Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Jogosan véd-e a nem müködő bank. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2719)

Kutyuleee 02-01-2008 00:30

Jogosan véd-e a nem müködő bank.

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155933)
sajnos a másik topicban felvetett bankos dolog is jogos.

az lenne a logikus, ha a nem működő bankok nem védenék a pénzt...

( csinálni kéne egy módosító javaslatot, de akkor mindenki azzal jönne, hogy biztos a topp klán tagjai mind tolvaj beállítottságú játékosok, ezért akarnak módósítani :D:D:D )

Gondoltam, ha nem is módositást, de egy beszélgetést inditok ebben a témában.
Igazából mind a változtatás mind a meghagyás melett logikai érvek szólnak.
Változtatást az egységesités indokolhatja, hogy ha nem müködik egy épület, akkor semilyen funkciót ne láthasson el. és a többi épületnél így is van. miért kéne ennek kivételnek lenni...

Viszont a józan gondolkodás logikája szerint már (sztem) más a helyzet.
a kórházban nincs senki, akkor ott nem igazán fog senki se segiteni a szülésben (mert ezzel van indokolva a kórház adta bevándorlás), illetve gyógyitani se fog senki a betegség alatt, ez tiszta sor, mintahogy a templomban sem gyártják a rúnát, ha nincs senki aki ott melózik.
őrtorony szintén. ha nincs senki a toronyban, akkor senki se jelez előre, vagy hívja be az ijjászokat, így nem nyújthat semmilyen helyzeti előnyt, mert csak egy kőhalomként van ott.
a bankkal már más a helyzet. ha nincs bent senki akkor természetes, hogy nincs semmi jövedelem, de a páncélszekrény ugyanúgy zárva lesz. nincs az a hülye aki záráskor nyitva hagyja a mackót a tolvajoknak:D

Igazából reális az lenne, hogy a nem müködő bankból könnyebb lopni,mert nincsenek jelenlévő dolgozók, így mondjuk a nem müködő bank nem 20 hanem 10%ot védene, de ez túl bonyolitás lenne, és fölösleges.
lehet szavazni, esetleg újabb érveket irogatni;)

Rebellis 02-01-2008 00:43

Emlékszem egy jó éve már valahol ez egyszer felvetődött és akkor Ati azt mondta mit te is itt fejtegetsz...
Vagyis a páncélszekrény zárva...
Vagyis részemről egyet értek és védjen....
Bonyolítani meg valóban felesleges %-al...

Valezius 02-01-2008 07:25

ja, nem látok sok sikert arra, hogy egy egyszer már levetett javaslatot el lehessen fogadtatni Atival.

A bonyolításnak meg nem lenne értelme, most nem 4K aranyat lopsz hanem 10-et, hát szerintem teljesen mindegy ;)

[HTPA]GeeForce 02-01-2008 11:40

Teljesen elfogadható az az álláspont, miszerint a páncélszekrény akkor is egy páncélszekrény, ha nem áll mellette 2 fickó, vagy nincs mit enni. Ami bent van, azt nehéz kiszedni. Védje a pénzt.

Remedy 02-01-2008 11:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 156019)
Teljesen elfogadható az az álláspont, miszerint a páncélszekrény akkor is egy páncélszekrény, ha nem áll mellette 2 fickó, vagy nincs mit enni. Ami bent van, azt nehéz kiszedni. Védje a pénzt.

De ki rakja bele, ha befolyik a penzed, es nincs benne ember?(mert ugye azt is vedi)... Ha mar ilyen buta ervekkel dobalozunk...

Topsy 02-01-2008 11:55

Quote:

A tilvajok értenek-e a páncélszekrény feltöréséhez? Ha igen, sokkal könnyebb dolguk vab, ha nincs bent senki. Szerintem a bankhoz kell ember is. :)

[HTPA]GeeForce 02-01-2008 12:00

Hát ha én rádküldöm minden tolvajomat egy 40% kocsmás félelfből, akkor azt a 15 embert 1 köbcentis kockákra darabolják fel mérgezett tőreikkel. :D
Szerintem egy páncélszekrény védelmi bónusza - hogy így mondjam - nem függ az ott dolgozó pultoskisasszonyoktól. Meg 1-2 alulfegyverzett biztonsági emberen. (Szerintem.)

