Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Anonym párbaj -- még anonymabban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2749)

Ati 02-11-2008 08:43

Anonym párbaj -- még anonymabban

Sziasztok!

Anno az anonym párbaj bevezetése sokaknak tetszett.

Egy gond van vele: stílus alapján viszonylag hamar fel lehet ismerni a fórumon, hogy ki kicsoda, hiába van mindenki álnév mögé bújtatva a párbaj idejére.

Javaslat: a fórumon mindenkinek az eredei neve jelenne meg, így ott nem kell titkolni, hogy ki kicsoda, így nem lehet a fórumon elhangzottak alapján beazonosítani az országokat, ezzel mégnagyobb névtelenséget biztosítva.

Hátrányok: ha csak 2 ember van jelen, akkor ez nem segít, egyből lehet tudni, hogy ki kicsoda. :D Ezen kívül innentől a fórumos beírásokra kattintva a párbajon nem lehet üzenetet küldeni a másiknak, hiszen az egyből elárulná, hogy ő kicsoda.

Bár ha eléggé ráérek, akár az üzeneteket is meg lehet oldani, hogy elküldöd az 123456-os játékosnak, és az 1000000-es kapja meg, ha az éppen ő...

Szerintem ez nagyon jó ötlet ;), úgyhogy egy komolyann párbaj-aktivitás mellett akár meg is valósítható. Ehhez az kell, hogy legyen jópár párbaj, és ne csak úgy a semmibe dolgozzak. :)

BigPi 02-11-2008 09:38

Összezavartál. Az írásodból az jött le mintha az itteni fórum tagoknak szeretnél egy névtelenségbe burkolódzó párbaj lehetőséget.

Első látásra nem sok értelmét látom. Szerintem kár időt fecsérelni rá.
A párbajnak nem épp az elsődleges célja, hogy pontosan tud, hogy kit győztél le, és utána párszor a képébe vágd:confused:?

J.Ati 02-11-2008 09:39

Szóval a fórumon az eredeti országnév látszik az eredeti sorszámmal?
Ez jó ötlet!

Bár nem valami sok párbaj van:-/
Lehetne valami reklámot csinálni neki:)

Ati 02-11-2008 09:47

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 157745)
Összezavartál. Az írásodból az jött le mintha az itteni fórum tagoknak szeretnél egy névtelenségbe burkolódzó párbaj lehetőséget.

Első látásra nem sok értelmét látom. Szerintem kár időt fecsérelni rá.
A párbajnak nem épp az elsődleges célja, hogy pontosan tud, hogy kit győztél le, és utána párszor a képébe vágd:confused:?

Szerintem még nem voltál anonym párbajon. Eltaláltam? :)

Ez a téma azoknak szól, akik már voltak, tudják mi az, és találkoztak ezzel a jelenséggel.

Tsobi 02-11-2008 10:23

Tetszik az ötlet :)
Bár az anonym párbajozók eddig is meglepő hatékonysággal derítették ki ki kicsoda,szerintem ezután sem fog ez változni.

Kutyuleee 02-11-2008 11:15

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 157746)
Szóval a fórumon az eredeti országnév látszik az eredeti sorszámmal?
Ez jó ötlet!

Bár nem valami sok párbaj van:-/
Lehetne valami reklámot csinálni neki:)

én is jó ötletnek tartom.
Most ép nincs sok, de vannak időszakok amikor napi 3-4 is van (főleg szünetekben:D)

Harcosok 02-11-2008 12:35

Szerintem csak párbajkedvet kéne csinálnia Atiéknak,hogy a játékosok merjék kipróbálni.
Az emberek többsége nem is ismeri és azt se tudja mijaza párbaj,aztán ha buknak XX vipet a rendezés miatt már el is megy a kedvük.
A párbajok fejlesztését ott is lehetne kezdeni,hogy kedvet kéne csinálni a kockáknak:)

J.Ati 02-11-2008 12:40

Igaz.
Én A-ban a klánunkból akartam hívni embereket és mindenki megijedt,mert nem is ismerték a párbajt.Kedvet viszont nem tudom,hogy lehetne csinálni,hogy többen jöjjenek,de fejlesztgetni azért jó:)

Kós00792 02-11-2008 17:53

Nekem az a baj, hogy nem a kedvem a párbajoktól, sőt. Én így se tudtam rá jönni ki kicsoda de sztem a javaslat után se fogom tudni:) Tehát nekem teljesen mind1, h bekerül-e a játékba.

Remedy 02-11-2008 17:58

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 157837)
Nekem az a baj, hogy nem a kedvem a párbajoktól, sőt. .

Hö?

Szerintem nem feltetlen szukseges ez a dolog, aki azt akarja, hogy ne tudjak ki o, ne forumozzon, vagy ne ugy, hogy ra lehessen ismerni, ennyi az egesz...

