Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Katonai morál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2710)

Hóhér 01-30-2008 01:24

Katonai morál

Országunk katonai morálja 89% on stagnál.
Nem volt hadi és semmilyen katonai morálra ható esemény rég óta.
Az országban minden egység a piacra került.
Az országban a kocsmák száma 6 % .
Pénz osztás után a morál 100 %.

több kör is eltelik, és a katonai morál még sem indul el felfelé, pedig tudjuk, hogy a

"A katonai morált emeli:
Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma"

de az ország totál üres :D

miért nem emelkedik a katonai morál? Hódítós fejtörő ...

:p

vityu 01-30-2008 02:46

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155549)

"A katonai morált emeli:
Ha minden 500 katonai egységre (beleértve a tolvajokat és varázslókat is) jut egy kocsma"

miért nem emelkedik a katonai morál?

Lehet hülye vagyok, d miért is emelkedne, ha nincs katonád? Most gondolj bele, hogy mondjuk örülnek a katonák ha van kocsma, de ki örül, hogy van kocsma, ha nincs katona? Szerintem ennek nem is kéne emelkedni...

J.Ati 01-30-2008 02:52

Ja,akkor a megoldás,hogy 1 védőt vegyen Hóhér.
1 védő meg,majd örülni fog simán:D
+mondhatna egy imát is a katmorál emelkedésért.

Arden 01-30-2008 07:27

én úgy tapasztaltam h a katonai egységek mellett a nép is beleszámít ebbe az 500as számolásba.

Rebellis 01-30-2008 07:59

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155549)
Országunk katonai morálja 89% on stagnál.
Nem volt hadi és semmilyen katonai morálra ható esemény rég óta.
Az országban minden egység a piacra került.
Az országban a kocsmák száma 6 % .
Pénz osztás után a morál 100 %.

több kör is eltelik, és a katonai morál még sem indul el felfelé, pedig tudjuk, hogy a

"A katonai morált emeli:

miért nem emelkedik a katonai morál?

Érdekes,hogy ezt épp te kérdezed aki nagyon jól tudja:-)
Lengessél és pár nap alatt fel megy:-)
Aztán majd 92-3-4 körül ki fagy, míg nem lesz külső vagy belső hatás....

[HTPA]GeeForce 01-30-2008 08:17

Nekem se lett 100%-os katmorálom, pedig rakás elffel rohangálok, amiben 30-35% kocsma van, és néha 0-ra kipucolok belőle minden egységet.. De csak 99-es a morálom. :( :D

Betelgeuse 01-30-2008 08:27

Nem kezd el azonnal emelkedni 24-36 kör után megindul és természetesen a nép nem számít bele az 500as számolásba...

Hóhér 01-30-2008 09:26

érdekes...

egyik válasz sem helytálló !

a katonai morál 90 alatt van , el kellett volna indulnia pár kör után felfelé.

a 24 kör az sok, sokkal előbb elindul
a nép nem számít bele 100%
a lengetés butaság, a sok kocsmával magátol is fel megy 95 ig a morál.
a katonának nem kell benn lennie, de be lehet tenni 1 védőt, az átlagot nem fogja rotnani, még mindíg sok lesz rá a 6% kocsma :D

még sem indult fel !!!!
egyéb ötlet ?
sok kezdőnek segíthetünk a megoldással

Betelgeuse 01-30-2008 09:33

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 155597)
érdekes...

egyik válasz sem helytálló !

a katonai morál 90 alatt van , el kellett volna indulnia pár kör után felfelé.

a 24 kör az sok, sokkal előbb elindul

ha sok ha nem sok akkor is kell 24 kör:) párszor már tesztelve volt szintlépés után...

Hóhér 01-30-2008 09:35

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155600)
ha sok ha nem sok akkor is kell 24 kör:) párszor már tesztelve volt szintlépés után...

téves, ne vezesd félre a kezdőket...

inkább próbáld ki üres orival , pár kör múlva elindul felfelé, ha minden OK.

de eltelt már 30 kör még sem indult el felfelé...

akkor mi lehet a baj? ( az eltelt idő jelen esetben nem számít )

Bogár 01-30-2008 15:07

úgy vettem észre, ha csak 500 katira jut 1 kocsma (vagyis minden 300-ra már nem), akkor az nem emeli a morált, csupán lassítja a csökkenést. lehet, hogy emelheti is, de semmiképpen sem 90% fölé (kivéve, ha lengetsz, de az más). az egyik orimban hetek óta nem volt támadás, minden 500 katira jutott 1 kocsma folyamatosan, de a morál 86%... 100%-ról indult lefele.

