Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   alsóbb szinteken szövetség vezérének cseréje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2858)

Grabi 03-22-2008 11:54

alsóbb szinteken szövetség vezérének cseréje

nekem párszor már felmerült az, hogy vezérként újrázásomkor/fellépésemkor bontódott a szövi. ilyenkor meg kell várni míg mindenki géphez kerül h ők összeszövizzenek.
ezt a várakozási időt szeretném kivenni úgy, mint A-ban szavazással lehetne vezért választani. a gömbben pedig az aktuális állapotot mutatná.

hátrány nem gondolom h lenne, ezért vezetném be.

Deni 03-22-2008 11:59

Részemről támogatom a javaslatot.
Hátránya szerintem sincs, mert ezzel visszaélni nem nagyon lehet, viszont logikusnak érzem, hogy ha A-ban választható a vezér, akkor alsóbb szinteken is az legyen.

Ati 03-22-2008 12:08

Technikailag az alsó szinteken a játék nem úgy épül fel, hogy szavazásos rendszer legyen az alapja a szövetségnek. Nem érzem úgy, hogy ennyi módosítást megér az, hogy 3 darab ember nem tud belátható időn belül gépközelbe kerülni.

Pool 03-22-2008 12:13

Fellépés/újra előtt 24 körrel bontani kell a szövit...

Grabi 03-22-2008 12:16

pool: minek? akkor 24 óra múlva lesz ott három elvileg szövis de nem szövis ország. akkor is meg kell várni h összeegyeztessenek. ugyanott vagy.

ati: miben más a vezéri státusz technikailag lent mint fent? a módítás "ennyi"-ségét sem értem ezért. egy új fülecske kéne.
pláne ha lenne lentebb is szövetségi támadás, hát akkor lehoznám neked a holdat is ;)

Ati 03-22-2008 12:23

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166383)
ati: miben más a vezéri státusz technikailag lent mint fent? a módítás "ennyi"-ségét sem értem ezért. egy új fülecske kéne.
pláne ha lenne lentebb is szövetségi támadás, hát akkor lehoznám neked a holdat is ;)

Teljesen más lent technikailag. Ezt hiába részletezem, ennek technikai okai vannak.

A szövetségi támadás maradjon az 1/A specialitása, aki ilyesmiben szeretne résztvenni, az startoljon rá, hogy oda feljusson. :)

Pool 03-22-2008 12:25

Esetleg meg lehetne változtatni, hogy újránál ne essen szét a szövi a vezérújra miatt.

Ati 03-22-2008 12:32

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 166385)
Esetleg meg lehetne változtatni, hogy újránál ne essen szét a szövi a vezérújra miatt.

Ezt valaki meg tudná erősíteni, hogy így működik? Elméletileg újrázáskor meg kellene maradnia a szövetségnek. Szerintem meg is marad.

Tsobi 03-22-2008 12:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166386)
Ezt valaki meg tudná erősíteni, hogy így működik? Elméletileg újrázáskor meg kellene maradnia a szövetségnek. Szerintem meg is marad.

Szerintem is megmarad,legalábbis halovány emlékeim szerint így van.

Xeper 03-22-2008 13:21

És azt nem lehetne megoldani, hogy a vezér kilépésekor (törlés, anarch, fellépés) az egyik szövitag automatikusan vezéri státuszt kapjon? (random)

Grabi 03-22-2008 13:25

megmarad a szövi újrázáskor? akkor én is rosszul tudtam.

igazából a fenti probléma (amennyiben tényleg valós) xepi ötlete is teljesen jó.

Ati 03-22-2008 13:26

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 166390)
És azt nem lehetne megoldani, hogy a vezér kilépésekor (törlés, anarch, fellépés) az egyik szövitag automatikusan vezéri státuszt kapjon? (random)

Szerintem ez sokkal igazságtalanabb lenne, mintha megbeszélik, és összeállnak az új felállás szerint, olyan formában, ahogyan azt ők tényleg szeretnék. Ha random, és nem tetszik, akkor eleve 24 kör a bontás.

Grabi 03-22-2008 13:29

alapesetben ott kezdődik a dolog ati, hogy a vezérségnek igazából semmi jelentősége, ezért lényegtelen h ki a vezér.

Ati 03-22-2008 13:37

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166393)
alapesetben ott kezdődik a dolog ati, hogy a vezérségnek igazából semmi jelentősége, ezért lényegtelen h ki a vezér.

