Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miről ismerhető fel a vérprofi játékos? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2819)

N.a.t. 03-07-2008 14:31

Miről ismerhető fel a vérprofi játékos?

Sziasztok :]

Ebben a topicban arra lennék kiváncsi hogy ki szerint milyen a "vérprofi" játékos, mi az amiről fel lehet ismerni hogy ki az , és ki nem az? :] Mit engedhet meg és mit nem engedhet meg magának az a bizonyos "vérprofi"?
Röviden: hogy játszik egy igazi "vérprofi"? :]

vityu 03-07-2008 14:32

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 163784)
mi az amiről fel lehet ismerni hogy ki az , és ki nem az? :]

Az eseményeiről.

Ati 03-07-2008 14:33

Quote:

Ebben a topicban arra lennék kiváncsi hogy ki szerint milyen a "vérprofi" játékos, mi az amiről fel lehet ismerni hogy ki az , és ki nem az? :] Mit engedhet meg és mit nem engedhet meg magának az a bizonyos "vérprofi"?

A vérprofi jelentkezik a gyors csoportba, mert oda van írva, hogy kezdők ne, majd a fórumon megkérdezi, hogy hogy lehet szövetséget kötni másik játékossal. :) Esetleg még azt is, hogy honnan tudhatja meg, hogy kik vannak még vele egy csoportban. :D

N.a.t. 03-07-2008 14:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163786)
A vérprofi jelentkezik a gyors csoportba, mert oda van írva, hogy kezdők ne, majd a fórumon megkérdezi, hogy hogy lehet szövetséget kötni másik játékossal. :) Esetleg még azt is, hogy honnan tudhatja meg, hogy kik vannak még vele egy csoportban. :D

:ĐĐĐĐ most már nem túl rövid :ĐĐĐĐ

Puppi 03-07-2008 14:50

Quote:

Ha csaladja van es az asszony unnepnek el meg minden eggyut toltott percet ha a vercsoportja PR+ szemen lassan felfedezheto a szurkehalyog kezdeti stadiuma ,es ha a forumon minden beszolasaba belekotnek es nagyon utaljak :D

N.a.t. 03-07-2008 15:02

:]
Az én véleményem az hogy egy valódi "vérprofi" mindig tisztán játszik, csak szabályos módszerekkel szerez információt, a neve még véletlenül sem hozható összefüggésbe olyan csúnya szavakkal mint "JKSZ", "multi", és még egy gömböt sem kunyerál soha :] Ugyanis ha ezekre szüksége van,akkor máris nem lehet vérprofi, hisz egy "vérprofinak" nem lenne neki kihívás 2...- mittudomén mennyi orival leverni egy orit. :] Nem menekül szabira ha támadják, meg ilyenek :]Szóval röviden ő a "Jóbácsi" :ĐĐĐ
De van ilyen? :O :rolleyes: :]

Ati 03-07-2008 15:04

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 163805)

???

Miért ne lenne?

Miért feltételezed játékostársaid többségéről, hogy nem tisztességesen játszik?

Synkel 03-07-2008 15:05

Quote:

Az én véleményem az hogy egy valódi "vérprofi" mindig tisztán játszik, csak szabályos módszerekkel szerez információt, a neve még véletlenül sem hozható összefüggésbe olyan csúnya szavakkal mint "JKSZ", "multi", és még egy gömböt sem kunyerál soha :] Ugyanis ha ezekre szüksége van,akkor máris nem lehet vérprofi, hisz egy "vérprofinak" nem lenne neki kihívás 2...- mittudomén mennyi orival leverni egy orit. :] Nem menekül szabira ha támadják, meg ilyenek :]Szóval röviden ő a "Jóbácsi" :ĐĐĐ

Ezzel nem nagyon értek egyet. Vérprofi nem keverendő össze a gáncs nélküli grál lovaggal. A tisztesség nem jelent profizmust, és ez fordítva is igaz. Puppi viszont szépen összefoglalta, szerintem igen közel jár az igazsághoz:)

Arcana Anchev 03-07-2008 15:05

Szerintem aki csal, az nem vérprofi.
De szerintem a vérprofi abból lesz, aki irányítja a piacot, elég pénze van, hogy ott le-fel vigye az árakat. Ez sem egyezik meg a Hódító eredeti hangulatával, de ez a tapasztalatom.

laci 03-07-2008 15:08

Quote:

Attól hogy tisztán játszom, még nem vagyok "vérprofi" ;) Sőt, egyáltalán nem vagyok profi, ugyanis nem a Hódítóból élek :)

N.a.t. 03-07-2008 15:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163806)
???

