Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Vip körök szabad átmozgatása összekötött, saját országokon belül (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2869)

N.a.t. 03-26-2008 21:10

Vip körök szabad átmozgatása összekötött, saját országokon belül

Érdekelne hogy mi a véleményetek a VIP körök szabad átmozgatásáról összekötött, saját orikon belül?
Tételezzük fel hogy az egyik orimon van 4000 kör a másikon meg 1 sem. Ez esetben jó lenne, ha át tudnék mozgatni a 4000 vipkörös xy orim vipjeiből amennyit szeretnék a 0 vipkörös zy orimra.
Várom a hozzászólásaitokat, előre jelzem hogy nem tudom hogy technikailag ezt hogy lehet kivitelezni, ehhez nem értek, de valahogy biztosan :]]

Ati 03-26-2008 21:12

Beszélgetni lehet róla, de ilyen lehetőség nem lesz.

Druida 03-26-2008 21:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166958)

:D (bocs az OFFért)

N.a.t. 03-26-2008 21:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166958)

Köszönöm a gyors választ. A téma ettől még maradhat? Ha nem, akkor kérlek töröld :] Köszi :]

Tsobi 03-26-2008 21:16

Érdekes ötlet,kár,hogy nem saját :)
Ha jól tudom ,de javítsatok ki,ha tévedek,létezik egy olyan kedvezmény ,hogy a küldött sms öröklődik a láncon. Nem vagyok ellene,de szerintem nincs szükség további hasonlóra.

Synkel 03-26-2008 21:16

Pedig vicces lenne:)
A főorimra felteszek 672 kört, aztán 671-et átmozgatok a kapcsolt orira, mire rögtön még 2 megkapja:)

Ati 03-26-2008 21:17

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 166961)
Köszönöm a gyors választ. A téma ettől még maradhat? Ha nem, akkor kérlek töröld :] Köszi :]

Maradhat, azért írtam, hogy beszélgetni lehet róla. :)

De hogy ne tűnjek ilyen bunkónak, hogy csak 1 sorban válaszolok, írok hosszabb választ is, hogy miért nem. :)

A VIP tagság igénybevételekor a Hódítóban iszonyatos kedvezmények járnak. (A többi verzióban nem.) Képzeld el azt a szituációt, amikor van A, B, C és D országod. "A" ország VIP tag. Vipeled "B" országot. Kapja ugye kedvezményként teljesen ingyen a "C" és a "D" ország is. Ha lehetne egyik országról másikra mozgatni, akkor "C" és "D" ország tagságát áttolnád "B" országra, ami azt eredményezi, hogy egy sms-sel 3x annyi VIP kört szereztél az országodra, mint más.

Synkel 03-26-2008 21:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166964)

De hogy ne tűnjek ilyen bunkónak, hogy csak 1 sorban válaszolok, írok hosszabb választ is, hogy miért nem. :)

A VIP tagság igénybevételekor a Hódítóban iszonyatos kedvezmények járnak. (A többi verzióban nem.) Képzeld el azt a szituációt, amikor van A, B, C és D országod. "A" ország VIP tag. Vipeled "B" országot. Kapja ugye kedvezményként teljesen ingyen a "C" és a "D" ország is. Ha lehetne egyik országról másikra mozgatni, akkor "C" és "D" ország tagságát áttolnád "B" országra, ami azt eredményezi, hogy egy sms-sel 3x annyi VIP kört szereztél az országodra, mint más.

Hopsz, mégiscsak van értelme ennek a topicnak.
Úgy érted, külföldi verziókban nem él ez a kedvezmény? Minden egyes kapcsolt orit külön kell vipelni?

N.a.t. 03-26-2008 21:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166964)

Köszönöm a választ ismét,de nem igy gondoltam. Én ugy gondoltam, hogy ugye alapból a Vipet az összekötött másik 2 ország is kapja. Ámde átmozgatott Vipből már NEM kapnának az az alatt lévő bekötött orik, ezt a rendszer kiszűrné.Tehát ugyanugy csak egy országot Vipelnék, kapná a bekötött B és C ori,de ha átmozgatom a vipet D-re, akkor természetesen E és F orik már nem kapnák meg.

