Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Névátírás automatizálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2830)

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:08

Névátírás automatizálása

A névvadászatból ide kanyarodtunk, folytassuk itt, a vadászterületet meg hagyjuk meg a vadászoknak.

A lényeg, hogy jópáran (köztük Ati is, teljesen más, de ugyanakkor érthető módon) ellenzi a névváltoztatást.

Az jutott eszembe, hogy ezt lehetne automatizálni, és folyamatosan, mindenki számára elérhetővé tenni úgy, mint mondjuk a jelszómódosítás, vagy a zéró start, stb...

Mondjuk a beállításoknál egy új fül, hogy "Országnév javítása".

Természetesen el kéne választani a korrigálókat a névátíróktól.

Aki 1 karaktert módosít, (tehát elgépelést, hibát javít), annak 100 VIP körébe kerüljön.

Aki 2-t, annak 500 VIP körébe (és innen 100-asával nőne / karakter)
Aki 3-at, annak 600-ba
Aki 4-et, 700-ba, és így tovább.
.
.
.

Nem hiszem, hogy naponta 300-an fognak átírogatni mondjuk 20 karakteres orineveket.

Természetesen a csökkentés és bővítés is karaktermódosítás, tehát ha van egy 3 betűs országnevem, és azt átírom egy 5 betűsre, akkor az nem 600, hanem 800 VIP körbe kerülne.

Erre persze azt lehet mondani, hogy diszkriminálja a hosszú nevűeket. ez valamilyen szinten igaz is.

De erre is van másik ötlet, pl hogy aki 1 vagy 2 karaktert módosít, annak 200 VIP körbe kerüljön, aki 3-at, vagy annál többet, annak meg egységesen 2500 VIP körbe.

És szépen fel kell tölteni a VIP-eket az országra, mint a zéró startnál, és amikor ezt eljátszod, akkod kiléptet, és vissza kell lépned, és máris X VIP körrel kevesebb van az országon, és más a neve. Minden más sértetlen marad.

Ez persze csak ötlet, hogy Ati-nak ne szídják le a felmenőit egészen Ádámig meg Éváig, de mégis lehessen nevet átírni, sokba kerüljön, tehát ne legyen az, hogy valaki "bújkál", és naponta változtatgatja.

Be lehetne tenni egy olyan szűrőt, hogy 100 naponta lehessen maximum változtatgatni. Vagy évente, mint a zérónál. Ilyesmik jutottak eszembe. Remélem senkinek nem kavartam fel a lelki világát.

(természetesen a szerver adta lehetőségekről nincs információm, nyilván, abbn csak Ati tud állást foglalni, hogy egyáltalán be lehet-e írni egy ilyet a játékprogramba)

Ati 03-11-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 164815)
(természetesen a szerver adta lehetőségekről nincs információm, nyilván, abbn csak Ati tud állást foglalni, hogy egyáltalán be lehet-e írni egy ilyet a játékprogramba)

Nekem ez ellen maximum elvi aggályaim vannak.

Valójában konkrétan nekem azok se, csak látva, hogy milyen iszonyatos feszültségeket tud kiváltani elég sok emberből egy ilyen lehetőség, egy kicsit ingoványosnak érzem ezt a területet.

Ami persze egyik oldalról butaság, hiszen semmi konkrét előnyöd nem származik ebből, szemben más játékokkal, ahol hasonló VIP tagságért például extra védelmet kapsz. No ott számolj bármit is, vagy mondd azt, hogy egyenlő mindenki számára a játék. ;)

Tsobi 03-11-2008 10:22

Ha már bekerülne hasonló,akkor -ahogy Gee is mondta- a zéró startot kéne figyelembe venni,tarifa szempontjából. Mindegy hány karakter,az első átírás ingyenes,aztán az egy éven belüli újabb átírás 500 VIP kör,egy éven belüli második átírás 1000 VIP kör,harmadik 1500 VIP kör etc...
És ha az egy év eltelte után szeretne valaki változtatni,akkor újra ingyenes.