Kós00792 02-11-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 157838)
Hö?

Szerintem nem feltetlen szukseges ez a dolog, aki azt akarja, hogy ne tudjak ki o, ne forumozzon, vagy ne ugy, hogy ra lehessen ismerni, ennyi az egesz...

Ezt nem értem miért ezt a részt idézted be a hszemből:o

Grabi 02-11-2008 19:18

olyanra gondoltam, hogy mindenkinek más lenne a sorszáma személytől függően. szóval ha mondjuk nekem #10000 az x, akkor pistikének #10005, de ezek a sorszámok a párbaj folyamán személyenként fixek maradnak, ezért megjegyezhetőek, hogy ki-ki. csak mivel mindenkinek más másik ember, ezért kettő dolgot is nyerünk:
1. összejátszani egy fokkal nehezebb
2. anonymabb lesz a párbaj

Ati 02-11-2008 19:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 157866)
olyanra gondoltam, hogy mindenkinek más lenne a sorszáma személytől függően. szóval ha mondjuk nekem #10000 az x, akkor pistikének #10005, de ezek a sorszámok a párbaj folyamán személyenként fixek maradnak, ezért megjegyezhetőek, hogy ki-ki. csak mivel mindenkinek más másik ember, ezért kettő dolgot is nyerünk:
1. összejátszani egy fokkal nehezebb
2. anonymabb lesz a párbaj

Ettől még ha kimegy fórumra, hogy "Szia, Pisti vagyok", akkor máris tudod, hogy ő a Pisti. Míg ha ezt #12345 sorszámmal teszi, ami az eredeti sorszáma, akkor beszélgethettek nyugodtan a fórumon, anélkül, hogy kiderülne, hogy melyik az ő országa, teszemazt a #1000001-es.

Synkel 02-11-2008 19:22

Nekem tetszik az ötlet, télleg segítene, hogy valóban anonym legyen a párbaj.

Hóhér 02-11-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157867)
Ettől még ha kimegy fórumra, hogy "Szia, Pisti vagyok", akkor máris tudod, hogy ő a Pisti. Míg ha ezt #12345 sorszámmal teszi, ami az eredeti sorszáma, akkor beszélgethettek nyugodtan a fórumon, anélkül, hogy kiderülne, hogy melyik az ő országa, teszemazt a #1000001-es.

igen, de ha beírja hogy : "Szia, Pisti vagyok, és én vagyok az 1000001-es", , akkor már a kivötkeztetés esélye, hogy ki kicsoda , már nőtt is.
Ha valaki anonym párbajon elárulja, hogy ő kicsoda, akkor mi gátolja abban, hogy elárulja hogy melyik ország is az övé ??

Szerintem valaki fórumozhasson úgy anonym párbajon, hogy ne tudják hogy ő is részt vesz a párbajon. Jól gondolom, hogy ennek a lehetőségnek így lőnének?

Részben tartozik ide, de lehetne olyan módosítás, hogy párbaj végeztével 5 percig még elérhető lenne a menüből a fórum?

lenne idő elköszönni a másiktól tapasztalatot cserélni vagy ilyesmi. Ember közelibb lenne a vége, nem csak egy felhívó szöveg, hogy már nem leeht belépni :((((((( esteleg az oszág is láthatóvá válna , pontlista stb, csak minden egyhelyben állna.Ha igen szívesen látnék ennek is egy új topicot...

OFF
10001 1/A *Pannónia*

100001 1/A __*HÓHÉR*__

kíváncsian várjuk az 1000001-es sorszám kié lesz :D:D:D

Kutyuleee 02-11-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157875)
igen, de ha beírja hogy : "Szia, Pisti vagyok, és én vagyok az 1000001-es", , akkor már a kivötkeztetés esélye, hogy ki kicsoda , már nőtt is.
Ha valaki anonym párbajon elárulja, hogy ő kicsoda, akkor mi gátolja abban, hogy elárulja hogy melyik ország is az övé ??

Szerintem valaki fórumozhasson úgy anonym párbajon, hogy ne tudják hogy ő is részt vesz a párbajon. Jól gondolom, hogy ennek a lehetőségnek így lőnének?

ennek eddig is lőttek, mert a jelentkezési oldalon úgyis látod, hogy milyen országok jelentkeznek/jelentkeztek, szal semmilyen úgy infót nem tartalmazna.

Quote:

Részben tartozik ide, de lehetne olyan módosítás, hogy párbaj végeztével 5 percig még elérhető lenne a menüből a fórum?

lenne idő elköszönni a másiktól tapasztalatot cserélni vagy ilyesmi. Ember közelibb lenne a vége, nem csak egy felhívó szöveg, hogy már nem leeht belépni :((((((( esteleg az oszág is láthatóvá válna , pontlista stb, csak minden egyhelyben állna.Ha igen szívesen látnék ennek is egy új topicot...
Ez viszont sztem is jó ötlet lenne.

