![]() |
alsóbb szinteken szövetség vezérének cseréje
nekem párszor már felmerült az, hogy vezérként újrázásomkor/fellépésemkor bontódott a szövi. ilyenkor meg kell várni míg mindenki géphez kerül h ők összeszövizzenek.
ezt a várakozási időt szeretném kivenni úgy, mint A-ban szavazással lehetne vezért választani. a gömbben pedig az aktuális állapotot mutatná. hátrány nem gondolom h lenne, ezért vezetném be. |
Részemről támogatom a javaslatot.
Hátránya szerintem sincs, mert ezzel visszaélni nem nagyon lehet, viszont logikusnak érzem, hogy ha A-ban választható a vezér, akkor alsóbb szinteken is az legyen. |
Technikailag az alsó szinteken a játék nem úgy épül fel, hogy szavazásos rendszer legyen az alapja a szövetségnek. Nem érzem úgy, hogy ennyi módosítást megér az, hogy 3 darab ember nem tud belátható időn belül gépközelbe kerülni.
|
Fellépés/újra előtt 24 körrel bontani kell a szövit...
|
pool: minek? akkor 24 óra múlva lesz ott három elvileg szövis de nem szövis ország. akkor is meg kell várni h összeegyeztessenek. ugyanott vagy.
ati: miben más a vezéri státusz technikailag lent mint fent? a módítás "ennyi"-ségét sem értem ezért. egy új fülecske kéne. pláne ha lenne lentebb is szövetségi támadás, hát akkor lehoznám neked a holdat is ;) |
Quote:
A szövetségi támadás maradjon az 1/A specialitása, aki ilyesmiben szeretne résztvenni, az startoljon rá, hogy oda feljusson. :) |
Esetleg meg lehetne változtatni, hogy újránál ne essen szét a szövi a vezérújra miatt.
|
Quote:
|
Quote:
|
És azt nem lehetne megoldani, hogy a vezér kilépésekor (törlés, anarch, fellépés) az egyik szövitag automatikusan vezéri státuszt kapjon? (random)
|
megmarad a szövi újrázáskor? akkor én is rosszul tudtam.
igazából a fenti probléma (amennyiben tényleg valós) xepi ötlete is teljesen jó. |
Quote:
|
alapesetben ott kezdődik a dolog ati, hogy a vezérségnek igazából semmi jelentősége, ezért lényegtelen h ki a vezér.
|
Quote:
Funkcionálisan nincs akkora szerepe, mint az 1/A-ban, de ilyen esetekben szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy ki a vezér. |
szerintem már többször megbeszéltük, hogy a hódító egy csapatjáték. a csapatjáték formái alsóbb szinten a 4 tagú szövetségek. mivel ezek csapatként funkcionálnak együtt döntenek. nyílván kell egy vezér, akiben van egy alapvető motiváló és döntéstechnikai tehetség, de ő is a négyes csapata érdekeit nézi. és mivel mind a négy a négy érdekét nézi, ezért visszajutunk oda, hogy szinte mindegy ki a vezér.
a téma azonban nem ez. hanem, hogy a fentebb említett eseménykor automatikusan/választhatóan legyen-e egyáltalán másik vezér. azt viszont kérlek nézd meg, hogy újrázáskor megmarad-e a szövetség vagy sem. |
Quote:
|
Quote:
De a karavánja elért hozzám:p |
Quote:
|
Quote:
|
Régebben tutira bomlott a szövi újrázáskor. Majd Grabi most nemsokára leteszteli, és ha nem bomlik, akkor szerintem semmi gond nincs vele, maradhat így ahogy van.
|
lassan már mindenki kiismeri a játékomat :)
|
Quote:
:D:D:D ON miért nem teszteli le valaki anarchban? jelenleg csak A ban vagyok,ott kipróbálhatom, de azt mondjátok más a vezér státusz meg máshogy működik... :cool: |
azt nem lehet megoldani hogy a vezér kap egy szép új csillogó lenyíló listát a szövik neveivel, meg egy gombot az "Átadom a Vezér státuszt" szöveggel? erre annál az orinál megjelenne valahol (országod, szövetségek) hogy elfogadom/elutasítom, ha elfogadja ő az új vezér, a régi meg tag lesz. nincs szavazás, tehát a technikai része megvan, de mégse kell 24 órát várni hogy más lehessen a vezír.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Értem...akkor nem szóltam, köszi a felvilágosítást! :)
|
(tesztelve: szövetség megmaradt újrázáskor)
|
Quote:
|
félve írom ide mert ez a téma alapvetően nem az újrázásról szólna, de újrázáskor a körülötted lévő országok számának nézete a pontlistában átállítódott nálam automatikusan 10-re. ez viszont szerintem nem jó :)
|
Nekem nem volt vele bajom...nem járt le a VIP-ed?
(leordításokat személyes üzenetbe várok, mert egy idejig nem leszek, és félek, hogy elkeverednek ) |
Quote:
|
De valóban logikusabb, ha megmarad az aktuális, úgyhogy ez felírva.
|
hát nem tudom, szerintem tévedsz. én kizárt h más szinten tizest állítottam volna be.
|
Ez tényleg így van, hogy ha újrázol, akkor a lépéskori számérték lesz beállítva, de ha jól emlékszem ez szintlépésnél visszaállítodik 10-re:D:D:o
|
Quote:
(Módosítva = majd a 7-es verzióban kerül fel élesben...) |
Kicsit el is mentünk más irányba a végén.
Úgy érzem, hogy ilyen módosításra nincsen szükség, azt gondolom, hogy ha egy szövetség tényleg együtt szeretne maradni, akkor meg tudják oldani, hogy belátható időn belül újraalakuljanak, olyan felállásban, amilyenben ezután szeretnék a szövetséget, nem egy véletlenszerűen kijelölt formációban, ami esetleg nem is jó nekik. |
All times are GMT +1. The time now is 23:18. |