Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pénzt betenni a segélybe (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2771)

Ati 02-18-2008 16:45

Pénzt betenni a segélybe

Másik témában merült fel, és nem lett az első 3 percben lehurrogva, úgyhogy felvetem új témaként... akarunk-e olyat, hogy a hosszútávú tartalékok gyűjtését elősegítendő, lehessen pénzt betenni a segélykeretbe? Természetesen szigorú korlátokkal, gondolok itt arra, hogy nem 1:1 arányban kerülne ide be a pénz, hanem akár mondjuk 10:1 arányban. 1.000.000 aranyat feláldozol, cserébe a segélykereted nő 100.000 arannyal, amit később felhasználhatsz. És természetesen még így sem korlátlan mennyiséget lehetne felhalmozni, hanem az aranymennyiségnek megfelelő maximumot (4,2 milliárd).

A segély újrázáskor nem termelődik újra, az újrázás után annyi marad, amennyi épp volt, nem annyi, amennyivel szintet léptél.

(Ez tudom, hogy a legtöbb embernek egyértelmű, de idetettem azért, hogy a más módokon gyűjtött tartalékokkal kicsit szemben álljon, hiszen azokat újrainduláskor újra és újra megkapod.)

Andrew 02-18-2008 16:48

Első gondolatom az volt, hogy szabadon lehessen visszapakolni a pénzt a segélykeretbe, aminek a maximumát a folyamatosan hozzáadott pénz befolyásolná - aztán rájöttem, hogy ez csak az országban tárolható max pénzt növelné, úgyhogy lehet, hogy nem szerencsés :p

Ati 02-18-2008 16:53

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 159337)
Első gondolatom az volt, hogy szabadon lehessen visszapakolni a pénzt a segélykeretbe, aminek a maximumát a folyamatosan hozzáadott pénz befolyásolná - aztán rájöttem, hogy ez csak az országban tárolható max pénzt növelné, úgyhogy lehet, hogy nem szerencsés :p

Korlátozás nélküli, szabadon bepakolás nem volna jó, hiszen akkor mindenki ott tartaná a pénzét, és nem lehetne fosztani vagy lopni.

Rebellis 02-18-2008 16:54

:-)
Megelőztél:-)
Épp most akartam én csinálni:-)

Én természetesen egyet értek azzal amit írsz és támogatom...
Nem tudom direkt hagytad e ki az indítóból,amit én írtam vagy azt várod ide is le írjam vagy csak egyszerűen azt alapból elveted?:-)
Egyik válasz sem zavar:-))
De,hogy a nyitóra is reagáljak....
Nekem a 10% kevésnek tűnik:-)
Nem mindenki osztogat...
Mert ugye aki sokat tolvajkodik annak illik osztogatni is:-)
Meg más esetekben is kell:-)
De csak azért osztogatni,hogy növekedjen a segélyalap (tartalék)...
Hát 90% veszteség az sok szvsz:-)
De majd mások mondják az ellent:-)
Most erről egyenlőre részemről ennyi.

Rebellis 02-18-2008 17:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159342)
Korlátozás nélküli, szabadon bepakolás nem volna jó, hiszen akkor mindenki ott tartaná a pénzét, és nem lehetne fosztani vagy lopni.

Egy időben írtam a többiekkel meg veled, már nem kell válaszolni:-)
De még rágódok a dolgon...
Pl,hogy a felrakható pénz, ország nagyságtól és csoport-tól függne:-)
Hasamra ütök..
Mondjuk 5. szinten csak 1 miliárd következőn 2 stb...
B ből felépve érhetné el a 4,2-t és fenn nincs tovább:-)

Ati 02-18-2008 17:02

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159344)
Hát 90% veszteség az sok szvsz:-)

Egyelőre has szám. De ha belegondolsz, hogy ezáltal egy lophatatlan, bukhatatlan tartalékra teszel szert, akkor nem tűnik olyan soknak.

Hiszen nem veheti el más ezt tőled. Nem fozsthatják, nem lophatják el.

Nem bukhatod el a piacról hazafele, ha netán ott tartanád.

Nem buksz sokat, ha esetleg valaki úgy dönt, hogy megveszi a piacról a kitett áruidat. (Majd esetleg ki is foszt és le is lop.)