[HTPA]GeeForce 02-12-2008 11:46

Engem lehetetlen felismerni. Senki nem tudja, hogy tolis vagyok, és 40% kocsmás elf tudóssal, vagy félelf tudóssal játszom, amióta csak lehet fajt választani a hódítóban........ :D:D:D:D:D:D Én tutira párbajolnék ha jobb anonimitást kapna az összecsapás.

Pl az is eszembe jutott, hogy a fúrumon nem az igazi neved szerepelne, hanem ilyen sémával [párbaly(/hsz)_(#00000/hsz)].

Tehát aki az első hszt írja, annak a neve Párbaly1 lenne, a sorszáma pedig (#000001)
Aki a másodikat, az meg párbaly2 lenne, sorszám (#000002) és így tovább.
Így 1 embernek több neve és sorszáma is lehetne (kizárólag fórumon persze), tehát ha az első és a második hsz-t ugyanaz a személy is írja, más lenne megjelenítve. Midamellett az orikon belüli üzenetváltást is lehet kombózni ezzel... Pl amít írtál is. Szerintem az totál jól összepasszol ezzel. Pl 12345 sorszámról küldök üzenetet 54321 sorszámú országnak, akkor nálam megjelenik egy random szám, pl hogy Üzenetedet kézbesítettük a 34513 sorszámú országnak, és aki kapja, annak is fals sorszámot írna ki küldőnek. Így még ha meg is írom valakinek akár fórumon, akár privátba, hgoy ki vagyok, SOHA nem találhatja ki az igazi orimat.... A változó számok még talán a stílust is összemossák, hiszen ha ugyanabban a stílusban is írok 30 hsz-t, akkor annak 30 különböző feladója lesz... egy idő után azt igen nehéz kibogózni.... (szerintem)

És mindez mehet egy sima számlálóval, meg egy randommechanizmussal. Szerintem nem túl bonyolult, és tulajdonképpen 99% fölötti anonimitást biztosít.

Valezius 02-12-2008 11:50

Gee nem hiszem, hogy megértetted az ötlet lényegét :p

Szerintem jó dolgot találtál ki Ati, viszont én nem tervezem, hogy játszanék mostanában, ezért is nem írtam eddig semmit.
Másrészt meg eléggé rühellem az anonim párbajt :)

viR 02-12-2008 13:37

Nekem tetszik.. :) (az ötlet :p)

Ati 02-12-2008 15:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 158146)
Másrészt meg eléggé rühellem az anonim párbajt :)

Mi a baj az anonym párbajjal? Szerintem kifejezetten jó, hogy nem azt figyeli mindenki, hogy "X haver, őt nem ütjük, mert megsértődik", hanem lehet nyugodtan játszani. Akár haverokkal is.

Valezius 02-12-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158167)
Mi a baj az anonym párbajjal? Szerintem kifejezetten jó, hogy nem azt figyeli mindenki, hogy "X haver, őt nem ütjük, mert megsértődik", hanem lehet nyugodtan játszani. Akár haverokkal is.

Nekem nem tetszik, ennyi :)

J.Ati 02-12-2008 23:13

Nekem viszont tetszik,ennyi:)

Remedy 02-12-2008 23:23

Engem meg nem izgat. Haverokat is teljesen nyugodtan utok parbajon, az direkt aze van, hogy ussuk egymast.... :)

Kutyuleee 02-13-2008 00:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 158307)
Engem meg nem izgat. Haverokat is teljesen nyugodtan utok parbajon, az direkt aze van, hogy ussuk egymast.... :)

persze, de ha a fórumon kiderül hogy melyik ország kié, az nagy előnyt adhat, mert esetleg tudod hogy ő támadózik és így bátran mehetsz rá az elején. stb.
Amúgy én is így vagyok vele, hogy a párbaj az párbaj, nem számit haverság:D

Pool 02-19-2008 11:09

Jó ötlet. Sok párbajon vettem már részt, egész szép sikerekkel. Volt olyan időszak, hogy nem anonimon rögtön bevágtak mindig párbaj elején, mert " Pool jól párbajozik, elején kell megfogni". Anonimon is volt rá példa, hogy addig írkálták be a szövegeket, míg rá nem jöttek, melyik vagyok.
De véleményem szerint anonimra az jöjjön, aki tényleg nem akarja tudni/elárulni 5 perc után ki-kicsoda, mert akkor sok értelme nincs...

Pool 02-19-2008 11:10

Jah, még annyi, hogy ezt kellene tesztelni, szóval Ati lécci néhány párbajt csinálj már nekünk :D

Pool 02-19-2008 11:16

Ejha, de gyors volt :))

Pool 02-19-2008 11:17

Ma egy orit tutira lehet majd tudni, Atiét, mert nem lép be, szal a 7850 pontos lila Ő lesz :)

Pool 02-19-2008 11:18

Akkor a main a fórumon eredeti néven leszünk?

