Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hulla faj, és egy fontos észrevételem! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2781)

fandras73 02-20-2008 20:17

Hulla faj, és egy fontos észrevételem!

Sziasztok!

Most índitottam az 5.szinten 1 orit, és most elösször probálom ki a hullát.
Nekem nagyon bejön, de van egy érdekess dolog amit nem igazán értek.
Amit most leírok az kb 3x fordult velem elő eddig.
Kitámadtam 1 orira, és beleütköztem egy másik játékosba . Ez idáig rendben is van, aztán ugye megküzdöttünk, és mivel hullajó vagyok simán tovább is mentem. Namármost, ugye azt írja a Hód, hogy hatalmas veszteségek árán, de folytatom az utamat. Viszont sztem ha hulla vagyok, és útközben megnyerek egy csatát, akkor az ellenséges haderő veszteségeit tovább kéne vinnem magammal mint sima katona vagy nem???

Vagy lehet, hogy rosszul értelmezem?:eek:

A másik kérdésem, hogy hullából valaki szintlépés elött, hogy tudd másik fajjá váltani?
Mert sztem ha váltani akarok, akkor szinte semmit se ér a hulla, mert az átépítés nem sokat ér, mert ugye ha képzek varit és tolit a köv.szintre, az ugye semmit se ér, és még az átépítés alatt teljesen le is gyengülök...:eek:

Akár 02-20-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by fandras73 (Post 159977)
Sziasztok!

Most índitottam az 5.szinten 1 orit, és most elösször probálom ki a hullát.
Nekem nagyon bejön, de van egy érdekess dolog amit nem igazán értek.
Amit most leírok az kb 3x fordult velem elő eddig.
Kitámadtam 1 orira, és beleütköztem egy másik játékosba . Ez idáig rendben is van, aztán ugye megküzdöttünk, és mivel hullajó vagyok simán tovább is mentem. Namármost, ugye azt írja a Hód, hogy hatalmas veszteségek árán, de folytatom az utamat. Viszont sztem ha hulla vagyok, és útközben megnyerek egy csatát, akkor az ellenséges haderő veszteségeit tovább kéne vinnem magammal mint sima katona vagy nem???

Vagy lehet, hogy rosszul értelmezem?:eek:

A másik kérdésem, hogy hullából valaki szintlépés elött, hogy tudd másik fajjá váltani?
Mert sztem ha váltani akarok, akkor szinte semmit se ér a hulla, mert az átépítés nem sokat ér, mert ugye ha képzek varit és tolit a köv.szintre, az ugye semmit se ér, és még az átépítés alatt teljesen le is gyengülök...:eek:

Csak akkor kapod meg, ha az ellenséges sereget saját területén vagy a Te területeden győzöd le.
Útközbeni csatákra ez nem vonatkozik.

Ugyanúgy mészárlásnál is csak azokat a katonákat kapod meg, akik egy egyéb támadás ( fosztogatás, földszerzés vagy pusztítás ) során is elestek volna.

Szintlépés előtt maximum újraindulással tudsz fajt váltani...

Valezius 02-20-2008 20:33

Hát jó kérdés, úgy látszik útközbeni csatára nem jár, ahogy mészárlásra se.
Ott az anarch lehet tesztelgetni.

Hát igen rátapintottál a lényegre, költséges váltani.
Szerintem, ha beíjazod magad, akkor marad elég védelmed. Odaát eladod az íjak felesleges részét és veszel támadó katonát.
Vagy gyűjtöd a váltásra a pénzt és odaát építesz át, vásárolsz be még védelem alatt.

vityu 02-20-2008 21:00

Quote:

Originally Posted by fandras73 (Post 159977)

Én ezt megcsináltam elfre. Szerintem sokkal rosszabb, hogy mielőtt átlépsz építened kell egy vagon tanyát, mert 24kört nehéz kihúzni kaja piac és lopás nélkül...Bár ha eladsz mindent, akkor ráérsz fent is építeni, de mivel 5ről van szó, ami annyira nem vészes, így azt mondanám, hogy lépés előtt építs, mert sokkal olcsóbb ott a nyers, és nem is vagy kitéve folytonos támadásoknek, mert hát hulla vagy. Csak előtte számold ki, hogy miből mennyi kell. És egyszerre húzd fel az összes épületet, hogy n kelljen lépés előtt sokáig babrálni a dologgal! A 4.csoportban, meg majd ráérsz televenni/képezni magad.
Én így csináltam! Teljesen zökkenőmentesen sikerült, nem csúszott be hiba! De ez lehet a véletln műve volt :D:rolleyes:

Remedy 02-20-2008 21:26

Ha van katipiac a kovetkezo szinten, es olcsobb, mint a lenti, en egyszeuren kiarulnek, majd visszajove szabirol, megvennem a szukseges nyerset, elkuldenem az epitkezest, es fellepnek. Aztan 24 kor mulva meg vennek egysegeket, es tekit. :)

Synkel 02-21-2008 00:13

Annyit tennék hozzá az elhangzottakhoz, hogy némi tanyát mindenképp építs szintlépés előtt, mer abból fentebb gondjaid lesznek.