Ati 03-26-2008 21:22

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 166965)
Hopsz, mégiscsak van értelme ennek a topicnak.
Úgy érted, külföldi verziókban nem él ez a kedvezmény? Minden egyes kapcsolt orit külön kell vipelni?

Külföldi verziókban más-más kedvezmények vannak. Ez a kedvezmény csak a Hódítóban van. A Cuceritor kedvezménye, hogy külföldi verzió ellenére sokkal olcsóbb a VIP tagság, mint máshol. A Queosia kedvezménye, hogy nyereményjáték során ingyen kaphatsz VIP köröket, valamint az ajánlói rendszer keretén belül szintén ingyen kaphatsz VIP köröket. Ugyanitt az éves tagsággal 2 hónap ingyen van.

Minden verzió súgója a saját kedvezményeit és pontos leírásait tartalmazza.

Synkel 03-26-2008 21:23

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 166966)
Köszönöm a választ ismét,de nem igy gondoltam. Én ugy gondoltam, hogy ugye alapból a Vipet az összekötött másik 2 ország is kapja. Ámde átmozgatott Vipből már NEM kapnának az az alatt lévő bekötött orik, ezt a rendszer kiszűrné.Tehát ugyanugy csak egy országot Vipelnék, kapná a bekötött B és C ori,de ha átmozgatom a vipet D-re, akkor természetesen E és F orik már nem kapnák meg.

Nem érted szerintem amit Ati mondott. Eleve megkapja a többi ori a vipet, aztán róluk átmozgatod a főorira.

Ati 03-26-2008 21:23

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 166966)

A példámban sehol nem említettem újabb "továbbfolyásokat", sem E és F országokat.

Tsobi 03-26-2008 21:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166967)

Synk,tessék nekiülni a Legendär súgójának :)

Synkel 03-26-2008 21:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166967)
Külföldi verziókban más-más kedvezmények vannak. Ez a kedvezmény csak a Hódítóban van. A Cuceritor kedvezménye, hogy külföldi verzió ellenére sokkal olcsóbb a VIP tagság, mint máshol. A Queosia kedvezménye, hogy nyereményjáték során ingyen kaphatsz VIP köröket, valamint az ajánlói rendszer keretén belül szintén ingyen kaphatsz VIP köröket. Ugyanitt az éves tagsággal 2 hónap ingyen van.

Ez csúnya dolog...
Nem lehetne ebben valami egységesítést összehozni? Nem azáltal, hogy a hódból elvesszük a kedvezményt, hanem hogy megkapják a külhoni verziók is.:)

Ati 03-26-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 166968)
Nem érted szerintem amit Ati mondott. Eleve megkapja a többi ori a vipet, aztán róluk átmozgatod a főorira.

Akár ez is, én példában maradtam az egyik kapcsolt országnál. Főország esetén ez kb így nézne ki:

A-ra küldesz 1 VIP-et, lesz rajta 1.
B-re küldesz 1 VIP-et, lesz rajta 1.
Összesen elküldtél 2 VIP-et.
C kapja ingyen, lesz rajta 1.
D kapja ingyen, lesz rajta 1.

B-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 2.
C-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 3.
D-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 4.

Elküldtél 2 sms-t (vagy mást), és lett duplaannyi VIP köröd, mint másnak.

Tudom, hogy ez nagyon megérné, de ez nem fair.

Synkel 03-26-2008 21:26

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 166970)
Synk,tessék nekiülni a Legendär súgójának :)

Te meg majd gondolom a Cuceritorból akarsz vizsgázni?:)

Ati 03-26-2008 21:27

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 166971)
Ez csúnya dolog...
Nem lehetne ebben valami egységesítést összehozni? Nem azáltal, hogy a hódból elvesszük a kedvezményt, hanem hogy megkapják a külhoni verziók is.:)

Mint írtam fent, szinte mindegyik verzió rendelkezik valamilyen saját kedvezményrendszerrel. A Queosiában például meg lehet oldani, hogy folyamatosan VIP tag legyél, és ez egy filléredbe se kerüljön. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb kedvezményt nehéz összehozni. :)

N.a.t. 03-26-2008 21:28

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 166962)
Érdekes ötlet,kár,hogy nem saját :)
Ha jól tudom ,de javítsatok ki,ha tévedek,létezik egy olyan kedvezmény ,hogy a küldött sms öröklődik a láncon. Nem vagyok ellene,de szerintem nincs szükség további hasonlóra.