Miért ne lenne?

Miért feltételezed játékostársaid többségéről, hogy nem tisztességesen játszik?

Igazad van rosszul fogalmaztam. Van ilyen.
De a tapasztalat azt mutatja hogy valóban nem a gáncs nélküli grál lovagok vannak többségben bizonyos csoportokban :]
Az egész témaazért jutott eszembe,mert hallottam ma 2 érdekes kijelentést. Az egyik az anarchból származott (miszerint ott már lassan tisztábban játszanak mint egyes csoportokban) a másik pedig egy másik belső csopifórum érdekes vitájaként ment le.
Gondoltam ezek után már utánajárok, hogy mi is a többség véleménye erről :]
De nem feltételezek semmit... :p;):D

Valezius 03-07-2008 15:14

Szerintem aki csal az nem vérprofi, mert akkor róla kiderült, hogy csal, és lebukott. Egy profi sosem bukik le.

N.a.t. 03-07-2008 15:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 163807)
Ezzel nem nagyon értek egyet. Vérprofi nem keverendő össze a gáncs nélküli grál lovaggal. A tisztesség nem jelent profizmust, és ez fordítva is igaz. Puppi viszont szépen összefoglalta, szerintem igen közel jár az igazsághoz:)

Tényleg rosszul fogalmazok ma :]
Neked is igazad van.
Attól hogy valaki tisztességes játékos,még nem vérprofi.
Én inkább azt akartam mondani, hogy aki nem játszik tisztességesen,az az én véleményem szerint már eleve nem lehet vérprofi. Hiszen ha az lenne, akkor tiszta játékkal is tudna érvényesülni, vagy nem? :rolleyes::eek::)

Arcana Anchev 03-07-2008 15:18

Quote:

Szerintem ez követelmény minden játékos felé, ettől még nem vérprofi, ez a minimum.
Az ún vérprofi tud vmi plusz titkot, mely legyőzhetetlenné teszi, remélem az egyik ilyen játékos kikotyog itt néhány ötletet:).

Tsobi 03-07-2008 15:18

Ismerek egy vérprofit,tisztességesen játszik,minden elindított serege zöldben végződik,s mikor csak az íjai vannak otthon,akkor is véd. Játéktudása emellett messze felülemelkedik a súgó adta információkon. Nem hanyagolja el a családját,a munkáját,mégis ha a szükség úgy kívánja,akkor annyit van fenn,amennyit kell. Szerintem ilyen egy vérprofi.És én ismerem :)

Ati 03-07-2008 15:20

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 163810)
De a tapasztalat azt mutatja hogy valóban nem a gáncs nélküli grál lovagok vannak többségben bizonyos csoportokban :]

Sok esetben sajnos valóban nem ezt mutatja a tapasztalat. :(

Ha megnézzük, hogy mondjuk 1000 kör alatt hány aktív játékos van, és hányan repülnek anarchba csalásért, akkor lesúlytó arány jön ki.

Azt hiszem, hogy a politika topicban fejtegettem, hogy sajnos a mai net összetétele egészen más, mint néhány évvel ezelőtt. És egyáltalán nem előnyére változott. Dehát ez van, ezzel a nagy mennyiségű szabálytalankodóval együtt kell élnünk.

Az az álmom, hogy legyen egy olyan reggel, amikor nem arra kelek, hogy már megint tucatnyi ország repült anarchba, maximum akkor következhet be, ha valami technikai hiba miatt nem fut le az aznapi ellenőrzés. :-/

Amióta rendszeres ellenőrzések vannak, egyszer (!!!) volt ilyen nap, amikor nem került senki anarchba.

No de ennek nem sok köze van ahhoz, hogy valaki vérprofi-e, vagy sem.