J.Ati 02-21-2008 00:19

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160019)
Annyit tennék hozzá az elhangzottakhoz, hogy némi tanyát mindenképp építs szintlépés előtt, mer abból fentebb gondjaid lesznek.

Már javasolták neki;):p

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 159991)
mielőtt átlépsz építened kell egy vagon tanyát

Eke 02-21-2008 01:21

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 160020)
Már javasolták neki;):p

Synk-nek igaza van ,épitteni kell mert a nép is zabál.

Remedy 02-21-2008 01:23

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 160024)

Na es? Max dietaznak 9 kort, amig bejonnek a fentebbi szinten a tanyak..... :)

Ha tok ures, ugyse kell ember neki :)

Eke 02-21-2008 01:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 160025)
Na es? Max dietaznak 9 kort, amig bejonnek a fentebbi szinten a tanyak..... :)

Ha tok ures, ugyse kell ember neki :)

Diétáznak 9-et?Persze ha van épittöanyaga,vagy már felépitette.De ha üres rakival felmegy,és nem termel,akkor biza nem 9 hanem 24+9.Illetve 24 +piac

J.Ati 02-21-2008 01:39

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 160024)

Te a hsz-em elejét nem láttad?:confused:
Nem akarom beidézne,de nézd meg még1-szer:)

Synk javasolta,amit előtte már más javasolt;)

Vagyis rosszul értelmezted azt az 1 mondatot amit írtam...

Valezius 02-21-2008 06:33

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 160026)
Diétáznak 9-et?Persze ha van épittöanyaga,van mér felépitette.De ha üres rakival felmegy,és nem termel,akkor biza nem 9 hanem 24+9.Illetve 24 +piac

Elindítod az építkezést, fellépsz. 9kör múlva megvannak a tanyák, nem kell 24kört éhezni...

Eke 02-21-2008 06:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 160027)
Te a hsz-em elejét nem láttad?:confused:
Nem akarom beidézne,de nézd meg még1-szer:)

Synk javasolta,amit előtte már más javasolt;)

Vagyis rosszul értelmezted azt az 1 mondatot amit írtam...

Ha Vityu hsz-ére gondoltál akkor olvasd el pontosan mit irt.
Bocs Vali ,helytelenül irtam ,javitva van.

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 160026)
Diétáznak 9-et?Persze ha van épittöanyaga,vagy már felépitette.De ha üres rakival felmegy,és nem termel,akkor biza nem 9 hanem 24+9.Illetve 24 +piac

9-et diétáznak, ha ügyes vagy. ;) Remynek igaza van.

J.Ati 02-21-2008 13:14

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 160035)
Ha Vityu hsz-ére gondoltál akkor olvasd el pontosan mit irt.
Bocs Vali ,helytelenül irtam ,javitva van.

Akkor ,majd Vityu elmondhatná ,hogy ő mire akart kilyukadni,mert nekem az írásából az jön le,hogy javasolja a tanyák felhúzását.

Quote:

Én ezt megcsináltam elfre. Szerintem sokkal rosszabb, hogy mielőtt átlépsz építened kell egy vagon tanyát, mert 24kört nehéz kihúzni kaja piac és lopás nélkül...Bár ha eladsz mindent, akkor ráérsz fent is építeni, de mivel 5ről van szó, ami annyira nem vészes, így azt mondanám, hogy lépés előtt építs, mert sokkal olcsóbb ott a nyers, és nem is vagy kitéve folytonos támadásoknek, mert hát hulla vagy. Csak előtte számold ki, hogy miből mennyi kell. És egyszerre húzd fel az összes épületet, hogy n kelljen lépés előtt sokáig babrálni a dologgal! A 4.csoportban, meg majd ráérsz televenni/képezni magad.
Én így csináltam! Teljesen zökkenőmentesen sikerült, nem csúszott be hiba! De ez lehet a véletln műve volt :D:rolleyes:

Most vagy te nem tudsz olvasni vagy én...
De majd Vityu megmondja:D

Valezius 02-21-2008 13:48

Off

Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki még azt se tudja leírni, hogy lyuk :(

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 13:51

OFF:
A sok 'muszály' után te meglepődsz egy 'juk'-on? :D:D:D
Én már nem lepődök meg. :(
ON:

Valezius 02-21-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160126)
OFF:
ON:

A muszáj nehéz szó, de amikor egy darab olyan szavunk van, ami ly-nal kezdődik azt hogy lehet elrontani? :eek:

Pepa 02-21-2008 14:25

Quote:

Akkor pár észrevétel: ha nagyon átépülés nélkül akarsz felmenni, akkor a 3.-ik kör után újraképzed az egységeid és nem esznek, a lakosság éhezhet hisz akkor nincsen dolguk, majd visszajönnek. A hullákat mindig támadják, főleg kis hekin olcsó nyersi árak mellett.