Nem veszik el, ha nem tudsz a piacról hazaérő áruiddal hirtelen mit kezdeni (nethiány, géphiány, vagy egyszerűen csak szabadság.)

Nem bukod el, ha véletlenül rosszkor lépsz szintet, vagy bármi miatt szintlépésre kényszerülsz.

Ott van, és nemhogy nem fér hozzá más, de mégcsak nem is tudják, hogy mennyi az a tartalék, amivel rendelkezel.

Szerintem erre a 90% veszteség nem sok.

Ati 02-18-2008 17:03

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159349)
Pl,hogy a felrakható pénz, ország nagyságtól és csoport-tól függne:-)
Hasamra ütök..
Mondjuk 5. szinten csak 1 miliárd következőn 2 stb...
B ből felépve érhetné el a 4,2-t és fenn nincs tovább:-)

Jelen pillanatban, a segélykeret ilyen jellegű feltöltése nélkül is van olyan ország, aki fordulva 1milliárd segélykeret fölött indulna 5. szinten. Mindenféle módosítás nélkül. Most.

Rebellis 02-18-2008 17:06

A 4.es hozzászólásomat kiegészíteném azzal,hogy aki azért oszt mert muszáj annál jogos a 10%.
Példának okáért mondjuk 70% morálnál oszt akor igen de mikor 2 nyil fel a morál 100%-nál és akkor teszi akkor mondjuk a % lehetne több:-)
Elnézést ha sokat firkálok csak ez egy olyan téma ami már régóta motoszkált:-)
És nagyon jó ötlet..
Bárhogy is valósuljon meg:-)

Ati 02-18-2008 17:08

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159353)
A 4.es hozzászólásomat kiegészíteném azzal,hogy aki azért oszt mert muszáj annál jogos a 10%.
Példának okáért mondjuk 70% morálnál oszt akor igen de mikor 2 nyil fel a morál 100%-nál és akkor teszi akkor mondjuk a % lehetne több:-)
Elnézést ha sokat firkálok csak ez egy olyan téma ami már régóta motoszkált:-)
És nagyon jó ötlet..
Bárhogy is valósuljon meg:-)

Igazából azért a pénzosztást írtam rá, mert egyfelől oda logikailag is beillik, másfelől nem bonyolítja tovább a játékot mégegy menüponttal. Ez utóbbi igencsak lényeges szempont.

Rebellis 02-18-2008 17:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159352)
Jelen pillanatban, a segélykeret ilyen jellegű feltöltése nélkül is van olyan ország, aki fordulva 1milliárd segélykeret fölött indulna 5. szinten. Mindenféle módosítás nélkül. Most.

Na ja de az nem az átlag ori:-))))
Én magamból szoktam ki indulni...
Átlag 1000 körönként léptem lépek..
Nem állok le gyüjtögetni:-)
Aki 1000 körönként lép annak 1 milliárdot össze hozni hát.....

Kutyuleee 02-18-2008 17:14

nekem személyszerint tetszene, de a 10:1-hez arány nagyon durva, és tuti nem használná szinte senki. inkább felébredek 20milla tekercs miatt éjszaka, wapozok zh közben, vagy beülök egy netkávézóba, vagy esetleg hagyom bekopni 1-2x, minthogy megtizedeljem az értékét és legyen belöle 4,2yard kp. még 50-50 eloszlásnál is nagyon elgondolkodtató lenne.

Rebellis 02-18-2008 17:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159354)
Igazából azért a pénzosztást írtam rá, mert egyfelől oda logikailag is beillik, másfelől nem bonyolítja tovább a játékot mégegy menüponttal. Ez utóbbi igencsak lényeges szempont.

Biztos meg lehet találni azt a megoldást ami miatt ez fel lett ott és most itt vetve,hogy ne keljen trükközni a tartalékért....
De ez a megoldás lássuk be ha kicsi a felrakási mérték nem igazán tartalék...
Akik sok milliárdokat akarnak mozgatni nem itt fogják:-)
A sima mezei játékosok meg ezzel ha kevés az át tehető, bármely formában is nem mennek vele messzire:-)
Mert többet buknak mint nyernek...
Vagyis egy egészséges arányt kell találni:-)
Gondolom én:-)

Ati 02-18-2008 17:19

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159359)
Akik sok milliárdokat akarnak mozgatni nem itt fogják:-)

Aki sok milliárdot akar mozgatni, az újrázik néhányszor max pénzzel, és egyéb módokon áldozza fel a saját játékát azért, hogy mások játszhassanak helyette.