Ezzel teljesen nem tudok egyetérteni. Tény, hogy nincsen szövetségi támadás, ahol a vezér döntése a lényeges, de különösem ilyenkor, amikor egy fővel kevesebb lesz a szövetségben, lényeges, hogy ki vehet be új tagot. Szintén lényeges, hogy az lesz-e esetleg a szövivezér, aki a leginaktívabb a szövetségben, és a többiek épp azon gondolkoztak, hogy kiteszik.

Funkcionálisan nincs akkora szerepe, mint az 1/A-ban, de ilyen esetekben szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy ki a vezér.

Grabi 03-22-2008 13:41

szerintem már többször megbeszéltük, hogy a hódító egy csapatjáték. a csapatjáték formái alsóbb szinten a 4 tagú szövetségek. mivel ezek csapatként funkcionálnak együtt döntenek. nyílván kell egy vezér, akiben van egy alapvető motiváló és döntéstechnikai tehetség, de ő is a négyes csapata érdekeit nézi. és mivel mind a négy a négy érdekét nézi, ezért visszajutunk oda, hogy szinte mindegy ki a vezér.

a téma azonban nem ez. hanem, hogy a fentebb említett eseménykor automatikusan/választhatóan legyen-e egyáltalán másik vezér.

azt viszont kérlek nézd meg, hogy újrázáskor megmarad-e a szövetség vagy sem.

Ati 03-22-2008 13:49

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166395)
azt viszont kérlek nézd meg, hogy újrázáskor megmarad-e a szövetség vagy sem.

Meg kell maradnia. Ha nem marad meg, akkor szóljatok, mert az hiba.

Cyby_ 03-22-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166396)
Meg kell maradnia. Ha nem marad meg, akkor szóljatok, mert az hiba.

Nem vagyok benne 100%ig biztos,d emikor a mi vezérünk is resetelt egyszer akkor bomlott aszövi emléeim szerint d eha legközelebb lesz ilyne akkor irunk.
De a karavánja elért hozzám:p

Ati 03-22-2008 14:27

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 166406)
Nem vagyok benne 100%ig biztos,d emikor a mi vezérünk is resetelt egyszer akkor bomlott aszövi emléeim szerint d eha legközelebb lesz ilyne akkor irunk.
De a karavánja elért hozzám:p

Kérdés, hogy ez mikor volt. Régen bomlott, de pár hónapja már megmarad ilyenkor a szövetség.

Cyby_ 03-22-2008 14:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166413)
Kérdés, hogy ez mikor volt. Régen bomlott, de pár hónapja már megmarad ilyenkor a szövetség.

hát ez decemberbe volt,még akkor voltam sztem Bbe utoljára kb

Synkel 03-22-2008 17:29

Régebben tutira bomlott a szövi újrázáskor. Majd Grabi most nemsokára leteszteli, és ha nem bomlik, akkor szerintem semmi gond nincs vele, maradhat így ahogy van.

Grabi 03-22-2008 20:29

lassan már mindenki kiismeri a játékomat :)

Hóhér 03-23-2008 05:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166373)
nekem párszor már felmerült az, hogy vezérként újrázásomkor/fellépésemkor bontódott a szövi. ilyenkor meg kell várni míg mindenki géphez kerül h ők összeszövizzenek.
ezt a várakozási időt szeretném kivenni úgy, mint A-ban szavazással lehetne vezért választani. a gömbben pedig az aktuális állapotot mutatná.

hátrány nem gondolom h lenne, ezért vezetném be.

egy vezér ne újrázgasson...

:D:D:D

ON
miért nem teszteli le valaki anarchban?

jelenleg csak A ban vagyok,ott kipróbálhatom, de azt mondjátok más a vezér státusz meg máshogy működik...

:cool:

ddjjm 03-23-2008 16:00

azt nem lehet megoldani hogy a vezér kap egy szép új csillogó lenyíló listát a szövik neveivel, meg egy gombot az "Átadom a Vezér státuszt" szöveggel? erre annál az orinál megjelenne valahol (országod, szövetségek) hogy elfogadom/elutasítom, ha elfogadja ő az új vezér, a régi meg tag lesz. nincs szavazás, tehát a technikai része megvan, de mégse kell 24 órát várni hogy más lehessen a vezír.