Hóhér 02-01-2008 12:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156027)
De ki rakja bele, ha befolyik a penzed, es nincs benne ember?(mert ugye azt is vedi)... Ha mar ilyen buta ervekkel dobalozunk...

vagy hogy tudod elkölteni a bankból a pénzed, ha nem működik?

védje a pénzed, de ne is tudd kivenni :D

tulip 02-01-2008 12:48

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 156057)
védje a pénzed, de ne is tudd kivenni :D

Ez csak felesleges bonyolítás. Kivédése: fogod, átállítod az intéződet, kiveszed a pénzt, vissza állítod az intéződet.

Topsy 02-01-2008 13:08

Mondjuk,hogy a sima tolik nem tudnak kasszátfúrni, de ha a területed 10%-ban kocsma van és az tele, akkor lehetne egy kasszafúród is aki a védelmi bónuszből 10%-ot lefarag, 20%-on 20%at, 30%-on 30%-ot, persze csak akkor ha üres a bank.nincs benne ember.Jó ez csak egy ötlet...:D

laci 02-01-2008 13:09

Quote:

Nekem nem elég az az érv hogy a bank egy páncélszekrény, amihez nem lehet hozzájutni, nem kell őrizni és nem is kell fennntartani. Ráadásul ha már páncélszekrény akkor miért nem 100%-ig véd? Csak egy kicsit bírják kinyitni azt a bizonyos páncélszekrényt, és csak az aprót viszik el, és minél több szekrényke van, annál keveseb pénzt bírnak elvinni? Ha viszont kinyitják, akkor már vigyenek mindent, majd hülyék lesznek csak x%-ot elvinni ha már egyszer sikerült feltörniük ;)

Ati 02-01-2008 13:13

:confused::confused::confused:

Szerintetek hány ember folyamatos, aktív jelenléte kell ahhoz, hogy egy bezárt páncélszekrényből ne lehessen kilopni semmit? :eek:

Paliking 02-01-2008 13:15

Szerintem amelyik épület nem működik, annak semmilyen funkciója ne működjön. Ugyanez a probléma fennáll a templomokkal, és valószínűleg a kocsmákkal is. Nem működő templomból lehet varázsolni, valószínűleg nem működő kocsmából lehet tolizni, én ezeket is megszüntetném.

Ati 02-01-2008 13:15

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 156086)
Szerintem amelyik épület nem működik, annak semmilyen funkciója ne működjön. Ugyanez a probléma fennáll a templomokkal, és valószínűleg a kocsmákkal is. Nem működő templomból lehet varázsolni, valószínűleg nem működő kocsmából lehet tolizni, én ezeket is megszüntetném.

Én pedig már kifejtettem, hogy ez miért így van, ha érdekel valakit, például a témanyitót, akkor tessék megkeresni, és elolvasni. :)

Valezius 02-01-2008 13:31

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 156086)

Akkor örülhetsz, már meg van szüntetve ;)

Paliking 02-01-2008 13:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 156090)
Akkor örülhetsz, már meg van szüntetve ;)

Akkor jó, ezt nem is tudtam :)

Remedy 02-01-2008 13:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156085)
:confused::confused::confused:

Szerintetek hány ember folyamatos, aktív jelenléte kell ahhoz, hogy egy bezárt páncélszekrényből ne lehessen kilopni semmit? :eek:

Pancelszekreny*15. :)

Na de komolyra forditva a szot: tuti hogy ilyen semmitmondo erveknek kell elhangozniuk, a logikusak helyett? Szerintem teljesen felesleges ilyenekkel dobalozni. Ez egy jatek, es nem eletszeru, van amire re lehet huzni vmit, van amire nem.
Ilyen alapon tessek nekem megmagyarazni, hogy miert fer tobb orias egy ortoronyba, mint mondjuk ember. Pedig az orias nagyobb, ugye :)

Szoval szerintem tok felesleges ilyen iranyba elmenni, ezzel ervelni pedig meg inkabb felesleges. Siman csak jatektechnikai oldalrol kellene nezni, hogy

azert jo ez igy, mert

vagy azert nem jo ez igy mert...

Na de ne azert legyen mar vmi a jatekban, mert ilyen meg olyan szefek vannak meg ilyen meg olyan rablok...