Vagy éjszakázik, esetleg olyan fajt választ, amit szíve szerint nem tenne, de így egy fokkal biztosabb, hogy lesz tartaléka.

Ez egy alternatív javaslat, azoknak, akik nem mások játékát akarják játszani, hanem a sajátjukat, és nem akarnak folyamatosan gép előtt ülni, de mégis szeretnének valami tartalékot, ami adott esetben jól jöhet.

Rebellis 02-18-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159360)
Ez egy alternatív javaslat, azoknak, akik nem mások játékát akarják játszani, hanem a sajátjukat, és nem akarnak folyamatosan gép előtt ülni, de mégis szeretnének valami tartalékot, ami adott esetben jól jöhet.

Közös nevezőn vagyunk:-)
Meg kell találni az arányt és a szabályokat hozzá:-)
De!
A legfontosabb az egészben,hogy a mezei 90%-éknak legyen jó..
A nagymenőket ez úgyse fogja érdekelni:-)

Kutyuleee 02-18-2008 17:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159360)

ezzel teljesen egyetértek, de a 9:1-hez baromi sok, még az 1:1-hez arányt is csak a kis orik használnák,akik vmit félreakarnak tenni, mert a gazdag orik, és a tartalék mániásoknak eszébe nem jutna ide rakni a pénzt, amiatt is kiakad, ha bekopik egyszer 5%-ra a tekercse, szted egy ilyen elgondolkodna akár 1pillanatra is azon,hogy betegye???

Ati 02-18-2008 17:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 159364)
ezzel teljesen egyetértek, de a 9:1-hez baromi sok, még az 1:1-hez arányt is csak a kis orik használnák,akik vmit félreakarnak tenni, mert a gazdag orik, és a tartalék mániásoknak eszébe nem jutna ide rakni a pénzt, amiatt is kiakad, ha bekopik egyszer 5%-ra a tekercse, szted egy ilyen elgondolkodna akár 1pillanatra is azon,hogy betegye???

Rengetegszer hallom, hogy "van 1 milliárdom tekercsben". A nagy fenéket van 1 milliárdja tekercsben. Ha azt pénzé akarja tenni, akkor jó ha a feléért el tudja adni. Ha SOS kell a pénz, akkor még annál is alacsonyabban kell adnia.

Stev 02-18-2008 17:32

Azt a témát ahol felvetődött, még nem olvastam, tehát akkor tisztázzuk a képet.
Jól értem, a pillanatnyi állás az, hogy az adományként szétosztott pénz x%a jóváíródjon-e a segélykeretbe?
Jó ötlet, támogatom!

Fefe013 02-18-2008 17:35

Én is támogatnám, h minden egyes pénz osztásból vmennyi % a segélybe menjen, bár az arányt tényleg finomítani kellene, mindenesetre, ha 10% marad is megy vmennyi a tartalékba mivel pénzt ugyis oszt mindenki......

Kutyuleee 02-18-2008 17:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159365)
Rengetegszer hallom, hogy "van 1 milliárdom tekercsben". A nagy fenéket van 1 milliárdja tekercsben. Ha azt pénzé akarja tenni, akkor jó ha a feléért el tudja adni. Ha SOS kell a pénz, akkor még annál is alacsonyabban kell adnia.

ebben nem értek egyet;) ha sürgösen kellett mondjuk 1mrd kp tekiből, akkor ha a piaci ár alatt 5-10%-al tettem ki, már vitték mint a cukrot.