Egyszer már sajátként is felvetettem de csak egy csoportfórumon :] Akkor nem ment tovább az ügy, mint ahogy Ati hozzászólásából következtetve most sem fog :[
:]]
Igen, további országok is kapják, csak éppen értelemszerűen gyorsabban kopik a gyors csoportban lévő országról, a lassú csoportban lévőről meg kevésbé. Igy aztán bizonyos országokon iszonyatosan felhalmozódik, amivel aztán nem nagyon tud mit kezdeni a tulajdonos :]

Tsobi 03-26-2008 21:29

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 166975)
Igy aztán bizonyos országokon iszonyatosan felhalmozódik, amivel aztán nem nagyon tud mit kezdeni a tulajdonos :]

Irigylem azt,akinek ilyeshfajta problémája van :)
Ha mindenáron apasztani szeretné a VIP körei számát,akkor decemberben a sorszámlicit alkalmával megteheti :)

N.a.t. 03-26-2008 21:30

Ok, engem máris meggyőztetek, ez így valóban nem fair, nem gondoltam végig eléggé, bocsi :]]

Synkel 03-26-2008 21:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166974)
Mint írtam fent, szinte mindegyik verzió rendelkezik valamilyen saját kedvezményrendszerrel. A Queosiában például meg lehet oldani, hogy folyamatosan VIP tag legyél, és ez egy filléredbe se kerüljön. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb kedvezményt nehéz összehozni. :)

De mi fizetni akarunk, nem nyerni vipeket:)
Na persze fizetni se túl sokat:D

Most nem azért, de így is kevés a játékos, mert elég körülményes a vipelést megoldani sokaknak, anélkül meg kevesen vállalják be. Ha járna a kedvezmény, akkor ugye ha egynél több orival játszok, akkor anyagi szempontból mindegy, hogy 2 vagy 4 orim van-e, azaz "jobabn járok" 4 orival. Azaz több az ország a játékban (mer ugye játékos csak én leszek továbbra is mögöttük), ezáltal könnyebb lesz a haladás, és jobb eséllye maradnak meg a kíváncsiskodók is, mert nem feltétlen lesznek szétütve amint kijönnek védelem alól.

Tsobi 03-26-2008 21:39

Nekem is megkönnyítené a dolgom a láncban való VIP öröklés a külföldi verziókban .. így az egyes szintlépések után azonnal tudnék regisztrálni új országokat,s akkor a VIPelést is úgy időzíteném,hogy klappoljon.

Van arra esély,hogy ez bekerüljön?

N.a.t. 03-26-2008 21:40

Azon gondolkodom hogy teljesen kizárt hogy ezt az ötletet valahogy ugy ki lehessen dolgozni hogy a káposzta is jól lakjon meg a kecske is megmaradjon? :ĐĐ
Hátha van egy hasznosítható alternatív javaslata valakinek... :]]

Valezius 03-29-2008 07:28

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 166975)
Egyszer már sajátként is felvetettem de csak egy csoportfórumon :] Akkor nem ment tovább az ügy, mint ahogy Ati hozzászólásából következtetve most sem fog :[
:]]
Igen, további országok is kapják, csak éppen értelemszerűen gyorsabban kopik a gyors csoportban lévő országról, a lassú csoportban lévőről meg kevésbé. Igy aztán bizonyos országokon iszonyatosan felhalmozódik, amivel aztán nem nagyon tud mit kezdeni a tulajdonos :]

Ha felhalmozódik karácsonykor vehetsz rajta sorszámot :)

Eke 03-29-2008 20:08

Én támogatnám az ötletet,bizonyos vippkör levonással megtoldva.Esetleg X menyiségü vippkör esetén.Meg talán még azt hogy a célorinak is legyen vippje,vagy hogy volt rajta minimum 3x vipp.Talán Atinak igy megfizetödik a plusz melo.Remélem nem irtam tul nagy sületlenségeket.

