![]() |
Travian
Sziasztok.
Remélem a játékok címkébe ez is befér, bár rögtön hangsúlyoznám, a "Kedvenc játékod megbeszélése" nem épp megnyerő megszólítás, a travianra :D Elolvastam a szabályt, és itt az általános beszélgetésekbe szigorúan tilos a hódítóról, de remélem a travianról lehet értekezni :) Néhány topicban olvastam, hogy sokan kihangsúlyozzák, hogy a hódító nem a travian Ezzel 100 %ig így van !! SZERENCSÉRE ! a travian a hódító nyomába sem érhet. Tudni illik, hogy a travian szerverek : - egyáltalán nem megbízhatóak, lassúak és túl terheltek sokszor - a játék felügyelői barátokkal rendelkező játékosok, és ezért sokszor csúnya dolgokat művelnek a nem barát játékosokkal :) - a "vippet" ott goldnak hívják, és egy-egy játék komoly pénzekbe kerülhet, és gazdasági előnybe juttatja azokat, akik sokat fizetnek. Nem éppen pénztárca barát, az igazi stratégák számára. Mégis érdekelne, ki az aki próbálta, ki az aki játszik vele. Privát üzenetet is szívesen várok mindenkitől, akinek véleménye van. Azért csináltam ennek ide egy topikot, mert hallottam rengeteg hódítós játékos játszik abban az online játékban is, komolyan összefogva klánokba fonódva. írjatok negatív , pozitív tapasztalatokat. |
Quote:
|
sajnos Joconak igaza van...
én már kétszer megpróbáltam, nagyon pénz és időigényes... a minősége ehhez képes tragikus... de mivel mindig magamban keresem a hibát, optimista módon másodszorra is neki lendültem, de sajnos az egész család jövedelme kevés lenne ahhoz, hogy azt a játékot finanszirozzam, ha mondjuk az elsők közelébe szeretnék kerülni, és akkor még nem mondtam azt, hogy tán jó lenne nyerni :-) az összefonódásokhoz és kivételezésekhez nem tudok hozzászólni... (sem ott sem itt) :D |
A Travian borzalmas... játszottam néhány hónapig, és baromira elegem lett belőle. Ott kezdődik, hogy nincs olyan korlát, mint itt a méretekből eredő körtávolság, azaz bárki bárkit támadhat. Emiatt aztán a tök kezdő országokat bármikor szétverheti egy hosszú ideje játszó masszív ipse. Azaz csak a szomszédaim kedvétől függ, hogy mikor esnek nekem, így viszont nem túl értelmes szórakozás az egész.
Kiképeztem egy, a falvaim méretéhez képest masszív hadsereget, aztán egyik nap elkezdett támadni egy izmos szomszéd. Mivel elsősorban védőim voltak, meg 20-as római falaim, egészen sokat veszített, de a vége az lett hogy lenullázta a hadseregem és lebontotta egy sor épületemet. Ezután több hét alatt visszaképeztem a seregemet, de jött a másik illető, aki megint lenullázott... persze mindkettővel beszéltem, de utólag már veszett fejsze nyele hogy békét kötöttünk, a katonáimat az nem pótolta... Egyetlen megoldás az, ha sikerül egy top-os klánba kerülni, de oda meg nem vesznek fel kis országokat. elegem lett, töröltem :) |
A Travian véleményem szerint egy nagy rakás trágyakupac.
Eléggé függő módon játszottam az első speed szerveren, de hamar rá kellett jönnöm, hogy brutális módon a pénz körül forog az egész. Míg a hódítóban valóban csak kényelmi szolgáltatást ad a VIP, addig a travianban az arany olyan plusz előnyökhöz juttat, amikkel elég nehéz versenyezni. Számomra az is ellenérzést kelt, hogy a travianban lehetőséged van olyan szinten megsemmisíteni egy falut, hogy a usere semmit nem tud ellene tenni. 2-3-an nekiállnak és módszeresen olyan pikk-pakk leépítenek, hogy el is megy a kedved az egésztől. Arról nem is beszélve, hogy támadások alkalmával a sereged pusztul, így egy idő teljesen védtelen leszel és akkor már farmként élni az életedet az olyan, mintha kapnál egy pohár meleg sört bubi nélkül. Hódítóban van esélyed talpraállni, elvileg valamilyen szinten hasonló szintű országok harcolhatnak csak a körtávolságok miatt. Hát travianban a 28falus sokezer népességes simán nekimehet az 1falus 300népességesnek. Szóval az erőviszonyok eléggé érdekesek.. Hát így még1x végiggondolva is azt mondom, hogy a Travian csak egy helyes grafikával megcsinált mészárszék megalomániás gazdagoknak :D Persze ismerek olyan emberkét is, aki játszik és nem tartozik ebbe a megalomániás gazdag kategóriába.. szóval akinek nem inge :rolleyes: |
Egyetértek az előttem szólokkal, a hódhoz képest nagyon gyengus, amit nyújtani tud szvsz...