Synkel 01-30-2008 15:26

Én is úgy tapasztaltam, hogy kell 24 kör legalább, hogy a katmorál meginduljon felfele.

Remedy 01-30-2008 15:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 155663)
Én is úgy tapasztaltam, hogy kell 24 kör legalább, hogy a katmorál meginduljon felfele.

Ez (ismet) nem igaz, azonnal mozdulni kezd, ez esetben rosszul tapasztaltad.

Akos: nagyon kezdo lehetek, mert fogalmam sincs. :)

Ket tippem van, de azert csak tipp, mert egyiket sem probaltam ki, es nem is fogom... :)

1. elohalott ori (lehet itt nem hat a moralra a kocsma sem, nem tudom)

2. nem mukodik a kocsma (lehet ez esetben sincs moralnovekmeny)

Ismetlem, mindketto csak tipp. :)

Az extrem esetektol eltekintenek, hogy ki van tiltva az ori, vagy szkn van es nem mennek a korok, meg ilyesmi... :)

Remedy 01-30-2008 15:50

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155600)

Hidd el, nem kell. (Vagy csak Neked es Synkelnek be van epitve vmi keslelteto modul :) ) :) Nekem, es mindenkinek, akirol tudok, eddig mindig rogton elindult 150 egyseg/kocsma alatt stagnalo moralnal, mar a kov korvaltasnal...

Betelgeuse 01-30-2008 15:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 155671)
Hidd el, nem kell. (Vagy csak Neked es Synkelnek be van epitve vmi keslelteto modul :) ) :) Nekem, es mindenkinek, akirol tudok, eddig mindig rogton elindult 150 egyseg/kocsma alatt stagnalo moralnal, mar a kov korvaltasnal...

jaja biztos az a modul lehet...
reggel kiürítettem egy anarchos orit 88 katmorállal
7 kör telt el és azonnal felment 88-ra:D
majd szólok ha 90 lesz:)

Remedy 01-30-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155672)
jaja biztos az a modul lehet...
reggel kiürítettem egy anarchos orit 88 katmorállal
7 kör telt el és azonnal felment 88-ra:D
majd szólok ha 90 lesz:)

Egy apro kerdesem van: zold nyil megjelent az elso korvaltaskor?

Kutyuleee 01-30-2008 16:07

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 155669)

a morált az élőholtaknál is emeli, én úgy tapasztaltam

Quote:

2. nem mukodik a kocsma (lehet ez esetben sincs moralnovekmeny)
én erre saccolnék;)

Betelgeuse 01-30-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 155673)
Egy apro kerdesem van: zold nyil megjelent az elso korvaltaskor?

Az én értelmezésem szerint akkor indul meg felfelé ha több lesz mint ahol kezdtem, hiába zöld 1 napig avval semmit sem érek...

Dragon a lengetés teljesen más tészta ott nem a kocsmák száma miatt megy fel...

Dragi 01-30-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155676)
Az én értelmezésem szerint akkor indul meg felfelé ha több lesz mint ahol kezdtem, hiába zöld 1 napig avval semmit sem érek...

akkor elnézést :) hsz törölve :p :) úgy látom nem szabad ma semmibe se beleírnom mer csak hülyeség sül ki belőle :p:D

Smooth Scroller 01-30-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 155669)

remy, elohalottakra ugyanugy hat a kocsma. en ha inditok 1 akarmilyen orit (legyen akar hulla), mar az elso korben epitek +4 kocsmat, es amikor az felepult akkor 1 ideig nem, de aztan elkezdi huzni felfele a moralt - a hullanal ugyanugy.
mire kijovok a vedelem alol mindig 100-as a kmoralom.