Ati 02-01-2008 14:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156104)
Szoval szerintem tok felesleges ilyen iranyba elmenni, ezzel ervelni pedig meg inkabb felesleges. Siman csak jatektechnikai oldalrol kellene nezni, hogy

azert jo ez igy, mert

Na de ne azert legyen mar vmi a jatekban, mert ilyen meg olyan szefek vannak meg ilyen meg olyan rablok...

Ezen már túlvagyunk, úgyhogy nyilván a témanyitónak nem volt elég ez a magyarázat. Legalábbis valami oka kell, hogy legyen annak, hogy konkrétan leírtam, hogy miért így működik, majd nyílik mégegy topic, ahol mégegyszer fel van téve a kérdés. :)

Rebellis 02-01-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156104)
azert jo ez igy, mert

Teljesen igazad van:-)
Sajnos egyet kell értsek ezzel..:D:D:D
Mivel nemmel szavaztál és tuti vak vagyok mert nem láttam tőled igazi érvet hát halljuk az eszenciát a nemre:-)

Paliking 02-01-2008 14:17

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156107)
Mivel nemmel szavaztál és tuti vak vagyok mert nem láttam tőled igazi érvet hát halljuk az eszenciát a nemre:-)

Én már írtam egyet. Ha nem műxik egy épület, ne működjön semmije. Régen az ilyen épületek egy része össze is dőlt körönként :) Persze ezt nem szeretném, meg akkoriban asszem nem is volt épületfenntartási költség.

Remedy 02-01-2008 14:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156103)
Ettől függetlenül, már leírtam, hogy milyen elv alapján működik ez így, ez az álláspont nem változott.

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156107)

Azt hiszem, nincs ertelme, csukott kapukat dongetunk erzesem szerint. :)

Ati 02-01-2008 14:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156113)

Hmm? Nem döngettek semmit, ez egy általános beszélgetés.

Remedy 02-01-2008 14:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156115)
Hmm? Nem döngettek semmit, ez egy általános beszélgetés.

Annal inkabb. Akkor maximum utorezges... :)

Rebellis 02-01-2008 14:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156113)

Azért mondhatnál valami ütőset ahogy szoktad mikor igazad van:-)
Tényleg kíváncsi vagyok egy jó érvre:-)

Kutyuleee 02-01-2008 14:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156105)
Ezen már túlvagyunk, úgyhogy nyilván a témanyitónak nem volt elég ez a magyarázat. Legalábbis valami oka kell, hogy legyen annak, hogy konkrétan leírtam, hogy miért így működik, majd nyílik mégegy topic, ahol mégegyszer fel van téve a kérdés. :)

a témanyitónak (nekem) teljesen jó ez a magyarázat, csupán kiváncsi voltam mások hogy vélekednek erről, illetve Ákosnak válaszoltam itt, hogy ne egy másik témát offoljunk.

laci 02-01-2008 14:54

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 156122)
...illetve Ákosnak válaszoltam itt, hogy ne egy másik témát offoljunk.

Ezért fölösleges új témát nyitni, kiválóan alkalmas rá a privát üzenet is :p

(a másik indokot viszont megértem ;))

Remedy 02-01-2008 15:15

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156121)

Itt nincs olyan, hogy igazam van. Velemenyem van, szerintem ne vedje.
De annyira nem nagy dolog, ha nem vedene, annyi tortenne, hogy felkerulne az intezoben legalulrol mindenkinel, es nem az ehezesi tartalekot novelne meg egy kicsivel...

Jelentos valtozast nem okozna, ezutan azt szoknak meg az emberek, hogy a bank felul legyen az intezoben, nem alul.... :)

Rebellis 02-01-2008 15:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156130)
Itt nincs olyan, hogy igazam van. Velemenyem van, szerintem ne vedje.
De annyira nem nagy dolog, ha nem vedene, annyi tortenne, hogy felkerulne az intezoben legalulrol mindenkinel, es nem az ehezesi tartalekot novelne meg egy kicsivel...

