kicsi az esélye... a telefonoknak meg mind ugyanaz az IP-je, de ha jól tudom wapos támadás esetén nincs csökkenés, de lehet hogy ez nagy badarság :D

Synkel 03-27-2008 20:10

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167154)
alapból is elképzelhető hogy két számítógépnek ugyanaz legyen az IP címe, bár nagyon kicsi az esélye... a telefonoknak meg mind ugyanaz az IP-je, de ha jól tudom wapos támadás esetén nincs csökkenés, de lehet hogy ez nagy badarság :D

Wappal kapcsolatban nincs saját tapasztalatom, itt a fórumon olvastam másoktól, hogy azzal is be-beüt ilyen gikszer

shep 03-27-2008 20:11

nem néztem el semmit. a netem viszont elment rá 2 percre. és az a legfurcsább, hogy az hadi eseménylistába a hódító, amely "sohasem romolhat el, mert tökéletes" nem mutatja a távolságot (kör). amit eddig még sosem tapasztaltam. de semmiképp sem feltételezem hogy, egy ilyen tökéletes játékban hiba következhet be. biztos én nem tudom a stratégiákat, a szemem is rossz, és a netem is rossz. vagy bebontott 500 hektárat a 990 ből és nem vettem észre, ezért kaptam az átlagos szerezhető föld 10% alatti mennyiségét. és különben is már tök mindegy mert változtatni úgysem tudok rajta, és ha nem tetszik töröljek, vagy keressek más játékot.

Ati 03-27-2008 20:16

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167156)
nem néztem el semmit. a netem viszont elment rá 2 percre. és az a legfurcsább, hogy az hadi eseménylistába a hódító, amely "sohasem romolhat el, mert tökéletes" nem mutatja a távolságot (kör). amit eddig még sosem tapasztaltam. de semmiképp sem feltételezem hogy, egy ilyen tökéletes játékban hiba következhet be. biztos én nem tudom a stratégiákat, a szemem is rossz, és a netem is rossz. vagy bebontott 500 hektárat a 990 ből és nem vettem észre, ezért kaptam az átlagos szerezhető föld 10% alatti mennyiségét. és különben is már tök mindegy mert változtatni úgysem tudok rajta, és ha nem tetszik töröljek, vagy keressek más játékot.

Itt mindenki segíteni próbál, erre fel ez a hozzáállás azért elég érdekes. Na mindegy...

Synkel 03-27-2008 20:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167159)
Itt mindenki segíteni próbál, erre fel ez a hozzáállás azért elég érdekes. Na mindegy...

Hasonlót akartam mondani.
Meg azt is, hogy a közvélemény az ilyen irreálisan alacsony foglalásokat gyanúínak tartja. Földleadással, előre megbeszélt ütésekkel kapcsolatban szokták felemlegetni:)

A másik: Körtávolságot akkor ír, ha van ilyne távolság. Eseményekben saját magadhoz képest továbbra sincs távolságod, miként a pontlistában. Biztos, hogy 3-dik szinten vagy?

shep 03-27-2008 20:24

köszönöm a segítségeteket. nem akarok senkit közületek bántani ezzel. kicsit zaklatott vagyok
sajnos eddig nem tudtatok meggyőzni. amit leírtam az a véleményem. a support tanácsát követtem hogy kérdezzem itt a rutinosokat, mert szerinte ez tök rendben volt. csak ezek után elgondolkodtam hogy minek vagyok hadis, ha egy ilyen komoly csapás után kétszer megrengetett az áldozatom és 20 épületem borult, és mi a garancia hogy holnap nem járok e ugyanígy.

Druida 03-27-2008 20:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167162)
Biztos, hogy 3-dik szinten vagy?

:D
ez az amit én akartam kérdezni :D
amugy szerintem ez nem a te játékod, nekem is volt már bajom, pl nem adta el a ht a varikat, de mégse keltettem a feszültséget.
szerintem drága shep ne a hódot hibáztasd hanem saját magadban találd meg a hibát ;)
miután ez megvan, utána bíráld a játékot, de utána se biztos hogy vkit érdekelni fog :)

shep 03-27-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 167162)
Hasonlót akartam mondani.
Meg azt is, hogy a közvélemény az ilyen irreálisan alacsony foglalásokat gyanúínak tartja. Földleadással, előre megbeszélt ütésekkel kapcsolatban szokták felemlegetni:)

A másik: Körtávolságot akkor ír, ha van ilyne távolság. Eseményekben saját magadhoz képest továbbra sincs távolságod, miként a pontlistában. Biztos, hogy 3-dik szinten vagy?