hoher: en viszont azt tapasztaltam, hogy kell vmennyi sereg (akar toli, vari, vagy akarmni) tehat a nullanal nem muxik a dolog. es talan az orid tul nagy, ha tul keves katit tartasz benn, esetleg lekerekites miatt ugyanugy nullanak veszi. a kovetkezot javaslom: ne uritsd ki az orit, hanem ugy tarts benn sereget, hogy vmivel 150 alatt legyen a sereg/kocsma arany. 100%, hogy megindul majd felfele. proba cseresznye. ;)

Betelgeuse 01-30-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 155677)
akkor elnézést :) hsz törölve :p :) úgy látom nem szabad ma semmibe se beleírnom mer csak hülyeség sül ki belőle :p:D

Tegyed vissza azonnal így most mire válaszoltam?:P
Még valami sokszor pakoltam már ki a seregeket napközbenre kajaspórolásból 14-16 órára az egy zöld akkor is megjelent de semmit sem ment feljebb ennyi idő alatt a katmorál...

Remedy 01-30-2008 16:16

Quote:

Akkor ezzel lehet a problema, rosszul ertelmezed az egeszet. Mivel a valaszodbol ugy tunik, hogy igazam van, es az elso korvaltasnal mar zold lesz, meselek Neked vmit. Szoval, a katonai moral nem egesz szam, hanem tizedes. Ez okozhat neha olyan "furcsasagokat", hogy "de hat be kellett volna utnom, megis pattantam" nagyon kineccezett tamadasoknal. Szoval, ha te 88-ot latsz egy oriban, az lehet 88.0, es 88.99 is. Ilyen kocsmas moralhuzasnal a legelejen valoban nagyon lassan kezd el elindulni a moral, 150 alatt kicsit gyorsabban, de pl 150 es 300 kozott mar nagyon-nagyon lassan, olyat nem is nagyon erdemes. Szoval siman elofordulhat hogy elkezd noni a kat moralod, es felmegy 88.0-rol 88.99-re, de Te megis azt latod, hogy zold mar 20 kor ota, es meg mindig 88.
De ha 88.9-rol indul, lehet mar 1-2 korvaltas mulva 89 lesz, amit eszre is veszel. Esetleg innen eredhet azon tevhitetek, hogy x ora kell, mig "elindul" felfele.

Remelem ertheto voltam...

Remedy 01-30-2008 16:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 155678)
remy, elohalottakra ugyanugy hat a kocsma. en ha inditok 1 akarmilyen orit (legyen akar hulla), mar az elso korben epitek +4 kocsmat, es amikor az felepult akkor 1 ideig nem, de aztan elkezdi huzni felfele a moralt - a hullanal ugyanugy.
mire kijovok a vedelem alol mindig 100-as a kmoralom.

Jo, akkor 1-es tipp torolve. (Sosem ereztem magam eleg mazohistanak, hogy hulla orival jatsszak) :)

Betelgeuse 01-30-2008 16:19

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 155678)
hoher: en viszont azt tapasztaltam, hogy kell vmennyi sereg (akar toli, vari, vagy akarmni) tehat a nullanal nem muxik a dolog. es talan az orid tul nagy, ha tul keves katit tartasz benn, esetleg lekerekites miatt ugyanugy nullanak veszi. a kovetkezot javaslom: ne uritsd ki az orit, hanem ugy tarts benn sereget, hogy vmivel 150 alatt legyen a sereg/kocsma arany. 100%, hogy megindul majd felfele. proba cseresznye. ;)

mivan???
full üres orival és 1 kocsmával is működik...

Smooth Scroller 01-30-2008 16:23

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155683)
mivan???
full üres orival és 1 kocsmával is működik...

hoher, azert csak probald ki amit mondtam.

Betelgeuse 01-30-2008 16:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 155680)
Akkor ezzel lehet a problema, rosszul ertelmezed az egeszet. Mivel a valaszodbol ugy tunik, hogy igazam van, es az elso korvaltasnal mar zold lesz, meselek Neked vmit. Szoval, a katonai moral nem egesz szam, hanem tizedes. Ez okozhat neha olyan "furcsasagokat", hogy "de hat be kellett volna utnom, megis pattantam" nagyon kineccezett tamadasoknal. Szoval, ha te 88-ot latsz egy oriban, az lehet 88.0, es 88.99 is. Ilyen kocsmas moralhuzasnal a legelejen valoban nagyon lassan kezd el elindulni a moral, 150 alatt kicsit gyorsabban, de pl 150 es 300 kozott mar nagyon-nagyon lassan, olyat nem is nagyon erdemes. Szoval siman elofordulhat hogy elkezd noni a kat moralod, es felmegy 88.0-rol 88.99-re, de Te megis azt latod, hogy zold mar 20 kor ota, es meg mindig 88.
De ha 88.9-rol indul, lehet mar 1-2 korvaltas mulva 89 lesz, amit eszre is veszel. Esetleg innen eredhet azon tevhitetek, hogy x ora kell, mig "elindul" felfele.