N.a.t. 03-07-2008 15:21

Quote:

Originally Posted by laci (Post 163809)
Attól hogy tisztán játszom, még nem vagyok "vérprofi" ;) Sőt, egyáltalán nem vagyok profi, ugyanis nem a Hódítóból élek :)

Nem véletlenül írtam úgy hogy "vérprofi" és nem úgy hogy vérprofi :]

[HTPA]GeeForce 03-07-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 163800)
Ha csaladja van es az asszony unnepnek el meg minden eggyut toltott percet ha a vercsoportja PR+ szemen lassan felfedezheto a szurkehalyog kezdeti stadiuma ,es ha a forumon minden beszolasaba belekotnek es nagyon utaljak :D

Akkor én vagyok a legprofibb... :D:D:D

Na de komolyra fordítva a szót:

Szerintem a vérprofi az, aki sír, ha valamit elront!!!!!!!! Hogy miért? Mert a láma nem tud róla, hogy szarul csinál valamit! :D:D:D:D

[HTPA]GeeForce 03-07-2008 15:26

Az igazi vérprofi meg a régi császár volt.... Az miket művelt, kitéptük a hajunkat tőle. :D Gané egy alak volt az ingyen seregcserélős műsorával együtt... :D De tény, hogy ő nyomta a legdurvábban. :D

[HTPA]GeeForce 03-07-2008 15:28

És mint azt már előttem leírták többen: én pl egyáltalán nem csalok normálban, mert minek? Multizni ott az anarch. Normálban nem is vagyok szuper játékos. Nem csalok, és meszse nem vagyok profi.

N.a.t. 03-07-2008 15:28

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 163811)
Szerintem aki csal az nem vérprofi, mert akkor róla kiderült, hogy csal, és lebukott. Egy profi sosem bukik le.

Hmmm...szerintem egy vérprofi eleve soha nem csal. De attól ugye hogy valaki nem csal még nem biztos hogy vérprofi (mint ahogy ezt már megbeszéltük az előbb). :]

Valezius 03-07-2008 15:31

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 163826)
Hmmm...szerintem egy vérprofi eleve soha nem csal. De attól ugye hogy valaki nem csal még nem biztos hogy vérprofi (mint ahogy ezt már megbeszéltük az előbb). :]

szerinted...

N.a.t. 03-07-2008 15:33

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 163819)
Szerintem a vérprofi az, aki sír, ha valamit elront!!!!!!!! Hogy miért? Mert a láma nem tud róla, hogy szarul csinál valamit! :D:D:D:D

Az tény hogy minnél többet tudok, annál inkább rájövök hogy mennyire nem tudok semmit :]
És az is tény hogy csak az tudja észrevenni hogy hibázott, aki tudja hogy mit kellett volna tennie.
Én sokszor tudom,de ettől még mindig nem vagyok vérprofi :]

N.a.t. 03-07-2008 15:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 163829)
szerinted...

Igen. Szerintem. És ez szerepelt is a mondatomban :]
Nem figyelsz ? :p:D

laci 03-07-2008 15:35

Azzal egyetértek, hogy ha valaki jól játszik, nem kell csalnia a sikerhez. Aki csal, az azért teszi, mert szabályosan nem tudja elérni a célját.

És ha valaki csalással lesz a legsikeresebb, akkor én pl. nem fogom elismerni a tudását, számomra csak egy piti csaló marad.

Rebellis 03-07-2008 15:36

Hmm..
Ólvasom itt a hsz-okat és mind csak rész igazság rólam;):D:D:D:D:D:D:D:p

N.a.t. 03-07-2008 15:37

Tehát még egyszer :
szerintem attól hogy valaki nem csal,attól még nem lesz vérprofi.
szerintem attól hogy valaki csal attól meg főleg nem lesz vérprofi.
szerintem attól hogy valaki nem csal még lehet vérprofi.
szerintem attól hogy valaki csal már nem lehet vérprofi.
szerintem.
:D:D:D

Valezius 03-07-2008 15:37

Quote:

Originally Posted by laci (Post 163833)
Azzal egyetértek, hogy ha valaki jól játszik, nem kell csalnia a sikerhez. Aki csal, az azért teszi, mert szabályosan nem tudja elérni a célját.

És ha valaki csalással lesz a legsikeresebb, akkor én pl. nem fogom elismerni a tudását, számomra csak egy piti csaló marad.

Aki csal azért teszi, mert a játék hagyja, és mert egyszerűbb mód. Vagy szimpatikusabb mód.

A vérprofi bármennyit is csal mindig tisztességes marad, és szerintem ez a lényeg.

