Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   PayPal használata? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2743)

Phoenix 02-06-2008 20:18

PayPal használata?

Egy kis segítségre lenne szükségem. Odáig eljutottam, hogy megvan a regisztráció, mindent visszaigazoltam, de konkrétan hogy lehet pénzt utalni a PayPal számlára?
(A másik PayPal-os témába nem akartam írni, mert ott más részről van szó.)

Ati 02-06-2008 21:23

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157094)
Egy kis segítségre lenne szükségem. Odáig eljutottam, hogy megvan a regisztráció, mindent visszaigazoltam, de konkrétan hogy lehet pénzt utalni a PayPal számlára?
(A másik PayPal-os témába nem akartam írni, mert ott más részről van szó.)

"Send Money" fül, beírod kinek (e-mail cím), mennyit, és utána választhatsz, hogy hogyan. Pl bankkártyával.

Angliában ha jól sejtem, akkor akár bankkártya kikerülésével is használható, banki utalással feltöltöd a PayPal egyenlegedet, ott lesz így valamennyi pénz, amit használhatsz, mindenféle bankkártyaszám, vagy egyéb banki adat megadása nélkül (legalábbis a felé az oldal felé, ahova fizeted).

Phoenix 02-06-2008 21:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157107)
"Send Money" fül, beírod kinek (e-mail cím), mennyit, és utána választhatsz, hogy hogyan. Pl bankkártyával.

Angliában ha jól sejtem, akkor akár bankkártya kikerülésével is használható, banki utalással feltöltöd a PayPal egyenlegedet, ott lesz így valamennyi pénz, amit használhatsz, mindenféle bankkártyaszám, vagy egyéb banki adat megadása nélkül (legalábbis a felé az oldal felé, ahova fizeted).

Ezexerint van valami PayPal-os számlaszámom? Mert engem konkrétan az érdekelne, hogy a PayPalra pénzt tenni :)

Ati 02-06-2008 21:46

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157108)
Ezexerint van valami PayPal-os számlaszámom? Mert engem konkrétan az érdekelne, hogy a PayPalra pénzt tenni :)

Őszinte leszek: Magyarországon ez a funkciója sajnos nem működik, úgyhogy ezzel nem vagyok képben. De tudom, hogy a "fejlett országokban" van ilyen lehetőség, és ott tudsz bankszámláról pénzt tenni rá. Ennek a menete biztos le van írva ott, ahol ezt megteheted, sajnos én nem tehetek ilyet, úgyhogy ez előlem el van titkolva. :D

Sőt, a "nagyon fejlett országokban" (értsd: USA) egy bankkártyás is kérhetsz, amivel a PayPal egyenleged terhére vásárolhatsz. Itthon ez a funkciója se működik, gyanítom, hogy ez nem is fog soha.

Phoenix 02-06-2008 21:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157111)
Őszinte leszek: Magyarországon ez a funkciója sajnos nem működik, úgyhogy ezzel nem vagyok képben. De tudom, hogy a "fejlett országokban" van ilyen lehetőség, és ott tudsz bankszámláról pénzt tenni rá. Ennek a menete biztos le van írva ott, ahol ezt megteheted, sajnos én nem tehetek ilyet, úgyhogy ez előlem el van titkolva. :D

Sőt, a "nagyon fejlett országokban" (értsd: USA) egy bankkártyás is kérhetsz, amivel a PayPal egyenleged terhére vásárolhatsz. Itthon ez a funkciója se működik, gyanítom, hogy ez nem is fog soha.

:(
Kár...lassan 2 órája bújom az oldalt, de nem igazán akar összejönni a dolog, de így ha nem sikerül, akkor nem nagyon tudok vásárolni az ebayről :(
Na mind1...ha találok valamit, azért leírom, hátha valakinek segítség lesz a későbbiekben :)

Ati 02-06-2008 22:00

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157112)
:(
Kár...lassan 2 órája bújom az oldalt, de nem igazán akar összejönni a dolog, de így ha nem sikerül, akkor nem nagyon tudok vásárolni az ebayről :(
Na mind1...ha találok valamit, azért leírom, hátha valakinek segítség lesz a későbbiekben :)

Bankkártyás fizetés PayPalen keresztül. Teljesen ideális, és teljesen jól működik is. (Tapasztalat.)

Phoenix 02-06-2008 22:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157115)
Bankkártyás fizetés PayPalen keresztül. Teljesen ideális, és teljesen jól működik is. (Tapasztalat.)

Szval a lényeg, hogy ugyanúgy a Visa kártyával fizetem ki, csak a paypal-on keresztül?

Ati 02-06-2008 22:32

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157117)
Szval a lényeg, hogy ugyanúgy a Visa kártyával fizetem ki, csak a paypal-on keresztül?

Igen. Így a vevő nem ismeri a kártyaadataidat, úgyhogy visszaélés ilyen téren nem lehet. Csak annyit lát, hogy PayPal-en keresztül kifizettél neki X dollárt.

Toti 02-07-2008 13:18

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157117)

Már jópárszor vásároltam így az ebaye-n, úgyhogy amit Ati mond az tökéletes. nincs vele fennakadás.