Kb 1 hónapig nyomtam, de jött egy kedves úriember rajtam próbálta ki a katikat, szinte porig nyomta a falucskámat.... |
Ha az én falvaim helyzetét hasonlítom össze a támadóimmal, kb. olyan mintha a 300 hektáros masszívnak érzett elf országomat egy 1500 hektáros ork támadná, mindenféle maluszok nélkül. Kb. annyi esélyem is van.
Persze marad a diplomácia, de elég kínos alkupozíció az, hogy csak az ő kegyétől függ hogy végképp tönkretesz, vagy békén hagy, nekem semmiféle adu nincs a kezemben. Max. annyi, hogy összességében, mint támadó, többet veszít mint én, de nekem a levert 2500 katonám az összes hadseregem, neki a 3000-3500 veszteség viszont csak egy része a seregének. |
de a legrosszabb az, mint legutóbb tapasztaltam, hogy játék indulásakor azonnal elkezdtem a játékot és mire lejárt a védelelmem, addigra már egyesek annyira előbbre jártak, hogy szinte hihetetlen...(ugyanis a travianban nagyon is számít az idő, mikor kezded mikor mennyit vagy bent)
na ezt a részét nem értettem, mert alapból mindenki kap egy adag aranyat, okés tölt még rá (1000 Ft 45 arany), de akkor is a képzés idő és azt nem lehet gyorsitani, a palota - rezidencia idő, nem lehet gyorsitani, akkor mondja már meg nekem valaki, hogy lesz meg a 2-ik falva mikor mindenkinél ugyanannyi az épitési idő? (a palota - rezidencia méretén múlik a 2-ik falu) és innentől kezdve nagyobb létszámmal tudja a kisebbeket lealázni, ahogy az előttem szólok is írták... szóval, nagyon dúrva, és most már nem szidom többet a traviant, besorolom a hibás lépéseim listámba és kész :-) |
mondjuk én a speeden a játék közepe fele, már top10 támadó voltam.. viszont ezért egy csomó ember játékélményét tettem tönkre.. abba is hagytam még a vége előtt.. mert akkor már nekem volt kínos, hogy olyan falvakat támadok, akiknek esélye sincs már a revansra.. szóval ez így nem játék.. nem is beszélve a klánok közötti kismillió kavarásról, amit nagyjaink taktikának hívtak
|
Quote:
:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és a képzés sem megy gyorsba... a fejlesztések és a többi épitkezés mehet gyorsba, de attól még a palota-rezidencia ugyan annyi idő mindnekinek... na meg a telepesek és vezetők is :D |
Quote:
A játék tisztaságára úgynevezett: Multihunterek vigyáznak. (Mh-k) Ezek ugyanolyan játékosok, mint akárki, és nem kapnak pénzt a munkájukért, azaz smemi felelőségre vonás sincs cselekedeteik után. A legtöbb problémás eset, ha egy klán nagyon erős, és sok mindenkit ütögetnek, gyorsan fejlődik, az nem tetszést kelt ki egyes játékosokban, akik vagy mh-k, vagy valamelyik mh-nak a baráti körébe tartoznak. Ilyenkor "zárolják" a falut, akkor is ha nem történt szabálytalanság, és nem tudsz haladni a fejlődésben stb... ha eléggé vissza vett a játék kiesés, akkor belátják hogy "tévedtek" nem történt semmi szabálytalan, és kompenzáció nélkül mehetsz vissza játszani, mert ők azt megengedték. Sőt a szabályban le van írva, hogy nem köelesek betartani asztabályokat, és ée nem írtr szabályok szerint akkor csinálnak azt amit akarnak, ha valamt ők szabálytalannak gondolnak, bár nincs benne a szabályban. Ezek a feltételek mellett, a legtöbb szimpla játékosból lett multihuntert, elkapja valamilyen felsőbbnek vélt hatalom tudata... :D |
Quote:
|
Quote:
Épület és kutatás rögön kész: "Az éppen aktuális falvadban minden építkezés és fejlesztés (akadémián, kovácsoknál) azonnal lezárul. Kivételt képez a rezidencia, a palota valamint a világcsoda" |
Quote:
a Travian nem mondom hogy egy kalap szar, mert attól függetlenül hogy igaz, sokan játszanak vele, igazi függőséget okoz :D inkább azt mondanám, nem szabad rá áldozni egy Ft-ot sem !! a ráfordított pénzed, csak kidobás!! ráadásul ahogy mások is írták, van trükk rá, hogy ne keljen fizetni érte, de az kicsit macerás, bár akinek napi 24 órája van mint nekem, annak nem gond :D |
Quote:
