![]() |
Mikor milyen tekercseket tartsak, vagy ne tartsak.
:-)
Lehet van valami hasonló topic ebben, de lehet láma vagyok és nem találtam... Ha így van majd Ati törölheti ezt:-) Ami miatt ezt írom egy konkrét dolog ami eddig nem foglalkoztatott de most igen. Például én sose tartottam bányász tekercseket mert általam nagyra tartott játékos társam (Solaria) még a kezdeteknél azt mondta:van aki bányákat tart és van aki helyette kocsmát:-) Minden mást tartottam a lenti csoportokban, ezt kivéve ("A" csoport most felejtős mert ott mást játszanak.) Szóval a gazdasági tekercsekről volna szó így téma nyitónak. Természetesen a hozzá szólásokban minden másról is essék szó, meg az A csoportról is:-) Mikor írom azt mondja: Gazdaság Az emberek jövedelme xx%-kal magasabb az átlagosnál.. Súgó:Gazdaság A gazdasági tekercsek a lakosok által Számodra biztosított jövedelmet növelik. Vagyis ugyanakkora adószázalék (lásd: Pénzügy súgó) mellett több pénzt hajlandóak biztosítani. Ez valóban jó:-) Ha adóztatsz:-)))) Én alapból 99% esetben az 5. szinten szoktam a védelem alatt adóztatni aztán 0% és kész:-) megette a fene ha kell adóztatni és nem tudom azt a pénzt egyéb forrásokból fedezni.. A lakossági morál nekem mindig fontos volt.. De azt nem mondja,hogy az emberek boldogabbak, mert több a jövedelmük:-) Holott ennek elvileg így kéne legyen ha tartok tekit ebből,hiszen a való életben is boldogabb lennék ha 50%-al többet keresnék és nem kéne adóznom utána:-) Jelen esetben nem tartok ebből mert nem adóztatok:-) Jól látom? Mert véleményem szerint akár hozzá is lehetne (kellene) kötni a meglétét,nemlétét valamennyire a morálhoz:-) Vélemények?:-) ui: Ha netalántán nagy volna az érdeklődés eme témában és a támogatottsága ,tehetek hozzá szavazást és Ati át teheti a javaslatok közé:-) |
Ez így elég zavaros téma lett. Kérdésnek indul, aztán megbeszélést akarsz belőle csinálni...
Annyit tudnék javasolni, hogy olvasd el a hódító kézikönyv tekercsekkel foglalkozó részét, biztos írt bele valaki néhány okosságot, talán még én is :) |
Köszönöm az építő jellegű, kreatív és értékes,sok információt és reklámot tartalmazó hozzá szólást, és annak szellemében fogok böngészni:-)
|
Quote:
Az emberek miért örülnének jobban, ha a nulla helyett a nulla másfél szeresét kapod? Az adó mértéke növeli vagy csökenti a morált nem az abból befolyt bevétel mértéke. |
Quote:
|
Quote:
Szóval ebben az esetben a kelleténél még jobban is közelíti a valóságot a Hódító... így, hogy ezt az eszembe juttattad, már kifejezetten nehéz elvonatkoztatnom a fizikai környezetemtől. :D |
Quote:
Amúgy egy helyről elment ugyan azt dolgozó és annyi évet stb..Mégis 55%-al több nyugdíjat kapó...Csak gondold végig:-) Aztán fenn nem azt írtam hogy ugorjon a morál,én csak annyit írtam,hogy "valamennyire" vagyis adott esetben az már részlet kérdés és tárgyalást igényel:-) " bizonyos szint felett":-) Egy milliomosnak meg egy koldusnak? A bérből és fizetésből élőknek sose elég a fizetésük... Nem mindenki miniszter vagy parlamenti képviselő még ha a népnek részei is:-) |
Szerény véleményem szerint nem lenne okos dolog ha növekedne a morál ha növekedne a "fizetés". Persze lehet, hogy ésszerű, de ha jó morált akarsz, akkor ne legyen már ilyen könnyű dolgod! Elveszed tőlük(a gazd-i tekercset), ők elkezdenek sírni, aztán benyomod a kezükbe a több pénzt (gazdasági tekercset), és akkor elkezdenek boldogok lenni? mondjuk 2kör szomorúsággal 10körig 2nyíllíl haadna felfelé a morál? Ha jó morált akarsz, akkor oszd szét azt a párszázer aranyat, és le van tudva!
Mellesleg, nem elég ha valakit lelopnak tekerccsel, akkor még a közmorál is elkezdjen zuhanni... nem tetszik... vagy netán ha feltétlen kell a pénz, nehogy eladhasd a gazdasági tekercseket, mert a nép lázadozni fog... nagyon nem tetszik! |
Ez is egy vélemény:-)
Nem feltétlen kell egyet értenünk. Tudnék az érveidre ellen érveket hozni de tegyék meg a többiek.. Meg mellette is.. Nem csak rólam szól ez a topic. |
Mondjuk jobb lenne a megbeszélések, vagy az általános témák között, nem a segítségnél! Szerintem ati átmozgathatná! Mozog úgyis eleget a túráin, egy ilyen kis mozgás nem nehéz :D
|
Quote:
Quote:
A bizonyos szint meg legyen a minimálbér. Amit még akartam kérdezni, hogy mi miatt foglalkoztat ez téged? Nyitóhsz közepén említetted. Vagy a végén. De lehet h az eleje volt. :D |
Quote:
Aztán tovább fűztem a gondolatot mikor mentem írni és elolvastam mit is írok:-) Amúgy mert mindig tartottam és mivel kiderült nem befolyásolja hát most nem tartom csak jövedelem forrásként a piacon:-) Tulajdonképp még annyi szerepe sincs mint a bányász tekinek:-) Legalább is nekem.... Mert arra, fentebb még lesz szükség.Ha nem is állandóan:-) Én legalább is, az ori regelés utáni 3. naptól már sose adóztatok:-) Tehát az én szemszögemből kézenfekvő lenne,hogy rendeljünk hozzá értelmet és érdeket.. Amúgy még mindig azt mondom, a változó, számszaki értéken érdemes vitatkozni:-)Így érdekelté tenni a játékost adott esetben a tartására:-) Ezzel nem azt mondom,hogy olyan mértékű legyen,hogy ugráljon a ki be rakáskor de mozgassa adott értéken,lassan,elnyújtottan. Tehát ne tűnjön adakozásnak egyszeri juttatásnak stb.. |
Volt ennél értelmesebb javaslat is már a gazdasági illetve ipari tekercs változtatására. Lásd az elvetettek között.