Phoenix 02-07-2008 13:25

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 157192)
Már jópárszor vásároltam így az ebaye-n, úgyhogy amit Ati mond az tökéletes. nincs vele fennakadás.

Akkor jo :)
Mert a belepes utan irja, hogy a jelenlegi egyenlegem: 0.00 Font Szval akkor ide nem is kell feltenni, hanem fizetesnel a szamlamrol emeli le ezexerint?

Toti 02-07-2008 13:29

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157194)
Mert a belepes utan irja, hogy a jelenlegi egyenlegem: 0.00 Font Szval akkor ide nem is kell feltenni, hanem fizetesnel a szamlamrol emeli le ezexerint?

Igen. Beírod a számlaszámod, de ha jól tudom akkor azt regnél bár beírtad egyszer. Ésha elküldöd a lóvét, akkor leveszi a számládról a pénzt. fel is lehet fogni a paypalt egy közvetítő-szerűségnek is. Nekem majdnem a küldés pillanatában jön az sms, hogy terhelték ennyivel, meg ennyivel a számlám. és a számlám meg OTP-s.

Ati 02-07-2008 13:29

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157194)

A bankkártyádról, ha azt megadtad.

Phoenix 02-07-2008 13:32

Okes :)
Akkor minden oke es mehet a menet a licitalasban :)
Koszi a segitseget mindkettotoknek :)

Ati 02-07-2008 13:36

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 157200)
Akkor minden oke es mehet a menet a licitalasban :)

Sok sikert! :)

Phoenix 02-07-2008 18:22

Kipróbáltam és sikerült :)
Nem is nehéz használni :D
Még1szer köszi nektek :)

Bogár 03-31-2008 19:00

lenne egy problémám... mit lehet csinálni, ha nem fogadja el az Expanded Use Numbert? megpróbáltam 2* beírni, de nem fogadta el, és kiírta, ha nem jó a 3. próbálkozás sem, akkor azt a bankkártyát nem fogom tudni használni a Paypal-en. :(
pontosabban az a kérdésem, hogy van-e más megoldás azon kívül, hogy mégegyszer lekérjem az Expanded Use Numbert?

amúgy azt a számot írtam, ami a folyószámla-kivonaton volt, 100-szor is leellenőriztem...

Ati 03-31-2008 19:05

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 167788)
lenne egy problémám... mit lehet csinálni, ha nem fogadja el az Expanded Use Numbert? megpróbáltam 2* beírni, de nem fogadta el, és kiírta, ha nem jó a 3. próbálkozás sem, akkor azt a bankkártyát nem fogom tudni használni a Paypal-en. :(
pontosabban az a kérdésem, hogy van-e más megoldás azon kívül, hogy mégegyszer lekérjem az Expanded Use Numbert?

amúgy azt a számot írtam, ami a folyószámla-kivonaton volt, 100-szor is leellenőriztem...

Nagyon-nagyon-nagyon pontosan nézd meg azt a számot, ugyanis mégegyszer nem fogod tudni lekérni az Expanded Use Number-t! Egy 4-jegyű számot keress. Ha egészen biztos vagy benne, hogy jót írsz be, akkor inkább kérj tőlük segítséget, esetleg egy képet is mellékelve a bankszámlakivonatodról, ahol látszik a szám, amit beírsz.

Bogár 03-31-2008 19:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167789)
Nagyon-nagyon-nagyon pontosan nézd meg azt a számot, ugyanis mégegyszer nem fogod tudni lekérni az Expanded Use Number-t! Egy 4-jegyű számot keress. Ha egészen biztos vagy benne, hogy jót írsz be, akkor inkább kérj tőlük segítséget, esetleg egy képet is mellékelve a bankszámlakivonatodról, ahol látszik a szám, amit beírsz.

sztem jó számot írok be... a megjegyzésben csak egy 4 jegyű szám van, ami közvetlenül a PAYPAL szöveg előtt van (a többi számnak van tizedes része, vagy nem 4 jegyű). gondolom, nem lehet eltéveszteni.

Ati 03-31-2008 19:27

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 167794)
sztem jó számot írok be... a megjegyzésben csak egy 4 jegyű szám van, ami közvetlenül a PAYPAL szöveg előtt van (a többi számnak van tizedes része, vagy nem 4 jegyű). gondolom, nem lehet eltéveszteni.

Én úgy emlékszem, hogy nekem egyértelmű volt, hogy melyik az, nem merült fel ilyen kérdés, hogy melyik lehet, úgyhogy ha más nincs, akkor annak kell lennie. Mielőtt ugyanazt beírod harmadszor is, szerintem vedd fel velük a kapcsolatot.

Bogár 04-10-2008 18:26

8 munkanap után megérkezett a válasz tőlük.

"We believe we responded to your recent inquiry either through a call into our service center or through another e-mail from you."

cucc.
no mind1, 500 euro valószínűleg elég egy évre, ha csak vipelésre kell...

All times are GMT +1. The time now is 10:10.