A szégyentáblához hasonlóan jó lenne akkor egy újabb fülecske(vagy újabb vari ~ oritörténet?),hogy átírt országnevek,ahol fel vannak tüntetve a változások. Miből,mikor lett micsoda?

Támogatom :)

Ati 03-11-2008 10:24

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 164823)
Ha már bekerülne hasonló,akkor -ahogy Gee is mondta- a zéró startot kéne figyelembe venni,tarifa szempontjából. Mindegy hány karakter,az első átírás ingyenes,aztán az egy éven belüli újabb átírás 500 VIP kör,egy éven belüli második átírás 1000 VIP kör,harmadik 1500 VIP kör etc...
És ha az egy év eltelte után szeretne valaki változtatni,akkor újra ingyenes.

A szégyentáblához hasonlóan jó lenne akkor egy újabb fülecske(vagy újabb vari ~ oritörténet?),hogy átírt országnevek,ahol fel vannak tüntetve a változások. Miből,mikor lett micsoda?

Támogatom :)

Azt gondolom, hogy ez túlságosan enyhe követelmény. Így minden harmadik ország évente új névvel játszana, amit semmiképp nem támogatok.

Tsobi 03-11-2008 10:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164825)
Azt gondolom, hogy ez túlságosan enyhe követelmény. Így minden harmadik ország évente új névvel játszana, amit semmiképp nem támogatok.

Csak a zéró starthoz próbáltam konfigurálni. Magamból indultam ki .. ilyen feltételek mellett nem hiszem,hogy változtatnék évente akár többször is .. ha egyáltalán igénybe venném :)

Goldy 03-11-2008 10:27

Ha lesz ilyen remélem Q-ban nem...

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:29

Más játékok nem érdekelnek annyira, mert halálra idegesítenek, hogy fél éve játszom vele, (VIP nélkül) aztán jön a kis kö...g, 3 hete játszik, de tele van pénzzel, és szétaláz engem, csak mert olyan cuccokat vesz lóvéért, amit én sose fogok tuni elérni a játékon belül.
Éppen ezért csak poénból játszom más játékokkal. Bár mostanában még poénból sem.

Az indulatok levezetése miatt gondoltam erre a dologra.

Hiszen ha ez egy minden nap elérhető funkció lenne, senki nem "anyázhatna", hiszen bárki, bármikor, önszántából átírhatná a nevét. Az "anyázók" csaoportja is.

A zéróstartért sem anyázik senki, vagy az újraindulási lehetőségen sem. Sőt, a szintlépéseen sem...

Jön felém a sereg, és újrázok... Vagy szintet lépek... Vagy zérózok... Lehet, hogy sose találkozom többet azzal az országgal, amivel háborúban voltunk....

Szóval ha ez egy automatikus, legális, és DRÁGA mulatság lenne, elkopnának az elégedetlenkedők...

2500 VIP az azért nem kevés, valljuk be. Aki meg 200 VIP-ért javít, azt meg úgyis megismered a pontlistán, az "nem tűnik el".

/egyébként meg igenis ne legyünk lusták a neve mellé odaírni a sorszámot, hiszen a sorszámmal játszom, ha varázsolok sorszámot írok be, ha lopok akkor is, ha támadok akkor is, ha szövetkezem akkor is, sőt én még a keresőben is sorszámra szoktam keresni/

csabi 03-11-2008 10:33

jó szerintem a zéró startos ötlet is, habár kicsit olcsónak találom.
lehetne ugy, h amikor indít vki egy országot, akkor egy évig csak 1000körért válthat (ebben az évben már választott), egy év után 500-ra esne vissza és ez lenne a minimum. mennyibe is kerülne most 500 vip kör?

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:33

Az első se legyen ingyenes, mert akkor azonnal nekiáll mindenki nevet átírni.

Tsobi 03-11-2008 10:35

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 164833)
Az első se legyen ingyenes, mert akkor azonnal nekiáll mindenki nevet átírni.

Én nem :)
*r*

Ati 03-11-2008 10:38

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 164835)
Én nem :)
*r*

KisPistike viszont egész biztosan.