Remelem ertheto voltam...

Értem, hogy magyarázkodni próbálsz de ha ezt a logikát követjük 12 nap míg 100 lesz... ellenben 1 nap után kb tényleg megindul és még 1 nap alatt fenn lesz 98-100-on...
Egyébként ez a napközben kinnlévő sereges példánál is sántít..napokig kinn volt a sereg napközben végig 1 zöld volt mégse ment feljebb 1 hét után se semmivel pedig éjjel nem volt piros lefelé...

Bogár 01-30-2008 17:01

Quote:

nem, de a kocsmák is számíthatanak. ha nincs minden 500 katira 1 kocsmád, akkor 50%-ról nem fog felmenni 100%-ra. :)

Smooth Scroller 01-30-2008 17:08

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 155695)
nem, de a kocsmák is számíthatanak. ha nincs minden 500 katira 1 kocsmád, akkor 50%-ról nem fog felmenni 100%-ra. :)

de folmegy kocsma nelkul is.

Remedy 01-30-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 155687)
Értem, hogy magyarázkodni próbálsz de ha ezt a logikát követjük 12 nap míg 100 lesz... ellenben 1 nap után kb tényleg megindul és még 1 nap alatt fenn lesz 98-100-on...
Egyébként ez a napközben kinnlévő sereges példánál is sántít..napokig kinn volt a sereg napközben végig 1 zöld volt mégse ment feljebb 1 hét után se semmivel pedig éjjel nem volt piros lefelé...

Tevedsz, nem magyarazkodni probaltam, hanem eloszlatni a tevhitedet... De ezek utan mar inkabb nem valaszolok, gondolj, amit akarsz :)
(Pedig meg tudnam mondani, miert nem mukodik az, amit most leirtal, de ha ugyis magyarazkodasnak tunne, jobb, ha nem tudod...)

Synkel 01-30-2008 18:01

A katmorált én is olyan konzervatív módon értelmezem ahogy Betelgeuse. Akkor nő, ha nagyobb lesz egy ponttal, mint addig volt. Van orim, ahol hetek óta 95%, és ott a zöld nyíl mellette felfele.

Remedy 01-30-2008 18:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 155699)
A katmorált én is olyan konzervatív módon értelmezem ahogy Betelgeuse. Akkor nő, ha nagyobb lesz egy ponttal, mint addig volt. Van orim, ahol hetek óta 95%, és ott a zöld nyíl mellette felfele.

Igen, ez igy van. 95% folott mar nagyon nehezen mozdul meg a moral felfele, ha egyszer beallt, onnan csak lefele valo mozditassal, vagy utessel(vedessel) lehet feljebb tornazni.

Hóhér 01-30-2008 18:52

Nos megszületett a helyes megoldás Remytől...

A morál egyből elindul, nem kell 24 kört várni a zöldnyilacska megjelenik, ha minden klappol.
Egységnek nem kell benn lennie ez megint butaság, simán megindul a morál mint a lift felfelé. 1 db kocsmánál is , ha nem jön be képzés !!!!

Mint írtam, itt a morál 89 %volt , vagyis 95-ig gond nélkül fel megy lengetés nélkül is.

Az, hogy a főmenü csak 95% ot mutat, még nagy eltéréseket okozhat, magasabb hektáron.
Nem mindegy hogy 95,01 % vagy 95, 99 % morálod van, de a főmenü ugyanazt mutatja. Lehet, hogy te csak 24 kör múlva érzékeled a változást, de a hód mindíg két tizedes értékkel számol, vagyis EMELKEDIK a morál, csak nem látod.