Rebellis 02-18-2008 17:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159365)

Persze...
De már megint az A csoporthoz lukadunk ki:-)
Mert minden "nagy" termelés végállomása ott van mert ott kellenek a sok milliárdok:-)
A "mezei" az A ban csak annyi időt tölt max,hogy elérje a top 30-at és kiteljen az ideje....
A top 30 és most nem % ra gondolok azok jószerivel ugyanazok a játékosok:-)
Tehát az említett példád azokra vonatkozik:-)
Szerintem..
És jelen esetben mi most a többségre gondolunk vagy legalább is rájuk kéne és nekik kellene a megoldás:-)

Kutyuleee 02-18-2008 17:43

a 10% nyereség csak egy miniplusz lesz ami növeli a segélykeretet, de nem fog alternativát nyújtani a tartalékolásra, a nem mindig online játékosoknak. és én úgy gondoltam a célja az lenne, hogy egy megfizethető árért, legyen elérhetetlen tartaléka vkinek

Gyula 02-18-2008 17:46

Az alap ötlet jó, de az a 10:1 brutális, én ezesetben inkább a piacon tartanám a vagyonom. Ha a segélykeretbe is jut valami akkor az csak a napi pénzosztásbol fog adódni.

Nagy anarhos orik viszont örülni fognak hogy 8,2 milliárd kp-t tudnak majd tárolni.

Életfa#2 02-18-2008 17:57

Nem jó ötlet a pénzosztáshoz kötni ezt. Mert ez esetben az átlag mezei játékosnak, akinek a civil morál felemelése annak későbbi visszazuhanása miatt több kárt okoz, mint hasznot, ez az opció elérhetetlen. Csak azok számára érhető el, akik amúgy is eleget tud lenni netközelben, hogy max. 12 óránként osztogatni tudjon.

Valezius 02-18-2008 18:00

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 159376)
Nem jó ötlet a pénzosztáshoz kötni ezt. Mert ez esetben az átlag mezei játékosnak, akinek a civil morál felemelése annak későbbi visszazuhanása miatt több kárt okoz, mint hasznot, ez az opció elérhetetlen. Csak azok számára érhető el, akik amúgy is eleget tud lenni netközelben, hogy max. 12 óránként osztogatni tudjon.

Én még sose tapasztaltam, hogy olyan brutálisan elkezdett volna magától zuhanni. :eek:

Andrew 02-18-2008 18:01

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 159376)

Erről lemaradtam, ki vetette azt föl, hogy a lakosságnak menjen a többi pénz morálemelés gyanánt? :o

Valezius 02-18-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 159378)
Erről lemaradtam, ki vetette azt föl, hogy a lakosságnak menjen a többi pénz morálemelés gyanánt? :o

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159354)

Hát jól lemaradtál :rolleyes:

Tetszik az ötlet, egy max 4milliárdos tartalék nem nevezhető brutálisan soknak. Végre az átlagjátékosokat segíti, a helyes arányon még gondolkozom. 1:1 tényleg nem lenne jó, mert zéró munka van a tartalékkal. Aki 1:1-ben akarja tartani ott a régi módszer.

Ati 02-18-2008 18:03

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 159369)
ebben nem értek egyet;) ha sürgösen kellett mondjuk 1mrd kp tekiből, akkor ha a piaci ár alatt 5-10%-al tettem ki, már vitték mint a cukrot.

Ez így van. Ahhoz viszont, hogy ne vegyék meg véletlenül, jócskán a piaci ár fölött kell kitenned. Ha az 1 milliárd, akkor a piaci ár alatt eladva ebből nem hiszen, hogy 500milliónál többet össze tudsz szedni.

(Aztán jönnek a reklamációk supportra, hogy milyen szemét dolog, valaki megvette a tekercseit... nem azért tette a piacra, hogy mások megvegyék, úgyhogy azonnal adjuk vissza, pffff... No comment.)

Ati 02-18-2008 18:04

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159370)
Persze...
De már megint az A csoporthoz lukadunk ki:-)
Mert minden "nagy" termelés végállomása ott van mert ott kellenek a sok milliárdok:-)
A "mezei" az A ban csak annyi időt tölt max,hogy elérje a top 30-at és kiteljen az ideje....
A top 30 és most nem % ra gondolok azok jószerivel ugyanazok a játékosok:-)
Tehát az említett példád azokra vonatkozik:-)
Szerintem..
És jelen esetben mi most a többségre gondolunk vagy legalább is rájuk kéne és nekik kellene a megoldás:-)

A példám 5. szintre vonatkozott. Innen indul el mindenki, itt gyűjtögetnek sokan tartalékokat, amiket lehetőleg megpróbálnak kihúzni egészen az A-ból való fordulásig.