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:44

Így van, midnegyik kerüljön jó sokba, és legyen időlimit. Akár 100 nap, akár 364. Vagy a kettő között bármi más. Idenis a javítás is kerüljön VIP-be, és a névátírás is.

Az lenne a cél(om), hogy csak azok vegyék igénybe, akik tényleg nagyon akarják ezt, és hajlandók ezért áldozni.

Valezius 03-11-2008 10:47

Szerintem ez egy marhaság, válasz olyan országnevet, amivel el tudnál játszani 5év múlva is...

Ha meg Ati 5-8évente felajánlja a javítás lehetőségét, akkor mindenki örüljön neki. :p

Betelgeuse 03-11-2008 10:53

Nem támogatom. Akinek nem tetszik az országneve törölje és regeljen újat. Naggyából mindenki ismeri az ellenségei nevét ne változzanak ezek bármikor. Ráadásul vesz mellé egy új sorszámot és teljesen új ország lesz. Sok embert nem érdekel a pénz ez nem lesz visszatartó erő.

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164840)
Szerintem ez egy marhaság, válasz olyan országnevet, amivel el tudnál játszani 5év múlva is...

Ha meg Ati 5-8évente felajánlja a javítás lehetőségét, akkor mindenki örüljön neki. :p

Tegyük fel, választassz egy nevet, amit megfelelőnek találsz.

majd 2 hónap múlva szól valai, hogy "figyi, elírtad a neved nem?"

Én szívesen javítanám...

Mondjuk regisztrálok egy "Napkollektor Mágusfram" nevű országot. Elkezdek játszani, belefeccölök időt, energiát, pénzt, és egyszer csak rájövök, hogy az "Napkollektor Mágusfarm" akart lenni, és ÁÁÁÁÁÁÁÁRGHHH, már tépem is az arcom lefelé...

Dr Rozi rendel 03-11-2008 10:57

Az eredeti felvetés nem rossz, habár én nem élnék vele.... mielőtt valaki országnevet választ, kicsit gondolkodhatna, jó lesze, szalonképes lesz e ... az meg a minimum lenne, hogy helyesen le tudja írni...

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 10:58

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 164843)
Nem támogatom. Akinek nem tetszik az országneve törölje és regeljen újat. Naggyából mindenki ismeri az ellenségei nevét ne változzanak ezek bármikor. Ráadásul vesz mellé egy új sorszámot és teljesen új ország lesz. Sok embert nem érdekel a pénz ez nem lesz visszatartó erő.

Jaja, töröljem a 440.000 hektáros országom. :D Hihető volt, köszi. :D De mindegy, ezt csak úgy megemlítettem...

A lényeg, hogy ezek nyomon követhetőek.

Átírja a nevét? Utánanézhetsz mire. Átírta a sorszámát? utánanézhetsz mire lett módosítva...

Nem tud elbújni senki!!!!! Ráadásul akkora hűhó van ebből mindig kerekítve (sorszámátírás), hogy csak a vak nem veszi észre...
hetekig licitálgatunk, mint a hülyegyerek, és utána húszezersze le van írva, hogy kinek melyik orija miről mire lett átírva.

Goldy 03-11-2008 11:03

Az automatizálását semmilyen szín alatt nem tudnám támogatni. A sorszám átírás sem automatikus.
Pontlistából simán eltűnik az illető, mert kétlem hogy szám alapján jegyzed meg ki van a környékeden.
De biztos van itt pár szám zseni aki a telefonkönyvet is kivülről...

Valezius 03-11-2008 11:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 164846)
Jaja, töröljem a 440.000 hektáros országom. :D Hihető volt, köszi. :D De mindegy, ezt csak úgy megemlítettem...

A lényeg, hogy ezek nyomon követhetőek.

Átírja a nevét? Utánanézhetsz mire. Átírta a sorszámát? utánanézhetsz mire lett módosítva...

Nem tud elbújni senki!!!!! Ráadásul akkora hűhó van ebből mindig kerekítve (sorszámátírás), hogy csak a vak nem veszi észre...
hetekig licitálgatunk, mint a hülyegyerek, és utána húszezersze le van írva, hogy kinek melyik orija miről mire lett átírva.