Ati 02-19-2008 11:19

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 159593)
Akkor a main a fórumon eredeti néven leszünk?

Ez a JAVASLAT szól erről. Mégcsak el sincs döntve, hogy lesz-e ilyen, nemhogy már meg is legyen.

Pool 02-19-2008 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159594)
Ez a JAVASLAT szól erről. Mégcsak el sincs döntve, hogy lesz-e ilyen, nemhogy már meg is legyen.

Pedig már azt hittem. No, akkor ma még figyelni fogok, mit is írok...
De ehhez miért is kell párbajt csinálni? Figyelni fogod, milyen hamar derül ki, ki kicsoda?

Ati 02-19-2008 11:24

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 159596)
Pedig már azt hittem. No, akkor ma még figyelni fogok, mit is írok...
De ehhez miért is kell párbajt csinálni? Figyelni fogod, milyen hamar derül ki, ki kicsoda?

Hmm? Annak, hogy csináltam egy párbajt, semmi köze ehhez igazából. Felvetődött, csináltam egyet. A fejlesztésekhez nincs köze.

És akkor most térjünk vissza a megbeszélésekhez, ne offoljuk szét a témát általános beszélgetésekkel. :)

Pool 02-19-2008 11:42

ok
na, akkor sztem jó ötlet, de minden azon múlik majd, hogy valaki így nem fedi fel magát...
de az meg ne jöjjön már anonimra
aki meg a haverokkal akar párbajozni, az ne csináljon anonimust :)

Rebellis 02-19-2008 11:44

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 159601)
ok
na, akkor sztem jó ötlet, de minden azon múlik majd, hogy valaki így nem fedi fel magát...
de az meg ne jöjjön már anonimra
aki meg a haverokkal akar párbajozni, az ne csináljon anonimust :)

Már mért ne:-)))
Milyen jó mikor jól elvernek és utána sör mellett oda szól,hogy én voltam ám:-)

Ati 02-26-2008 17:28

Ebből az a változat fog bekerülni (majd a 7-es verzióval), hogy a fórumon mindenki az eredeti nevével és sorszámával írhat, miközben a játékban A, B, C, ... neveket vesz részt. Így a beszélgetések nem befolyásolják a névtelenséget. :)

Diplomáciai hirdetések, és esetleges szövetségi fórumok (van ilyen párbajon? :D:D:D) továbbra is anonymak, hogy még azt se tudd, hogy ki a szövid. :)

Természetesen ha valaki elárulja valahol, hogy melyik ő, akkor semmi értelme az egésznek. Eddig azonban a fórumon levő írás stílusából sok esetben ki lehetett ezt következtetni, ezentúl erre nincs lehetőség, hiszen a fórum és a tényleges játékbeli név között nincs összefüggés.

Ati 02-26-2008 17:30

És bár nem szorosan ide kapcsolódik, de valaki felvetette, hogy a párbaj végeztével még egy rövid idő legyen a beszélgetésre és elbúcsúzásra. Azt hiszem, hogy ennek nem volt külön téma.

A párbaj végeztével még 5 perc fog a jövőben rendelkezésre állni, hogy a tapasztalatokat megbeszéljétek, elbúcsúzzatok, és megbeszéljétek, hogy mikor lesz a visszavágó. :)

Tsobi 02-26-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161280)
És bár nem szorosan ide kapcsolódik, de valaki felvetette, hogy a párbaj végeztével még egy rövid idő legyen a beszélgetésre és elbúcsúzásra. Azt hiszem, hogy ennek nem volt külön téma.

A párbaj végeztével még 5 perc fog a jövőben rendelkezésre állni, hogy a tapasztalatokat megbeszéljétek, elbúcsúzzatok, és megbeszéljétek, hogy mikor lesz a visszavágó. :)

Egy kérdés. A +5 perces hosszabbításban lehet az orikkal támadó cselekményt végrehajtani?

Ati 02-26-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 161307)
Egy kérdés. A +5 perces hosszabbításban lehet az orikkal támadó cselekményt végrehajtani?

Mindent lehet, mintha még menne a játék, de a végeredmény ekkorra már megszületett, a weboldal is kész, ami a párbaj eredményeit tartalmazza, és a nyeremények is már jóváíródtak.

J.Ati 02-26-2008 21:39

Király:)
Jó kis újítás.
Köszi.Amint tudom,kipróbálom.

Ati 02-26-2008 21:41

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 161317)
Király:)
Jó kis újítás.
Köszi.Amint tudom,kipróbálom.

Mint mondtam, ez majd a 7-es verzióval kerül be a játékba, addig nem tudod kipróbálni. :)

All times are GMT +1. The time now is 16:41.