Jelentos valtozast nem okozna, ezutan azt szoknak meg az emberek, hogy a bank felul legyen az intezoben, nem alul.... :)

Egy gyakorlatias precíz választ hallhattuk:-)
Sajna már megint igazad :D:D:D:Dvan..
De utálom ezt írni:D:D:D:D
De sebaj egyszer úgyis bejössz a rossz utcába:-))))
Csak ez éltet:-))))

laci 02-01-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156121)

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156132)
Egy gyakorlatias precíz választ hallhattuk:-)
Sajna már megint igazad :D:D:D:Dvan..
De utálom ezt írni:D:D:D:D
De sebaj egyszer úgyis bejössz a rossz utcába:-))))
Csak ez éltet:-))))

Off:

Rebellis, te Remy hivatásos "rajongója" vagy, vagy mi ez a fene nagy udvarlás? :p

Rebellis 02-01-2008 15:26

Quote:

Originally Posted by laci (Post 156135)
Off:

Rebellis, te Remy hivatásos "rajongója" vagy, vagy mi ez a fene nagy udvarlás? :p

Ha te ezt udvarlásnak,rajongásnak látod akkor rossz a szemed:-)))))))
Nem is ismerem csak az írásaiból meg a képtárból..
:-)

Ati 02-01-2008 15:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156130)

Már hogy a fenébe ne okozna jelentős változást? Az egyik legdrasztikusabb változás lenne a játékban. Ezt anno kifejtettem.

Rebellis 02-01-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156138)
Már hogy a fenébe ne okozna jelentős változást? Az egyik legdrasztikusabb változás lenne a játékban. Ezt anno kifejtettem.

Mire gondolsz?
Copizd ide.

Valezius 02-01-2008 15:41

Quote:

Mikor? :confused:

Volt egy kifejtés, arra emlékszem, sajnos most nem találom, de még nem adom fel.
(Bár lehet, hogy most arra a kifejtéssel keverem össze, ahol leírtad miért hat a lakitekit az üres földre)
Viszont az biztos, hogy a legutóbbi ilyen topicot szó nélkül zártad. (az már jó régen volt, és ezen a fórumon csak akkor lett ez a dolog felvetve)

Dehogy abban nem volt leírva, hogy miért okozna drasztikus változást, arra elég sok pénzt fel mernék tenni.

Márcsak azért is, hogyha lett volna korábban ilyen indoklás, akkor már rég mindenki elfogadta volna, hogy ez a világ minden világok között a legjobb :D (Ráadásul Remy még hivatkozott volna is rá ;) )

Remedy 02-01-2008 16:43

Quote:

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 156139)
Mire gondolsz?
Copizd ide.

Egy linknek en is orulnek, mert igy magamtol egyelore nem latom, miert lenne ez ennyire drasztikus.

Rebellis 02-01-2008 16:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156174)
Egy linknek en is orulnek, mert igy magamtol egyelore nem latom, miert lenne ez ennyire drasztikus.

No még ez is:-)))))))
Már a céljaink is ugyan azok:-))))))))))
Ez már tragédia..
Kerülöm inkább a fórumot:-)

Truffie 02-11-2008 11:57

A nem védett páncélszekrényt mindenestől el lehet vinni.
Otthon elbütykölni vele, oszt gardrobbá átalakitani. Ha az asszony oda dugja a szeretőt akkor kulcsot eldugni. Tíz év múlva elővenni:)

Valezius 02-11-2008 17:10

Quote:

Originally Posted by Truffie (Post 157774)
A nem védett páncélszekrényt mindenestől el lehet vinni.
Otthon elbütykölni vele, oszt gardrobbá átalakitani. Ha az asszony oda dugja a szeretőt akkor kulcsot eldugni. Tíz év múlva elővenni:)

Ja főleg ha be van betonozva :)

NewJackCity 02-22-2008 20:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 157830)
Ja főleg ha be van betonozva :)

jaja de 30%kocsma folott jarhatna egy robbantasi szakérto is a tolikhoz:D

amugy ha egy bank zarva van mert nem mentek be dolgozni akkor még nehezebb kirabolni:)
és én a rendorkapitanysag mellé épitem a bankjaimat ugyhogy meg a széfig sem jutnanak el a tolvajok:)
de viccet félretéve teljesen jól van ugy ahogy most van én sem ertem miert kéne valtoztatni:)

All times are GMT +1. The time now is 00:50.