Igen hűhó van, és te most azt akarod, hogy a névátíráshoz ne legyen hűhó...

Ha elírtad így jártál, nézd meg jobban, hogy mit írsz be névnek, és ha utána se veszed észre hetekig, akkor az ilyet nem tudom sajnálni :)

Grabi 03-11-2008 11:06

ati igazából nem értelek, mint ahogy már jópárszor a játékban és a fórumon. minden kisebb-nagyobb változtatás után jönnek szídni téged, hogy ezt most minek meg jönnek az új tagok a fórumba, hogy ki csinálta ezt minek és teljesen hülye volt, mert ő neki ez rossz. úgy gondolom már ezt bőven megszoktad. ezzel szemben most azt írod ez neked elvi akadály. nem értem miben más ez.

Ati 03-11-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 164848)
Az automatizálását semmilyen szín alatt nem tudnám támogatni. A sorszám átírás sem automatikus.
Pontlistából simán eltűnik az illető, mert kétlem hogy szám alapján jegyzed meg ki van a környékeden.
De biztos van itt pár szám zseni aki a telefonkönyvet is kivülről...

Ha fel van véve a saját pontlistádra, akkor azért ott feltűnik, hogy jé, valaki "új" van ott, aki eddig nem volt. Ha nincs, akkor meg annyira valószínüleg nem érdekel a sorsa.

[HTPA]GeeForce 03-11-2008 11:08

Még a pontértéküket is tudom... Ha akarok valamit (támadni/védekezni) akkor körönként 2x mentem a pontlistát egy dokumentumba. Semmi zsenialitás nincs benne, CTRL+C, CTRL+V. :)

Egyébként meg ha valaki a pontlistán a 179. helyen van, akkor ha átírja a nevét, akkor is a 179. lesz, ugyanazzal a fajjal, ugyanazzal a pontszámmal.

Ahhoz, hogy 5-10 percre el tudjon tűnni valaki, egy időben kell a sorszámot átírni, a nevet átírni, és radikálisan megváltoztatni az országa pontszámát. (fokozás, fedezés, időzített ütés, stb...)

És ez is csak addig bújtatja el, amíg meg nem nézed a régi sorszámát... ;)

Ezzel nem azt mondom, hogy támogasd, csak azt, hogy azért ez nem egy olyan durva dolog, és nem is titkos, hogy el tudjon tűnni valaki....

Ati 03-11-2008 11:11

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 164852)
És ez is csak addig bújtatja el, amíg meg nem nézed a régi sorszámát... ;)

Ilyet nem tudsz megnézni.

Goldy 03-11-2008 11:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164851)
Ha fel van véve a saját pontlistádra, akkor azért ott feltűnik, hogy jé, valaki "új" van ott, aki eddig nem volt. Ha nincs, akkor meg annyira valószínüleg nem érdekel a sorsa.

Mindenkit nem veszel fel sajátpontlistára vagy tévedek? És aki nem vip? az IJ...
A pontlistát valszeg folyton nézed, látsz egy újat, aztán kiderül hogy nem is az.

És annak se örülnék ha saját pontlistában kéne kutatnom hogy ez most ki a fene is volt.

Ha szám mániás és vesz egyett az nem érdekel túlzottan, de a nevét már had ne változtatgassa mikor épp olyanja van...

Croissant 03-11-2008 11:39

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 164828)
Ha lesz ilyen remélem Q-ban nem...

Mi baj van a Q-val?

Ati 03-11-2008 11:47

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 164861)
Mi baj van a Q-val?

Q, mint Queosia.

Grabi 03-11-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 164863)
Q, mint Queosia.

azt hiszem az én írásomon véletlen átfutottál :( előző oldal alja.

Arwyl szelleme 03-11-2008 14:21

Az én ötletem:

Ne legyen évenkénti nullázás. Az 1. 500 VIP-be, a második 1000-be a 3. 1500-ba stb kerüljön. És ez az átírás úgy működjön, mint a klánnév változtatás, manuális elfogadás kelljen neki a "tiltott" neveket elkerülvén. És szerintem egyenlőre bőven elég lenne ez a lehetőség a hóditóban, felesleges ez még a Q-ba, C-be és L-be.