Ati 03-29-2008 20:25

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 167459)
Én támogatnám az ötletet,bizonyos vippkör levonással megtoldva.Esetleg X menyiségü vippkör esetén.Meg talán még azt hogy a célorinak is legyen vippje,vagy hogy volt rajta minimum 3x vipp.Talán Atinak igy megfizetödik a plusz melo.Remélem nem irtam tul nagy sületlenségeket.

Már előzőleg leírtam, hogy miért nem lesz ilyen. Kérlek, hogy nézd vissza.

vityu 03-29-2008 20:29

Először rászóltam, hogy jó lenne, de így elolvasva, inkább mégsem! Nem kell ez így nekem se! :D

Eke 03-29-2008 20:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166972)
Akár ez is, én példában maradtam az egyik kapcsolt országnál. Főország esetén ez kb így nézne ki:

A-ra küldesz 1 VIP-et, lesz rajta 1.
B-re küldesz 1 VIP-et, lesz rajta 1.
Összesen elküldtél 2 VIP-et.
C kapja ingyen, lesz rajta 1.
D kapja ingyen, lesz rajta 1.

B-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 2.
C-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 3.
D-ről átmozgatod A-ra, lesz rajta 4.

Elküldtél 2 sms-t (vagy mást), és lett duplaannyi VIP köröd, mint másnak.

Tudom, hogy ez nagyon megérné, de ez nem fair.

Ha erre gondoltál akkor ezt könnyen kiküszöbölöd azzal hogy bonusz vipp nem mozgathatóvá teszed.
Ha meg nem erre gondoltál akkor elnéztem ,de csak ezt látom elfogadható magyarázatnak.Meg persze a plusz munkát.

Ati 03-29-2008 20:46

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 167465)
Ha erre gondoltál akkor ezt könnyen kiküszöbölöd azzal hogy bonusz vipp nem mozgathatóvá teszed.

Innentől kezdve mi értelme az egésznek? Csak bónuszból gyűlik össze olyan plusz, amit elhasználnál. Például egy gyors csoportos és egy lassús ország esetén. Normál csoportoknál még ott sem.

Ha elküldtél egy országodra 10 sms-t, akkor utána ne akarj abból 5-öt máshova tenni. Ha 5 máshova kell, akkor eleve oda küldd.

Fefe013 03-29-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167466)
Innentől kezdve mi értelme az egésznek? Csak bónuszból gyűlik össze olyan plusz, amit elhasználnál. Például egy gyors csoportos és egy lassús ország esetén. Normál csoportoknál még ott sem.

Ha elküldtél egy országodra 10 sms-t, akkor utána ne akarj abból 5-öt máshova tenni. Ha 5 máshova kell, akkor eleve oda küldd.

Nekem most ezzel az a gondom, h 3 orim van, ebből ugye ha a másodikat vipelem a 3. is kap, de a másodikkal nem játszom mert nincs időm rá és az előtte lévőre se nagyon csak a 3.-kal írok tekit, de így elég sok vip megy a 2.ra, amit szívesen áttennék az 1.-re.......
Tudom, akkor küldjek csak a 3.-ra, de azért az ember olyan, h szereti kapni a pluszt:D:D
Na ez elég kusza lett....:)
De megértem az indokaidat!

Ati 03-29-2008 21:00

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 167467)
Nekem most ezzel az a gondom, h 3 orim van, ebből ugye ha a másodikat vipelem a 3. is kap, de a másodikkal nem játszom mert nincs időm rá és az előtte lévőre se nagyon csak a 3.-kal írok tekit, de így elég sok vip megy a 2.ra, amit szívesen áttennék az 1.-re.......
Tudom, akkor küldjek csak a 3.-ra, de azért az ember olyan, h szereti kapni a pluszt:D:D
Na ez elég kusza lett....:)
De megértem az indokaidat!