tudod jól, hogy azon a szerveren amíg végleg ott nem hagytam azt a szart :D én voltam a topp 1 védő, támadó, és a pontlistában is az első. vagy 80-100 játékos törölt miattam a "farmolás miatt" minimum 6-8 klán bomlott szét, csak azért mert rommá vertük őket ez további kb 100 törlést jelentett. majd végezetül amikor abba hagytam, ugyanabból az okból amiért én, még törölt vagy 60 falu :D:D összességében nem rossz :p az én klánom volt az, ami miatt azt a barom szabálymódósítást be akarták vezetni, ami nem ment át a németeken, sőt kiröhögték a magyarokat :D miután sikerült baráti viszonyt kialakítani mind a "buzihunterekkel", mind az adminnal, ( Darkman, pont olyan sötét, mint a neve :D ) egyetlen egy cél volt, hogy minél kevesebb fizető játékos vegyen részt a szerveren... ha egyszer visszatérek oda egy klánnal, akkor csak az lesz a cél, hogy minél több ember kedvét vegyük el attól, hogy befizessenek egy olyan játékra, ami csak a pénz lenyúlására törekszik, a játék élmény nulla. Sokan bírálták Ati-t, hog yígy a vipp körökre megy meg úgy... próbáljanak ki egy igazi, pénzre utazós játékot, van belőle bőven. egyből csöndben maradnak szerintem. ;) ilyen szempontból a hódító egyedülálló, pénzért nem tudsz meg venni a játéktól semmit, csak kényelmet. |
Quote:
|
Quote:
|
Egy kérdés:
Miaz a natar falu? |
Quote:
|
Quote:
ebben itt nem segíthetünk... :D:D de a leírhatom én nekem mi volt az első tudomásom a natarról: ezt egy multihunter írta nekem anno: :D "majd ha be jönnek a natarok, gondunk lesz rá, hogy az egész klánodat nullára üssék, ha más nem bír veletek a szerveren. " szóval a natar falu az, amivel pár gyökér játék felügyelő fenyegetheti azokat a játékosokat, akik nagyon jók :D |
Quote:
:D:D:D értelmes ember ott nem nagyon fórumzik. |
nekem a csatarendszerével voltak problémáim... nevetségees volt h jön egy sereg és akkor fogom meg ha nullára ütöm de ha ő jön neki elég kevéssel felém mennie haderőben..
|
Quote:
komoly seregek vannak ott és az ajáték célja h amikor megjelnek verd le őket és építs egy csodát 100. szintig a csoda terveit meg a nataroktól lehet emgszerezni... |
Quote:
haggyad má :) ezt be veszed? a játék célja, hogy miné többet költsél el ... ehhez a folyamathoz amit írtá tudod mennyi kp kell? :D |
Quote:
|
Quote:
de a szerver amiről beszélünk az speed szerver, mivel ott még nem játszottál a beírásodból ítélve, nem tudhatod oda mennyi arany kell, hogy az elsők közt legyél. amúgy tényleg grt, hogy végig bírtad játszani, nem semmi... annyi időbefektetéssel, hódban akár első is lehettél volna... ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
es mindig arannyal jatszottam ... fizetni csak egyszer fizettem , mert maskepp a meglevo aranyat nem tudtam atvinni |
Quote:
milliomos kell legyel a gyors topba az s1-en 5 hettel a vegjatek elott 12-ik voltam ... ugyhogy lehet haladni ott is ,csak kell egy jo szitter de azert a Hodito a nyero!!! A travianban miutan levertek vagy elveszted a sereged , mar nincs eselyed visszacsinalni |
Quote:
meg ah vice is modnta ha egyszer levernek akk mehet a 72 óra törlésig....... mh król annyira nem mondanék semmit.. hóhérral értek egyet abban h darkman tényleg olyan sötét mint a neve és kb ez a véleményem a többi mhról is.. kiskirályok akarnak lenni és lám milyen hosszú üzit írtam ennyire estexD |
Engem egy jó barátom beszélt rá,hogy játszak mert milyen jó meg minden.
elég hamar feladtam, lényegében az okokat már mások leirták.... (amit nem tudok megérteni, hogy ezt az embert képtelen vagyok rávenni a hódra...:() |
Quote:
Egyszer én is játszottam,de nem nekem való:) A gyors szerveren küldtem ezerrel:) |
Engem Walee csábított oda :)
Meglepő módon az első pár órában még érdeklődtem is iránta,aztán megpróbálkoztam a súgóval :o Onnantól volt vége a travianos pályafutásomnak :) |
engem árpi hívott meg játszani h nézzem meg mert jobb, mint a hódító. hát gondoltam, egy próbát megért. nézzük a fajokat, római blablabla, gall blablabla, germán támadófaj, na, nem is kell tovább olvasnom, ez a nekem való :)
"petikém csinálj sok buzogányost és menj fosztani" parancsot rögtön teljesítettem is, fosztottam és fosztottam és fosztottam, klánba kerültem, később klánvezér lettem aztán megismerketem egy rendkívül cuki lányt, aki mindig írtó aranyos üziket küldött mikor kifosztottam. telt, múlt az idő és egyszerűen meguntam, nem volt motivációm, a topklán alklánjának a vezére lettem és később megtudtam komolyabb nehézségek nélkül megnyerték a szintet. a játék hibáit meg már leírtátok. ez volt az én travis életem, azóta csak a hód :) amit nem, hogy én alapvetően a csapatjátékot szeretem és ez a traviban szinte minimális. a klánok nem klántámadhatnak csak az információáramlásban ill. a kereskedelemben van szinte szerepük. nekem főleg ez nem tetszett. |
All times are GMT +1. The time now is 16:00. |