Synkel 03-11-2008 15:29

Ati, sorszámváltáskor vipes pontlistából eltűntek a változott sorszámú orik, újra fel kellett venni őket.

Automatizáltan nem lenne jó, tényleg meg lenne kavarva rettenetesen a névbuli.

Csak ötlet, nem kell harapni érte: lehetne esetleg olyat csinálni, hogy egy orin ne lehessen nevet és sorszámot is változtatni.

Arwyl változata sem tetszik igazán, azért ezt nagyon gyakran télleg nem kellene csinálni. De főleg a régebben játszóknak vannak olyan orijaik, amiknek a nevét szívesen megváltoztatnák, de törölni nincs kedvük egy relatíve alacsony sorszámú esetleg több kis kékkel rendelkező országot.

Lehetne kötni pl életkorhoz, azaz legalább 1 éves legyen az ország, a tulaj fizessen érte 500 vipkört, és ezen felül maradjon minimum 1500 még az országon. Akkor azért már feltételezhető, hogy nem fog boldog-boldogtalan nevet váltani csak mert épp jó menekülésnek látszik, aztán törli a francba mikor rájön, hogy mégse.

Grabinak abban feltétlen igaza van, hogy ezt a cirkuszt minden komolyabb változtatásnál el kell viseld, és szerintem az elfes vagy a fedezéses után sokkal komolyabb is volt mint a névváltoztatás után:)

Synkel 03-11-2008 15:36

Ja, és mégvalami ami szerintem fontos: egy országnak egyszer lehessen módosítani a nevét. AZ legyen elég akár helyesírási hibát kell javítani, akár teljesen új országnevet szeretne valaki.

Rebellis 03-11-2008 16:22

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 164892)
Ja, és még valami ami szerintem fontos: egy országnak egyszer lehessen módosítani a nevét. AZ legyen elég akár helyesírási hibát kell javítani, akár teljesen új ország nevet szeretne valaki.

Egyet értek ezzel a részével.... (Nem igazán szeretek Synknek igazat adni;):D)
De én azt hozzá tenném,hogy egy naptári évben egyszer és közzé téve a változás mint utoljára és akkor nyomon követhető.mindenkinek és nincsenek azok a gondok amiket fentebb már taglaltak.Hogy mennyi vipért?Ez az oldala nem érdekel, annyi amennyi fedezi a fáradságot és megéri az ori tulajnak..
Részemről csak így fogadom el a felvetést.Szavazni majd akkor fogok igennel vagy nemmel ha látom a végét...

Pali papa 03-11-2008 17:44

Van egy igen érdekes aspektus amit nem vizsgáltatok meg. Mégpedig az anarch.
Itt ugyanis legálisan lehet orikat adni-venni, és felmerül a kérdés, ha vesz valaki a 2D-ben egy orit miért ne adhatna megfelelő Vip befizetésével olyan nevet ami neki tetszik?
Majd ha továbbadja akkor miért ne írhatná át az új tulaj is a nevet.
Pl ha van egy balatoni villám aminek a homlokzatára azt íták Lopta-lak miért ne írhatnám át a nevét Vásárolta-lakká? Majd ha eladom akkor simán lehet a neve Ajándékba kapta-lak...
:)
Ezért az egyszeri átírási lehetőséget nem támogatom.
persze felmerül az is hogy eladáskor illik megmondani hányszor lett átírva az ország.