A bónuszt egy olyan országra akarod rátenni, amiért senki másnak nem jár bónusz.

A főország után direkt nem jár bónusz semmi más után. Rengetegen játszanak EGY országgal, semmiképp nem szerencsés, ha ők olyan helyzetbe kerülnek, hogy 3x annyiba kerül a VIP tagságuk, mint másnak.

Eke 03-29-2008 21:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167466)

Teszem fel van anarchban orim(nincs),és azt(okat) vippelem hogy a többi orim kapjon bonusz vippet.De ugy gondolom hogy szeretnék átutalni vippet a normál csoportosnak.Tehát ahova a bonusz is ment.Ugy gondolom volna igény rá.És ez csak egy példa,de szerintem vannak helyzetek amikor nagyon is fontos volna.

Ati 03-29-2008 21:06

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 167470)
Teszem fel van anarchban orim(nincs),és azt(okat) vippelem hogy a többi orim kapjon bonusz vippet.De ugy gondolom hogy szeretnék átutalni vippet a normál csoportosnak.Tehát ahova a bonusz is ment.Ugy gondolom volna igény rá.És ez csak egy példa,de szerintem vannak helyzetek amikor nagyon is fontos volna.

Igény arra is volna, hogy egy sms-sel ne 3, hanem 800 ország VIP tagsága növekedjen. :)

Fefe013 03-29-2008 21:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167469)
A bónuszt egy olyan országra akarod rátenni, amiért senki másnak nem jár bónusz.

A főország után direkt nem jár bónusz semmi más után. Rengetegen játszanak EGY országgal, semmiképp nem szerencsés, ha ők olyan helyzetbe kerülnek, hogy 3x annyiba kerül a VIP tagságuk, mint másnak.

Ha kukacoskodni akarok, akkor az én esetemben nem a bónuszt tenném át, de a lényeg ugyan az....:(

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167471)
Igény arra is volna, hogy egy sms-sel ne 3, hanem 800 ország VIP tagsága növekedjen. :)

Az tuti! Támogatom:D:D:D:D:D

Eke 03-29-2008 21:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167471)

Persze de ez egy tulfütött példa:D.De térjünk vissza az egy sms-el valo bonuszra .Aszem én feliratkoznék rá:DMás ne kérje ezt ,mert ez nem kivánságmüsor.Elég ha nekem müködik:)

Több érvem nincs pillanatnyilag

Ati 03-29-2008 21:16

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 167472)
Ha kukacoskodni akarok, akkor az én esetemben nem a bónuszt tenném át, de a lényeg ugyan az....:(

Leegyszerüsítve a dolgokat: 1 VIP kör helyett kaptál 3-at. Ebből a 3-ból akarsz 1-et átrakni egy olyan országra, ahol nincs bónusz, kettőt pedig grátisz megtartani. Akárhogy is nézzük, a vége az, hogy annak, akinek egy országa van csak, többe kerül azt VIP taggá tenni, mint másnak. És ez nem fair.

csabi 03-31-2008 13:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167474)
Leegyszerüsítve a dolgokat: 1 VIP kör helyett kaptál 3-at. Ebből a 3-ból akarsz 1-et átrakni egy olyan országra, ahol nincs bónusz, kettőt pedig grátisz megtartani. Akárhogy is nézzük, a vége az, hogy annak, akinek egy országa van csak, többe kerül azt VIP taggá tenni, mint másnak. És ez nem fair.

Az én példámból kiindulva így működne:

1. ország A-ban
2. ország lassúban
3. ország gyorsban

Vipelem a másodikat, kap ugyanannyit a harmadik. lassuban hatodannyi vip kell, tehát a felesleget átmozgatnám A-ba, így azt nem kell vipelnem. én jól járnék, de a 1-2 oris játékosok nem.

csabi 03-31-2008 13:51

most h gondolkozom további országokra is jutna bőven egy sms-ből.

All times are GMT +1. The time now is 08:25.