hát én nem tudom milyen alternatív verzióval játszom de nekem mindig ír távot mivel a legközelebbi ország is 2 körre van tőlem.

shep 03-27-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 167165)
:D
ez az amit én akartam kérdezni :D
amugy szerintem ez nem a te játékod, nekem is volt már bajom, pl nem adta el a ht a varikat, de mégse keltettem a feszültséget.
szerintem drága shep ne a hódot hibáztasd hanem saját magadban találd meg a hibát ;)
miután ez megvan, utána bíráld a játékot, de utána se biztos hogy vkit érdekelni fog :)

bocs! most nézem a 6/Ű-ben vagyok

Deni 03-27-2008 20:30

példa a wapról történő támadás hátrányaira :

2005-02-01 23:30:32 [2 kör] MaXxXxXxXxX (#116073) elfoglalt 5 hektárt Olaszhátság (#224537) országától.
2005-02-01 22:30:48 [5 kör] Olaszhátság (#224537) elfoglalt 54 hektárt MaXxXxXxXxX (#116073) országától.

szöviháború közepén jól esik egy ilyen az embernek :rolleyes:

Ati 03-27-2008 20:41

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167156)
és az a legfurcsább, hogy az hadi eseménylistába a hódító, amely "sohasem romolhat el, mert tökéletes" nem mutatja a távolságot (kör). amit eddig még sosem tapasztaltam. de semmiképp sem feltételezem hogy, egy ilyen tökéletes játékban hiba következhet be. biztos én nem tudom a stratégiákat, a szemem is rossz, és a netem is rossz.

Bár erre már válaszolt más, én is fontosnak tartom megemlíteni, hogy a saját támadásodnál SOHA nincs távolság írva. Soha nem volt, most sincs, és nem is igen hiszem, hogy valaha lesz, hiszen saját magadtól nem vagy se 1 kör távolságra, se 2 kör távolságra, de még messzebb sem vagy saját magadtól. Saját támadásoknál a távolság jelzése (az, hogy saját magadtól milyen távol vagy) értelmetlen, és mint ilyen, nincs is jelezve. Soha nem is volt. És ez így is van rendjén.

Ati 03-27-2008 20:43

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167166)
hát én nem tudom milyen alternatív verzióval játszom de nekem mindig ír távot mivel a legközelebbi ország is 2 körre van tőlem.

A legközelebbi ország igen. És a saját országod mellé mit ír a pontlista, hány körre vagy saját magadtól? Semennyit.

A legközelebbi ország támadt, vagy te? Te.

shep 03-27-2008 20:48

ja igaz. nyertetek. már keresem a nem létező hibákat
de az eredeti dolgon ez mit sem változtat.

Princ 03-27-2008 21:35

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167171)
már keresem a nem létező hibákat

Biztonság kedvéért megkérdezem; ugye észrevetted a választ az első kérdésedre?

Druida 03-27-2008 21:46

Ez a fórum kezd kétfelé elmenni... egyik fele: SHEP aki nem képes elfogadni önzetlen segítségünket, bírálja a hódítót hogy az a rossz, és nem képes beismerni hogy most ő hibázott, mert vagy nem volt elég figyelmes vagy mittomén.
másik fele: MI akik próbálunk segíteni, de ő le se sz*rja, hanem próbál mindenbe belekötni... :( ez így nem jó. vagy elfogadod a segítségünket, vagy menj el :(

(bocs azoktól akiket zavar ez az üzim, de kezdek mérges lenni:()

shep 03-28-2008 07:02

okés elmentem, mert nem tudtatok meggyőzni.kösz a segítséget. és ha a hódító és a fóruma nem bírja a kritikát, akkor úgy kell neki. ugyanis a világon semmi sem tökéletes.
sziasztok

Ati 03-28-2008 07:45

Quote:

Originally Posted by shep (Post 167189)
okés elmentem, mert nem tudtatok meggyőzni.kösz a segítséget. és ha a hódító és a fóruma nem bírja a kritikát, akkor úgy kell neki. ugyanis a világon semmi sem tökéletes.
sziasztok

Ez is érdekes hozzáállás. Mindenki segíteni próbál, cserébe elküldesz mindenkit a fenébe, majd amikor felhívjuk többen is a figyelmed arra, hogy olyan dolgot vélsz hibának, ami mindig is így működött, és értelmetlen is lenne, ha máshogy működne, akkor közlöd, hogy nem bírja a fórum a kritikát... Hát jó. Úgy látszik nem.

All times are GMT +1. The time now is 15:40.