Rebellis 03-11-2008 18:17

Valóban nem lett a játéknak az a része eddig...
De most lett:-)
Ahogy eddig is ezután is más szabályok vonatkoznak rá..
Ezt is itt, e szerint kell ketté választani..
Vagyis részemről amit mondtam a normálra értem..
Az Anarhoz nem szólnék hozzá mert nekem érdektelen volt és az is lesz:-)
Minden tiszteletemmel az ott játszok iránt:-)

[HTPA]GeeForce 03-12-2008 07:43

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 164894)
Egyet értek ezzel a részével.... (Nem igazán szeretek Synknek igazat adni;):D)
De én azt hozzá tenném,hogy egy naptári évben egyszer és közzé téve a változás mint utoljára és akkor nyomon követhető.mindenkinek és nincsenek azok a gondok amiket fentebb már taglaltak.Hogy mennyi vipért?Ez az oldala nem érdekel, annyi amennyi fedezi a fáradságot és megéri az ori tulajnak..
Részemről csak így fogadom el a felvetést.Szavazni majd akkor fogok igennel vagy nemmel ha látom a végét...

Azzal, hogy 1 országnak összesen 1x lehessen változtatni a nevét, nem értek egyet, ha mondjuk lenne benne éves limit, és csak 1 évnél régebbi országnak "jöjjön fel" ez a lehetőség. Szerintem ez elég hosszú idő így együtt ahhoz, hogy már ez önmagában meggátolja a sorozatos névcserét.

VIP: Tál sok ne legyen, hiszen mondjuk 2500 VIP kör felett szerintem az ég világon senki nem cserélne nevet. Viszont 500 alatt meg túl sokan. Valahol a kettő közé kéne lőni. És mindenképpen különbséget kell tenni az elgépelések javítása és a teljes névváltozás között.

Reb: Van olyan 3. lehetőség, hogy tetszene, csak nem a jelenlegi véleményekkel. ;) Persze az álláspontod totál oké. Reméljük hamar kialakul egy elfogadható álláspont. :)

[HTPA]GeeForce 03-12-2008 07:50

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 164899)
Van egy igen érdekes aspektus amit nem vizsgáltatok meg. Mégpedig az anarch.
Itt ugyanis legálisan lehet orikat adni-venni, és felmerül a kérdés, ha vesz valaki a 2D-ben egy orit miért ne adhatna megfelelő Vip befizetésével olyan nevet ami neki tetszik?
Majd ha továbbadja akkor miért ne írhatná át az új tulaj is a nevet.
Pl ha van egy balatoni villám aminek a homlokzatára azt íták Lopta-lak miért ne írhatnám át a nevét Vásárolta-lakká? Majd ha eladom akkor simán lehet a neve Ajándékba kapta-lak...
:)
Ezért az egyszeri átírási lehetőséget nem támogatom.
persze felmerül az is hogy eladáskor illik megmondani hányszor lett átírva az ország.

Direkt nem hoztam fel, mert az országok eladása a játék megtűrt, de ugyanakkor nem hivatalos része. De természetesen igazad van, az anarchban kifejezetten jótékony lenne, hiszen ott országok átadása, eladása, cseréje szinte mindennapos. És ha kaptam/vettem/cseréltem egy országot, akkor a nevét szívesen átírnám olyanra, ami nekem tetszik. Hiszen az eredeti regisztrálóval nem lehet mindig azonos az ízlése az embernek. (Persze van olyan ország, amit a neve miatt vesz át/vesz meg valaki, de ez ritkább.)

Természetesen országátadás nem "törölné" az 1 éves változtatási limitet. Aki országot vesz meg/vesz át, annak bele kell törődnie, hogy az előző tulajnak joga volt nevet változtatni, és ha az átadás/átvétel előtt 1 nappal változtatott, akkor igenis, hogy 1 évet kelljen várni az új tulajdonosnak, hogy a saját maga által kitalált nevet adhassa.

Ez egyébként áldásos is lehet, hiszen ha 1 évig vársz valamire, sokkal megfontoltabban, körültekintőbben választassz új nevet, és nem "hirtelen felindulásból", sőt, még az is lehet, hogy 1 év múlva a saját ízlése is változik az embernek, és akkor már nem ugyanazt a nevet adná, mint 1 évvel azelőtt. Ha meg mégis ugyanazt, akkor biztos lehet abban, hogy annak az országnak az lesz a tökéletes név! :)

[HTPA]GeeForce 03-12-2008 07:52

Egyébként meg ebben pont az automatizmus lenne a lényeg, hogy Atit meg a supportot ne bombázzák meg "anyád hogy van?" stílusú levelekkel az átírkálások miatt...