A kezdő játékosok, ritkán használják az intézőt. Ha egy országban nem működnek a kocsmák, akkor nem hatnak a katonai morálra sem. Jelen esetben is ez történt.

Lehet hogy én béna vagyok, de többször is előfordult velem, hogy beállítom a helytartóval a gabona mennyiséget, mindent belövök, és még is éhezek körökön át, eltelik van amikor 10 kör is mire rájövök hogy azért , mert a tanyák nem működnek, és a tanácsadóban ugye a gabona fogyasztásnál ezt nem vevődik figyelembe.

Grt Remy
:)

csakegygnóm 01-30-2008 19:37

sziasztok én is egy kezdő vagyok ezért kérdezem hogy mi az a lengetés?
Egyébbként én gnóm hadisként megyek folyamatosan a hullákat fosztani és semmi gond a morálommal. :rolleyes:

Valezius 01-31-2008 02:33

Quote:

Originally Posted by csakegygnóm (Post 155735)
sziasztok én is egy kezdő vagyok ezért kérdezem hogy mi az a lengetés?
Egyébbként én gnóm hadisként megyek folyamatosan a hullákat fosztani és semmi gond a morálommal. :rolleyes:

Ha nem jut zsoldra pénz, akkor leesik a katmorál. Ha utána megint kapnak, annyirea örülnek neki, hogy felmegy a morál. (minél lejjebb volt annál magasabbra mondjuk)

Aztán egyesek lengetésnek nevezik azt is, ha piacra teszed az egységeidet, így 1kocsmára kevesebb katona jut, ami szintén katmorál növekedést idézhet elő.

Vannak helyzetek, amikor bizony gond adódhat az ember moráljával például óriás varázslóként.

Remedy 01-31-2008 02:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 155766)
Aztán egyesek lengetésnek nevezik azt is, ha piacra teszed az egységeidet, így 1kocsmára kevesebb katona jut, ami szintén katmorál növekedést idézhet elő.

Akkor egyesek butak, mert ez nem lengetes, leven csak egy iranyba mozdul a kat moral. :) A lengetes pedig ugye ket iranyu mozdulat. Ezert ez a kifejezes erre teljesen rossz, es felrevezeto. :)

Hóhér 01-31-2008 03:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 155766)
Vannak helyzetek, amikor bizony gond adódhat az ember moráljával például óriás varázslóként.

vagy ha elmész ünnepelni éjjel, és szét verik az oridat közben :)

Remy most is igazad van :D
lengetésnek nem nevezném, ha csak 1 irányba mozdul el.

csakegygnóm 01-31-2008 05:43

köszi ez a pénzes dolog egész jó ötlet veszek egy csomó tekit a piacról 0 ra elköltöm a pénzem majd pár kör múlva eladom ;)

-Fegya- 01-31-2008 07:22

Végigolvastam. Nem gondoltam volna, hogy a nem működő kocsma nem emeli a katmorált. Mindig tanul az ember... :)

A morállal kapcsolatban van egy problémám. Korábban is hallottam, itt a fórumon is több helyen olvastam, hogy a magas (95% feletti) lakossági morál mellett a katonai morál lassabban esik. Én viszont úgy tapasztalom, hogy a magas lakossági morál nem befolyásolja a katonai morált. Mi az igazság?

BigPi 01-31-2008 08:32

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 155785)
Végigolvastam. Nem gondoltam volna, hogy a nem működő kocsma nem emeli a katmorált. Mindig tanul az ember... :)

A morállal kapcsolatban van egy problémám. Korábban is hallottam, itt a fórumon is több helyen olvastam, hogy a magas (95% feletti) lakossági morál mellett a katonai morál lassabban esik. Én viszont úgy tapasztalom, hogy a magas lakossági morál nem befolyásolja a katonai morált. Mi az igazság?

Ati azt mondta, hogy a lakosági morál, csak akkor befolyásolja katonait, ha az 70-es alá megy.

Azt hiszem nyitok egy új témát a többfunkciós épületek müködéséről.

Paliking 01-31-2008 08:56

Idézet a súgóból:

A katonai morált csökkenti:
Ha a közhangulat 70% alatti.
Ha a közhangulat 50% alatti.
Ha a közhangulat 30% alatti.
Ha a közhangulat 10% alatti.

All times are GMT +1. The time now is 00:14.