N.a.t. 03-07-2008 15:39

Quote:

Originally Posted by laci (Post 163833)

Köszi, ezt akartam én is mondani :ĐĐ

laci 03-07-2008 15:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 163837)
Aki csal azért teszi, mert a játék hagyja, és mert egyszerűbb mód. Vagy szimpatikusabb mód.

A vérprofi bármennyit is csal mindig tisztességes marad, és szerintem ez a lényeg.

Ez elég erős ellentmondás... "bármennyit is csal, mindig tisztességes marad"? :eek::eek: Én még nem láttam olyan csalást ami tisztességes lenne...

Azonkívül az ember nem csak azért nem csal, mert nem hagyják.

N.a.t. 03-07-2008 15:40

Quote:

de akkor mi benne az élvezet és mitől kihívás a győzelem?:confused:

Ezt nem értem,elmagyaráznád hogy mire gondolsz légyszi?

Tsobi 03-07-2008 15:41

Quote:

A tökéletes megfogalmazás. Ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni. Ment rá zöld.

N.a.t. 03-07-2008 15:44

Jujjdejó én már tudom hogy ki a vérprofi :P:P:P
Vagyis hogy ki tartja magát vérprofinak a szavazás alapján :D

Tsobi 03-07-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 163844)
Jujjdejó én már tudom hogy ki a vérprofi :P:P:P
Vagyis hogy ki tartja magát vérprofinak a szavazás alapján :D

Elárulnád nekünk is? :)

N.a.t. 03-07-2008 15:48

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 163843)
A tökéletes megfogalmazás. Ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni. Ment rá zöld.

Hát szerintem meg nagyon nem. Ugyanis itt nem csak arról van szó (legalábbis én nem csak arra lennék kiváncsi) hogy kit tart a többség vérprofinak, hanem arra is,hogy ki tartja magát annak, és hogy az illetőnek milyen az erkölcsi megitélése saját magáról,és a játék tisztaságáról úgy általánosságban, még ha név nélkül is. :]
És attól hogy a vérprofi csaló nem bukik le,ettől nekem még mindig nem lesz ő a vérprofi játékos :]

Tsobi 03-07-2008 15:52

Maradjunk annyiban,hogy ha valaki csaló,attól még lehet 'vérprofi'.
A kettő nem zárja ki egymást :)

Pepa 03-07-2008 15:56

Lehet már más is írta ezt, de az én véleményem:

Pár héttel ezelőtt volt itt külsőn egy kis vitám Hóhérral. A téma atz volt meddig bujhatok a "kezdő vagyok, ne bánts" mögé. Én azt montam, hogy büszke vagyok arra mit eddig elértem, erre kiröhögött (lehet nem ez volt a szándéka, de nekem úgy jött le). Én akkor azt mondtam nem létezik kezdő játékos, csak tapasztalatlan. És addig tapasztalatlan egy játékos, amíg másokban keresi a hibát és nem tanul meg veszteni. Egy vérprofi játékost nem az jellemzi, hogy mindig minden eszközt- szabályost és szabálytalant- bevetve győztesen kerül ki minden szituációból. Nem, egy ilyen játékost az jellemzi, hogy tudásának megfelelően, gondolva a jövőre és - ha van- a szövetségesekre cselekszik. amikor veszett a helyzet akkor beismeri vereségét és nem gőgből, vagy dacból folytatja a háborút. A kérdésre "Miről ismerhető fel a vérprofi játékos?", én csak annyit mondanék, hogy arról, hogy tud tisztességesen veszteni.

Pepa 03-07-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 163848)
Maradjunk annyiban,hogy ha valaki csaló,attól még lehet 'vérprofi'.
A kettő nem zárja ki egymást :)

Szerintem a kettő kizárja egymást. Ha valaki vérprofi, akkor nincs szüksége csalásha, ha szüksége van csalásra, akkor nem vérprofi.

Tsobi 03-07-2008 16:01

Akkor szerintem tisztázásra szorul a 'csaló' fogalma is.

Valezius 03-07-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 163850)
Szerintem a kettő kizárja egymást. Ha valaki vérprofi, akkor nincs szüksége csalásha, ha szüksége van csalásra, akkor nem vérprofi.

Persze, hogy nincs rá szüksége, nem is szükségből csal, hanem azt mondanám, hogy kényelemből.

Véleményem szerint csalás és csalás között is hatalmas különbség van. Én úgy látom, vannak a csalásnak megtűrhető formái.

All times are GMT +1. The time now is 08:44.