Tehát nem támogatom, hogy manuálisan legyen átírva.

Miért nem?

Mert aki olyan hülye, hogy pénzért vesz magának nem elfogadható országnevet, az megérdemli, hogy Ati visszaírja a nevét a régire, vagy törölje az országot úgy, ahogy van.... (Természetesen az 1 éves változásidő nem törlődne akkor, ha Ati visszaírja a régire az orinevet, tehát csak saját magával szúr ki, aki ilyet csinál.)

Goldy 03-12-2008 08:09

Az automatizálást továbbra se támogatom, követhetetlen. Az emberek a gépekkel ellentétben névről jegyzik meg egymást is és nem személyiszám alapján.

A supportnak mindenképp dolga lenne vele, mert tuti hogy előtte jóvá kéne a neveket hagyni ugyanúgy mint a klán neveknél, szerintem azok sem véletlen nem íródnak át akkor mikor a klánvezér azt úgy gondolja.

Továbbra se tudom ezt támogatni. Max 1 esetben elírás vagy x ideje játszó kontrolon átcsúszott név esetében.

[HTPA]GeeForce 03-12-2008 08:23

Miért lenne követhetetlen, ha 3 év alatt 2x tudnál nevet váltani, és az fel lenne tűntetve? Tehát ha én beregisztrálok egy Alabástrombillentyűzet nevű orit, és játszom vele 1 éven át, és utána úgy gondolom, hogy átírnám Gyémántegér névre, és utána megint el kell teljen 1 év, mire átírhatom megint...
A főoldalon meg mint a szégyentábla, lenne egy lista, hogy ki mikor milyen névről milyen névre írta át magát...
Nyomon követhető, pont azért, mert minimális lesz a névátírás. Hiszen ki az, aki éveket vár, és utána rengeteg VIP-et áldoz be? Nagyon kevesen. Nem lenne mindennapos a névátírás...

Talán a felhozott anarchista példa miatt az elején lenne jópár. Mondjuk átírunk 200 orinevet, aztán jólvan. Radikálisan csökkenne a névváltoztatók száma. Az első 1-2 nap zsúfolt lenne, a többi meg pangana.

[HTPA]GeeForce 03-12-2008 08:27

Az elfogadhatatlan országnevekre meg bele lehet írni a névátírós oldalra, vagy menübe, hogy "Amennyiben nem elfogadható országnevet adsz meg új névként, az országod azonnal törölhetővé válik. Ha nem vagy tisztában mik a nem elfogadhatóak, nézd át a regisztrációs szabályokat, vagy olvass utána a külső fórumon. Elfogadod? [_] IGEN [_] NEM"

Ha nem fogadja el, nem írhatja át a nevét... Tehát muszáj lesz elfogadnia. Innentől kezdve meg van oldva az előzetes ellenőrzés. Klánnév más, mivel egy klán általában több országot gyűjt egybe, és ott a vezér írja át. Tehát ott ellenőrizni kell, hiszen nem törölhető mondjuk 10 ország, ha a vezér "bekattan".

Ebben az esetben viszont csak 1 személy felelős 1 országért.

Goldy 03-12-2008 08:37

Igen, és te úgy ismered a játékosokat mint akik elolvassák a címlapot... vagy akár bármit amire rákkattintják hogy igen.
Tudod mennyi anyázás van abból, hogy miért nem lett figyelmeztetve hogy az országait össze kell azonnal kötnie?

Egy dologban még akár enyhülnék, ha az év adott napján írodna át az összes kérelmező neve, és az úgyanúgy ki lenne írva mint ahogy volt az elsőnél.
De továbbra sem tetszik hogy kiskanálról nagykésre írd a neved. Mikor regisztráltál magad választottál, ha vettél orit előre tudtad hogy hívják, ha nem tudsz olyan névvel játszani miért azt választottad vagy miért vetted meg?

All times are GMT +1. The time now is 02:49.