Ati 03-23-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 166606)
azt nem lehet megoldani hogy a vezér kap egy szép új csillogó lenyíló listát a szövik neveivel, meg egy gombot az "Átadom a Vezér státuszt" szöveggel? erre annál az orinál megjelenne valahol (országod, szövetségek) hogy elfogadom/elutasítom, ha elfogadja ő az új vezér, a régi meg tag lesz. nincs szavazás, tehát a technikai része megvan, de mégse kell 24 órát várni hogy más lehessen a vezír.

A mostani felállásban sem kell 24 órát várni. Fellép a vezér, és már lehet is alakítani a szövetséget.

Zoli 03-23-2008 19:14

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 166406)

Nem az lehet ennek a dolognak a mögöttes indoka, hogy szintlépéskor nem voltatok szöviben? Elméletileg azt az orit kapja mindenki, amivel fellépett, és ha MF- ként lépett fel, visszamegy MF-be...nagy hülyeséget írtam?

Ati 03-23-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 166633)
Nem az lehet ennek a dolognak a mögöttes indoka, hogy szintlépéskor nem voltatok szöviben? Elméletileg azt az orit kapja mindenki, amivel fellépett, és ha MF- ként lépett fel, visszamegy MF-be...nagy hülyeséget írtam?

Néhány hónapja ez már nem így működik, hanem a szövetségi státusz és szövetségi kapcsolatok megmaradnak. Fellépve automatikusam MF-fé változol ugyan, de a 72 kört nem kell megvárnod, ha váltani szeretnél.

Zoli 03-23-2008 19:33

Értem...akkor nem szóltam, köszi a felvilágosítást! :)

Grabi 03-24-2008 15:09

(tesztelve: szövetség megmaradt újrázáskor)

Ati 03-24-2008 15:10

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166775)
(tesztelve: szövetség megmaradt újrázáskor)

Köszi, akkor jól működik. Ennek így is kell.

Grabi 03-25-2008 18:00

félve írom ide mert ez a téma alapvetően nem az újrázásról szólna, de újrázáskor a körülötted lévő országok számának nézete a pontlistában átállítódott nálam automatikusan 10-re. ez viszont szerintem nem jó :)

Zoli 03-27-2008 12:53

Nekem nem volt vele bajom...nem járt le a VIP-ed?
(leordításokat személyes üzenetbe várok, mert egy idejig nem leszek, és félek, hogy elkeverednek )

Ati 03-27-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 166871)
félve írom ide mert ez a téma alapvetően nem az újrázásról szólna, de újrázáskor a körülötted lévő országok számának nézete a pontlistában átállítódott nálam automatikusan 10-re. ez viszont szerintem nem jó :)

Arra íródik vissza, ami szintlépéskor volt. Ha akkor 10 volt, akkor arra.

Ati 03-27-2008 13:04

De valóban logikusabb, ha megmarad az aktuális, úgyhogy ez felírva.

Grabi 03-27-2008 13:37

hát nem tudom, szerintem tévedsz. én kizárt h más szinten tizest állítottam volna be.

Andrew 03-27-2008 16:36

Ez tényleg így van, hogy ha újrázol, akkor a lépéskori számérték lesz beállítva, de ha jól emlékszem ez szintlépésnél visszaállítodik 10-re:D:D:o

Ati 03-27-2008 18:24

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 167068)
hát nem tudom, szerintem tévedsz. én kizárt h más szinten tizest állítottam volna be.

Ez pedig visszaállítódik. Az örök kérdés, hogy mikor léptél utoljára, mert akkor még lehet, hogy alapbeállítással ment fel. Most mindenesetre ez módosítva, hogy megtartsa az aktuális beállítást újrázáskor is. (Kivéve zéróstartot persze.)

(Módosítva = majd a 7-es verzióban kerül fel élesben...)

Ati 03-28-2008 16:42

Kicsit el is mentünk más irányba a végén.

Úgy érzem, hogy ilyen módosításra nincsen szükség, azt gondolom, hogy ha egy szövetség tényleg együtt szeretne maradni, akkor meg tudják oldani, hogy belátható időn belül újraalakuljanak, olyan felállásban, amilyenben ezután szeretnék a szövetséget, nem egy véletlenszerűen kijelölt formációban, ami esetleg nem is jó nekik.

All times are GMT +1. The time now is 23:18.