Synkel 02-21-2008 14:37

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 160135)
Akkor pár észrevétel: ha nagyon átépülés nélkül akarsz felmenni, akkor a 3.-ik kör után újraképzed az egységeid és nem esznek, a lakosság éhezhet hisz akkor nincsen dolguk, majd visszajönnek. A hullákat mindig támadják, főleg kis hekin olcsó nyersi árak mellett.

Ezzel csak az a baj, hogy tolit/varit újra tudsz képezni 3 kör után, lévén nem kell hozzá fegyver. A többi egységet már lényegesen macerásabb, mer annyi fegyót tuti nem viszel magaddal. Hulla oriban meg toli és vari van a legkevesebb:)

Pepa 02-21-2008 17:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160139)
Ezzel csak az a baj, hogy tolit/varit újra tudsz képezni 3 kör után, lévén nem kell hozzá fegyver. A többi egységet már lényegesen macerásabb, mer annyi fegyót tuti nem viszel magaddal. Hulla oriban meg toli és vari van a legkevesebb:)

De mivel az a téma, hogy lépés után fajt váltunk és azok igénylik a varit és a tolit, így már nem is baj:)

Synkel 02-21-2008 17:23

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 160172)
De mivel az a téma, hogy lépés után fajt váltunk és azok igénylik a varit és a tolit, így már nem is baj:)

És a 23-dik körben a beképzett varik meg tolik szépen elhussannak, mert a 24 körös piacstop miatt templomot meg kocsmát még mindig nem tudott építeni:)

Puppi 02-21-2008 22:20

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160173)
És a 23-dik körben a beképzett varik meg tolik szépen elhussannak, mert a 24 körös piacstop miatt templomot meg kocsmát még mindig nem tudott építeni:)

Bealsz egy szovibe es kuldenek karavanon mindnet ami csak kell :D Beepited magad semmi perc alatt :p

J.Ati 02-21-2008 23:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 160125)
Off

Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki még azt se tudja leírni, hogy lyuk :(

OFF:
Ha már másba nem tudtál belekötni,akkor most boldog lehetsz.Álmodozz csak sokáig:mad:

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160126)
OFF:
ON:

Ezt pedig nem értem!!
Biztos rengetegszer írtam le,hogy „muszály” ,de mutass nekem a „sok"-ból párat hadd röhögjek én is!

Kutyuleee 02-22-2008 13:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160068)
9-et diétáznak, ha ügyes vagy. ;) Remynek igaza van.

vagy még kevesebbet;) 5-en átlatlában olcsó a nyersi. mondjuk ha elkezdesz épitkezni és körváltás elött pár seccel kirakod az elnem férőket, akkor már 1kört nyertél. utána kiárulhatsz és irány szabi, ha visszajössz, akkor szintén kv elött tedd pár pillanattal, és már nyertél is 2kört, illetve 3at, mert még a következő körben ráérsz lépni hiszen, tuti biztos nem üt be addig sereg. és voila máris csak 6kör az éhezés, úgyhogy, még akár nem is kell teljesen kiárulni, sőt eddigre felhúzhatsz pár raktárt is és akkor ha nem üresen akarsz lépni, akkor kiárulni sem kell, azzal meg 6kör tfséget már kilehet birni. az eladott seregből meg lesz pénzed, a varikat tolikat bevenni nagyából köv.szintén.

[HTPA]GeeForce 02-22-2008 13:08

Én aszondtam ügyes. Nem azt, hogy függő. :D:p De mindemellett amit írtál, az úgy van!

Kutyuleee 02-22-2008 13:14

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160338)
Én aszondtam ügyes. Nem azt, hogy függő. :D:p De mindemellett amit írtál, az úgy van!

már miért függő???egy általa választott kv-kor 1x 15percet, meg legalább 3nap múlva egy szintén általa választott időpontban1x 1óra 15percet kell gépnél lennie, vagy legalábbis 2órán belül 2x fél percre, hogy belépjen és hogy megnyomja a fellépés gombot;) úgy érzem ez nem követel függőséget, sőt merem állitani,hogy a hódosok 99,9%-a minden erőfeszités nélkül foglalkozik ennyit a dologgal, hogy ilyen "sok" időt rá tud/szokott szánni;)

All times are GMT +1. The time now is 12:44.