|
lehet hogy ez nem ide tartozik, de lenne egy kérdésem a régi hódosokhoz tekercs ügyben.
Az a helyzet hogy iratom a tekiket+ veszem is és a lakáshelyzeti tekik+ a hadi tekik ugyanannyian vannak, a tanácsadóban mégis a lakáshelyzeti 33% mig a hadi 30%. Na ez hogy lehet??? Válaszotokat előre is köszönöm. :-) |
Quote:
ezekből hiába tartasz 1millió db-t nem fog 30% fölé menni. :rolleyes: Ehhez minek kell régi hódos? Elég valaki aki ismeri a súgót. |
Quote:
Elolvastam a sugot,DE mielott lelopták a tekiket azelott mutatta a 33% 34% 35%-t hadibol is. És igen jol gondoltad oriás a fajom. És kosssszike.:rolleyes: a válaszodbol itélve nem csipheted az ujakat. Na mindegy, le tudom azzal rossz paszban voltál. |
Quote:
|
Tolinak milyen tekit éri meg tartani?
FONTOS! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyennel Te magad is rendelkezel országodban. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már országodban levő tekercsek között áll fenn.
Ez eddig érthető. (Bár egy kicsit félrevezető is, ugyanis sokkal inkább az áldozatnál fennálló aránytól függ a megoszlás) Arra lennék kíváncsi hogy ha tartanék olyan tekit is amire semmi szükségem (pl. bányászati) de az ellen feltehetőleg tart ( pl. törpe), akkor összeségében több tekit hoznék-e el, vagy akkor a többiből jönne kevesebb? Van aki már kísérletezett ezzel? Előre is köszi a segítséget. |
Quote:
Ha tartasz, akkor igen. A többiből ugyanannyit hozol mindkét esetben. |
Quote:
|
Quote:
|
Off: Rebellis, most már legalább tudom, hogy gnóm vagy. Eddig nem tudtam. :D On:
Én mindig, mindenből ugyanannyit tartok otthon. Ez általában kereken 10.000 Db / tekercsfajta. Egyszerűen azért, mert ez még nem kopik nagyon, de a maximumot lopom mindenkiből. :D Ez a véleményem a tekercsekről. Egyébként az, ha gazdaságit tartok, jobban emeli a morálom, hát nem ellenkeznék ellene... Szerintem is úgy a reális, hogyha gazdasági tekit tartok, akkor a lakosok bevétele nő. És nem az adó "varázsolódik" nagyobbra útközben, miközben a lakostól az államkasszába érkezik... Hülyén nézne ki, ha befizetne valaki 1000 Ft-ot a postán, de a céghez már 1300 Ft érkezne be... Vagy befizetnél 100.000 adót, és az APEH 130.000-ret írna jóvá.... Még ha így is lenne, téged ez enm tenne folyamatosan boldoggá? (Legalábbis boldogabbá, mint a mostani helyzet?) Szerintem igen... Hiszen ez a fizetésemeléstől függetlenül is jól jönne minden embernek, mert az adóterhük annyival csökkenne, amennyivel a gazditeki %-od. Ha még emellé azt is hozzávesszük, hogy megemelted a fizetésüket, akkor csak jobban érzik magukat..... |
Quote:
Az ellenfél tekercseinek egy lopásra 5%-át hozod el, de maximum a saját tekercseid 10%-át. És ezt minden típusból. (Márha jól emlékszem) Tehát ellenfeled tekije: (most csak 5típusra) 10.000 5000 0 300 100.000 te tekid: 100.000 0 500 2500 10.000 Akkor lopsz: 500-at (ellenfél 5%-a) 0-t (saját 10%-od) 0-t (ellenfél 5%-a) 15-öt (ellenfél 5%-a) 1000-et (saját 10%-a) tehát lopás után: 9500 5000 0 285 99000 100500 0 500 2515 11000 És ebből lehet megint számolni. |
[quote=Valezius;161016]
Az ellenfél tekercseinek egy lopásra 5%-át hozod el, de maximum a saját tekercseid 10%-át. És ezt minden típusból. Akkor miért nem ez van a súgóban:confused::confused::confused:? Ezek szerint eddig egy rakat tekit otthagytam azzal a felkiáltással hogy "inkább a fontosabbakból hozzak többet":(. Na mindegy ez már inkább a bakik vagy a dühöngő topikba illene. Azért köszi a részletes választ. Már be is vásároltam. |
Quote:
Viszont amit a súgó ír, az akkor igaz, ha az ellenfélnek sok tekije van, mert akkor minden fajtából a sajátod 10%-át lopod, így tényleg a saját arányodnak megfelelőt. Azt viszont sehol nem írja a súgó, hogy mindig fix mennyiségű tekit tudsz lopni, aminek az eloszlását tudod kvázi meghatározni. nem tudom, te miből gondoltad ezt :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:45. |