Kutyuleee 02-18-2008 18:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159381)
Ez így van. Ahhoz viszont, hogy ne vegyék meg véletlenül, jócskán a piaci ár fölött kell kitenned. Ha az 1 milliárd, akkor a piaci ár alatt eladva ebből nem hiszen, hogy 500milliónál többet össze tudsz szedni.

(Aztán jönnek a reklamációk supportra, hogy milyen szemét dolog, valaki megvette a tekercseit... nem azért tette a piacra, hogy mások megvegyék, úgyhogy azonnal adjuk vissza, pffff... No comment.)

akkor én vagyok a naiv, mert én ha pénzben fejezem ki a tekercseim, akkor a piacon naggyából az átlagárat nézem, és nem azt,hogy mennyiért van kint:D

Eke 02-18-2008 18:08

Nem baj ha másnak nem kell ,én elfogadom az 1-10-et is,de hozzáfüzném hogy szerintem elég durva arány.Szerintem az 1-5 elfogadhato volna.

Ati 02-18-2008 18:11

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 159386)
Nem baj ha másnak nem kell ,én elfogadom az 1-10-et is,de hozzáfüzném hogy szerintem elég durva arány.Szerintem az 1-5 elfogadhato volna.

Ez csak has szám, nem mondom, hogy ettől eltérő aránnyal ki van zárva... :) A hangsúly a valamifajta erős korlátozáson van, hogy ne arra legyen használva, hogy fosztás elől gyorsan beteszem a pénzem ide, aztán ha nem vitt semmit az ellenfél, akkor már nyugodtan kivehetem.

Valezius 02-18-2008 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159390)
Ez csak has szám, nem mondom, hogy ettől eltérő aránnyal ki van zárva... :) A hangsúly a valamifajta erős korlátozáson van, hogy ne arra legyen használva, hogy fosztás elől gyorsan beteszem a pénzem ide, aztán ha nem vitt semmit az ellenfél, akkor már nyugodtan kivehetem.

Igen ez probléma, ennek fényében az 1:5-höz arányt támogatom.

Rebellis 02-18-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159390)

Erre írtam odaát,hoga a betetthez nem lehet hozzá nyúlni 2 hétig és csak utána íródik hozzá:-)
A másik,hogy gyorsan beteszi?
Lehet gyorsan mást is csinálni vele ami vissza jön hamar minimális veszteséggel:-)

Jakutszk 02-18-2008 18:31

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 159394)
Erre írtam odaát,hoga a betetthez nem lehet hozzá nyúlni 2 hétig és csak utána íródik hozzá:-)
A másik,hogy gyorsan beteszi?
Lehet gyorsan mást is csinálni vele ami vissza jön hamar minimális veszteséggel:-)

Ezzel egyet értek! Aki időben észreveszi, h támadják az eddig is kitette az orijából a pénzét. Ha meg nem veszi észre, akkor nem tudja segélykeretbe sem berakni....

Remedy 02-18-2008 18:35

Nekem igazabol az 1:10 is kevesnek tunik, nemhogy az 1:5.... :)

Azert 8.4 milliard egy oriban megiscsak 8.4.... :)

Grabi 02-18-2008 18:38

óóóóó... ne legyünk már naívak, úgy gondolom aki 42 mrdot ad 4,2 mrdért az meg tudja oldani h az aktuálisan 4 mrdja mellett legyen legalább 4 mrd értékű piacon lévő egyéb tartaléka ami amikor a tulaj akarja megvételre kerül

Eke 02-18-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 159401)
óóóóó... ne legyünk már naívak, úgy gondolom aki 42 mrdot ad 4,2 mrdért az meg tudja oldani h az aktuálisan 4 mrdja mellett legyen legalább 4 mrd értékű piacon lévő egyéb tartaléka ami amikor a tulaj akarja megvételre kerül

Ez biztos hogy igy van .Nállad a pont

Ati 02-18-2008 18:42

Quote:

Ha valakinek 4,2 milliárdnál kevesebb tartaléka van, akkor az már nem is ember? :)

Remedy 02-18-2008 18:42

Quote:

Ebben nem ertek egyet. :) Persze lehet naiv vagyok.... :P

Grabi 02-18-2008 18:43

az nem fog tízszeresért berakni. meg kell h mondjam ezt anarchon kívül rendkívül kevés ember fogja használni.

All times are GMT +1. The time now is 19:18.